Şimdi Ara

Merak Edenlere Plaka Yenileme İşlemleri (Mayıs 2018) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
54
Cevap
4
Favori
60.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seF[o]

    Plaka yenileme işlemi için araç sahibinin yada kanuni temsilcisinin şahsen başvurması gereklidir.
    Mesela babamla beraber ben başvurdum diyelim, yeni plakaları almak için tekrar babamın gitmesine gerek var mı yoksa ben de alabilir miyim?
  • stasi kullanıcısına yanıt
    aynı olayı bendede yaptılar araç muayeneden dolayı plaka yenilemeye gittim aydın bolgesinde bir ilçe odasına 50 TL. alındı ön ve arka plaka yenilenmeye muayeneden dolayı kaldığını belirtmeme rağmen. mesele fazladan alınan 16 TL değil mesele HİZMET KARŞILIĞI GELİRLERİ bağış altında sorulmadan toplanan para bu konunun ayrıca takipcisi olacağım zaten
  • aynı olayı bendede yaptılar araç muayeneden dolayı plaka yenilemeye gittim aydın bolgesinde bir ilçe odasına 50 TL. alındı ön ve arka plaka yenilenmeye muayeneden dolayı kaldığını belirtmeme rağmen. mesele fazladan alınan 16 TL değil mesele HİZMET KARŞILIĞI GELİRLERİ bağış altında sorulmadan toplanan para bu konunun ayrıca takipcisi olacağım zaten
  • konuyu takibe aldım inşallah ihtiyacımız olmaz bu bilgilere
  • Sıcak bilgi şuan şoförler odasındayım, plakamı bekliyorum, muayeneden kalmıştım, geldim şoförler odasına, muayene belgesinin iki tane fotokopisi, iki de ruhsat fotokopisi istediler, araba benim üstüme değildi, sahibini isterler diye çekiniyordum sormadılar bile 40 tl verdim
  • Arkadaşlar ben Gaziantepteyim aracım arkadaşımda Niğdede muayenede ağır kusurdan kaldı plaka yüzünden nasıl hallederiz bu işi ben ruhsat ve eski plakalar olmadan yenisini burdan çıkaramam o da araç sahibi için oradan çıkaramaz değil mi. Benim çözümüm plakayı ve ruhsatı getirsin burdan çıkarayım plakasını götürüp taksın diyorum.
  • GÜNCEL BİLGİ



    Plakaları söküp bulunduğunuz il/ilçe emniyet müdürlüğüne gidiyorsunuz, eski plakalar ruhsat ve ehliyet fotokopisi veriyorsunuz.



    Daha sonra emniyetten aldığınız kağıtla beraber ŞÖFÖRLER CEMİYETİNE gidiyor 34 tl verip 15 dakika sonra plakalarınızı teslim alıyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OrQuN

    GÜNCEL BİLGİ



    Plakaları söküp bulunduğunuz il/ilçe emniyet müdürlüğüne gidiyorsunuz, eski plakalar ruhsat ve ehliyet fotokopisi veriyorsunuz.



    Daha sonra emniyetten aldığınız kağıtla beraber ŞÖFÖRLER CEMİYETİNE gidiyor 34 tl verip 15 dakika sonra plakalarınızı teslim alıyorsunuz.
    Merhaba;

    illaki ruhsat sahibimi başvurması gerekiyor? başka birisi ruhsat ve eski plakalar ile gidip başvurabilirmi?
  • Basitmiş
  • Arkadaşlar merhaba. Tekrar aynı konuyu açmak istemedim. Bugün plaka vidası yüzünden muayeneden kaldım. Plakaları değiştir yenisini bastır, tekrar randevu al gel dediler. Şimdi bazı yerlerde emniyetten randevu aldım diyenler var, kimisi de doğrudan şoförler odasına gittim elimdeki tüvtürk belgesiyle hallettim diyenler de var. Bunun hangisi doğru? Bir de fotokopi-belge isteniyor mu? Ruhsat sahibinin gelmesi şart mı? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    Eğer muayeneden önce giderseniz şoförler odası plaka için fazla ücret alıyomuş, herkes bundan bahsetmiş sayfalarda,siz normal ücret ödemişsiniz ama?
  • Arkadaşlar yaklaşık 4 aydır emniyet sitesi plaka yenileme için randevu vermiyor. Hangi emniyet müdürlüğüne baksam "planlı randevu yok" diyor. Dolu değil yok diyor. Direk emniyete gidip yaptıran var mı randevusuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bella Ciao

    Eğer muayeneden önce giderseniz şoförler odası plaka için fazla ücret alıyomuş, herkes bundan bahsetmiş sayfalarda,siz normal ücret ödemişsiniz ama?
    Böyle birşey yaşamadım 34 tl karşılığında 15 dakika içinde yeni plakalarımı aldım.
  • Bugun Maltepe trafik büroyu aradim. Dedim randevu alamiyorum plaka yenileyeceğim vida deligi var. Randevuya gerek yok dedi. Gelin yardimci oluruz dedi. Plakanizi söküp gelin yeterli dedi. Plakayi söktüm arkadasin araciyla gittim yolda plakasiz polis cevirir falan ugrasmayalim diye. Eski plakayi aldi bir kagit verdi. Sistemden vergi vs borcu varmi diye baktılar once. Temiz değilse öde gel derdi muhtemelen. 3 dk surdu isim. Plaka basım soforler odasi maltepe sanirken meger kartaldaymis. Google amcadan arattim buldu haritayla gittim. 10 dk da plakami basip verdiler 34 tl aldilar. Zaten duvara islemlerin ucretleri asılmış fazla alinma gibi bir durum olamaz zaten. En cok zaman yolda kaybettim plaka isi icin 15 dk gitti sadece.

    İşin ilginc yani me karakolda ne soforler odasinda ne kimligime baktilar ne ruhsata. Sizin adiniza mi arac dedi evet dedim sadece.
  • BAT007 B kullanıcısına yanıt
    Fotokopi vermedin mi kimlik,ruhsat?
  • Hayır ne fotokopi aldilar ne baktılar. Eski plakalari plaka dolu olan bir kutuya attı kağıdımı verdi plaka basıma gittim.
  • arkadaşlar plaka sebebiyle muayeneden kalınınca İlçe Emniyet Trafik Tescil Şubeye gitmek gerekmiyor, doğru mudur?

    Gerekli evraklar ile direk Şoförler odasına gidince plaka yenileme yapabiliyor muyuz?
  • gollory kullanıcısına yanıt
    evraksız muayene evveli şoförler odasından bastırabilir miyiz?
  • Aracımı çorumdan almıştım orda basılan puntolarla ankaradaki puntolar farklı. Temmuzda bi kaza yaşadım plakam ezildi yıprandı. Tekini değiştirmek istiyorum ama çorumda basılan şekliyle istiyorum bunun için ankara trafiğe gittim plakamı söküp. Değişim kağıdı istedim vermedi direkt olarak plaka basım yerine gitmem gerektiğini söyledi. Oraya gittim o da tek tip baskı yaparız illa da aynısı olsun istersen diğerini de sök getir dedi. Yok dedim ben çorumda basılan puntolarda istiyorum (harfler ve rakamların fontu farklı) o zaman yardımcı olamam dedi. Çorum emniyeti aradım araç sahibi ruhsatla plaka ile gelsin kağdı alsın dedi cemiyet de emniyetten belge istedi. Benim şehir dışına çıkma şansım yok çorumdaki arkadaşa kargo yapıp belgeleri öyle değiştirmek istesem o da olmuyormuş tam bir kördüğüm oldu. Şehre göre muameleler değişik işliyor. Yazı tipleri bile farklı. Standardı yok bu işin hala.
  • Aracım 10 plaka fakat ben İstanbul'da kullanıyorum daha çok aracı. Arada bir 34 plakayla yenilesem mi diye düşünüyorum ama arkadaşım "araç el değiştirmeden plakayı değiştiremezsin" dedi. Bu konuda bir bilgisi olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.