Şimdi Ara

Meme Kanserinde Dikkat Edilmesi Gereken Risk Faktörleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
60
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meme Kanserinde Dikkat Edilmesi Gereken Risk Faktörleri


    Kadınlarda en sık rastlanan kanser türü meme kanseridir. Yaşamları boyunca her kadının risk altında olduğu meme kanserinde düzenli kontroller önemli paya sahip. Bazı risk faktörleri daha dikkatli olmayı gerektiriyor. Aile geçmişinde meme kanseri, meme dokusunun aşırı yağlı olması, ileri yaş gibi faktörler kontrol edilemeyen faktörler arasında yer alıyor.

    Obezite, aşırı alkol tüketimi, düzensiz ve hareketsiz yaşam ise değiştirilebilir ve dikkat edilmesi gereken bir paydayı oluşturuyor. Genetik özellikler riski ne kadar artırıyorsa, alışkanlıklar da aynı etkiyi gösteriyor. Risk faktörüne sahip olmak kansere yakalanacağını göstermiyor, ancak bu konuda tedbirli olmak gerekiyor.

    Meme kanserine yönelik çeşitli tedavi yöntemleri bulunuyor. Bu tedavi yöntemleri arasında bazen bir aşama olarak da yapılan mastektomi de yer alıyor. Mastektomi ile meme dokusu cerrahi yöntemlerle alınıyor.

    Meme Dokusunun Alınması: Mastektomi

    Erken evrede teşhis edilen meme kanserinde ilk olarak cerrahi yöntem uygulanıyor. Bu şekilde tümörün alınması amaçlanıyor. Meme koruyucu cerrahide sadece tümör odaklı hareket ediliyor. Ancak bazı durumlarda meme dokusunun tamamının alınması gerekiyor. Mastektomi olarak geçen bu ameliyata yaygın dağılımlı veya büyük çaplı tümörlerde gerek duyuluyor.

    Mastektomi sırasında veya sonrasında plastik cerrahi ile birlikte hareket ediliyor. Böylece meme onarımı gerçekleştirilerek alınan memenin doğal haline kavuşması da sağlanıyor. Mastektomi sonrasında aynı şekilde evreye göre radyoterapi, kemoterapi, hormon gibi gerekli görülen tedavi yöntemleri ile devam edilebiliyor. Mastektomide hastanın hem sağlığı hem de psikolojisi göz önüne
    alınarak hareket ediliyor.

    Erken Teşhis İçin Kontrollerinizi Düzenli Yaptırın

    Meme kanserinin tedavisi her sağlık sorunun da olduğu gibi sıkıntılı zamanlar yaşatıyor. Mastektomi gibi ciddi tedavi süreçleri sadece fiziksel olarak değil psikolojik olarak da hastayı etkiliyor. Meme kanserine yakalanmak genetik faktörler tarafından desteklendiği gibi, yaşam koşullarından dolayı da ortaya çıkabiliyor. Bu sıkıntılı sürecin önüne geçmek için düzenli ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için imkanlarla en iyisini yapmak gerekiyor.

    Aynı zamanda her kadının kendi başına yapabileceği elle meme muayenesini, klinik muayeneyi, mamografi taramasını düzenli olarak yaptırmak erken teşhiste büyük önem taşıyor. Sağlığınızı şansa bırakmayın. Meme kanserine ilişkin daha detaylı bilgiler için acibadem.com.tr/memesagligi sitesini ziyaret edebilirsiniz.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.