Şimdi Ara

Mengerler kaporayı geri vermiyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
2
Favori
28.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
256 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Belli bir miktar üzeri için doğrudan tüketici mahkemesine gidiliyor.


    - 5.650 TL'nin altında bulunan uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetleri,

    - Büyükşehir statüsünde olan illerde 5.650 TL ile 8.480 TL arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri,

    - Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde 8.480 TL'nin altında bulunan uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri,

    - Büyükşehir statüsünde olmayan illere bağlı ilçelerde 5.650 TL ile 8.480 TL arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri, görevlidir.

    >>> 8.480 TL ve üzerindeki uyuşmazlıklar için ise tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılamaz; söz konusu başvuruların tüketici mahkemelerine, tüketici mahkemeleri bulunmayan yerlerde ise asliye   hukuk mahkemelerine yapılması gerekmektedir.





  • Bu tarz firmaların yola gelmesi , yola gelmiyorsa da başka kişilerin mağdur olmaması için ------ up

  • Böcekli sümük kullanıcısına yanıt
    Tüketici hakem heyetlerine yapılacak başvurularda, büyükşehir statüsünde olan illerde değeri 7 bin 550 ile 11 bin 330 lira arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri ....

    diye biliyorum
  • Oran 2021 için güncellenmiş olabilir, en azından doğrusunu bulmuşsunuz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gamba

    Büyük firma olmaz artık buna tenezzül etmezler dedik ama insan başına gelince anlıyor olabileceğini

    Hocam koskoca firmanın düştüğü durum bu mu artık? Geçmiş olsun çok üzüldüm. Parasını geçseniz bile yapılan haksızlık insanı üzüyor.

  • Ben sero B kullanıcısına yanıt

    Hocam bu ülkede kapora vermeden kaç kişi araç alabiliyor? İlla kar koyup satacak mı herkes? Ben şimdi araç bakıyorum. Bu arkadaşın yaşadığı ile aynı olay; 2 ay sonra gelecek kapora verin size ayıralım diyorlar. İhtiyacım var. Ne yapayım kapora vereceğim diye almayayım mı?

  • Geçmiş olsun yaşadığınız çok üzücü! Neden böyle olaylar oluyor anlamıyorum ülkede hukuk var ama kime nasıl var orası muamma. Bide koskoca Mercedes dersin haketmediği 10 Bin ₺ için girdiği cirkefliğe baak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -spawn-

    Hocam bu ülkede kapora vermeden kaç kişi araç alabiliyor? İlla kar koyup satacak mı herkes? Ben şimdi araç bakıyorum. Bu arkadaşın yaşadığı ile aynı olay; 2 ay sonra gelecek kapora verin size ayıralım diyorlar. İhtiyacım var. Ne yapayım kapora vereceğim diye almayayım mı?

    İki kere sıfır km araç aldım.

    ve ikisinde de kapora vermedim.

    bayii de vardı gittim aldım.

    olmayan arabaya ben kapora vermem.

    almayıveririm olur biter, geldiği zaman alırım çok acelesi yok.


    ve benden kapora alacak, aldığı kaporayı vermeyecek, bak nasıl alırım ben o parayı cümle alem görür


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • john mclane kullanıcısına yanıt
    muz cumhuriyetinde sıradan olaylar.. adli yolla alırsınız bu arada paranızı peşini bırakmayın sonucu da buraya yazın merak ettik.
  • Bu Mengerler'in özellikle bazı bayilerinin suyu ısınıyor. Size Etiler şubesinde denk geldiğim bir olayı anlatayım.


    Bundan 3-4 ay önce falan herhalde. Hani sıfır arabaya 4-5 ay sıra verildiği zamanlar. Yeni E serisi çıktı gidip bi' bakayım dedim. Benimle birlikte A8 ile şöförlü bi' adam daha geldi ama araçtan dışarıda indi.


    Kendisi ile birlikte araca bakmaya doğru yöneldik. Araca yaklaşık 6-7 dk baktık orada oturan satış danışmanlarından birisi kalkıp gelmedi. Sadece bi' kadın "teşhir araç satıldı bilginiz olsun" dedi. Şöförüyle gelen adam "aracı anlatsaydınız biraz bari" dedi, kız da "sorunuz varsa cevaplıyayım" diye cevap verdi.


    Meğersem adam Otoplan'ın sahibiymiş. Mengerler'in sahibi midir artık müdürü falan mıdır bilmiyorum birini arayıp telefonda fırçaladı. 5 dk sonra kız gelip özür diledi işe yeni başladığını falan anlattı. Yani müşteriye bakış açısı rezalet Etiler şubesinin. Futbolcu olsak yakamıza yapışırdı orası ayrı tabii ama her geleni sıradan müşteri sanmamak lazım.





  • Doğuş da zamanında vermiyordu, bir satış danışmanı anlattı bize, mahkemeye verdiler, yasal değilmiş, artık veriyoruz mecburen demişti :)


    Arkadaşlar yazmış, "eşşşşşşşşşşşşşşşşşek" gibi verecekler. Kaporaya el konulmaz. Yasal değil. Avukat aracılığıyla halledin. Onlar klasik, bilinçsiz tüketici kandırma modeli uygulamaya çalışıyorlar. Hala böyle ucuz numaralara başvuruyorlar ya, bravo vallahi.

  • yakoggdh Y kullanıcısına yanıt

    Muz cumhuriyetindeki sıradan olay asıl kaporaya çöken firmadan, paranı geri alamamak.

    adli yollardan 1 sene sonra aldıktan sonra o parayı, muz değil ceviz cumhuriyeti olur onun adı..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahlaksizlik ahlaksizlik

    Akilsizlik akilsizliktir.

    Anlayana.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 11 Ocak 2021; 14:11:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pilotaFerrari

    Hocam benim bildiğim kapora geri verilmiyor. Bu her yer de böyle. Ayrıca dikkatli okursanız aracın satışı sonrası diyor siz vazgeçmişsiniz. Yasal yollara başvurun ama ne sonuç çıkar bilemeyiz.
    Hocam siz de dikkatli okursanız, 3. kişiye satılsa bile kapora “masraflar” düşülmek kaydıyla alıcıya geri verilir yazıyor. Bu adamlar 10.000 TL masraf kesmişler arkadaştan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pilotaFerrari

    Hocam benim bildiğim kapora geri verilmiyor. Bu her yer de böyle. Ayrıca dikkatli okursanız aracın satışı sonrası diyor siz vazgeçmişsiniz. Yasal yollara başvurun ama ne sonuç çıkar bilemeyiz.

    Bu iş tamamen bayi ile alakalı.


    Ben araba aldım sıfır. 3000 lira gibi cüzi bir kapora verdim. Eğer vazgeçersem komple geri vereceklerini belirttiler.


    Daha sonra önüme sipariş sözleşmesi geldi. Orada kapora iade edilmez diye yazıyordu. Yani iyi niyete dayalı bir kapora iadesi durumu var.


    Ha ben dert etmedim imzaladım. Ben oradayken adamın biri kapora iadesini takır takır aldı.


    Fakat diyelim aramız açıldı, mahkeme direkt diyecek ki iade edilmez olay bitecek.

  • Bazı şeyleri anlatmadığın belli. Başlık ilgi çeksin diye suçlayıcı yazmışsın ama bunlar mafya değilse burası da dağ başı değilse hukuki dayanak olmadan paranıza el koyamazlar. Niye olayı işinize geldiği gibi anlatıyorsunuz.


    İyi olmuş umarım alamazsın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her soruya cevap verilmiş ve ortada açık bir mağduriyet var. Bu şekil bir cevap mercedes alacak kişiye yönelik hasettir. Allah'a havale ediyoruz sizi. Bugün bana yarın sana. Oh derseniz size de gelir bir gün sıra. Olay mercedes o, bu, ya da lüks marka mevzu değil. Bir bardak su da olsa, vermediğin hizmetin parasını kimseden alamazsın. İnsanların parasını gasp edemezsin. asıl mesele buna destek vermek ya da vermemek. Aha bu da, senin vicdanını gösteriyor. Anladığım kadarıyla vicdan mevhumu gelişmemiş sizde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamba -- 11 Ocak 2021; 12:50:26 >
  • ghostdriver26 G kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarınız arasında tutarsızlık var.


    "Ha aracı almaktan vaz geçtim, kaporamın iade edilmesi gerekir." diye yazmış, hemen ardından da kamu ihalelerdeki teminat mektubu uygulamasını örnek göstermişsiniz.


    Kamu ihale kanununa göre, ihaleyi kazandıktan sonra sözleşme şartlarını yerine getirmeyen, sözleşmeyi tek taraflı olarak fesheden (sözleşmeden dönen) firmanın verdiği teminat mektubu hazineye gelir kaydedilir ve firma ihale yasaklısı haline gelir. Yani bu olayda Mengerler firmasının yaptığı şeyin aynısı yapılır.


    Konuyu açan arkadaş, altına imza attığı sözleşmenin en az 2 maddesini ihlal etmiş ancak hala kendisini haklı çıkarmaya çalışıyor. Firma alıcıya sabit fiyat garantisi ve teslim süresi taahhüdü vermemiş; bunu da sözleşmeye açık açık yazmış.


    Arkadaşlar, altına imza attığınız sözleşmelerin çocuk oyunu olduğunu mu zannediyorsunuz? Yarım milyon TL'den fazla yükümlülüğün altına girdiğiniz sözleşmeleri neden adam akıllı okuyup, anlayıp öyle imza atmıyorsunuz?





  • 3-4 sene önce a180 kısa far ampül değişimine 360 TL istemişlerdi benden. Sanayide 20 TL'ye halletmiştim. Uzak durun. Aracınız varsa da garantisi biter bitmez topuklayın mengerlerden.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.