Şimdi Ara

Memur Zamları % ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
2
Favori
14.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slim Charles

    Çünkü arada eskisi kadar fark yok.   Asgariler iyi zam alıyor. Hoş bana göre bu bile yetersiz. Keşke brüt maaşlarının hepsini alabilseler asgariler. Devlet kendi cebinden çıkmamasına rağmen %21 verdi. Kamu çalışanlarına %6dan fazlasını vermez diye tahmin ediyorum.



    Alıntıları Göster

    Bu zamana kadar kemeri hep işçi sıktı bu saatten sonra birazda memur sıksın artık.


    Benim kızdığım nokta bu memur tayfası her sene asgari ücret belirlenirken konular açıp örgütlenip asgari ücretlinin emeğine laf ediyor utanmadan çıkıp asgari ücrete zam yapılmasın hatta azaltılsın diyorlar.


    Aynı tayfa senelerce çalışıp emekliliği gelmiş insanlara 40 yaşında emeklimi olunur ülke batar gibisinden algı oluşturup insanların hakkının gaspına vesile oluyor.


    Hak aramaları örgütlenmeleri güzel ve her kesim için olması gereken bu. Ancak hak ararken kendi menfaatleri kendi rahatları için algı oluşturup başkalarının alın terine karışmasınlar kendi işlerine baksınlar.





  • ÖTV'yi memurlara bağlayan zavallı kesim, siz ecevap bile vermiyorum. ÖTV kalkacakmışmış memur azalsa. :)

  • Yanlış anlamayında benim eşim memur, aldığı maaş 3.6k falan buna yol yemek dahil içinde maaşın yani ula anlamıyorım bu düşmanlığı sen onca sene oku bir şekilde memur ol, bi baltaya sap olamayan memur maaşları çok desin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    %5 zam yeterde artar bile zaten yılda 2 defa alıyorlar zam neyine yetmiyor 🤦‍♂️

    ya sen bi sus be .Adamın işi gücü yok memur ve özelliklede öğretmenlerle uğraşıyor.Nasıl bir nefret içinde insanlığa karşı anlamadım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: palsak

    Keşke alım gücümüz artsa da zam hiç almasak.Yada fiyatlar sabit kalsa.Maaşlarımız da 1-2 yıl sabit kalsa.ben daha önce bu kadar oynak fiyatlar hiç görmedim.İnternette avm lerde marketlerde gıda fiyatları bu kadar oynarmı ya.Bir ay sürmüyor bakıyorsun %20 fiyatı arttmış herşeyin.Kış günü mandalina 4 lira olurmu allah aşkına.Biz nerde hata yapıyoruz devlet olarak bu sistem değişmeli yeter artık.Yani avrupaya veya diğer gelişmemiş ülkere bile baktığımızda fiyatların bu kadar anormal bir hal aldığını görmek imkansız.Araç üretiyor adam yeni kasasını çıkarıyor fiyat önceki kasa ile aynı 17-20 bin euro arası. bizde yıl değişiyor %10 vergi artı bilmem ne zammından dolayı fiyat her yıl artıyor.Bindiğim bir arabanın vergisi normalde düşmeli araba eskiyor ama ülkemizde maşallah her yıl artıyor araba eskidikçe vergi artıyor.
    Bu vergiler böyle devam ettiği sürece ne üretim olur ülkede ne de devlet bedava para gelen bu sistemi düzeltmeye çalışır.Çünkü vergilerle ayakta duruhor ülke.Vergi de adaletli olsa ona da tmm dicez de orda da büyük sıkıntılar var.

    Eğitimli kesimi kaçırdığın an durum böyle oluyor. Eğitimliden kastım mühendis, doktor, usta gibi kalifiye isteyen meslekler. Türkiye'de zaten gerçek manada kalifiye olan kişiler ülkeyi terk etti. Bizim şuan da ki halkımızda ki çoğu kişi aslında üniversite mezunu etiketli kalifiye ol(a)mayan kişiler.


    Not: Ülkesini sevip gitme imkanı olan ama burada kalanlar kişiler sizi çok seviyorum.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimkucukbebegim -- 3 Ocak 2021; 15:37:11 >




  • muradisdan kullanıcısına yanıt

    Vallahi sizin gibi zavallılara diyecek tek kelimem yok. Devletin topladığı vergilerin tamamı memurlara gidiyormuş gibi algı yaratmaya çalışıyorsunuz. Kimin paralı askerlerisiniz söyleyin bana. Hükumetin bütün ülkeyi asgari ücrete çalıştırma gibi bir politikası var belli ki. Siz de bu yolda uğraşan paralı askerlersiniz, bu çok bariz.


    Memurlar azalınca ÖTV kalkacakmış da, KDV azalacakmış da. Bu kadar da bilgisiz, ekonomiden bihaber olunmaz arkadaş ya...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köl Tigin -- 3 Ocak 2021; 15:44:3 >
  • Zeze1 kullanıcısına yanıt
    Sanane😂
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Sanane😂

    bıktım forumda senden .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köl Tigin K kullanıcısına yanıt

     ülkenin bütün vergileri 5'li çete ve avanesine gidiyor 


     Osmangazi, Yavuz Sultan Selim köprüleri, Avrasya Tüneli, Kemalpaşa (İzmir)-Gemlik otoyolu projelerine verilen geçiş garantisi, Kütahya Havaalanı'na verilen abuk yolcu garantisi, ... zaten devletin kasasından DOĞRUDAN DÖVİZ ÇIKIYOR.


    Ama memurlar yük öyle mi?


    Esnaf, memurlar olmasa ,vergi yükü altında kalmayacakmış?

    Eeee, bu ülkede kayıtdışı ekonominin başını KOBİler çekmiyor mu?

    Gidin herhangi bir bakkala, büfeye, bayiye, fırına, hırdavatçıya, ...vs.

    Aldığınız şeylerden kaç tanesine fiş kesiyor?

    Verilmeyen verginin neresi YÜK?


    Memurların ise , maaşları eline geçmeden vergisi kesiliyor.


    Kim yük?

  • %6-7 gibi zam gelir tahminim. Hükümetin amacı kamu ve özel sektör maaşlarını eşitlemek belli ki.

  • İktidarın en büyük hedefi, 3 yıl içinde tüm kamu çalışanlarınin maaşlarıni asgarî ücrete eşitlemek....

    Asgarî ücret her yıl ortalama yüzde 20 civarı atarken, memura yuzde 5-6 zam yapılmaya devam ederse bişey kalmadı gerçekleşmesine...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çoğu memur zammı haketmiyor? neden mi? çünkü kamuda en çok üyeye sahip konfederasyon memur-sen yani hükümetin yaptığı 3 kuruş zamma razı kalan itiraz etmeyen yandaşlıkta sınır tanımayan sendikaya üye çoğu memur.

  • Yüzde 3 4 civarı yeter

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Köl Tigin

    ÖTV'yi memurlara bağlayan zavallı kesim, siz ecevap bile vermiyorum. ÖTV kalkacakmışmış memur azalsa. :)

    Neye bağlayalım o zaman emekli diyor benle alakası yok yandaş diyor YİDle 5li çete ile alakası yok memur diyor benle alakası yok. O zaman Norveçliler yüzünden geldi bu ÖTV izlandalılar nedeniyle geliyor gümrük vergileri TRT bandrol paraları


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gezginherif G kullanıcısına yanıt

    Bırak hocam, bunlar birilerinin paralı askeri. Başka açıklaması yok. Kendini yorduğuna değmez.

  • Kendine bağla ya da mesela o savunduğun esnafların oluşturduğu kayıt dışı ekonomiye bağlayabilirsin. Ama sende nerede o akıl?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: emReaLty

    Yanlış anlamayında benim eşim memur, aldığı maaş 3.6k falan buna yol yemek dahil içinde maaşın yani ula anlamıyorım bu düşmanlığı sen onca sene oku bir şekilde memur ol, bi baltaya sap olamayan memur maaşları çok desin

    Memurun maaşları çok değil ama vergiler yüksek bu nedenle kimse iş kurmak istemiyor 7-8 sene KPSS'ye giriyor olursa memur olmazsa yatıyor. Bu nedenle çalışan sayısı ülkede çok düşük maaşlı insanların %60'ı emekli-memur ülkede


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suriyelilere harcandığı söylenen 40 milyar dolar+5’li grubun 50 milyar dolarlık garanti alacakları = 669 milyar lira (güncel kurla)

    Bu para için konuşmazlar bu troller.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 3 Ocak 2021; 15:28:7 >
  • Memur zammi asgari ucretlilere yapilan oranda yapilmali. Zaten memur parayi harcar esnaf vs piyasa kalkinir. Memuru asgari ucretlilere esitlersen her asgari ucretli gibi onlarda kemer sıkmaktan alışveriş yapamaz piyasa daralır esnaflar bidaha batar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.