Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (386. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.416
Cevap
192
Favori
578.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 384385386387388
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler 0.2 altında kalınca kabul edilmem değil mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böçyak B kullanıcısına yanıt
    Puanının geçmek istediğin bölümün senin üniversiteye yerleştiğin sene kapattığı puandan kesinlikle yüksek olması gerekiyor.
  • kontenjanlar neden hala belli olmuyor? boun odtü açıklamış ama kontenjan bilgisi verilmemiş normalde yüzde 30 alıyorlar her sene ama niye 3 temmuzda açıklayacaklar ki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 Eylül üniversitene başvuracak var mı veya konya Selçuk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakarya Üniversitesi geçen senelerde %10 kontenjan ayırmış. YÖK yönergesinde ise %30 olarak belirtilmiş. Bilgisi olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayri44

    Merhabalar. Ben sakarya üni inşaat müh öğrencisiyim.2013 girişliyim. Bu benim 7. Senem. Yönetmeliğe göre 2021 yılında ilişiğim kesilecek yani bir
    1 senem var. MYP ile BAŞKA bir bölüme geçmek istiyorum. Şimdi başka ünide başka bölüme geçersem azami sürem 0'lanacak mı?(yani 7-1 6 yıl mı olacak kesin) Bir de ben sakarya üni içinde başka bir bölüme geçsem yine 0'lanacak mı azami öğrenim sürem? Bu 0'lanma konusunda kesin bir bilgi bulamadım acaba kesin bilgisi olan birileri varsa bilgilendirebilir mi? Şimdiden teşekkürler..
    sıfırlamayı bazı okullar mesela boğaziçi marmara istanbul ankara gazi odtü yapmıyor.
    anadolu aöf sıfırlama yapıyor. kayıt olduğunuz anda yeni ün.kazanmış gibi işlem yapıyor.




  • bazı arkadaşlar eski mesajlara bakmıyorlar aynı konu ile ilgili en az 10 soru soruyorlar sizden ricam eski mesajları dikkatli biçimde okumanız. sorunuz yok sa yazın tabiki.
    üniversite öğrencisi demek araştırıp bulan sorgulayan öğrenen kişi demek unutmayın.

    arkadaşlar merkezi yerleştirme ile yatay geçiş konusunda özellikle örgünden açıköğretime geçiş konusunda küçük problemler olduğunu gördüm.hem onlardan hemde kendi teçrubemden yola çıkarak yapmanız gerekenler gözden kaçırmamanız gereken durumlar var.
    bana özelden yazmamanız için bu mesajı dikkatli okuyun.
    şimdi ben örgün öğretim bölümden anadolu aöf sosyal hizmetlere geçtim
    geçerken anadolu aöf ekranda yazan evrakların hepsini başvuruların başladığı tarihten(1-15 ağustostan önce) 15 gün önce pınar hisar myo dan telefon edip öğrenci dostu personelden istedim ve onlar hazırlamaya başladılar kargo yönlendirmesi yapıp kargoyu şubeye getirdim (normal fiyat 5 lira ise kargo fiyatı yönlendirmeli kargo (15 lira)o evraklar geldi ben hepsini kontrol edip anadolu üniversitesi açıköğretim MERKEZ KAMPÜSE KARGO YAPTIM.(ESKİŞEHİRE)
    SOSYAL HİZMETLER BÖLÜMÜNE KABUL ALDIM KAYIT OLDUM 2.SINIFTAYIM.
    BÖLÜME KABUL ALIP KAYIT OLDUKTAN SONRA ESKİ OKULUNUZLA İLGİLİ HİÇBİR İŞLEM YAPMIYORSUNUZ ESKİ OKULUNUZ VE YENİ OKULUNUZ ARALARINDA RESMİ YAZIŞMA YAPACAK BU YAZIŞMAYA SİZ KESİNLİKLE KARIŞMAYIN BU RESMİ YAZIŞMA 2-3 AY SÜREBİLİR.
    BİDE ÖRGÜN ÖĞRETİM E GİRİŞ YILINIZA DİKKAT EDİN BAZI 1991 GİRİŞLİ 2006 GİRİŞLİ ARKADAŞLAR ÜNİVERSİTE YE GİRİŞ YILINA BAKMADAN ATATÜRK ÜN. AÖF MERKEZİ YERLEŞTİRME YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU YAPMIŞLAR TABİKİ KABUL ALAMADILAR ÇÜNKÜ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÖF 2010 YILINDA KURULDU O YÜZDEN BAŞVURUNUZ KABUL OLMAZ
    SİZ ATATÜRK ÜN.YERİNE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF YE BAŞVURU YAPICAKSINIZ ÇÜNKÜ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF 1991 YILINDA VARDI YILMAZ BÜYÜKERŞEN ANADOLU AÖF Yİ 1980 Lİ YILLARDA KURDU.
    BİDE ATATÜRK AÖF DEKİ ÖZEL GÜVENLİK PROĞRAMINA 2015 TEN ÖNCE ÖĞRENCİ ALIMI YAPILMAMIŞ BAŞVURUSU RET OLAN ARKADAŞLAR BİLMELİ Kİ ATATÜRK AÖF ÖZEL GÜVENLİK PROĞRAMINA 2016 YILINDA ÖĞRENCİ ALINMAYA BAŞLANDI BAŞVURULARINIZ YAPARKEN BÖLÜM HANGİ YIL AÇILDIĞINA DİKKATLİ DAVRANIN.
    VERECEĞİM LİNKTE AÇIKÇA GÖRÜLÜYOR.https://www.ataaof.edu.tr/Dosyalar/20182019baharyataygecis.pdf
    --------


    BİDE KÜÇÜK NOT 2.ÜNİVERSİTE UYGULAMASINA YATAY GEÇİŞ HAKKI YÖK TARAFINDAN KAPALI
    BAZI ARKADAŞLAR BAŞVURULARINA RET ALDILAR
    SINAVLA PUAN ALIP GELİNMEDİ BÖLÜME BİZ KENDİ İSTEĞİMİZLE LİSANS /ÖNLİSANS ÖĞRENCİSİ VEYA MEZUNU OLARAK BAŞVURU YAPTIK O YÜZDEN YATAY GEÇİŞE KAPALI.
    you tube vidyosu koymak yasak olmasa koyardım ama vidyoyu koyduğum anda reklam muamelesi görüp uyarı cezası alıyorum.(merkezi ek 1 videosu var)
    bir kaç soru geldi hocam kaydımı dondurunca başvuru yapabilirmiyim / kaldığım ders var başvuru yapabilirmiyim
    ARKADAŞLAR KAYItlI OLDUĞUNUZ ÜNİVERSİTEDE KAYDINIZI DONDURMANIZ HİÇ BİRŞEYE ENGEL DEĞİL . TÜM DERSLERİNİZ FF OLSADA ANADOLU AÖF /İSTANBUL AUZEF ATATÜRK AÖF YE BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ.
    ANADOLU AÖF KAYDINIZ AKTİF Mİ PASİF Mİ OLDUĞUNA BAKMIYOR KAYITLI OLDUĞUNUZ OKULDA KAYDINIZ VARMI ONU İNCELİYOR. 0 | |
    NOT 2 :ANADOLU ÜN.ATATÜRK ÜN. İSTANBUL ÜN. AÇIKÖĞRETİM KONTENJANLI VE PUANI VAR ÖSYM KLAVUZUNA BAKABİLİRSİNİZ KİM SİZE AÇIKÖĞRETİ KONTENJANSIZ DİYORSA EN KİBAR HALİMLE SÖYLÜYORUM BİLMİYOR BİLMEDİĞİ İÇİN KONUŞUYOR..https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/YKS/tablo3_06082019.pdf
    --------------------------------------
    AZAMİ EĞİTİM SÜRESİ İÇİN BİR SORU GELDİ 2YILLIK BÖLÜM İÇİN 4 YIL, 4YILLIK BÖLÜM İÇİN 7 YIL DA BİTİRMEK ZORUNLULUĞU VAR. ÖRNEK ÜZERİNDEN ALATICAM DİYELİM Kİ BEN ÖNLİSANS BÖLÜM KAZANDIM 2018 GİRİŞLİYİM 2018-2019 (1.YILINIZ)2019-2020 (2,YILINIZ) 2020-2021(3.YILINIZ) 2021-2022(4.YILINIZ)2022 SONUNDA 4.YILINIZ BİTTİĞİ İÇİN KAYDINIZ BİRYIL PASİFTE BEKLİYECEK DAHA SONRA YÖKE SİLİNMEK ÜZERE ONAYA GÖNDERİLECEK ONAY GELİRSE KAYDINIZ ÜNİVERSİTE TARAFINDAN SİLİNECEK. VAKIF ÜNİVERSİTESİ KAYDINIZI SİLEMEZ AZAMİ EĞİTİM SÜRENİZ BİTMEDİ. 1 DÖNEM GİTTİM KAYDIM SİLİNİR Mİ DİYE KORKMAYIN.
    -----------------
    MESELA İŞLETMEYİ(SİZ HANGİ BÖLÜMÜ OKUMAK İSTİYORSANIZ ÖRNEK O BÖLÜM)(AYNI BÖLÜMDE BU DURUM.) İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNDE OKURKEN MARMARA İŞLETME YE GEÇMEK İSTEDİNİZ MERKEZİ EK 1 İLE CC VE ÜSTÜ DERSİNİZ VAR MARMARA O DERSLERİNİZİN HEPSİ SAYILACAK AKTS YANİ KREDİSİ 3-4 OLMUŞ FARK ETMEZ FF DERSİNİZ VARSA O DERSİ MARMARADA ALTTAN ALICAKSINIZ.
    EK OLARAK GELEN SORULARDA TRANSKRİPT VE DİĞER EVRAKLARI GEÇMEK İSTEDİĞİNİZ ÜNİVERSİTEYE VERMEK ZORUNDASINIZ (GEÇMEK İSTEDİĞİNİZ ÜNİVERSİTE BİLEMEZ SİZİN HANGİ DERSTEN GEÇİP KALDIĞINIZI YADA GEÇTİĞİNİZ DERS HANGİSİ O YÜZDEN GEÇTİĞİNİZ DERSİ BİRDAHA ALMAMAK İÇİN TRANSKRİPT ŞART)
    BİDE EVRAK HAZIRLAMA 3 GÜN SÜRÜYOR DEMİŞ BAZI ARKADAŞLAR DEVLET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ 3 GÜN SONRA HAZIR OLACAK DİYORSA 3 GÜN SONRA GİDİCEKSİNİZ ALICAKSINIZ,
    EVRAK HAZIRLAMA İŞİNİ SON GÜNE BİRAKMAYIN BAŞVURULAR BAŞLAMADAN 5-6 GÜN ÖNCE KAYITLI OLDUĞUNUZ ÜN.ÖĞRENCİ İŞLERİNE HABER VERİN.
    VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖGRENCİ İŞLERİ ERTESİ GÜN GELİN DİYORSA BU DURUM O PERSONELİN İŞİNİN YOĞUNLUGUNA BAĞLI, AĞUSTOS AYI ÖĞRENCİ İŞLERİNİN EN YOĞUN DÖNEMİ TELEFON FAX MAİL CEVAP BEKLEMEYİ UNUTUN.
    GELEN BAŞKA BİR SORU DA BEN YURT DIŞINDA OKUYORUM ÖSYM SINAVINA GİRMEDİM NE YAPMAM LAZIM ARKADAŞLAR SİZ ÖSYM DEN PUAN ALIP ÖSYM KLAVUZUNDAN TERCİH YAPIP GİTMEDİĞİNİZ İÇİN YATAY GEÇİŞ YAPAMAZSINIZ. NASIL BİR YOL İZLEYECEĞİNİZİ YÖK EĞİTİM ÖĞRETİM DAİRESİNİ ARAYIP SORABİLİRSİNİZ 0312 298 78 00(sabah 9 olmadan aramanızı şidddetle tavsiye ederim çok yogun bir daire 8,30-9 arasında telefonu açma ihtimalleri var ben dgs hakkında bir soruyu sabah 8,35 te arayıp sormuşluğum var)0||



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evandevan5a1 -- 24 Haziran 2020; 9:38:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BonkersSA-BO

    hocam ben bu güz döneminde eski okuluma döneceğim de hala herhangi bir duyuru yapılmamış , benim sormak istediğim soru onaylı ders içeriği isterler mi? Benim geri dönünce yeni okuldan saydırabileceğim bir ders olmayacak , program ve öğretim dili tamamen farklı . Ve geri dönünce eskiden geçtiğim dersler duracak mı yoksa onları tekrar mı almam gerekecek ?
    aynı evrakları tekrar hazırlıyacaksınız geçtiğiniz dersi 10 defa almayı kimse istemez.o dersi korumanız lazım.
  • gushka kullanıcısına yanıt
    genelde sınavdan bir hafta sonra kontenjanlar açıklanır. geçen senelerde de bu böyleydi. onun için sanırım. başka bir durum olduğunu sanmıyorum
  • Northrop Grumman kullanıcısına yanıt
    hocam biraz baktım bu konuya. hangi bölüme geçmek istediğinizi bilmediğim için bilg. müh. üzerinden anlatacağım. 2016-2017 güz dönemi için 30 a yakın kişi alınmış yani yüzde otuzluk kontenjan görünüyor. diğer yıllar için böyle bir liste bulamadım. 2019-2020 için bulduğum listede yüzde onluk yani 10 kontenjan görünse bile yokatlasta baktığım kadarıyla myp ile gelen sayısı 19. yani muhtemelen yine yüzde otuzluk kontenjan açılıyor demektir. yinede bir mail atarak sormak lazım. çelişkili ortadan kalksın diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anatolianstream

    hocam biraz baktım bu konuya. hangi bölüme geçmek istediğinizi bilmediğim için bilg. müh. üzerinden anlatacağım. 2016-2017 güz dönemi için 30 a yakın kişi alınmış yani yüzde otuzluk kontenjan görünüyor. diğer yıllar için böyle bir liste bulamadım. 2019-2020 için bulduğum listede yüzde onluk yani 10 kontenjan görünse bile yokatlasta baktığım kadarıyla myp ile gelen sayısı 19. yani muhtemelen yine yüzde otuzluk kontenjan açılıyor demektir. yinede bir mail atarak sormak lazım. çelişkili ortadan kalksın diye
    diğer sınıfları da saydığı için geçmesi normal hocam yüzde 10'u. yani 1. sınıfa 10 kişi aldı 2. sınıfa 10 kişi aldı. 3. sınıfa 10 kişi oldu toplam 30 oldu
  • anatolianstream kullanıcısına yanıt
    Hocam güz dönemi minimum %30 bahar dönemi max %20. zaten minimum %30 zorunluluğu olmasa aklı olan üniversite açmaz bu kontenjanı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hugeduck1818

    Hocam güz dönemi minimum %30 bahar dönemi max %20. zaten minimum %30 zorunluluğu olmasa aklı olan üniversite açmaz bu kontenjanı.
    öyleymiş ben de biraz araştırınca farkettim. karışıklık olmasın diye önceki mesajı sileceğim
  • Arkadaşlar odtüye merkezi için basvuracaklara soruyorum ingilizce yeterliligimi belgelemezsem ne olur. Alınma şansım var midir. Bu sene hazirlik okudum ve gectim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anatolianstream kullanıcısına yanıt
    az önce kocaeli öğr. isleri ile konuştum. adam bana pek bilgili gelmedi. yatay geçiş kontenjanlarının tamamının dolduğunu taban puandan 50 puan yüksek olmadan girişimin zor olacağını söyledi. bu beni korkuttu açıkçası. 50 puan çok fazla bir fark degil mi? halbuki 21 kişilik kontenjanın 13'ü dolmuş. tabi bu 13'un içinde 1. 2. ve 3. sınıflar da olabilir. 50 puan demek 70-100k öne gelmesi demek siralamanin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Northrop Grumman -- 25 Haziran 2020; 12:47:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yatay geçiş başvuruları Ağustos ayında başlamıyor muydu? Şimdi erkene mi aldılar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sickle Hammer -- 25 Haziran 2020; 12:44:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 11111numara

    Arkadaşlar odtüye merkezi için basvuracaklara soruyorum ingilizce yeterliligimi belgelemezsem ne olur. Alınma şansım var midir. Bu sene hazirlik okudum ve gectim.
    alınmada problem olmaz ama hazırlık okursun kabul etmezlerse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sickle Hammer

    Yatay geçiş başvuruları Ağustos ayında başlamıyor muydu? Şimdi erkene mi aldılar?
    hayır. yine temmuz sonu başlar. neden sordun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Northrop Grumman

    az önce kocaeli öğr. isleri ile konuştum. adam bana pek bilgili gelmedi. yatay geçiş kontenjanlarının tamamının dolduğunu taban puandan 50 puan yüksek olmadan girişimin zor olacağını söyledi. bu beni korkuttu açıkçası. 50 puan çok fazla bir fark degil mi? halbuki 21 kişilik kontenjanın 13'ü dolmuş. tabi bu 13'un içinde 1. 2. ve 3. sınıflar da olabilir. 50 puan demek 70-100k öne gelmesi demek siralamanin
    yok yahu o kadar fark olmaz. kimse kendi puanın 50 puan altına gitmez. geçen sene bir arkadaşım yaptı geçtiği üniversite ile arasında 3 puan fark vardı.
  • Arkadaşlar cevabını bulamadığım bir konu var.Ben bu yaz merkezi yerleştirme ile geçiş yapacağım fakat alttan 3 dersim var onlar da sayılsın istiyorum bu sebeple şu an okumakta olduğum okuldan yaz okulu ile bu dersleri almak gibi bir planım var.Uludağ üniversitesinde eğitim görüyorum ve ne yazık ki Uludağ her sene olduğu gibi yaz okulunu geç açıp geç tamamlıyor.Notların girilme tarihine 15 Eylül deniliyor.Diyelim ki ben başka bir üniversite kaydoldum atıyorum 10 Eylül 2020 tarihinde yatay geçişi yaptım kaydım kesinleşti ama girdiğim sınavlar Uludağda 15 Eylülde açıklandı.Bu durumda Uludağ Üniversitesi'nden yaz okulunda aldığım derslerin notları yeni okulumda geçerlilik kazanır ve sayılır mı?
  • 
Sayfa: önceki 384385386387388
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.