Şimdi Ara

Memlekette Usta Kalmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bizim gunes enerjisi bozuldu kazan patlak
    Komsu kazanini kullanmiyor doğalgaza gecti benimkini size vereyim dedi okey dedik sıfır kazan 9000den başlıyordu birkaç ay önce değmez... Dogalgaza gec artik daha iyi

Yapilacak is bizim kazani sokmek yerine komsununkini takmak hepsi bu isini bilen adam şu işi max 1 saate çözer bizim kazani zaten bam güm sökmek 1 dk

Bi ustaya haber yolladik oralı olmadi
    Armuta ilan actim biri 4000 teklif etti dusuncem dedim 1 haftadir falan baska da teklif yok

Bi banyoyu yaptirdiydik 5 sene once adamin yaptigi is rezalet su birikiyor her yerde
    Gecen su isiticiyi yaptirdik adamın taktığı yeni rezistans çöp ya cok sicak yapiyor ya cok soğuk
    Bulasik makinesi gumledi 2 kere tamir gene gumledi 2.el yeni aldik bozuldu tamire gitti yapilmaz dediler
    Camasir makinesi gene ayni
    Fırını gösterdik adam yapamam dedi

Eskiden ustalar en olmaz isi 2dkda yapiverirdi

Gercekten usta musta kalmamis aldiginiz mala dikkat edin 2.el hicbir sey almayin hele ev asla 2.el ev aldin mi her şeyi sıkıntı illaki her seyi degismesi gerekiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• O nedenle çoğu konuda DIY üzerinde uzmanlaşmaya çabalıyorum.

DIY projeler yapmak her zaman kafayı çalıştırır. Ustaların çoğu tokatçıdır. Kombinin basit bir arızası vardır sana 7000 TL masraf çıkarır oysa ki ufak bir ayarla kombi yeniden çalışır hale gelir üstüne çalışır parçayı değiştirip bozuk parçayı sana kitliyorlar.

Ustalara güven olmuyor.

Özellikle bilgisayar sektöründe çalışan bir tekniker olarak söyleyebilirim ki, garanti kapsamında servise gönderilen çoğu cihaza bazen onarılmış anakartlar takılabiliyor. Yani özel servis veya normal garantili servis fark etmiyor. Bu da nerede patlayacağı belli olmayan bir saatli bomba demek.

Bu sadece bilgisayar sektörü değil çoğu sektörde böyle, beyaz eşya, araba vs... Ustalara güven olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 27 Mayıs 2025; 16:27:7 >
  • Başka bir konu daha var.

Misal gider tıkalı- su kaçağı var; hemen banyoyu, tuvaleti kıralım; kanal açma makinan-kaçak tespit aletin yok mu? Yok; ne var, yüklü tadilat faturası.

Usta geliyor tesisatçı misal; tornavida var mı; falçata var mı, çekiç var mı, saç kurutma var mı (silikon için), şerit metre var mı, uzatma kablosu var mı, bant var mı ? O var mı; bu var mı?

Nalbur dükkanımıyız kardeşim.

Var satalım; alacak mısın? 

• _zer0_ kullanıcısına yanıt

kesinlikle katılıyorum tamircilerle aram hiç iyi olmadı.Sayelerinde çok şey öğrendim.

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt
    Senden parça soran ustayi direkt kovacaksin zaten hocam

İs bilmezligin zirvesi lackaligin dik alasi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

Durumun aciliyetine ve masrafa göre değişiyor.

Birde işi kaynağından öğrenmede faydası oluyor.

Şöyle birşey var; nasıl yaparım diye sorsan yanıt olumsuz oluyor.

Yapar mısın deyince; olumlu oluyor. 

Ücretli eğitim babında.

Şu an çoğu şeyi kendim yaptığım için pek ustalara ihtiyaçım kalmıyor artık.

• Bir başka konu daha var.

Kullanılan malzemeler standarta uygun mu, değil mi?

Yapılan işlem sonrası; fatura, fiş , makbuz, dekont veriliyor mu?  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Usta yok memlekette!
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • artık tamir işi genel olarak bitti gibi.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Tamir işi bitmez. Fakat ülkede olan ustalar çok gereksiz pahalı yapıp üstüne bozuk parçayı sana kakalayınca kimse ustalara para yedirmek istemiyor.

Ben mesela bilgisayarlarımı vs kendim onarıyorum.

Çok nadir arada boyumu aşan bir durum varsa tanıdık namuslu bir usta var yakında ona yaptırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 27 Mayıs 2025; 18:18:46 >
    hocam biter çünkü artık herşey kapalı kutu yapılıyor.

mesela eskiden çamaşır makinesinde rulman değişir ve böylece makine uzun yıllar kullanılabilirdi. sonra bunu engellemek için mühürlü (vidasız) kazan yapmaya başladılar.

hem Türk hem de Avrupa firmaları Avrupa'da satacakları makinelere kaliteli rulman ve amortisör takıyorlar. aynı markalar Türk müşteriye 1 buçuk senede bozulan amortisör ve rulman takıyorlar. bozulunca garantiden saymayıp yeni kazan parası istiyolar. bi rulman için kazan değişiyo ve eski kazanı firma kendine alıyo. onu kullanıyo.

ustaları ara sor, mühürlü kazanın rulmanını değiştiremezler.

• Bilge adam da bu konudan yakınırdı

• 01001101 kullanıcısına yanıt

O mevzu ayrı fakat demek istediğim bir kombi olsun, bir boya veya çatı izolasyonu olsun adam akıllı işini yapan kimse yok. Basit bir kaynak yaptıracaksın ustalar o kadar dandik sallama iş yapıyor ki.

Kapalı kutu üretiliyor çoğu şey bu zaten yıllardır olan bir şey. Fakat tamir işi kolay kolay bitmez.

• William0 kullanıcısına yanıt
    Çünkü bilge bir adamdı

Harcadılar kralı

quote:

bir kombi olsun, bir boya veya çatı izolasyonu olsun adam akıllı işini yapan kimse yok

evet.

• Hayırlı olsun Türkiye'ye yeni taşındın galiba?

• geçen banyo bataryasını değiştirdim yanına bir de ingiliz anahtarı aldım 1300 küsüre maloldu

usta çağırsak 2000 isterdi kesin

• 3m2 yerden kalebodur sökülüp yenisi yapılacak. İşçilik 5k istiyorlar. Normal mi bu fiyat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CXath1 C kullanıcısına yanıt
    Kendi evim olsa yaparim ben o isi omg

Ustalar da duzgun yapamiyo ki banyoyu yaptirdik iste her yerinde su birikiyo

• Pilleri saglam ama giris çıkislari bozuk powerbankı iki kere verdim onarmaya daha kötu halde aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepiniz böyle işlerde çalışmamak için okul okudunuz başka işlere gittiniz ama bu işleri kimse iplemedi , tamirci adamların çocukları bile babalarının işlerini umursamıyor başka işler yapıyor

Herkes bu kafada olduğu için arz talep fırlıyor ve matkap kullanmayı bilen adam gelip sana bir iş için 3 4k kitliyor ama arz talep meselesi demek ki bulabiliyor ki kitliyor

En azından benim elim iş tutuyorda ustayla uğraşmıyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.