Şimdi Ara

*Mercedes ML 320 ve tuhaf sorunu*

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • mercedes ml-320 2001 model araca sahibiz.(sahibiz dedim cünkü araç babamın)
    Yolda sakin sakin giderken arac abs,fren,esb,bas uyarı işaretleri yandı bir anda aracı durdurup tekrar çalıştırınca duzeldi arada böyle uyarılar veriyor sonra tekrar sonuyor.Bu problem nasıl çözülür?Büyük problem midir?

yardım ederseniz sevinirim.Teşekkürler.

Mercedes ML 320 ve Tuhaf Sorunu

Mercedes ML 320, lüks ve yetenekli bir SUV modelidir; ancak bazı kronik sorunlara yatkın olduğu bilinmektedir. Bu sorunlar, araç sahipliği deneyimini olumsuz etkileyebilir ve önemli onarım maliyetlerine yol açabilir.

Mercedes ML 320 Kronik Sorunları

ML 320 sahiplerinin bildirdiği en yaygın sorunlardan bazıları şunlardır:

• Motor Sorunları: Motor arızaları, ML 320'lerde yaygın bir sorundur. Sorunlar arasında zamanlama zinciri sorunları, krank mili hasarı ve piston segmenti arızaları yer alabilir.
    • Şanzıman Sorunları: Otomatik şanzımanlar, ML 320'lerde başka bir problem alanıdır. Vites değiştirme sorunları, kayma ve erken arızalar yaşanabilir.
    • Süspansiyon Sorunları: Hava süspansiyon sistemi, ML 320'lerde arızaya meyillidir. Bu, sert bir sürüşe, azalan yol tutuşuna ve pahalı onarımlara yol açabilir.
    • Elektriksel Sorunlar: Elektrik sistemleri, ML 320'lerde başka bir sorun kaynağı olabilir. Pil sorunları, alternatör arızaları ve elektrikli bileşenlerde aksaklıklar yaşanabilir.

ML 320 CDI Kronik Sorunları

Dizel motorlu ML 320 CDI modellerinde, ek kronik sorunlar görülebilir:

• Enjektör Sorunları: Dizel enjektörler, ML 320 CDI'lerde tıkanabilir veya arızalanabilir. Bu, güç kaybına, yakıt verimliliğinin azalmasına ve motor hasarına yol açabilir.
    • Turboşarj Sorunları: Turboşarjlar, ML 320 CDI'lerde erken arızaya meyillidir. Bu, güç kaybına, egzoz dumanına ve motor hasarına yol açabilir.

Sonuç

Mercedes ML 320, güçlü yönleri olan bir araç olsa da, yukarıda belirtilen kronik sorunlara yatkın olduğu bilinmektedir. Bu sorunların farkında olmak ve potansiyel onarım maliyetlerini göz önünde bulundurmak, ML 320 satın almayı düşünenler için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ecu da proble olabilir yetkili bir servise gösterin derim arıza kodundan filan bulurlar
  • İstanbuldaysanız mengerlere gösterin bi sorunu öğrenin böyle elektronik saçmalıklar ilk kasa ML lerde çok yaygın belkide şaçmalık değil ciddi bişeydir ama bence bi yetkili servise gösterin arıza kodu alsınlar sorunu çözecektirler...

V8 POWER...
  • Bakımıda geliyordu zaten götürürüz artık.
    Yardımlar için sağolun.
  • aynı sorun opeldede oluyodu arıza ışık lambası yanıyodu durup duruken 2000model corsada duruyoduk zarar vermiyelim diye sora çalıştırıyoduk lamba yanmıyodu satıldı arac sora bunun nedeni olarak araçlarda benzin kalıtesını ölcen bi cihaz oluyomuş normalde kalitesiz benzini uyarıyomuş araç bu sistemi ülkemizde kullanmıyolarmış yakıt ın çok kötü olmasından dolayı motor arıza ışığı yanıyo demişlerdi ne kadar doru bilimiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aracınızı servise götürün en son yazılımı yüklettirin hiç bişeyi kalmaz

Orjinalden alıntı: cyber-shot

mercedes ml-320 2001 model araca sahibiz.(sahibiz dedim cünkü araç babamın)
    Yolda sakin sakin giderken arac abs,fren,esb,bas uyarı işaretleri yandı bir anda aracı durdurup tekrar çalıştırınca duzeldi arada böyle uyarılar veriyor sonra tekrar sonuyor.Bu problem nasıl çözülür?Büyük problem midir?

Hata kodu bir kere hafızaya alındığında servis tarafından silinmediği sürece aynı uyarı tekrarlar. Uyarı ışığının yanması mutlaka bir arıza olduğu anlamına gelmez. Koluman ve Mengerler hata kodu okuma ve silme işlemi için çoğunlukla ücret talep etmiyor. Tabii gerçek bir arıza da olabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: K@lken
    böyle elektronik saçmalıklar ilk kasa ML lerde çok yaygın ...

ML'lerin bu tür arızaları sık verdiği konusundaki görüşe katılmıyorum. Bir kullanıcı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim bu araçlar çok sorun yaratmazlar. Piyasadaki emsalleriyle kıyaslandığında aradaki fark daha iyi anlaşılır.

Orjinalden alıntı: blackinblank

quote:

Orjinalden alıntı: cyber-shot

mercedes ml-320 2001 model araca sahibiz.(sahibiz dedim cünkü araç babamın)

Hata kodu bir kere hafızaya alındığında servis tarafından silinmediği sürece aynı uyarı tekrarlar. Uyarı ışığının yanması mutlaka bir arıza olduğu anlamına gelmez. Koluman ve Mengerler hata kodu okuma ve silme işlemi için çoğunlukla ücret talep etmiyor. Tabii gerçek bir arıza da olabilir.

ins. Bide sorun varsa iyi para isterler.En ufak şey bile piyasanın 3 katına satıyorlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: blackinblank

quote:

Orjinalden alıntı: K@lken
    böyle elektronik saçmalıklar ilk kasa ML lerde çok yaygın ...

ML'lerin bu tür arızaları sık verdiği konusundaki görüşe katılmıyorum. Bir kullanıcı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim bu araçlar çok sorun yaratmazlar. Piyasadaki emsalleriyle kıyaslandığında aradaki fark daha iyi anlaşılır.

Dostum abartı düzeyde yokyazımdan öyle algılanıyo ama bmwde mersoda ticari kaygılar sebebi ilk kasa ml ve x5i çok kısa sürede geliştirdi buda ilk makyaja kadar üretilen modellerde elektronik problemlerin yaygın olmasına sebep oldu yoksa benim babamdada yeni kasa ML280CDI var çok memnunuz

V8 POWER...

• benim kuzende 99 modeli vardı
    ecu yu eline almıştı.
    Sebebini bilmiyorum

@Kalken

O yeni kasanın tipi ne olmuş öyle yav...Dev gibi...
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.