Şimdi Ara

Mercedes S 320 vs Bmw 740 i Tercih (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
7.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Focus'tan sonra bu araçlar size otobüs gibi gelecektir. 140 kasa Mercedes'in direksiyonuna oturup da motor kaputunun uzunluğunu görünce ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Bunlar yerine E39 5 serisi almanızı öneririm, mesela 530i alırsanız hem yakıt tüketimi olarak S ve 7'den daha avantajlı olur hem de performansı diğerlerini aratmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX35 -- 2 Eylül 2010; 19:16:49 >

Temiz bir 7.40 bulmak çok zor gercekten.

İki aracında temizi bulunduğu sürece alınır ve keyifle binilir.
  • Lazarotti seninde mercedes'in vardı sanırsam.150 binden sonra herhangi bir problem kronikleşiyor mu ?
  • 175 bin km oldu w210 Kompressör herhangi ağır masraf çıkmadı.20-30 bin km sonra şanzumana bir bakım ve ön takıma baktırsak yeterli.Düz vites olsa baskı balataya 2000 liraya yakın harcanmıştı.Revizyonda 1000-1500 lira civarı çıkar.

Bu araçlar gerçekten müthiş araçlar.Fakat bir arkadaşın önerdiği gibi bende makyajli e320 yada 5.30 almanız yönünde.
  • 5 Serisine bir ısınamadım gitti.528i sürmüştüm.Dip gazda bile kasayı rahat kaldıramıyordu.Rahatsız ediciydi.

530 unda istediğim performansı verebileceğini sanmıyorum.Konforuna diyecek yok.7 kasa hakkında bilgisi

olan yok sanırım.Mercedes'te araştırma yapmaya devam.Mercedes bana göre bmw'den kat kat daha iyi.
  • Focus tan sonra bu araçların vergisi,masrafı,yakıtı, sunduğu konforu alır götürür. Tüpte bile 40-50 kuruş yakan araç bunlar.Vergileri yıllık 2-3 bin tl.Haftada bir uzun yola gitmeyeceksen hiç bulaşma bence
  • Bu araçları almak değil, yürütmek mesele. BMW ve Mercedes'in amiral gemilerinden birini alıyorsunuz, en ufak istekleri bile bütcenizi sarsabilir. Eğer arabayı aldığınız para kadar ben bu arabaya harcarım 'gerekirse' diyebiliyorsanız düşünmeyin.
  • gelir durumunuzu sormak istemem ama eğer 5binlira aylık bi gelir altında iseniz ve bundan önce bu araçlara yatkınlığınız yoksa almayın riskine bile girmeyin.mercedes w140 için bişi diyemem kusurunu görmedim ama w220 ve 740 bmw için sokaktaki herhangi bir ustayla kontrol ettirmekle araçte ne gibi sıkıntılar çıkaracağını çözemez ben 740 sahibi olmadım ama çok yakın bir arkadaşımda kendisi ithalatçıdır 2000lerin başında biniyordu.bende o dönem w140 kasaya biniyordum.ikimiz arasnda dağlar kadar fark vardı en önemlisi bi kere iç dizayn olarak 99-01 740 dış görünüm makyajıyla fevkaladeydi.yalnız kendisi aynı zamanda çok unlu markanın lpg montaj malzemelerinin distribütörüydu ve aracına tüp bağlattı.ogun o motora girildikten sonra zaten arızalar peşi sıra gelmeye başladı.bmw ile ilgili sıkıntı çıkabilecek birsürü şey var teker teker yazmaya gerek yok kesinlikle kötü demiyorum fakat ben yurtdışındada bulundum orada 200kmile gelmiş araçlar hala sorunsuzken buranın yol durumu vs birton masraf çıkartıyor.ayrıca bmwnın8 silindir keyfi bi zamandan sonra bakımları ile diğerine nazaran masrafları biraz daha yuklu gelmeye başlayacaktır.Daha önce bu forumdaki konulardada bahsetmiştim bende e39 528 vardı ve motor indi 14000 bin fatura çıkardılar.düşünün 740 ile herhangi bir sıkıntı yaşadağınızda fiyat iki katına çıkacak.zaten bu tip araçlarda kesinlikle dışarı servislerle muhattap olmaya değmiyor.çünkü tek farkeden 1000 lira en fazla işçiliği ucuza getirebilirsin.diğer tüm parçalar aynı şekilde ithal olduğundan kim alırsa alsın fiyat ve iskontoları belli tabi uyanık olmakta fayda var tannımadğınız yetkili servis herturlu hesabı yukleyebilir.w140 da hiçbir sorun yaşamadım lpg de takmadım o dönemlerde benzınde bu kadar ötv kdv yoktu.yalnız şu dönemde bu tip araçlara binmek cesaret ister.şuan bir arkadaşımda s500l var ve kendisi ölü gibi yatırmakta.şehiriçi kesinlikle 1 liranın altına düşmedğini iddia ediyor.onun bu aracı tutmasının sebebi babayadigarı olması ve gunluk hayatına insignia ve diğer şirket araçlarınla devam etmektedir.bende w220 kasa o dönemler yine bende derken bunlar hep babamın araçları ben o zamnlar yurtdışında okuyordum.bu araçta 150klardan sonra servis peşinden koşturmaya başlıyorsunuz airmatic sorunları ve motor ile ilgili hidrolik kaçırma ve bu sorun birçoğunda oluyor motora karışması durumunda kesinlikle motor revizesi gerekiyor biz düzenli bakımda olduğu için bu tip problemleri erken teşhis ederdik.son olarakta herkesin korkulu ruyası olan şanzuman sıkıntıları.adamı çöktürür 3000-3300 euroda başlar 6 bin euroya kadar adamı koşturur.bu yuzden gelir durumunuzla sağlam olmanızı söyledim.geçenlerde bir mercedes kaç para eder muhabbetinde söyledim w220 kasalar kesinlikle galerilerin eritemediği araçlardan ve ilanlarda biri 47bin çok düşük istiyor diye söylemiş ama kesinlikle çok para değil 35-45 arası hatta galeriler 100-150kdakilere 35-40 falan bile vermiyor.amerikada bile w140lar daha kıymetli şuan.yalnız bu durumun böyle olmasından dolayı w140 ikinci eli baya bir şişkin.ve km orjinalliği konusunda çok şüpheli yalnız alacaksanız 250 civarında ise kesinlikle şanzumanları kontrol edin ayrıca dışarı servislerde tamir görmüş şanzuman ise kesinlikle bulaşmayın dediğim gibi o paraların altında servis dışın hatta cuzi miktarlarda yaptıranlar olur ama kesinlikle elinizde kalır.97-98 tercih çünkü süspansiyon olarak çok farklıdır.alt takımı canavar gibidir anadolunun her turlu bozuk yollarında yurur.ama bmw, 7 ve 5 kasaların hepsi için geçerli bu sözüm kesinlikle kaldırmıyor.tablaların zayıflığından devamlı ön takım ve ön takımla beraber lastıkler çabuk aşınmaya sebep olur.ben 4 senedir ötv kdv muhabbetınden artık bu araçlardan uzak duramaya bakıyorum.bir arkadaşım omega demiş bende şuan 2.6 elegance ve 2.5 mv6 iki araçta süper yalnız.geçen yine bir forumda hatta kendısınıde davet ettım yerıme erzurumdaymış onada omegalardan uzak durmasını söyledim.zaten kendisi öğrenci olduğundan bu tip araçların masrafları kolay olmaz belirttim.omega ile ilgili şu opel servislerinden toplasınız hepsini 3 tane ustası çıkmaz.ve servise giden 5 aracı geçmez turkıyede.biri valiliğin biri rektörlüğün bir kaçı ben ve benım gibi sevdalı bir beyefendının aracı var kayıtlı olarak.Dediğim 4 senedir uzak duruyorum devir ekonomi devri bi başladım insignia accord birdaha dönüp bakmadım bu tip araçlara birde hobi olarak elimde sec var topluyorum ama hesaplarım çarşıya uymadı masrafları kabarık olduğundan yurutmeye daha başlatamadık henuz.mesela şuan omegalar, 00 e200komp, ve sec ölü gibi yatıyor eğer gunluk bunlardan birinle biryere gidip gelmeye kalksam ocağıma incir ağacı dikerim değmez.birde şahsi örnek vermek gerekirse bu tip araçlara binenlere ben şahsen eğer araç özünden değilse ticarettede uzak durmaya bakıyorum.birçoğu kendisini böyle araçlara binince kapılar açılacak sanıyor ama kişilerin kendi kredibliteleri ve değerleri mal verirken bizim için daha önemli oluyor.çünkü bu adamlar heran patlayabilcek bir bomba.her an bu araçların şanzmanı motoru durabilir.en azından dizel clio ile gelen bir müşteri benim için daha kıymetli oluyor.çünkü bir anlamda parasını değerini bilen birinin geldiğinin farkındayım.kısacası ben görüşlerimle herkesi boğdum kusura bakmasın bu devırde buna yatırım yapıp keyif arayanlar toki idaresinden 2+1 ev alıp ayda 300 liraya 10 senede ev sahibi olur daha iyi.yalnız alırsanızda omega, e39 528 ve 740 lardan uzak durun bence lpg ile ilişkim olmadı ama arkadaşımdan bildiğim kadarıyal uyumluluk açısından lpg takarsanız 97-98 s serisi ve 00-01 e 200komp alın yalnız s 320 ile e200 komp hemen hemen aynı oranda yakar lt olarak benzınde çok farketmiyor lpgdede aynı olur düşünüyorum.fiyat olarakta kırımınızı w220 piyasasını söyledim w140 içinde siz düşünün ama ikinci elde daha rahat satarsınız endişe etmeyin.trafiktede giderken çevirmelerde araçtan indirilip kimlik sorgulamasına her daim maruz kalacağınızı unutmayın e200lerde bu durum böyle değilken s kasalar polislere çok itici geliyor şu dönemlerde.

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-mercedes-s-emsalsiz-1998-s320l-145000-kmde-30700142/detay
    unuttum geçen bir arkadaşım bunu yollamıştı aynı görüşlerde bulunmuştum onada vazgeçirdim ama benim gözümde kalmıştı gerçekten temiz duruyor km orjınal ise 100kdaha sıkntıya koymaz dıye düşünüyorum ayrıca bildiğim koluman servisli kazasız bir araç var satılık fiyatta iyi üstelik ilk sahibinden ama ben şahsın kendisini sevmediğimden önermiyorum çok merak edersini ciddi olarak ilgileniyorsanız araçla bilgiyi özel mesajla yönlendiririm.yalnız onun aracından gelecek hayır başka yerden gelsin diyorum.duyarsada çok kırılır ama gerçekler kusura bakmasın zaten forumlarda gezecek yaşta değil kendisi ama evlatları buralarda geziyorsa belki nicki görünce anlamıştır kimin kastı olduğunu

• birşey daha bugun eski araçlarımın kaskosu yenılere nazaran iki katı bedelde tutuyor ve sıkıştırırak yaptırıyorum kaskolarımı başka ıvır zıvır kaskolarım olmasa bu eski araçlarımdan hiçbirini sgortalayacakları yok bu bankacılarım haberın olsun bu s ile 7 kasalara kasko yapmazlar yaparlarsa 3-4 bın cıvarı olur ayrıca kaskosuz gezerim dersen herhangi bir kaza belada altından kalkmak zor sanayi tipi ampullere düşürür adamı

Şunu söylemeliyimki araç almak kolay bir iş değilmiş.Daha ne alacağıma karar vermedim bütün günümü bu işe harcadım.komik doğrusu.....

Ama bu iki gemi için de kimsenin pek fazla hoş anısı yokmuş.Sorduğunuz için söylüyorum maddi durumum iyi çok şükür.Ama bütün parayı

beni bir yerden bir yere götürecek bir araba için harcamak kesinlikle mantıklı değil.1 günde olacak işler değil bunlar Bekleyip düşünmem lazım.Hepinize teşekkürler.

Diğer konulara devam

Saygılar
  • Eski patronlarımın birinde 7.25 TD ve diğerinde ise E220 CDI vardı. Kıyaslama olarak, eğer konfor arıyorsanız bence 7.25 TD'nin dengi ancak E serisidir ama performans olarak kesinlikle bahsettiğim E serisi Mercedes'ten daha iyiydi. Benim gözlemim tamamen kişiseldir ve iki patronum da yıllarca hiçbir sorun olmadan iki aracı kullandılar. Belki yakıt konusunda, çalıştığım ülkenin yakıtının daha temiz olmasının etkisi vardır, ama S320 o dönemin 7 serisine göre oldukça hacimli bir araç.

Görüşüm, daha önce de belirttiğim gibi oldukça kişiseldir. En güzel yöntem, gidip iki aracı da denemenizdir. Sonuçta ikisi de markalarının en üst modelleri ve ona göre de konfor sunmaktadırlar.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.