Şimdi Ara

MERCEDES BENZ VANEO KULLANICILARI KULÜBÜ (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
879
Cevap
47
Favori
269.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Selamlar
    Yaklaşık 4 ay önce Vaneo 1.7 Cdi Dizel otomatik bir arac aldım,araca çok ısındım ancak vites geçişlerinde bazen titreme yapıyor dikkat ettiğimde düşük devirlerde daha çok yapıyor.Aracı cihza bağladığım ise şanzıman "F" arızası veriyor.
    bu durum için yardımcı olabilecek akıl verebilecek arkaşlar varmıdır?
  • Kdryyl K kullanıcısına yanıt
    Aleyküm selam Kdryyl,

    Aynı problem bendede yaşandı 1.6 benzin otomatik var bendede vites geçişlerindeki titreme olmadı lakin yolda giderken anlamsızca birden vites ''F'' arızasına düşüyor aracı durdurup stop edip üç beş saniye sonra kontağı tekrar çalıştırdığımda problemden eser kalmıyordu eğer böyle bir arızan varsa en masrafsız çözümü eğer olursa tabi ; vites kulesinin içinde vitesin konumunu şanzımana ileten kart var onun bi elektronikçiden geçmesi gerekiyor ? Ben Kırşehir de ustamla yaptık , Ankara ya otomatik şanzımancılar 5 -6 binlerden bahsettiler. Daha detaylı bilgi daha önce Borasu paylaşmıştı. kolaygelsin

    Vaneo Candır Gerisi Heyecandır :D
  • Merhaba arkadaslar.Bu f sorunu dun benim aracimda da cikti.2004 /ambiente /diesel/otomatik.
    Aracim yolda giderken birden f hatasi verdi,beraberinde gosterge panelinde epc ve motor ariza isigi yandi.
    Bostanci sanayinde ozel serviste makinada vites kulesi hatasi olarak gosteriyor.o sayfanin resmini cektim buraya koymaya calisacam.usta ,Bunlardaki bu parca araca ozel oldugundan ,yurtdisindan siparis edilip 10 gun icinde geliyor dedi.2.500tl iscilikle beraber fiyat verdi.bu konuda yardimlarinizi bekliyorum arkadaslar
    Bu mesaja eklenen görseller:

     MERCEDES BENZ VANEO KULLANICILARI KULÜBÜ MERCEDES BENZ VANEO KULLANICILARI KULÜBÜ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Otomatik Vites "F" arızası yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun, Mayıs 2013'te yazdığım bir mesajı tekrar aktarıyorum, umarım faydalı olur;
    Otomatik vites ile ilgili arıza "F" tecrübemi paylaşmak istiyorum;

    Aracım 2003 1,6lt Benzinli (ve LPG) Ambiente Otomatik. Yaklaşık bir senedir, zaman zaman karşılaştığım şanzıman hatası "F" sorunum vardı. Daha önceki yazılarımda da bilgisini verdiğimhttp://www.aclassinfo.co.uk/mypage.59a.htm internet adresinden bir hayli istifadeyle bir sene idare ettim. Aracın içinde bulunan ve vites kulesi (orjinal adı: Floor Shift, Parça Numarası: A1683701309 9B51) diye adlandırılan parçayı onlarca kez söktüm taktım, ama 6 ay ama 6 gün sonra tekrar arıza yaptı. Son zamanlarda vites koluna dokununca arızaya geçer olmuştu. En sonunda bir gitti pir gitti, ekranda "F" sabit kaldı. İstanbul'da ikamet ediyorum artık ve Bostancı Sanayisindeki köşe taşı olmuş ustaları tanır oldum, otomatik şanzımancı Avni Usta, oto elektrikçisi/elektronikçisi Murat Usta, Mustafa Usta vs... Bu arada yanlış anlaşılmasın, bir yıllık süreçte malum arıza ile sürekli kendim uğraştım, bahsettiğim ustaları arıza sabitlendikten sonra aradım,buldum, tanıdım... Sağ olsunlar yardımcı olmaya çalıştılar, oldularda. Ancak şu gerçekle bir kere daha yüzleştim ki -bizim VANEO'ların tecrübeli ustası malesef yok! Netice itibariyle otomatik vites "F" sorunum konusunda, ustalar, benim tecrübelerim ve birde bir başka Vaneo'cu arkadaşın benzer sorunu ile tecrübeleri bir araya getirilince 2 alternatif ortaya çıktı;
    1. Aracın içerisindeki Vites Kulesindeki elektronik kart arızası (Benim tecrübem, arkaşın tecrübesi ve internet araştırmalarım)
    2. Aracın altında, şanzuman içerisindeki elektronik kart arızası (Sanayideki ustaların tecrübesi)

    Netekim tercihimi vites kulesinin yenisini almaktan yana kullandım, biraz da şansımı denedim. Orjinal parçayı 1200TL'ye tedarik ettim ve kendim değiştirdim. Bu arada çıkmaya 700TL isteyenler ile 500TL'ye tamir ederim diyenler de oldu....

    Sonuç; Yeni vites kulem ile 10 gündür aracımı sorunsuz olarak kullanıyorum. Umarım bir daha "F" görmem.
    Bu arada yanlış anlamaya mahal vermemek için şunu da belirteyim; Arızanın çözümünü şanzuman içerisindeki elektronik kart olarak işaret eden ustalar da haklı olabilirdi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vites kulesi değiştikten sonra bir daha "F" görmedim....
    Nazar değmesin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Boransu.sanirim benim aracin sorunu seninki ile ayni.cikma vites kulesi arastirdim 1.250 fiyat verdiler.bu parca sanirim biraz eli yatkin olanin degisebilecegi turden bir parca.ben pendik yakacik ta ikamet ediyorum onerebilecegin bi usta var mi yakinlarda ya da nasil parcayi dagisebilecegim konusunda yardimci olur musun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamun aleyküm

    arkadaşlar benzer F arızası benimde başıma geldi daha öncede paylaşmıştık forumda kuleyi değiştirmeden önce içindeki kartı bi söküp elektronik devrelerine bir baktır birinden biri atmış oluyo elektronikçiler daha doğrusu tv tamircileri kartı büyük merceklerinde bakıp görebiliyorlar eğer böyle çözebilirsen kule masrafından kurtulabilirsin. işçilği kendin yapabilrisen dahada güzel olur en azından bi dene kuleyi değiştirmeden önce derim çünkü benim problemim öyle çözüldü ve bir aydır falan çok şükür hiçbir arıza yok.

    Vaneo Candır Gerisi Heyecandır :)
  • aleykum selam tumham26.tavsiyen için çok teşekkür ederim , bunu deneyip sonuçlarını burada paylaşmaya çalışacağım.
    kartı söküp ilk önce temizlik yapacam ,daha sonra senin de dediğin gibi lehim kontrollerini yaparım.yukarıda boransu kardeşimiz de bir link paylaşmış.çok faydalı oradan da bilgiler almaya çalışıyorum.bahsedildiği gibi bu araçların en iyi ustası , kendi sahibi galiba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tumham26

    Selamun aleyküm

    arkadaşlar benzer F arızası benimde başıma geldi daha öncede paylaşmıştık forumda kuleyi değiştirmeden önce içindeki kartı bi söküp elektronik devrelerine bir baktır birinden biri atmış oluyo elektronikçiler daha doğrusu tv tamircileri kartı büyük merceklerinde bakıp görebiliyorlar eğer böyle çözebilirsen kule masrafından kurtulabilirsin. işçilği kendin yapabilrisen dahada güzel olur en azından bi dene kuleyi değiştirmeden önce derim çünkü benim problemim öyle çözüldü ve bir aydır falan çok şükür hiçbir arıza yok.

    Vaneo Candır Gerisi Heyecandır :)

    Katılıyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar birde ,kartal sanayide aracımı bilgisayara bağlatıyorum bi türlü beynine giremiyorlar.bostancı sanayiye gittim hemen girdiler .yan koltuktaki koltuk sensörü arızalanmış srs ışığı sürekli yanıyor.kartal sanayinde airbag tamiri yapan bir ustaya gittiim koltuğun altındaki parçaları falan söktü içini açmaya çalıştı,parçaladı olmuyor dedi elime verdi.komple koltuğun içindeki sensör değişmesi gerek dedi.yaklaşık 1 ay önce bostancı sanayide yedek parçacıdan fiyat aldım 450tl dedi komple.ayrıca bu sensörü iptal ettirmek için ufak bir chip varmış ,onu da denedim fakat fayda etmedi tanımadı.bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar var mı?
  • Selâmün aleyküm yağ seviye sensör montajı hakkında yardıma ihtiyacım var.ustalar motorun inmesi gerekiyor dediler.başka bir yolu varmı acaba yardımlarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serduran S kullanıcısına yanıt
    Merhaba;
    1. Malesef ustalar (!!, istisnaları hariç) kullandıkları test cihazlarını kullanmayı bilmiyorlar. Ezbere birşeyler yapıyorlar, tarif edince de bozuluyorlar...
    2. Sağ koltuğun tamamen içinde, A4 boyutunda kapıttan daha büyük, koltuğun oturma yerindeki kumaşın hemen altında SRS sensörü. Koltuğun içindeki süngere kadar sökülmesi gerekiyor çıkartmak için. Değiştirmek tek çare, bir ihtimal , sistemi kandırmak için kibrit kutusu boyutunda cihazlar var, ama işe yarayanı nasıl bulunur bilmiyorum, zira ebay'de bşr sürü ürün var, iddialı olanların fiyatlarıda iddialı!! Malesef ben SRS'yi yanık bıraktım, birgün belki orjinal parçayı alırım.
    SRS ışığı yanıkken hava yastığı aktif mi, devre dışı mı? Bunun dahi net cevabını bulamadım!

    http://www.aclassinfo.co.uk/mypage.39.htm
    Bu sitede güzel bilgiler var, ama bu işin çözümü galiba yeni parça almak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SRS sensörünün fotoğraflarını ekledim. Çok uğraştım ama kar etmedi...
    Bu mesaja eklenen görseller:

     MERCEDES BENZ VANEO KULLANICILARI KULÜBÜ MERCEDES BENZ VANEO KULLANICILARI KULÜBÜ MERCEDES BENZ VANEO KULLANICILARI KULÜBÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Borasu -- 19 Haziran 2016; 22:21:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BORASU,bir şeyi merak ediyorum,hadi diyelimki resimde görülen elemanlardan birinde ufak bi arıza var ve biz bunu kurcalarken arızayı bilerek veya bilmeyerek giderdik.yerine taktık, arızanın gittiğini , sistemin faal olduğunu nasıl anlarız.Bildiğim kadarıyla srs lambası daha önceki arızadan dolayı,bilgisayarla arıza kaydı silinmediği sürece yanık kalıyor.
    bu arada,dediğiniz gibi vites kulesini söktüm ve içindeki elektronik kartı temizledim (üzerine pas sökücü püskürttüm,saç kurutma makinası ile iyice ısıttım lehimler için) iyice kuruladım.ondan sonra 1 kere f hatası verdi (bu da vitesin konumlamasını doğru yapamadım belki ondandır diye düşündüm yani vitesi D konumuna çekerken tam oturtmadım galiba ) bir iki gündür düzgün çalışıyor bakalım.
  • Merhaba;
    SRS lambası tespitiniz gayet yerinde olmuş. Hernekadar emin olamasamda, sensörün onarımı veya değişimini müteakip arızanın silinmesi gerektiğini zannediyorum. Ben denemelerimi yaparken buna dikkat etmedim, belki de olmuştu ama göremedim.
    Arıza kodlarının bir kısmını görmek ve silmek için 50₺ civarında EOBD-II cihazlar var. Onlar ile denenene bilir....
    Vites kulesine gelince;
    Söke taka insan tecrübe kazanıyor. Kolun şanzımanla mekanik bağlantısını sağlayan telin ayarı (kırmızı plastik) önemli. Kartı temizlemiş olmanız güzel ancak saç kurutma makinasının ısısı, kart üzerindeki varsa soğuk lehimleri onarmaya yetmez. Dolayısıyla soğuk lehimden kaynaklı arıza varsa tekrarlayacaktır malesef. Bir daha F olursa, kartı söktüğünüzde, el melekesine itibar ettiğiniz bir elektronikçiye (cep tel. veya TV tamircisi) lehimleri, tercihen sıcak hava havyasıyla tazelettirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,bugun yine f hatasi verdi.kontagi acip kapatmak yetmedi baya israrciydi bu sefer.ekranda f halinde eve kadar zor attim kendimi.komple vites kulesi siparisi verdim.sifirina 1.025tl fiyat verdiler uygun geldi bana yarin almayi dusunuyorum.acaba kendim degistirebilirmiyim,herhangi bir ince ayari var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun malzemeyi almaya gittim.birde ne goreyim,duz vites kulesi.sok oldum.otomatik vites kulesi konusmustuk,yanlis anlamisik dediler.neyse otomatik vites kulesi fiyatina baktilar 2.035tl oda burda yok siparisle 10 gun sonra gelirmis.ben dw vazgectim almaktan.simdi tekrar sokecem karti ,iyice lehim kontrolu yaptirip tekrar deneyecem insaallah olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün söktüm kartı , lehimden anlayan bi arkadaşa gösterdim iyice kontrol etti.kartta lehim hatası olmadığı kanısına vardı.bir de birşey dikkatimi çekti kartın elektronik olarak bağlı olduğu aşagıda resimde görülen gümüş renkli küçük bir motora benzeyen bu parça , aracı stop edeli 20 dakika olmasına rağmen asırı derecede sıcaktı acaba sorun o parçada olabilir mi?
    parçanın resimlerini ve bilgisayarda çıkan hata kodlarının resimleri.. MERCEDES BENZ VANEO KULLANICILARI KULÜBÜ
     MERCEDES BENZ VANEO KULLANICILARI KULÜBÜ
     MERCEDES BENZ VANEO KULLANICILARI KULÜBÜ
     MERCEDES BENZ VANEO KULLANICILARI KULÜBÜ




  • serduran S kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin;
    Benim 2 sene önceki tecrübelerimi aynen yaşıyorsunuz, kontakla ilgili arıza kodu hariç. Vites kulesi içerisindeki motora benzeyen parça selenoid. Normal şartlarda araç hareket halindeyken (6-7 km/saat hızın üzerinde), vitesin N' den R'ye geçmesini engeller, yani kolu kilitler.
    Ancak, o parçanın sıcak olması normal, zira selenoide elektrik uygulandığında, yani araç hareket halinde iken sürekli akım çekiyor, bu nedenle ısınıyor. Kart üzerinde 5 bacaklı transistöre benzer, siyah devre elemanı tarafından kontrol ediliyor. Ama yine de şüpheleniyor, aşırı akım çektiğini ve sistemi etkilediğini düşünüyorsanız, bağlantısını karttan ayırarak deneyebililirsiniz. Ben denemiştim, F arızasını etkilememişti.

    Kart üzerinde gözle görülmeyen bağlantı/lehim sorunları olabilir diye genel bir lehim tazeleme ve temizlik önermiştim. Bende işe yaramadı, ancak olumlu sonuç alanlarda var.

    Tavsiyem biraz daha (dayanabildiğiniz kadar) deneyin, ancak söke taka, zaman içinde gına geliyor. Aracı kullanamamak ve F korkusuyla yaşamak isr ayrı ızdırap.

    Sonunda yenisini aldım, kurtuldum. En azından çözümü var .....

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tesekkur ederim Borasu.dun araci ustama biraktim,mercedes servisinde tanidigi varmis.cikma kartlar varmis elinde uygun olanini bulup takacaklar.bekliyorum bakalim kaca malolacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.