Şimdi Ara

meltdown ve spectre yamalarını nasıl kaldırabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim sistemim zaten darboğaz yaşıyordu, bu saçma şey yüzünden iyice darboğaz çoğaldı.

windows bi sürü yama yükledi kendi kendine, bu yamaları kaldırmanın bir yolu var mı?

• Pişman olabilirsin. Çok ciddi açıklar bunlar.
  • Bu soruyu bende merak ediyorum .Format attım Mal bulmuş magrip halkı misali somurdu kurdu güncelleştirmeleri .

Tabi sonradan kapattık ama iş işten gecti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim laptopta güncellestirme ve frimware update sonrasi windows sapitmaya basladi, baslat cubugu calismiyordu bildigin.. windows online restore falan da denedim nafile, sistem geri yükleme yaptim :) acilirken mavi ekran... Yani sistem geri yükleme yapmayin

yamayi direk, program ekle kaldir / yüklü güncellestirmeler kismindan kaldirabilirsin, ama sorunsuz olacaginin garantisini veremem. Yeni windowsa yine yükledi güncellestirmeyi falan ama hic program kurmamistim bu sefer, acaba bir programla mi cakisiyordu diye test edicem bakalim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingocd

Pişman olabilirsin. Çok ciddi açıklar bunlar.

hocam yamaları yüklesen bile kesin çözüm değil ki
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Şu anlık tek şansın bu. Korunmayan sistemler internet sitelerine yerleştirilebilecek bir java kodundan bile geçilebilecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

Benim laptopta güncellestirme ve frimware update sonrasi windows sapitmaya basladi, baslat cubugu calismiyordu bildigin.. windows online restore falan da denedim nafile, sistem geri yükleme yaptim :) acilirken mavi ekran... Yani sistem geri yükleme yapmayin

yamayi direk, program ekle kaldir / yüklü güncellestirmeler kismindan kaldirabilirsin, ama sorunsuz olacaginin garantisini veremem. Yeni windowsa yine yükledi güncellestirmeyi falan ama hic program kurmamistim bu sefer, acaba bir programla mi cakisiyordu diye test edicem bakalim.

Hocam net framework güncelleştirmelerinide kaldırayım mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    onu kaldirmana gerek yok hocam o baska birsey, gerekli (.Net Framework)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

onu kaldirmana gerek yok hocam o baska birsey, gerekli (.Net Framework)

tamamdır hocam sağol, takılmalar düzeldi.
    oynayamuyordum oyunu takılmalardan.
  • Anakarta microkod iceren bios geldi ve kurdum eski biosa geri donme durumu olabikirmi arkadaslarlar yoksa donulse bile bi etkisi olmazmi cunki su haliyle 8600k gtx 1070 bf1 de %75-80 cpu kullanimi var onceden daha dusuktu cpu kullanimi diye hatirliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömr0681

Anakarta microkod iceren bios geldi ve kurdum eski biosa geri donme durumu olabikirmi arkadaslarlar yoksa donulse bile bi etkisi olmazmi cunki su haliyle 8600k gtx 1070 bf1 de %75-80 cpu kullanimi var onceden daha dusuktu cpu kullanimi diye hatirliyorum

Microcode güncellemeleri geri alınamıyor malesef.
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Tahmin etmiştim hocam neyse dursun bakalim bu sekilde aslinda bi sekilde islemcinin icabina bakilip degisim almak lazim intelemi aciyacam

• bende tuhaf bir problem başladı (büyük ihtimal bu güncellemelerle ilgisi yok gibi) ,chrome son güncelleme sonrasında gmail açık iken fare imleç birkaç saniyede bir dönüyor (sanki video dolmayı beklemek gibi bir durum ama sadece bir tur atıyor) ,gmaili kapatırsam sorun kalmıyor

ayrıca tarayıcıyı kapatıp açınca hesaplardan otomatik çıkış yapıyor
    böyle bir durumla karşılaşan var mı ?

konuya gelince windows güncellemesini isteyen kaldırabilir ve zaten eski anakartlara güncelleme verilmediği için sadece win. güncellemesini kaldırınca düzelmesi lazım (bende bir sorun olmadığı için kaldırmayı düşünmüyorum,şimdilik)
    bios flashback destekliyorsa geri alınıyor. msi h110m pro vd'de geri alabildim.
  • inSpectre yazılımı var bu arada meltdown ve spectre yamalarını geri almanızı sağlıyor. sadece windows üzerinden alınan patchleri geri alıyor, reddit konusuda mevcut feedbackler olumlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 29 Ocak 2018; 0:53:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rogue Agent

bios flashback destekliyorsa geri alınıyor. msi h110m pro vd'de geri alabildim.

Yamalanan Intel ME'in flashback desteği yok diye biliyorum ben. Eski sürüm BIOS'u kurabilseniz dahi Intel ME hep en yeni sürümde kalıyor.

3599 du sonu kurduğumun diye hatırlıyorum geri alınca 1122 gibi birşey oldu
  • quote:

inSpectre yazılımı var bu arada meltdown ve spectre yamalarını geri almanızı sağlıyor. sadece windows üzerinden alınan patchleri geri alıyor, reddit konusuda mevcut feedbackler olumlu

Güzel programmış, bende böyle sonuç verdi.

meltdown ve spectre yamalarını nasıl kaldırabilirim?

işlemciniz neydi
  • quote:

işlemciniz neydi

fx 6300 hocam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.