< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

|
|
Kovulma gibi bir derdinin olmaması en büyük artısı, mobing tabiki yine vardır. Fakat yarının kesin bir şekilde bellidir. Bazı zamanlar olur ki özel sektörde resmi tatilde ne olacağı muallak olur. Tatil miyiz değil miyiz ? Servis gelecek mi ? Yemekhane çalışıyor mu ? gibi dertlerin olmaz. Özel sektörde çalışıyorum hafta sonlarım tatil ama bir iş varsa yeri geliyor işe geliyoruz yeri geliyor evden çalışıyoruz. Çünkü iş devam etmeli. Devlette böyle bir şey bildiğim kadarıyla yok. İş mi var ? olsun pazartesiyi bekleyecek. Sınırlar çok keskin bir şekilde belli. Maaşın gecikmesi gibi bir durum yok, şirket batıyor derdi yok. Zam alacak mıyız gibi bir dert yok. Özel sektörün artı tarafı nedir diye soracak olursak. Bazen öyle bir yere kapak atarsın ki devletteki adamın alamayacağı paraları alırsın. Eski firmamda yan haklarımız çok fazlaydı. Özel sağlık sigortası, Kira desteği, ev kiralayacaksan ilk sefere mahsus olarak emlakçının parasını şirket ödüyordu, çocuğun varsa yaz okulu ücret desteği, okulda yemek varsa yemek ücreti desteği. Müdürlerin keyfi çok daha yerindeydi, altında şirket arabası benzini bedava, 25k kira desteği. En düşüğü 150k maaş. Bulunduğumuz bölge zaten kilometrelerce kumdan sahili olan yazlık bir bölge hepsi, dublexte oturuyor. Daha ne isteyeceksin ki ? |
|
|
Özel sektörde öyle adamlar var ki cebinden 5 kuruş para harcamadan milyonluk harcamalar yapıyorlar. Canı sıkıldığı için kendine sürekli farklı yerlerde ofis yaptıran bir müdürüm vardı. Altında son model arabası var ama sürmeyi bilmiyor, özel şoförü var. Sokaktan bulduğu adamları şirkete şef diye sokuyordu. Anlatsam tüm gün sürer. Şu an çok daha küçük bir yerdeyim, müdürüm canı sıkılınca alışverişe gidiyoruz saçma sapan şeyler alıyoruz. Sürekli patronu azarlıyor, kendi dükkanı gibi gidip geliyor. Şirketin ihtiyacı var o yüzden hiçbir şey yapamıyorlar. Bu rahatlığı memur bulamaz. Önemli olan kendini iyi geliştirip güzel yere kapak atmak. |
|
|
![]() BİR MİLLET İKİ DEVLET. TÜRKİYE - AZERBAYCAN 🇦🇿🇹🇷 |
|
|
sen bizim mevzuları digerleri gibi hic anlamamışsın. o "milletin aa ne is yapıyorsun?" demesi icin kaßmıyor. maraba, ırgat ve köle olmamak icin kaßıyor. maraba, ırgat ve köle olursan, hayatın ise git, ise gel ile gecer.. bu hayat degil.. ölüm gibi.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 15 Temmuz 2026; 18:40:25 > |
|
Memur ya da özel sektör fark yaratmaz. Ise gidip gelen herkes bence marabadır. Bunu insanları küçümsemek icin söylemiyorum, eskiden ben de marabaydım. Büyük bir firmaya mühendis olarak marabalık yapıyordum. Bir insanın en büyük hedefi, marabalıktan kurtulmak olmalı. Sen çalışmayacaksın, paran çalışacak. Hatta istersen aç bir dönerci, sen çalışma ırgatlar döner kessin. Ya da yazılımcı mısın? Aç bir yazılım firmaßı marabalar çalışsın kod yazsın Mevzu budur.. Sen ise gidip gelmiyorsan maraba değil aga olursun. Nasıl kazandıgının bir önemi yok. Iyi bir üniversite kazanmak ve orada okuyup maraba olmak, gelecekte marabalıktan kurtulmak icindir ve elbette ilgi duydugun alanda en iyisi de olmak istersin. Marabalıga karsıyım cünkü doguyoruz ve zmanımız sınırlı. Bu sınırlı zmanı para karsılıgı satmak marabalıktır. Iste oldugun zmanlar yıllarını satmıs oluyorsun. Yıllarını satmadan yani yıllarını kendine saklayarak para kazanmanın yolunu bulmak gerekiyor Marabalar, "calısıyoruz, emek veriyoruz" diye romantik avunma yapıyorlar.. Gerçekte, calısmaya küfrederek gidiyorlar maalesef.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 15 Temmuz 2026; 19:5:31 > |
|
Düşünsene ortaçağda bir köle bu kişi. Bazı kölelerin evlenmesine izin var. Bazı köleler ev alabilmiş, Bazı köleler tarlada çalışıyor. Bazı köleler de sarayda. Şimdi bu adam bir köle. Ama diyor ki ben tarlada çalışan değil de sarayda çalışan köle hayali kuruyorum diyor. Keşke sarayda olsam iş garantim olsa diyor. Ama bilmiyor ki saraya krala bir yamuk yapsa kellesi gidecek. Ama tarladaki köle patronla enseye tokat şaplak muhabbet kurmuş. İşini yapıyor çalışıyor dinleniyor. Sonuçta bu iki köle de karın tokluguna çalışıp köle olarak yaşıyorlar. Ama hayaller saray kölesi olmak. ama şöyle hayal kursa ki, ben bir tarla kölesiyim, önce özgürlüğümü alayım özgür bir vatandaş olayım, sonra çalışayım tarla alayım benim de kölelerim olsun onlara tarım oğreteyim, onların karınlarını doyurayım ama onlar beni zengin etsin. Şimdi bu köle senaryosunda bu adam saray kölesine özenen vasat köle. Benım kurdugum hayal ise gerçekçi ve kölelikten kurtaran bir hayal. ha tutki özgür oldun ama tarla alamadın. Ne olacak hayalini tam gerçekleştiremedin. O zaman da en azından 3 ay çalışır maaş alır 5 ay çalışmaz kazandıklarını yersin. 3-4 ay çalışır butun sene yaşarsın. Gene de sarayda ömür boyu karın tokşuguna kölelik yapmaktan iyidir. Başarı düzgün hayal kurmakla gelir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 15 Temmuz 2026; 21:9:47 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|