Şimdi Ara

Mercedes: dizele devam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mercedes’in dizel geliştireceği söylentisinden bahsetmişti forumda bir arkadaş. Söylenti değilmiş:


    https://www.daimler.com/innovation/diesel/diesel-debate.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bmw de benzer aciklama yapmıştı..Adam akıllı tabi niye vazgecsin ki..vazgececek bir durum yok..elektrik işi sacmaliktan ibaret..ulan bu elon musk mudur nedir hep başımıza iş açan bu pofpoflanan dengesiz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik işi zor. Ekvatorda şu kadar panel yaparsan falan diyeni bile gördüm. Ekvatorda yapacağın panelin elektriğini misal suriyeye bile taşıyamazsın. Burda panel kuracam dersen de çok büyük olmalı. Bu sefer de insanlar aç kalır. Diğer seçenek doğalgaz, kömür, petrolden elektrik üretmek ki ne anladık bundan. Kimse hidroelektrik demesin bir tek isveç-norveçte mümkün. Rüzgar zaten yetmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikli araba şirketleri batırır umarım bunları. Hep zengine satış yapıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlerine geldiği için böyle açıklama yapıyorlar. dizel geliştirmesi için gereken yatırım miktarı elektrikli geliştirmesi için yatırım miktarından yüzlerce kat azdır.
  • Yahu gelistirdi bile. 2016 da yeni E serisi ile basladi suan tum dizeller yenilenmis durumda ustune de hibridleri gelliyor yil sonu. Elektrik kafalarin dediklerine kulak asmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinli hibrid motorlara geçişi arttırsalar daha iyi olur. bende dizel kullanıyorum ama dizel yüzünden sağlıktan olmayalım
  • Şu an Dünya'nın çoğunluğu elektriği zaten fosilden üretiyor. Onu da geçtim çoğu yerde evinde elektrik ile şarj etme imkanın yok.

    Yani Avrupa + Amerika + Kanada nüfusu 1 milyar civarı tahmini. Geriye ne kalıyor ? 6.5 milyar insan kalıyor. Bu insanlara da araba lazım. Çin mesela elektrikte kendini geliştiriyor iyi tamam ama şu an tamamen elektriğe dönse insanları hava kirliliğinden ölecek.
  • Bu zamanda en ekonomik araç hybridler. Ürettiği enerji yenilenebilir enerji çünkü. Plug in lere rağbet artmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • birden olmayacak elektrikli arcalara geciş zamanla olcak ilk önce hybrit cıkacak sonra elektrikli arclar yayılcak özellikle gelişmiş ülkelerde.gelişmeyen iklerde bu süre cok daha uzunsüre olur.bol bol hava kirliliği olur bu ülkelerde.avrupada 2023 yılında yasaklancak dizeller gelişmiş ülkelerde.tabi gelişmeyen ülkelere dizel satışları devam eder.
  • Tr için elektrikli araçlar gelecek diye düşünen varsa izlesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schneeflocke

    Tr için elektrikli araçlar gelecek diye düşünen varsa izlesin.
    biz gelişmeyen ülke kategoresindeyiz onun için bize gelmesi cok uzun sürer.gelişmiş ülkelerde 2023 ten sonra dizel yasaklancak ve hybrid ve elektrikli arclar olcak.




  • Bize bu gidişle gelmez hocam
  • Alman üreticilerin pil üretim teknolojilerindeki ve kapasitelerindeki yetersizliği elektrikliye yönelmelerini zorlaştırıyor. Pil konusunda yeterli seviyeye ulaşamadan dizeli bırakamazlar ki bırakmayacaklar. Elektriklide öncüler Çin ve ABD olmaya devam edecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pil konusunda yeterli seviyeye ulaşcaklar merak etmeyin sadce zaman lazım.20 yıl önce cep bilgisayraını olurmu diyebilirmiydiniz.buda zamanla olcak zaten dikkat ettiyseniz 700 900 km lere kadar cıkmaya başladı.dizeli bırakmaz lar geri kalmış gelişmemiş yüzlerce ülke var onlara satcaklar.avrupa amerika kanada uzak doğu gibi gelişmiş ülkeler kullancak hybrid ve elktrikli arcları.zaten hybrid araclar dizel gibi az yakıyorki onun yerini almış olcak.otobüs kamyonlar belki hybrid ve dizle bir süre daha devam eder gelişmiş ülkelerde sonra teknoloji onların için uygun hale gelince onlarda gecer.gerci tesla tır yapmıştı 1000 km menzilli.diğerleride yapacak.mercedes te cıkarcakmış.teknolojinin önüne gecemezsin.eninde sonunda olcak.sadece zaman lazım.gelişmemiş yüzlerce ülkeye kakalamaya devam ederler dizelleri.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: leftercan1907

    pil konusunda yeterli seviyeye ulaşcaklar merak etmeyin sadce zaman lazım.20 yıl önce cep bilgisayraını olurmu diyebilirmiydiniz.buda zamanla olcak zaten dikkat ettiyseniz 700 900 km lere kadar cıkmaya başladı.dizeli bırakmaz lar geri kalmış gelişmemiş yüzlerce ülke var onlara satcaklar.avrupa amerika kanada uzak doğu gibi gelişmiş ülkeler kullancak hybrid ve elktrikli arcları.zaten hybrid araclar dizel gibi az yakıyorki onun yerini almış olcak.otobüs kamyonlar belki hybrid ve dizle bir süre daha devam eder gelişmiş ülkelerde sonra teknoloji onların için uygun hale gelince onlarda gecer.gerci tesla tır yapmıştı 1000 km menzilli.diğerleride yapacak.mercedes te cıkarcakmış.teknolojinin önüne gecemezsin.eninde sonunda olcak.sadece zaman lazım.gelişmemiş yüzlerce ülkeye kakalamaya devam ederler dizelleri.
    Hibrit çok başarılı olamadı. Abd hibrit teşviğini kesti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hidrojenle çalışan araçları çıkarmadılar gitti..dönüşüm yavaş gerçekleşiyor...içten hibrit elektrikli ..bu üçü arasında gidip geliyor..
  • Mercedes zaten Renault motorları hariç kendi yüksek hacimli dizel ünitelerinde Adblue kullanıyor. Adblue, dpf den daha etkiliyse emisyon değerlerini azaltmada niye vazgeçsin ki. Yasak gelecekse emisyon hedeflerine uymayan motorlara gelecek. Tüm dizel motorlara yasak gelmez bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    zaten şuan için tırda o menzil yetmeyecek ama ileri yıllarda muhakak cıkaca uzun menzilli arclar.bu teknoloji ve arştırmalarla yapmamları için hiçbir sebep yok muhakak yapacaklar.kacyıl sürür bilinmez ama eninde sonunda olcak.

    biz zaten gelişmemiş bir ülkeyiz bizde tutması uzunyıllar sonra olcak zaten onu söyledim yazımda zaten.

    herşeyin bir caresi var onunda caresini bulur bilimadamları.kimdiyebilirdi ki 30 sene önce cep telefonu cıkacak cep bilgisayarı olcak diye muhahak calışmalar sonrasında bir care bulurlar.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.