Şimdi Ara

Memurlar niye çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
0
Favori
4.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daireye gidiyorum kadın bilgisayar başında elinde telefon tiktok çekiyor.Erkekler bilgisayarda maç özetleri izliyor.Polisi sağlık görevlilerini hariç tut doğru düzgün çalışan memur yok.Milleti iyi sindirmişler yalnız helal olsun özelde çalışan mühendisi haftanın 7 günü geceye kadar çalıştırıyorlar millet memura ağzını açmıyor.Üstelik memurdan daha az kazanıyor.Özelde çalışanlar sürünmeye devam edecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bunu hep söylüyoruz, her memur ayni değil, sgk'da çalışıp canı çıkan memur da var, dediğini yapan da. Memur milyonlarca insanı kapsayan bir grup. "Memurlar niye çalışmıyor" yerine "bazı memurlar neden çalışmıyor" diyebilirsin.
    Şimdi ozel sektörde sürünen, kendi durumunu bırakıp "memur da sürünsün" diyenler çıkacak yine. Ben çekiliyorum.

E haksızmı özelde çalışan adam.Ben bir dönem istanbulun ortasında toplu konut projesinde inşaat mühendisi olarak çalıştım.Ruhumu emdiler.Hayatımın en kötü dönemiydi.Şimdi kendi işimi yapıyorum ama o günleri hatırladıkça şuan özelde çalışan adamlara acıyorum.Memurların yüzde 80 i çalışmıyor.2 kişinin yapacağı işi 10 kişi yapıyor.10 tane adam bir ofisin içinde ne yapar.İnsanların sırf bu yüzden tepki göstermesi lazım.

iyi de yapılacak iş yoksa ne yapsınlar. tutup kendilerine iş mi icat etsinler.

mesela tapu dairesinde çalışan memuru düşün birileri arsa,ev falan satmıyorsa tapuya başvuru yoksa o gün oradaki memurlar ne iş yapsınlar?

ha kapıda vatandaşlar sıra halinde bekliyorken memurlar boş oturuyorsa o vakit bu eleştiriler haklı da ,daire de tek bir vatndaş yokken daireye gelip memurları boş otırurken görüpte kıskançlık yapaniar varsa boş yapıyorlar.

Cuma günü gittim 11.30 u geçtiği için ve iş bitmez diye odaya girmedim belki de kapalıydı. 3 saat bekledim 14.30da geldiler . 1 saat sonra kapandı ... Muhtemelen o gün ben daha fazla mesai yaptım orda 3 saat bekleyerek

Düzgün bir idare gelerek %50 memuru özel sektöre yönlendirilmeli. Akp geldiğinde kit'ler özelleşti yarıya yakını emekli edildi yani %50 az olsa da beleş maaş almaya devam etti ama enflasyon bir anda %5 lere düştü . Ne kadar çok kamu çalışanı o kadar yüksek enflasyon demektir . Paranın değeri kalmıyor ve sonra paranın değeri kalmadı diye memur ve emekli bir de zam istiyor üstüne yandaşlara döviz+ enflasyon güncellemeli köprü -otoyol-hastane vs fahiş ödemeleri var
    Mevcut memur sayısının dörtte biriyle aynı işi özel sektör yapar.
    Memurların tamamına yakını yatıyor.
    Çalışma şartlarına göre maaşları gayet güzel. Hafta sonu Çalışma yok, yaz tatilleri, kamu kampları, öğretmenler zaten çay arası derse giriyor vs vs
    Memurlar arasında işinin hakkını veren yok mudur? Elbette vardır. En başta güvenlik güçleri.
    Ülkede sivil itaatsizlik var sosyal çürüme var toplumsal çöküş var kamu yönetimsizliği var asayişte bozukluk var denetimsizlik var rüşver yolsuzluk yobazlık çürüklük liyakatsizlik var hukuksuzluk adaletsizlik var kısacası VAR OĞLU VAR !

Bunu savunan bir hükümet ve yandaşları da var, böyle bir ortamda hazineden her ay düzenli para çalmakta olan memur neden çalışsın ?!
  • Pimi çekip, bombayı attın, tribünden izleyebilirsin.
    Bunu hep söylüyoruz, her memur ayni değil, sgk'da çalışıp canı çıkan memur da var, dediğini yapan da. Memur milyonlarca insanı kapsayan bir grup. "Memurlar niye çalışmıyor" yerine "bazı memurlar neden çalışmıyor" diyebilirsin.
    Şimdi ozel sektörde sürünen, kendi durumunu bırakıp "memur da sürünsün" diyenler çıkacak yine. Ben çekiliyorum.

E haksızmı özelde çalışan adam.Ben bir dönem istanbulun ortasında toplu konut projesinde inşaat mühendisi olarak çalıştım.Ruhumu emdiler.Hayatımın en kötü dönemiydi.Şimdi kendi işimi yapıyorum ama o günleri hatırladıkça şuan özelde çalışan adamlara acıyorum.Memurların yüzde 80 i çalışmıyor.2 kişinin yapacağı işi 10 kişi yapıyor.10 tane adam bir ofisin içinde ne yapar.İnsanların sırf bu yüzden tepki göstermesi lazım.

• Cuma günü gittim 11.30 u geçtiği için ve iş bitmez diye odaya girmedim belki de kapalıydı. 3 saat bekledim 14.30da geldiler . 1 saat sonra kapandı ... Muhtemelen o gün ben daha fazla mesai yaptım orda 3 saat bekleyerek

Düzgün bir idare gelerek %50 memuru özel sektöre yönlendirilmeli. Akp geldiğinde kit'ler özelleşti yarıya yakını emekli edildi yani %50 az olsa da beleş maaş almaya devam etti ama enflasyon bir anda %5 lere düştü . Ne kadar çok kamu çalışanı o kadar yüksek enflasyon demektir . Paranın değeri kalmıyor ve sonra paranın değeri kalmadı diye memur ve emekli bir de zam istiyor üstüne yandaşlara döviz+ enflasyon güncellemeli köprü -otoyol-hastane vs fahiş ödemeleri var

Çalışma şartlarına göre maaşları gayet güzel. Hafta sonu Çalışma yok, yaz tatilleri, kamu kampları, öğretmenler zaten çay arası derse giriyor vs vs
    Memurlar arasında işinin hakkını veren yok mudur? Elbette vardır. En başta güvenlik güçleri.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben insanlar çalışmamasını anlamıyorum. hayatın ne kadar boş olabilir ki yani iş dışında, ya da ne bileyim kitap ilim bilimdir bir şeyler öğrenmek dışında bu kadar boş şeylere harcayacak içeriği nereden buluyorlar? ne yapıyor herkes doomscrolling mi yapıyorsunuz gece gündüz?

mesela tapu dairesinde çalışan memuru düşün birileri arsa,ev falan satmıyorsa tapuya başvuru yoksa o gün oradaki memurlar ne iş yapsınlar?

ha kapıda vatandaşlar sıra halinde bekliyorken memurlar boş oturuyorsa o vakit bu eleştiriler haklı da ,daire de tek bir vatndaş yokken daireye gelip memurları boş otırurken görüpte kıskançlık yapaniar varsa boş yapıyorlar.

• çünkü liyakatsiz ve vasıfsızlar sözde mülakatlarla kadrolara dolduruldu.

o yüzden chp gelecek diye ödleri kopuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U Mad BRO -- 5 Eylül 2025; 13:49:36 >
    ''Şu ve bu biçimde, birtakım kuş beyinli kimselere kendinizi beğendirmek hevesine düşmeyiniz; bunun hiçbir değeri ve önemi yoktur. Eğer şunun, bunun güler yüz göstermesinden kuvvet almaya tenezzül ederseniz, halinizi bilmem, fakat geleceğiniz çürük olur.''
    1908 (Atatürk’ün S.D.V, s. 112)
  • Memur olmak isteyip memur olamamış olan herkes bu klasik soruyu 100 senedir soruyor. Bunun kesin bir cevabı yok

Adaletsizlikden dolayı öyle bu mahbbet Devlet zoruyla Özel sektöre doğrudan müdahale etmediği sürece bitmez.Çalışma kanunlarının başdan aşağıya değişmesi gerekiyor işyerlerinde Fazla mesai die bir kavramın ortadan kaldırıp Sektörlere göre Çalışma posizyonlarına mesai sisstemi yapılması gerekiyor.Devlet bunu yapmıyor ondan bu kaos.

• Memur deyince işin içine öğretmen, polis, doktor, hemşire, avukat, vergi memuru gibi tonla meslek grubu giriyor. Çalışmayanı elbet var. Herkes görmüştür ama hepsi böyledir diyemem. Genellemelerin her türlüsü yanlıştır.

hayır türkler yatış iş sever genel olarak tembeliz çalışmayı sevmiyoruz araplardan sonra dünyada ikinci ırkızdır bu konuda ,ülkenin çok gelişmemesi sadece siyasi değil devlet tarafından yavru kuş gibi ağzına beslenmeyi bekleyen bir halkımız var devletin gerdeğe sokmasını bekleyen tipler bile var.

ab dede kimse yatarak keyif çatarak para kazanmıyor sabahın 5 inde ayakta işçi kısmı hazır asker gibi.

Hikaye Şöyle Başlıyoryoutube
    Türkiye’den gelen kuzenimin Almanya’daki ilk iş günü😀
    https://www.youtube.com/shorts/vWpw-BFwUdw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Eylül 2025; 16:1:30 >
    Çalışmanın karşılığını alabiliyorlarsa çalışır sabah erken işe başlıyor akşam kaçda işi bitiyor onuda belirtsinler.Aldıkları maaşla geçinebiliyorlarmı mesele çalışmak veya çalışmamak değil.Düzenli çalışmak, verimli çalışmak,

Yeminle çevremedeki işsiz profili ben işçimiyim,amelemiyim kıytırıkta,pas pas puanda olsa okudum üni mezunuyum üst aklım,üst sınıfım masa başı,memur tarz bol tatilli yatış iş isterim diye dolanan tipler kendi kız kardeşim dahil son 10+ sene gördüğüm işsizlik profili bu.

kpss girme rekoru olan tip dolu çevremde adama depo elemanı yarı masa başı iş buluyoruz celal bayar maliye mezunu haliyle kendini oxford mezunu bulunmaz hint kumaşı filan sanıyor.

ben gördüklerimi yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Eylül 2025; 16:23:34 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.