Şimdi Ara

MERCEDES A SERİSİ SAHİBİ OLANLAR (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.024
Cevap
33
Favori
120.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İkinize de ilginiz için teşekkürler. Az önce siparişi verdim. Kullanışlı bir ürüne benziyor umarım beni yanıltmaz.

    Aracı bugün Bostancı Mengerler'e teslim ettim. Yolda giderken motor ikaz işareti yanmaya başlaması ve aynalardan birinin açılırken ses çıkardığını fark etmemiz üzerine aracıma bir gün el koydular. Umarım ikisi de büyük bir problem değildir ve bir an önce çözülür.
  • Bu Mercedes A serisi sahibi olanlardan yol tutus,konfor,yakit tuketimi ve sorunsuzluk anlaminda ne soylerler?Ayrica Makyajli kasa beklenmeli mi sizce?
  • pistachio kullanıcısına yanıt
    Ürün geldi. Fiyatına göre gayet başarılı bence. Fikir vermesi açısından fotoğrafları ekliyorum.
     MERCEDES A SERİSİ SAHİBİ OLANLAR MERCEDES A SERİSİ SAHİBİ OLANLAR




  • Bilgi vermesi açısından söylüyorum. Telefonum 6 inch. Yani daha küçük bir telefonu daha iyi kavrayacaktır.
  • GooodJob kullanıcısına yanıt
    Gayet güzel olmuş. Güle güle kullanın.

    Telefonun her 2 yanındaki hava kanallarının duruşu simetrik olmuş nedense dikkatimi çekti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar,

    A180 cdi'da hangi yağ kullanılıyor bileniniz var mı?

    Servis zamanı olmadığı halde kendim yağ değiştirmek istiyorum, yanlış yağ almak istemiyorum.
  • Degerli forum üyeleri merhaba,

    Geçtiğimiz ay aracımda oluşan hasardan dolayı Koluman sigortadan gelecek cevabı bekliyordum. Olayı özetleyen konu linkini aşağıda paylaşıyorum.

    http://mbclubtr.com/guncel/27713-w176-motor-degisim-karari.html?highlight=motor+de%F0i%FEim

    Yıldızım kasko/Koluman Sigorta aracılığı ile Ergo'dan red cevabı aldım maalesef.

    Red olacak kısım 24764 TL (kdv hariç)
    Ödenecek kısım ise 884 TL (kdv hariç)

    Hasarı iki kısım olarak değerlendirmişler. 1 çarpma anı oluşan hasar, 2 çarpma sonrası oluşan hasar.

    Ne ayıptır ki bilinçsiz kullanıcı olmakla suçlanıyorum. Eksperin hazırladığı raporu değerlendiren Ergo sigorta firmasına göre "yolda ilerlerken aracın altına fiziksel temas olduktan sonra aracı yürütmüşüm". Allah aşkına neyin yürütmesi bu. Olay yeri bir cadde ve seyir halindesiniz. İdrak edip aksiyon almanız için tabiki araç belirli bir mesafe yürüyecek. Linkte ki konuya 20-30 metre yazmıştım hadi daha da gitsin 100 metre gitsin. Yol bilgisayarında hiç bir uyarı olmadan oluşabilecek hasarı öngörüp güvenli bir şekilde aracımı yanaşabileceğim ilk sağa çekip kontrol edip çekiciye vermişim artık neyin yürütülmesinden bahsediliyor.

    En çok tepkili olduğum husus ise eksperin hazırladığı ön raporda yanlış beyan var, bu beyanın yanlış olduğunu Koluman Ticaret A.Ş tarafına defalarca söyledim.
    -Ön Rapor; Araç altını vurduktan sonra saga çekilip kontrol edilmiş, herhangi bir problem olmadığı düşünülüp çalıştırılıp devam edilmiştir. Devam ederken aracın altından gelen sesten dolayı tekrar sağa çekilip bakıldığında motorun altından akan yağ farkedilip durdurulmuştur, araç çekici ile servise gönderilmiştir. (Bu yanlış bilgiyi kim sağlamış?? insanın aklına türlü türlü senaryolar geliyor!!)

    Olayın aslı ise; Araç alt kısmını taşa vurduktan sonra yol bilgisayarında hiç bir uyarı olmamasına rağmen 100 metre içinde güvenli bir şekilde saga çekilip durdurulmuştur, araç Mercedes yol yardım çekici ile servise iletilmiştir.

    Koluman sigortaya/yıldızım kaskoya(Ergo ile anlaşmalı) güvenerek, aracımı diğer sigorta firmaların teklifinden daha yüksek tutar ödeyerek ikinci yılında da yıldızıma kaskolattım. Ama anladım ki bu iş güven işi değil. Mağdur oldum.

    Alınan karara Koluman üzerinden itiraz ettim (Koluman Sigorta hasar sorumlusu konuşmalarımızdan sonra Samandıra Koluman teknik servis ile görüşerek aracın yürüdüğüne dair oluşan bir log, uyarı olmadığını teyid etti ve Ergo’ya bu yönde bilgi verdi) ve tekrar red cevabı aldım. Şimdi Sigorta Tahkim Kuruluna başvurarak hakkımı arayacağım. Koluman bu süreçte destek olacağını söylesede öncesindeki gelişmelerden dolayı ümidim kalmadı maalesef. Orada da sonuç alamazsam sigorta firmasına dava açacağım.

    Bir kullanıcı olarak üzerime düşeni mantık çerçevesinde gerçekleştirdiğimi düşünüyorum. Bu hafta Samandıra Koluman'a yolum düşecek, eksper raporundaki beyanın akibetini soracağım bakalım ne söyleyecekler. Bu kısma bir anlam veremedim çünkü.

    Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.




  • vdiyar kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle çok geçmiş olsun, görünmez kaza. Okuyunca üzüldüm açıkçası maddi açıdan büyük bir meblağ çıkmış. Benim anlayamadığım nokta şu, sürücü hatası ile arabaya zarar verilse bile bu zarar karşılanmıyor mu? Eğer zarar karşılanmıyorsa bu kaskoya para ödemenin mantığı nedir? Aşağıda vermiş olduğum linklerde kasko kapsamında kötü niyet bile yazıyor. Kasko şirketi her türlü zararınızı karşılaması gerekiyor. Söylediğinize göre aracı en fazla 50-100 metre sürmüşsünüz, onlar 4 KM demiş, isterse 40 olsun zararınız karşılanması gerekiyor. Biz de kredi avantajı var diye 3 senelik Yıldızım Kasko yaptırdık, 3 yıllık ücreti de peşin ödedik. Sizin başınıza gelen bizlerinde başına gelebilir. Ben yerinizde olsam hakkımı sonuna kadar arardım, peşini bırakmayın hocam hatta Yıldızım Kasko sözleşmenizi bir avukatla birlikte inceleyip yargıya başvurun.

    http://www.mercedes-benz-finansalhizmetler.com/urunlerimiz/sigorta

    http://www.mercedes-benz.com.tr/content/turkey/mpc/mpc_turkey_website/tr/home_mpc/passengercars/home/financialservices/insurance.html




  • PCNerd P kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Çok ciddi bir rakam söz konusu. Uğraş, yıpran 1,5 ay oldu.

    Bakış açıları şu şekilde; Aracı çarptığınız anda oluşan hasar nasıl olursa olsun ödeniyor. Darbe anında kırılan bükülen, bozulan vs. bileşenler. Eğer araç hasar aldıktan sonra yürütülürse (özellikle en hassas oldukları konu karter hasarı) o zaman kaza öncesi ve sonrası olarak hasarı ikiye ayırıyorlar. Aslında bilinçli davranılarak hasarın büyümesi önlenebilir. Bir yere kadar mantıklı da olabilir. Ama bu gibi durumlarda ödememek için sizi her türlü kılıfa uyduruyorlar.

    Çok ayıptır ki bilinçsiz kullanıcı olmakla suçlanıyorum, beyanın yanlış olduğunu söylüyorum kabul edilmediği için kısmen yalancılıkla da suçlanmış oluyorum aslına bakarsanız. Nitekim aracın altını çarptıktan sonra ne kadar ilerlediğimi biliyorum ve bunu fotoğraflarla beyan ettim. Aracı Mercedes yol yardım çekicisi gelip aldı ve tüm yağ aracın güvenli çekildiği yerde akmış durumda fotoğraflandı.

    O zaman şöyle bir örnek vereyim; Olayın gerçekleştiği gidiş geliş tek şerit caddede aracın altına taş çarpınca ani panik frenle durdum. O sırada arkadan hızla gelen araç arkadan çarptı diyelim. Ne olacak; hasar öncesi ve hasar sonrası diye ikiye mi ayrılacak... Burada nasıl hasarın tamamı karşılanacak ise konusu geçen senaryoda da karşılanmalı. Diğer türlü araç pert olacaktı ya da hasar çok daha büyük olacaktı.

    Zararın büyümemesi için duyarlı davrandığımı düşünüyorum. Aracın altını taşa vurup geze geze motora yatak sardırtsaydım bunların hiçbirini söylemeyecektim. Kesinlikle hakkımı sonuna kadar savunacağım. Umarım tahkim kurulu ile olumlu sonuç alabiliriz.




  • vdiyar kullanıcısına yanıt
    Yağın aktığı yer belli taş ile delindiği yer belli. Bu ikisi arasındaki mesafeniz zaten bellidir. Dediğinize göre zaten ne kadar yürüdüğünüz santimine kadar hesaplanabilir. 4 KM hangi yöntemle bulunmuş acaba?
  • PCNerd P kullanıcısına yanıt
    Samandıra Koluman'da ilk etapta yapılan kontrollerde aracın kayıtlarında güncel km'den 4km önce park sensoru vb. hasar anı ile ilişkili olabileceğini düşündükleri aynı anda alınmış 20~ xentry logu okundu. Bu loglar arasında kaput atma mandalının tetiklendiği bilgiside vardı. Halbuki araç resimde görüldüğü gibi öyle birşey olmadı. Sonra bu logların bu durumu işaret etmediğini farklı bir zaman diliminde alındığı bilgisini verdiler. Bunun dışında oluşan bir log yok araçta.

    Motor kumanda kutusu yada yağ kontrolü ile ilgili hiçbir log okunmamış.

     MERCEDES A SERİSİ SAHİBİ OLANLAR




  • Beyler fikrinizi almak istedim yardımcı olursanız sevinirim.

    Gönderdiğim ilk linteki gibi difuzör yaptırmayı düşünüyorum, brabus difuzoru takıp egzozlar aynı kalacak. sizce nasıl olmuş? şimdiden teşekkür ederim


    http://www.ebay.ca/itm/MERCEDES-BENZ-W176-A180-A250-AMG-BUMPER-A45-REAR-SPOILER-DIFFUSER-B-STYLE/281485873193?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140620075055%26meid%3D1d8dc9ceadea4346892b22d36647c1ee%26pid%3D100011%26rk%3D5%26rkt%3D10%26sd%3D281460295732

    http://2.bp.blogspot.com/-JFh6wrJGq-0/UK0Asb6-zUI/AAAAAAAAeP8/xKmlgmQWTJw/s1600/2013-Brabus-Mercedes-Benz-A-Class-5.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werbak123 -- 26 Ocak 2015; 21:40:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vdiyar

    Samandıra Koluman'da ilk etapta yapılan kontrollerde aracın kayıtlarında güncel km'den 4km önce park sensoru vb. hasar anı ile ilişkili olabileceğini düşündükleri aynı anda alınmış 20~ xentry logu okundu. Bu loglar arasında kaput atma mandalının tetiklendiği bilgiside vardı. Halbuki araç resimde görüldüğü gibi öyle birşey olmadı. Sonra bu logların bu durumu işaret etmediğini farklı bir zaman diliminde alındığı bilgisini verdiler. Bunun dışında oluşan bir log yok araçta.

    Motor kumanda kutusu yada yağ kontrolü ile ilgili hiçbir log okunmamış.

     MERCEDES A SERİSİ SAHİBİ OLANLAR

    Çok geçmiş olsun. Umarım bir an önce olay çözülür.




  • secilburgaz kullanıcısına yanıt
    Yazışmalarımız devam ediyor, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GooodJob

    Kendi kendime cevap veriyorum. Bu urun aradığım urune çok benziyor. Fiyatı da uygun, ben sipariş vermeyi düşünüyorum.
    http://www.hepsiburada.com/liste/spider-podium-arac-ici-tutucu/productDetails.aspx?productId=teltutspider&categoryId=29004492

    Üründen memnun musunuz? Çok kullanışlı gibi geliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: secilburgaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: GooodJob

    Kendi kendime cevap veriyorum. Bu urun aradığım urune çok benziyor. Fiyatı da uygun, ben sipariş vermeyi düşünüyorum.
    http://www.hepsiburada.com/liste/spider-podium-arac-ici-tutucu/productDetails.aspx?productId=teltutspider&categoryId=29004492

    Üründen memnun musunuz? Çok kullanışlı gibi geliyor.

    Gayet güzel, benim hoşuma gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arabamı 2. yıl bakıma götüreceğim. Km düşük 10.000 gibi ne kadar isterler? Neye dikkat edeyim? Siz ne kadar ödediniz?
  • secilburgaz kullanıcısına yanıt
    önce servisleri arayıp neler yapıldığını ve ücreti sorun.

    ben ilk bakım için izmirdeki 2 yeri aradım tam fiyat söylemediler. ikiside 850-900 civarı dediler. 833 tuttu ama 250tl civarı geçirmeden ibaretti. sadece yapmaları gerekenleri yapsalardı bu ücret 550-600tl tutardı çok rahat.

    facebook sayfamızdan yada burdaki arkadaşlardan 2. yıl bakımı faturası isteyip oradaki kalemlere bakın. fazladan para kaptırmayın servislere yazık günah.


    Edit: sizde izmirdesiniz sanırım. profilden gördüm şimdi. ben mengerlere götürmüştüm. oraya götürmeyin demiyorum götürün isterseniz ama önceden söyleyin fazladan şeyler yazmasınlar. cam suyu, şampuanı vs. gibi. yada temizleme spreyi, silikon sprey gibi. hatta yarım günde halledip teslim etsinlerki fazladan işçilik yazmasınlar. ben bunların hepsini ilk servise götürüşümde tecrübe ettim çünkü. tam test edemedik diyip o gün serviste kalması gerektiğini söylediler. sonrada 1buçuk günlük işçilik yazdılar. üstünede kısa test ücreti

    serviste uzun kalmasının ve teste çıkmalarının nedenide arabanın her tarafından sinir bozucu sesler gelmesiydi. yani hem rezalet sesler geliyor hemde bunların tespit edilip giderilmesi için benden 250tl fazladan ücret alınıyor. hala çok sinirliyim. ama bundan sonra en ufak sıkıntımda götürürüm ki geçenlerde götürdüm de bunu halledememişsiniz diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 27 Ocak 2015; 16:12:54 >




  • Ben aracı aldığımdan beri Mengerler Bostancı'ya götürüyorum aracı. Plakamı da orada taktırdım, cam filmimi de orada söktürdüm, ilk servisimi de orada yaptırdım. Otomobil sorumlusu Özgür Bey bilgili ve ilgili biri. Benim aracım da iki gün kaldı ancak 6 saat ücreti almışlar, siz deyince baktım. 1 yıl bakımı 790 TL tutuyor dediler bana. Dedikleri gibi 790TL tuttu.

    Sizlere sormak istediğim bir nokta var sadece. Aracı teslim ettiğim ve aracı teslim aldığım km arasında 15 km var sanki. Emin olamadığımdan herhangi bir şey demedim. Ancak motor ikaz ışığı yanıyordu ve garantiden parça değişimi yaptıklarını söylediler. Acaba bu süreçte test amaçlı 15 km kullanılmış olabilir mi? Aracı teslim etmeden mutlaka km'sine bakın, benim de önerim bu olacaktır. Ben emin olmadığımdan herhangi bir şey diyemedim.
  • Ayrıca her arabanın bir konusu varken bizim arabanın iki konusu var. Bu konuları birleştirseler bizim için de takip etmesi daha kolay olacak sanki.
    Diğer konu linki:http://forum.donanimhaber.com/m_58463880/mpage_63//tm.htm
    Ben yöneticiler ile irtibata geçeceğim, siz de istekte bulunursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.