Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (372. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.415
Cevap
192
Favori
578.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 370371372373374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Harç ücreti sordum ikinci üniversite olduğu için alıyoruz dediler.

    Bazı üniversiteler almıyor yeni başlangıç sayıyor, normalde de duyuru yazmışsınız ikinci öğretim olanlar yatıracak diye dedim ama alıyoruz dediler.

    İtiraz etmeye dayanak sunacak bir kaynak var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Harç okula bağlı bir işlem değil bildiğim kadarıyla. Siz 4 senelik eğitim sürenizi doldurduysanız ödüyorsunuz. Eğer bölüm değiştirmiyorsanız geçtiğiniz okuldaki eğitim süreniz olduğu gibi aktarılıyor fakat bölüm/program değiştirdiyseniz azami okuma süreniz okula kabul edildiğiniz yıldan çıkarılarak hesaplanıyor bir noktada sıfırlanıyor. Size bunu diyen öğrenci işleri falansa o süper akıllıları çok da dikkate almamak lazım. Onlardan birisi yüzünden asıl istediğim okula az kalsın başvuramıyordum. Azami süremi yanlış hesaplıyorlarmış meğersem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 10 Eylül 2019; 13:49:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ridianod

    Harç okula bağlı bir işlem değil bildiğim kadarıyla. Siz 4 senelik eğitim sürenizi doldurduysanız ödüyorsunuz. Eğer bölüm değiştirmiyorsanız geçtiğiniz okuldaki eğitim süreniz olduğu gibi aktarılıyor fakat bölüm/program değiştirdiyseniz azami okuma süreniz okula kabul edildiğiniz yıldan çıkarılarak hesaplanıyor bir noktada sıfırlanıyor. Size bunu diyen öğrenci işleri falansa o süper akıllıları çok da dikkate almamak lazım. Onlardan birisi yüzünden asıl istediğim okula az kalsın başvuramıyordum. Azami süremi yanlış hesaplıyorlarmış meğersem.
    tam anlamadım hocam. Bölüm değişikliği var, evet. bu durumda son kayıt tarihim mi düşülecek toplam yıldan ? aldığım öğrenci belgesinde son kayıt tarihim görünüyor çünkü sadece.

    bir de öğrenci işleri harç çıkarabiliyor da sanırım, çünkü af ile kayıt yeniledim ve harç almamız gerekir falan dediler hayır daha dönem tamamlamadım deyince tamam dediler almadılar önceki okulumda.

    -kimlik numaramdan baktılar harç çıkıyor size dediler ama ikinci üniversite görünüyor dediler. başka bölüm okumuyorum dedim o zaman kayit için geldiğinizde sileriz dediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 10 Eylül 2019; 14:25:21 >




  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    yok hocam mevzuatta okula kabul edildiğiniz "sınıf" geçtiğiniz bölümün "azami süresinden" düşerek hesaplanır diyor. Öğrenci işleri kafasına göre harç çıkarabileceğini yine de düşünmüyorum. Çünkü biz bedava okumuyoruz. Harçları atıyorum 4 senelik okulu 4 sene okuyanların devlet veriyor. Başka okul almıyorsa devlet parasını karşılıyor demektir. Benim twitterda tanıştığım bir arkadaş 3.sınıf bittikten sonra hacettepede başka bir bölüme geçmiş. Şu an 2.sınıfta ve harç ödemiyor. Hem okul değişti. Hem sınıfı sıfırlanmış gibi oldu. Tuhaf bu durum açıkcası. Yök vs ile iletişime geçmek en iyisi diye düşünüyorum. 2 sene önce yök harç ücretler ile ilgili bir yasa çıkarmıştı. Hacettepe de harçlara zam yapıp birkaç hafta sonra bu yasanın harçları kapsadığı açık değildir deyip geri ödemişlerdi yatıranlara.




  • Ridianod kullanıcısına yanıt
    Başka bölüm olduğu için birinci sınıf olarak başlıyorum hocam.
    Tıp olduğu için de fakülte 6 yıllık.

    Yarın gidip kayıt yapacağım kısmetse bakalım ne çıkar ne çıkmaz....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam. Bakalım ne olacak.
  • Ridianod kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.
  • Yatay gecis ile bir universiteye kayit ettirdim.bu universitede pasif olarak gozukmekteyim.sonrasinda pisman oldum.merkezi ile baska bir universiteden de adim cikti.buraya kaydimi yaptirabilirmiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Minnakmidilli

    Yatay gecis ile bir universiteye kayit ettirdim.bu universitede pasif olarak gozukmekteyim.sonrasinda pisman oldum.merkezi ile baska bir universiteden de adim cikti.buraya kaydimi yaptirabilirmiyim
    adın çıkan en son okulu ara sor hocam.

    tüm sorularınızı öğrenci işlerine sorup oradan bilgi alabilirsiniz aslında arkadaşlar. ister ayrılacağınız okul olsun ister yeni yerleştiğiniz okul olsun, arayın sorun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 11 Eylül 2019; 9:30:38 >
  • Minnakmidilli M kullanıcısına yanıt
    daha sizin dosyalarınızı okulunuzdan istemedilerse yaptırabilirsiniz. GAzinin son kayıt günü hacettepenin açıklandığı gündü. Bana öğrenci işleri öyle demişti. Git gazi kayıt yaptır, hacettepe olursa biz müdahale edebiliriz demişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 11 Eylül 2019; 9:30:27 >
  • Merkezi yatay geçişte yedek alıyorlar mı ? Adam 380lik yere 480 puanla başvurmuş ya keyfine bu adaletsizlil değil mi????

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kayıt da yaptım, harç da çıkıyordu ama başka aktif bir öğrencilik yok deyince sildiler, bitti çok şükür.
    Yardımcı olan herkese teşekkürler.

    Kayıt dondurmak için dilekçe de verdim. Sonra bakarız artık kısmetse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Okulu dondurunca KYK bursumuz iptal olmuştu. Devam etmek için ne yapmamız gerek bilen var mı? Yeniden mi başvuru yapacağız değerlendirilecek acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni sorun bendede var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.anadolu.edu.tr/uploads/anadolu/files/duyuru/2019-2020-Yatay-Gecis-Basvuru-Kabul.pdf
    anadolu ün. acıköğretim merkezi yerleştirme ile yatay geçiş sonuçları.
    pdf dosyasını kayıt edin 1 ay sonra silinebilir.
  • Ben myp ile yatay geçiş yaptım. E devlette iki okulda da aktif öğrenci olarak gözüküyorum. Bir problem olur mu?
  • Seneye merkezi yerleştirme puanı ile kaydımı başka bir okula aldıracağım. Bu sene kayıtlı olduğum okula hiç gitmesem, derslerden devamsız olarak kalsam başvuruyu etkiler mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-6EC589E64

    Ben myp ile yatay geçiş yaptım. E devlette iki okulda da aktif öğrenci olarak gözüküyorum. Bir problem olur mu?
    Aynı sorun bende de var hocam hem e-devlet de hem de ÖSYM'de 2 tane programda okuyor gözüküyorum.
  • Merhaba arkadaşlar hazırlıkta üniversitemi dondurursam merkezi yatay ile geçtiğim üniversitede hazırlık okuyabilir miyim ?
  • bazı arkadaşlar eski mesajlara bakmıyorlar aynı konu ile ilgili en az 10 soru soruyorlar sizden ricam eski mesajları dikkatli biçimde okumanız. sorunuz yok sa yazın tabiki.
    üniversite öğrencisi demek araştırıp bulan sorgulayan öğrenen kişi demek unutmayın.

    arkadaşlar merkezi yerleştirme ile yatay geçiş konusunda özellikle örgünden açıköğretime geçiş konusunda küçük problemler olduğunu gördüm.hem onlardan hemde kendi teçrubemden yola çıkarak yapmanız gerekenler gözden kaçırmamanız gereken durumlar var.
    bana özelden yazmamanız için bu mesajı dikkatli okuyun.
    şimdi ben örgün öğretim bölümden anadolu aöf sosyal hizmetlere geçtim
    geçerken anadolu aöf ekranda yazan evrakların hepsini başvuruların başladığı tarihten(1-15 ağustostan önce) 15 gün önce pınar hisar myo dan telefon edip öğrenci dostu personelden istedim ve onlar hazırlamaya başladılar kargo yönlendirmesi yapıp kargoyu şubeye getirdim (normal fiyat 5 lira ise kargo fiyatı yönlendirmeli kargo (15 lira)o evraklar geldi ben hepsini kontrol edip anadolu üniversitesi açıköğretim MERKEZ KAMPÜSE KARGO YAPTIM.(ESKİŞEHİRE)
    SOSYAL HİZMETLER BÖLÜMÜNE KABUL ALDIM KAYIT OLDUM 2.SINIFTAYIM.
    BÖLÜME KABUL ALIP KAYIT OLDUKTAN SONRA ESKİ OKULUNUZLA İLGİLİ HİÇBİR İŞLEM YAPMIYORSUNUZ ESKİ OKULUNUZ VE YENİ OKULUNUZ ARALARINDA RESMİ YAZIŞMA YAPACAK BU YAZIŞMAYA SİZ KESİNLİKLE KARIŞMAYIN BU RESMİ YAZIŞMA 2-3 AY SÜREBİLİR.
    BİDE ÖRGÜN ÖĞRETİM E GİRİŞ YILINIZA DİKKAT EDİN BAZI 1991 GİRİŞLİ 2006 GİRİŞLİ ARKADAŞLAR ÜNİVERSİTE YE GİRİŞ YILINA BAKMADAN ATATÜRK ÜN. AÖF MERKEZİ YERLEŞTİRME YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU YAPMIŞLAR TABİKİ KABUL ALAMADILAR ÇÜNKÜ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÖF 2010 YILINDA KURULDU O YÜZDEN BAŞVURUNUZ KABUL OLMAZ
    SİZ ATATÜRK ÜN.YERİNE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF YE BAŞVURU YAPICAKSINIZ ÇÜNKÜ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF 1991 YILINDA VARDI YILMAZ BÜYÜKERŞEN ANADOLU AÖF Yİ 1980 Lİ YILLARDA KURDU.
    BİDE ATATÜRK AÖF DEKİ ÖZEL GÜVENLİK PROĞRAMINA 2015 TEN ÖNCE ÖĞRENCİ ALIMI YAPILMAMIŞ BAŞVURUSU RET OLAN ARKADAŞLAR BİLMELİ Kİ ATATÜRK AÖF ÖZEL GÜVENLİK PROĞRAMINA 2016 YILINDA ÖĞRENCİ ALINMAYA BAŞLANDI BAŞVURULARINIZ YAPARKEN BÖLÜM HANGİ YIL AÇILDIĞINA DİKKATLİ DAVRANIN.
    VERECEĞİM LİNKTE AÇIKÇA GÖRÜLÜYOR.https://www.ataaof.edu.tr/Dosyalar/20182019baharyataygecis.pdf
    --------


    BİDE KÜÇÜK NOT 2.ÜNİVERSİTE UYGULAMASINA YATAY GEÇİŞ HAKKI YÖK TARAFINDAN KAPALI
    BAZI ARKADAŞLAR BAŞVURULARINA RET ALDILAR
    SINAVLA PUAN ALIP GELİNMEDİ BÖLÜME BİZ KENDİ İSTEĞİMİZLE LİSANS /ÖNLİSANS ÖĞRENCİSİ VEYA MEZUNU OLARAK BAŞVURU YAPTIK O YÜZDEN YATAY GEÇİŞE KAPALI.
    you tube vidyosu koymak yasak olmasa koyardım ama vidyoyu koyduğum anda reklam muamelesi görüp uyarı cezası alıyorum.(merkezi ek 1 videosu var)
    bir kaç soru geldi hocam kaydımı dondurunca başvuru yapabilirmiyim / kaldığım ders var başvuru yapabilirmiyim
    ARKADAŞLAR KAYItlI OLDUĞUNUZ ÜNİVERSİTEDE KAYDINIZI DONDURMANIZ HİÇ BİRŞEYE ENGEL DEĞİL . TÜM DERSLERİNİZ FF OLSADA ANADOLU AÖF /İSTANBUL AUZEF ATATÜRK AÖF YE BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ.
    ANADOLU AÖF KAYDINIZ AKTİF Mİ PASİF Mİ OLDUĞUNA BAKMIYOR KAYITLI OLDUĞUNUZ OKULDA KAYDINIZ VARMI ONU İNCELİYOR. 0 | |
    NOT 2 :ANADOLU ÜN.ATATÜRK ÜN. İSTANBUL ÜN. AÇIKÖĞRETİM KONTENJANLI VE PUANI VAR ÖSYM KLAVUZUNA BAKABİLİRSİNİZ KİM SİZE AÇIKÖĞRETİ KONTENJANSIZ DİYORSA EN KİBAR HALİMLE SÖYLÜYORUM BİLMİYOR BİLMEDİĞİ İÇİN KONUŞUYOR..

    https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/YKS/tablo3_06082019.pdf

    MESELA İŞLETMEYİ(SİZ HANGİ BÖLÜMÜ OKUMAK İSTİYORSANIZ ÖRNEK O BÖLÜM)(AYNI BÖLÜMDE BU DURUM.) İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNDE OKURKEN MARMARA İŞLETME YE GEÇMEK İSTEDİNİZ MERKEZİ EK 1 İLE CC VE ÜSTÜ DERSİNİZ VAR MARMARA O DERSLERİNİZİN HEPSİ SAYILACAK AKTS YANİ KREDİSİ 3-4 OLMUŞ FARK ETMEZ FF DERSİNİZ VARSA O DERSİ MARMARADA ALTTAN ALICAKSINIZ.
    EK OLARAK GELEN SORULARDA TRANSKRİPT VE DİĞER EVRAKLARI GEÇMEK İSTEDİĞİNİZ ÜNİVERSİTEYE VERMEK ZORUNDASINIZ (GEÇMEK İSTEDİĞİNİZ ÜNİVERSİTE BİLEMEZ SİZİN HANGİ DERSTEN GEÇİP KALDIĞINIZI YADA GEÇTİĞİNİZ DERS HANGİSİ O YÜZDEN GEÇTİĞİNİZ DERSİ BİRDAHA ALMAMAK İÇİN TRANSKRİPT ŞART)
    BİDE EVRAK HAZIRLAMA 3 GÜN SÜRÜYOR DEMİŞ BAZI ARKADAŞLAR DEVLET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ 3 GÜN SONRA HAZIR OLACAK DİYORSA 3 GÜN SONRA GİDİCEKSİNİZ ALICAKSINIZ,
    EVRAK HAZIRLAMA İŞİNİ SON GÜNE BİRAKMAYIN BAŞVURULAR BAŞLAMADAN 5-6 GÜN ÖNCE KAYITLI OLDUĞUNUZ ÜN.ÖĞRENCİ İŞLERİNE HABER VERİN.
    VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖGRENCİ İŞLERİ ERTESİ GÜN GELİN DİYORSA BU DURUM O PERSONELİN İŞİNİN YOĞUNLUGUNA BAĞLI, AĞUSTOS AYI ÖĞRENCİ İŞLERİNİN EN YOĞUN DÖNEMİ TELEFON FAX MAİL CEVAP BEKLEMEYİ UNUTUN.
    GELEN BAŞKA BİR SORU DA BEN YURT DIŞINDA OKUYORUM ÖSYM SINAVINA GİRMEDİM NE YAPMAM LAZIM ARKADAŞLAR SİZ ÖSYM DEN PUAN ALIP ÖSYM KLAVUZUNDAN TERCİH YAPIP GİTMEDİĞİNİZ İÇİN YATAY GEÇİŞ YAPAMAZSINIZ. NASIL BİR YOL İZLEYECEĞİNİZİ YÖK EĞİTİM ÖĞRETİM DAİRESİNİ ARAYIP SORABİLİRSİNİZ 0312 298 78 00(sabah 9 olmadan aramanızı şidddetle tavsiye ederim çok yogun bir daire 8,30-9 arasında telefonu açma ihtimalleri var ben dgs hakkında bir soruyu sabah 8,35 te arayıp sormuşluğum var)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evandevan5a1 -- 17 Eylül 2019; 9:44:13 >




  • 
Sayfa: önceki 370371372373374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.