Şimdi Ara

Merkez Bankası Faiz Kararı 17.04.2025 350 Baz Puan Artırıldı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün Merkez Bankası'nın faiz kararı var. Ben bu şartlar altında sabit bırakılacağını öngörüyorum. Muhtemelen yıl sonu son 1-2 toplantıda düşürürler çokta etkisi olmaz onunda. Tahminleri alalım.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, nisan ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) politika faizini değiştirmeyerek yüzde 42,5 seviyesinde sabit tutmasını bekliyor.

An itibari ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 17 Nisan 2025; 14:1:3 >

• düşürebilir. şuan döviz kontrol altında.

• Pas geçecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • supreius S kullanıcısına yanıt

Siz bugün 1 kağıt a4 yakar iken, finansal değeri olan bir şeyin oranını düşürüp düşürdükten sonra günlük 2 kağıt yakacağınızı bilseniz düşürürmüydünüz ?

• Değişme olmaz bence

• Sabit tabiki beklenti neyse onu yapıyor mb son 1.5 yıldır.

EKONOMİSTLERE GÖRE FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİAA Finans'ın TCMB'nin 17 Nisan Perşembe günü yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 21 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Beklenti anketine katılan ekonomistlerin 19'u politika faizinin sabit bırakılacağını öngörürken, 2'si 350 baz puan artırım yapılacağını tahmin etti. Ekonomistlerin nisan ayı PPK kararı beklentilerinin medyanı yüzde 42,50 ile sabit bırakılacağı yönünde oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • freshwind F kullanıcısına yanıt

Geriye 5 toplantı kalıyor bu senede faizler düşmeyecek, 2026'da ne olcak bakalım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 350 Baz Puan Arttırılmıştır. Hiç beklemiyordum, demek ki mb rezerv adına pek birşey kalmadı bu sene faiz indirimini unutcaz sanırım piyasayada geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 17 Nisan 2025; 14:3:5 >
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

Asıl kayyım gelince görün faizi...

• "Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece, FAİZ YÜKSELEMEZ. Faiz devamlı düşecektir. Göreceksiniz enflasyonda faizle beraber düşecek."

İktidar değişikliğimiz hayırlı olsun diyelim mi?  

Cumhuriyetyoutube
    Ayrıcalıklardan yararlanmak için Cumhuriyet Tv'ye katılın: https://www.youtube.com/channel/UCgnTQ4IeDnrnocBaiHHJsNg/join Yeni gelişmelerden haberdar olmak için Cumhuriyet Tv kanalımıza abone olmayı unutmayın. Cumhuriyet Tv’yi sosyal medya hesaplarından takip edin: Twitter; https://twitter.com/TvCumhuriyet Facebook; https://www.facebook.com/tvcumhuriyet Instagram; https://www.instagram.com/cumhuriyettv Cumhuriyet haber verir. https://www.cumhuriyet.com.tr #CumhuriyetTV #Haber #SonDakika
    https://www.youtube.com/shorts/NuvSvk06mXI
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Gelemez. Şu an İmamoğlunu tutuklamanın bedeli bu. O dediğinizin olması demek yekten ekonominin bitmesi açlık sefalet demek.

• ohaa !! ya pas geçer ya 50 puan indirilir deniyordu

herkes ters köşe oldu

• august landmesser kullanıcısına yanıt

Hiçte ters köşe olmadık,

Zira bankalar son 1 aydır yüskek faizla para satıyordu..

• quote:

Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

Siz bugün 1 kağıt a4 yakar iken, finansal değeri olan bir şeyin oranını düşürüp düşürdükten sonra günlük 2 kağıt yakacağınızı bilseniz düşürürmüydünüz ?

yakacak kağıdı az kalmış. ciddi bir faiz artışı geldi.

• supreius S kullanıcısına yanıt

Ahahahah Dedim sana.

• "Maraba ile ağa, ağanın arabasında tıngır mıngır kasabaya gidiyorlar. Yolun yarısında, arabayı çeken hayvan patır kütür yola pisliyor.

Ağa marabasının arabada gözü olduğunu biliyor. Hem marabayı küçük düşürmek hem de eğlenmek için, “Üle Memo! Şu boku yersen, arabayı sana verecem” diyor. Bizimki bir an düşünüyor, kararını veriyor, koşumları ağaya uzatıp arabadan iniyor ve taze at pisliğini yiyor.

“Tamam”, diyor ağa “araba senin” Bizimkinin midesi dönmüş, gururu çiğnenmiş, kendinden iğreniyor. Ağa ise bir dakikalık bir eğlence uğruna arabasından olduğuna pişman, kendi budalalığına yanıyor. Dönüş yolunda ikisinin de ağzını bıçak açmıyor, ikisi de kurdukça kuruyorlar.

Tam marabanın pislik yediği noktaya geldiklerinde ağa dayanamıyor; “Üle Memo! Bir halt ettim, şaka uğruna araba elden gitti, b.k yemenin ederini vereyim, arabayı geri alayım.” Memo’nun genzinde, ağzında, yüreğinde, öfkesinde hâlâ pislik tadı var.

“Olur Ağam” diyor, “olur ama bir şartla: sen de aha şu kalan kurumuş b.kları yiyeceksin ki ödeşelim.”

Ağanın gözü kararmış, iniyor bir miktar pislik de o yiyor. Çiftliğe yaklaşırlarken, Memo düşünceli, kederli soruyor:

“Ağam, araba giderken de senindi dönerken de senin, peki biz bu kadar b.ku neden yedik?”"

Tek problem, giderken de dönerken de tezek salatasını halk yiyor...

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Neyini beklemiyordunuz hocam

40+ milyar dolar satıldı 20 milyardan az rezerv kaldı

Tabiki faiz yukselecekti

Ama işin kötüsü şu

Dolar altın karşısında dünya piyasalarında korkunc değer kaybediyor bu nedenle çin hindistan Türkiye gibi altın meraki olan ülkelerde herkes altından devam eder

Ben hiç sanmiyorum ki altini dolari eurosu olan bunlari ucuzdan toplamis birileri şimdi çıkacak gidecek onlari makas vere vere satacak ve tl mevduata para atacak????

Hiç hiç hiç sanmıyorum faiz az artırıldı çok ciddi bir faiz verilmezse kimse tlye dönmez güven kaybi çok çok büyük ben dönmem şahsen bende olsa

YTD

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüm dünya faiz artırıyor bizim devlete özel bir durum değil

• gecekorrr kullanıcısına yanıt

Hangi ülkeler faiz arttırıyor, cidden merak ettim. 

• Cem kullanıcısına yanıt

tüm dünya artırıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.