Şimdi Ara

MEMURÖĞRETMENLER

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MEMURÖĞRETMENLER 24 KASIM 2016'YA YETİŞİYOR MU?

    3713 Sayılı Kanun kapsamında 2014 yılından sonra memurluğa alınıp adaylığı kalkmış olan şehit-gazi-malul yakınları için öğretmenlik yapma belgelerine sahip olanların memurluktan öğretmenliğe geçişin (Kurumlararası İlk Atama) başvuruları 27 Ekim - 2 Kasım arasında çok düşük sayıda alındı.

    Özel eğitim-öğretim kurumlarındaki 5000 öğretmen 01.09.2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 674 sayılı KHK ile devlet öğretmenliği kadrolarına Ekim 2016da KPSSsiz, ÖABTsiz atandı.

    2017 Merkezi Bütçe Kanunu tasarısı ile Kamuya personel alımının en düşük düzeye ineceği belli olmuşken; MEBin sıradaki uygulamasının aslında öğretmen olan ama çeşitli nedenlerle öğretmenlik ataması yapılmamış, devlette KPSS ile memurluk kazanmayı başarmış kamu personelini yani memuröğretmenleri daha verimli olacakları asıl işleri öğretmenliğe döndürmeye ilişkin olacağı yönündedir.

    Memuröğretmenlere dair haberler, yazılı basında, bazı televizyon haber bültenlerinde, internet medyasında uzun süreden beri yoğun bir şekilde yer almakta; özellikle yalanlanmamış bu haberler önde gelen kamu-memur-eğitim-haber sitelerinde ve ajanslarında sık sık yayınlanmaktadır.

    MEB'de KHKler ile 30382 öğretmen meslekten ihraç edildi. 10000den fazlası açığa alınmış durumda. 22000 kişinin ise öğretmenlik lisansı iptal edilmişti.

    MEB, tüm okullarda tam gün eğitim-öğretime geçmeye hazırlanıyor ki bu yeni öğretmen ihtiyacı demektir.

    Devlette öğretmenlik dışı memurluk kazanmak zorunda bırakılmış, eldeki güvenilir-verimli-masrafsız hazır kamu personeli memuröğretmenlerin eğitim-öğretim sistemimize kazandırılması öngörülerimize göre çok uzun sürmeyecektir

    Öğretmenlik mesleğine atanma yeterliliğine sahip şehit ve gazi yakınlarının kamu kurumlarındaki memur kadrolarının hizmet sürelerine bağlı olarak devlet öğretmenliğine aktarılacak olması; yine hemen öncesinde geçtiğimiz günlerde (Ekim 2016) KPSS ile memurluk kazanmamış ama devlette öğretmen kadrosu verilen 5000 dershaneci meslektaşları göz önüne alındığında öğretmenlik kriterlerine sahip KPSSli kamu personelinin gerçek işleri öğretmenliğe geçirilmeleri Devlet için de akıllıca bir çözüm olacaktır.

    Devletin zaten maaş ödediği, öğretmenlik yapma hakkını kazandıran lisans-yüksek lisans diplomalarına ve diğer belgelere sahip bu kamu personelinin VHKİ, bilgisayar işletmeni, şef, zabıt katibi, icra memuru, gümrük-muhafaza memuru, ambar memuru, kontrol memuru, programcı, çözümleyici, gişe görevlisi, adliye çalışanı, infaz koruma memuru, kaloriferci, itfaiyeci, şoför, hizmetli,...vs. olarak mezuniyet dışı unvanlarda çalışmaları devlet için maalesef ki çok büyük bir iş gücü kaybı, yetişmiş beyin gücü israfı, verimsiz insan kaynakları planlamasıdır.

    Maliye Bakanlığı, MEB ve DPBnin ortak çalışmalarını tamamlaması beklenirken büyük olasılıkla 24 Kasımdan önce yeni bir mevzuat düzenlemesiyle hükümet, bütçeye ek yük getirmeden öğretmen açığının bir kısmını daha, akılcı ve mantıklı bir hamleyle öğretmenlik yapma hakları bulunan, idari-iş deneyimi yüksek, devlet tecrübesi ve devlet terbiyesi yerinde, halkla ilişkiler yönünde yoğun kazanımlara sahip güvenilir, verimli, sicilleri temiz kamu personeliyle yani memuröğretmenler ile kapatacaktır.

    Ülkemiz zor günlerden geçerken, asıl işleri öğretmenlik olan memuröğretmenler; MEBin olası bu "Milli Eğitimin neferi olun!" çağrısına kurdukları aile düzenlerini elbette alt üst etmeden yüksek oranda olumlu yanıt vermelidirler.

    Bununla birlikte MEB de bu fedakâr ve özverili kamu personelinden (memuröğretmenler) isteyenleri, görevli oldukları il ve ilçelerde aile birlikleri korunarak, zorunlu hizmetsiz, devlet dairelerinden devlet okullarına, eğitim hizmetleri sınıfında, öğretmen unvanıyla bünyesine katma hassasiyetini gösterecektir

    Mali olanakların kısıtlılığı, eğitim-öğretim sistemimizdeki verimsiz 90000 ücretli mevsimlik öğretmen uygulaması ve buna bağlı giderler hesaplandığında özellikle 15 Temmuzdan beri oluşmuş binlerce öğretmen açığına, boş geçen derslere bir nebze olsun pansuman olacaktır memuröğretmenler.

    BİLGİ NOTU :



    657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 74. Maddesi “ Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68. maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür.” hükmü getirmektedir.

    Öğretmenlik kriterlerine sahip KPSSli devlet memurlarının kadrolarının öğretmen unvanlı kadrolara aktarılması Anayasa ile güvence altına alınmış 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu iç mevzuatına ait memuriyette sınıf-unvan değiştirme ile ilgili bir kanuni hak olduğundan atama bekleyen yeni mezun ilk atamacı aday öğretmenlerin konuyla ilgili yanlış yaklaşımlarda bulunmaları tamamen devlet tecrübesi eksikliği ve iç mevzuata hakim olmadıklarındandır. Zira memurluk kazanmamış ilk atamacı aday öğretmen olacak kişiler, memuröğretmenlerle aynı havuzda, aynı kulvarda değildir. Statüleri farklı olan iki kesimi karşı karşıya getirmek anlamsızdır.

    Memuröğretmenler on binlerce kişi arasından KPSS ile memurluk kazanmayı başarmış kamu personelidir.

    MEMURÖĞRETMENLER
    MEMURÖĞRETMENLER
    MEMURÖĞRETMENLER
    MEMURÖĞRETMENLER
    MEMURÖĞRETMENLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matematikyaşamdır -- 10 Kasım 2016; 15:7:23 >







  • Her geçen gün büyüyerek daha güçlü olmaya başlıyoruz devam edelim baskıya eninde sonunda sesimizi duyacaklar.
  • inş olur istediklerimiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MEMURÖĞRETMENLER ile ilgili yayınlanan haberlerimizi bu gruptan takip edebilir, asıl mesleğimize geçme mücadelemizde sizler de grupta paylaşımlarınızla katkı sağlayabilirsiniz.

    https://www.facebook.com/groups/1556607061307378/[simage]

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2363055/a96bb2b2-f6b0-4dfe-9622-45bc75eed13c.jpg[/simage]
  • https://www.facebook.com/groups/1556607061307378/ Yazılı basında,internet medyasındaki haber çalışmalarıyla en aktif MEMURÖĞRETMEN facebook grubu.
  • MALİYE BAKANLIĞI BİLGİ EDİNME
    http://www.maliye-behim.gov.tr/bes/

    DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI BİLGİ EDİNME
    http://bilgiedinme.dpb.gov.tr/bilgiedinmeint/BilgiEdinme_Talep_grs.aspx

    ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI BİLGİ EDİNME http://www.csgb.gov.tr/home/contents/bilgiedinme/gercekkisibilgiedinmeformu/

    KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (Ombudsman) :
    https://ebasvuru.ombudsman.gov.tr/Giris.aspx

    MİLLİ EĞİTİM KOMİSYONU E-POSTA ADRESLERİ
    milliegitimkom@tbmm.gov.tr

    besir.atalay@tbmm.gov.tr
    burhanettin.uysal@tbmm.gov.tr
    ertan.aydin@tbmm.gov.tr
    mehmetakif.yilmaz@tbmm.gov.tr

    israfil.kisla@tbmm.gov.tr
    ali.aydinlioglu@tbmm.gov.tr
    ekrem.erdem@tbmm.gov.tr
    ismet.ucma@tbmm.gov.tr
    ahmethamdi.camli@tbmm.gov.tr
    imran.kilic@tbmm.gov.tr
    halil.etyemez@tbmm.gov.tr
    leylasahin.usta@tbmm.gov.tr
    haciahmet.ozdemir@tbmm.gov.tr
    mustafa.isen@tbmm.gov.tr
    nazim.mavis@tbmm.gov.tr

    mustafa.akaydin@tbmm.gov.tr
    metinlutfi.baydar@tbmm.gov.tr
    ceyhun.irgil@tbmm.gov.tr
    gaye.usluer@tbmm.gov.tr
    bulentyener.bektasoglu@tbmm.gov.tr
    mustafaali.balbay@tbmm.gov.tr

    zuhal.topcu@tbmm.gov.tr
    yusuf.halacoglu@tbmm.gov.tr

    KOMİSYON BAŞKANLIĞI SEKRETARYASI:

    Tel : +90 (312) 420 53 34 +90 (312) 420 53 35
    Faks : +90 (312) 420 53

    MİLLETVEKİLLERİNİN E-POSTA ADRESLERİ LİSTESİ:
    https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/mv_e_posta_sd.uye_e_posta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matematikyaşamdır -- 12 Ocak 2017; 11:54:8 >




  • ÖĞRETMENLİĞE GEÇECEK KAMU PERSONELİ İÇİN ÇÖZÜM

    Öğretmenlik yapma hakkı bulunan kamu çalışanlarının devletteki memur kadrolarının MEBin devlet okullarındaki öğretmenlik kadrolarına aktarılması adaleti bozmadan, yalnızca kendi aralarında belli ölçütlere göre uygun bir sıralamayla olabilir.

    Örneğin devlet öğretmenliğine "kurumlar arası ve kurum içi" geçiş sıralamasında aşağıdakilerden herhangi birisi ölçüt olarak uygulanırsa adalet duygusu zedelenmeyecektir:

    1) Memuriyet öncesi MEB Özel Öğretim Kurumlarında geçen SSKlı Öğretmenlik,Öğreticilik süreleri ile Memuriyet süresi toplamı

    2) Emekliliğe esas toplam hizmet süresi

    3) Mezuniyet tarihi önceliği

    4) Aslında memur olmayan ilk atamacılar için gerekli olan KamuPersoneliSeçmeSınavı ısrarından vazgeçilmeyecekse de sadece kendi aralarında ilgili puan türlerinde üstünlük sıralaması

    Devletimiz, zaten çoğunluğu öğretmenlik vasfı bile taşımayan,"verimsiz sözde ücretli öğretmelerle" aslında 75.000-95.000 civarı mevsimlik çalışanlarla ihtiyacını gidermeye çalışacağına zaten maaş ödediği gerçek mesleği öğretmenlik olan 5500 civarı devlet memurunu asıl kadrolarına geçirse Milli Eğitim Sistemine ve memuröğretmenlerden boşalacak çoğunluğu Genel İdare Hizmetler GİH sınıfı memur kadrolarının gerçek sahiplerine kalması sonucunda diploma mezuniyet unvanlarına göre biraz olsun verimli istihdamı sağlayabilecektir.

    Bu kişilerin kadrolarının MEBe öğretmen olarak kaydırma işi asla ilk atamacılar ile karşı karşıya getirilip haksız rekabet içinde, eşit olmayan koşullarda yarıştırılmadan ya eskisi gibi %3lük kontenjanla ya da toplu bir kadro kaydırmasıyla halen çalıştıkları illerde anayasal aile birliğinin korunması adına zorunlu hizmetten muaf tutularak yapılmalı 2012den beri süren mağduriyet artık giderilmeli, Türk Milli Eğitim sisteminin bir neferi olarak çoktan hak ettikleri asıl mesleklerine kavuşturularak gönülleri alınmalıdır.

    # Öğretmen Olmaya Hak Kazanmış Kamu Personeli ve Memuriyet Öncesi MEB Özelde Öğretmenlik Yapmış Devlet Memurları




  • Memuröğretmenler, 31.08.2012 MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değişikliği ile mağdur olan KPSS ile kazandıkları kamu personeli görevini sürdüren kişiler olup;memuriyet öncesi MEB Özel Öğretim Kurumlarında öğretmenlik yapmış çoğunluğu asil öğretmen olan asil devlet memurları ile görevleri esnasında öğretmen olmaya hak kazanmış aday öğretmen olacak kamu personelinden oluşmaktadır.

    Memuröğretmenler; dengesiz branş dağılımına bağlı kontenjan azlığı nedeniyle yüksek öğretmenlik puanlarına rağmen yıllarca atanmayıp en sonunda bitirdikleri lisans ve yüksek lisans bölümleriyle hiçbir ilgileri olmayan, yaşamlarını sürdürebilmek için koşullar gereği yine KPSS ile öğretmenlik dışı memurluk kazanmak zorunda bırakılmışlar sonra da "sizin zaten bir işiniz var!" denerek kamuda unutulmuşlardır.

    Kazanılmış hak sahibi memuröğretmenlerden isteyenlerin MEBe öğretmen olarak aktarılması "Memuriyet öncesi yaptıkları SSKlı öğretmenlik-öğreticilik süresi ve Memuriyet süresi toplamı", "Emekliliğe esas toplam hizmet süresi", "Mezuniyet tarihi önceliği" ölçütleri kullanılarak gerçekleştirilebilir.

    Öğretmenlik yapma hakları bulunan kamu personelinin atama başvurularının arifesinde, MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği 31.08.2012 değişikliğinden önceki kazanılmış kurum-içi ve kurumlar-arası geçişle devlette öğretmenlik yapma hakları yok edilmemelidir.Çünkü;

    1)Memuröğretmenlerle aynı statüdeki öğretmenlik kriterlerini taşıyan şehit-gazi yakınları, kaldırıldı denilen "kurumlar arası geçişle" KPSSsiz ve ÖABTsiz hizmet sürelerine bağlı olarak Kasım 2016'da devlet öğretmenliğine kaydırılmıştır.

    2)Resmi Gazete'de 01.09.2016da yayımlanan 674 sayılı KHK ile devlet memuru da olmayan özel eğitim-öğretim kurumlarındaki 5000 öğretmen KPSSsiz ve ÖABTsiz devlet öğretmenliği kadrolarına Ekim 2016da alınmıştır.

    3)Dilekçelerine istinaden, KPSS ve ÖABT şartı olmadan "28 Şubat Mağduru" olarak adlandırılanlar memuriyetten MEB öğretmen kadrolarına tekrar geçirilmiştir.

    4)Engelliler için ÖABTsiz E-KPSS ile alım ve öğretmenliğe geçişler yapılmıştır.

    5)KPSS ile atanmadıkları halde üniversitelerin araştırma-öğretim görevlileri MEB öğretmen kadrolarına KPSSsiz ve ÖABTsiz kurumlar arası geçiş yapabilmiştir.

    6)KPSSsiz ve ÖABTsiz, milli sporcular MEBe öğretmen olarak alınmıştır.

    MEB,okullarımızda tam gün eğitim-öğretime geçmeye hazırlanıyor ki bu yeni öğretmen ihtiyacı demektir.Mali olanakların kısıtlılığı, eğitim-öğretim sistemimizdeki verimsiz 80000 civarı ücretli mevsimlik öğretmen uygulaması ve buna bağlı giderler hesaplandığında; oluşmuş binlerce öğretmen açığına, boş geçen derslere biraz olsun pansuman, öğrenciler ve okul işleyişi için ateşleyici güç,optimum çözüm olacaktır memuröğretmenler.




  • bir kurumda memurların en az 3 te 1 i öğretmen memur.

    bunları öğretmenliğe alırlarsa kurum kepenk kapatır

    böyle bişey olacağını sanmam.
    bu taşerona kadro gibidir. lafı dolanır yıllanır ama hiç gerçekleşmez.
  • Ben meb de ogretmenim. Memurluga gec deseler gecerim. Memurluktan meb de ogretmenlige gecen tanidiklarim keske gecmeseydik diyorlar. (Imamliktan gecenler haric) mucadelenizde sizi destekliyorum ama gecmeden once birkez daha dusunun derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmen olduğunuzu kanıtlayın önce siz memursunuz. Girin öabtye, eğitim bilimlerine alın yeterli puanı sonra nereye istiyorsanız gidersiniz. Direk geçiş öğretmenlere haksızlıktır. Önceden yapılmış olan geçişlerde haksızlıktır. Herkes bedavadan mevkii kapma peşinde.
  • Ben devletin yerinde olsam biz öğretmenliğe geçersek mali yük azalacak diyen yoksunların hepsini işte çıkarırım. Bunlar kendilerini uyanık sanıyor gitmeyeydin memurluğa senin artık öğretmenlik yetin yok var diyorsan gir sınava başar atan baş üstüne hadi ötede ağlayın :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.