Şimdi Ara

Mekatronik mühendisliği hakkında yardımcı olur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bu soruyu kendim için sormuyorum. Okuldan çok sevdiğim bir arkadaşım biraz kararsız kalmış bir durumda.

Kendisi çevresinden hiç bu bölümü okuyan birisini bulamamış. Eğer bu bölümü okuyan ve mezun olanlar varsa bu bölümü tavsiye eder mi? İş bulma olanakları nasıl? Maaş durumu nedir? Mezun olan arkadaşlarımız hangi üniversiteden mezun oldular?

Yani kısacası bu bölümü okuyan, mezun olan ve ayrıntısıyla bilen arkadaşlardan değerli yorumlarınızı bekliyoruz.

Arkadaşıma konunun linkini vereceğim. Kendisi akşam okuyacak.

Şimdiden teşekkürler.

Saygılar, NomadCRY.

• Elektronikle özdeş bi bölümdür. Mekaniği kullanırsın sensörler yaparsın hareket komut yazılım programlama v.s. Ama elektoniktir. Kimse çıkıp "makine-elektronik-bilgisayar" saçmalıgından bahsetmesin. Makine- Bilgisayar felan yok işin içinde. Mekanik ve elektronikdir özü. ( ki elektronikde zaten programlama görüyorsun)

Kariyer . net den felan baksın iş ilanlarina. Genelde Firmamiza elektrik elektronik ve mekatronik mühendisi aramaktayız şeklinde olur bazi ilanlar. V.s v.s v.s . Ne iş yaptıgını yapcaını sormayın zaten. Bu bölümü düşünen o akdar arastırmıstır. V.s v.s v.s işte . YAni çok iyi bi yerde okumadıkdan sonra bi + sı yok diye düşünüyorum. Onun yerine ya makine oku. ya elektronik-otomasyon-kontrol v.s oku.
    Ha mehatronik güzeldir. Ama ülkemizde işini dogru yaptırmazlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: efelerbjk

ben bu sene mekatronik mühendisliğine başlıyacam.şuan iş bakımından iyi değil ama 4-5 sene sonra geleceğin mesleği diyorlar.zaten banada nerden baksan 7 sene sonra iş imkanları önemli :)

Bes sene once de aynisini diyorlardi.

Kuzenim mekatronik muhendisligi mezunu, elektrik-elektronik ile cift anadal yapti. Almanca ve ingilizcesi anadil seviyesine yakin. Bir yillik mezun. Simdi is ariyor, bulacak gibi de ama ugrasiyor iste.

Bahcesehir Universitesi mezunu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben sabancı üniversitesinde mekatronik mühendisliği 3. sınıfı okuyorum, ilk önce bunu belirtmek istedim.

Bence ilerde severek yapacağınız işi seçin eğer fırsatınız varsa. Bu bölümün maaşı çok bunu okiyim demek bana çok saçma geliyor.

Mekatronik mühendisliğinin iş imkanlarına gelince, benim okulumdan mezun olmuş abi ve ablalara bakarak rahatça söyliyebilirim ki sabancı üniversitesinden mekatronik mühendisi olarak mezun olmuş biri (yaklaşık 30 kişi her yıl) gayet rahat bir şekilde iş bulmuşlardır. Siemens, bosch, festo, renault, mercedes benim bildiğim firma isimleri. Türkiye'deki diğer üniversitelerin durumları hakkında birşey diyemiyeceğim.

Mekatronik mühendisliğinin ne iş yaptığına gelirsek. Mekatronik, ne elektronik, ne makina ya nede bilgisayar mühendisliğiyle özdeştir. Mechatronic aslında mekanik, elektronik, control teorisini ve bilgisayar bilimini, ürün dizaynın da ve imalatın da bir birlerine bağlı olarak entegre ederek ürünün işlevselliğini arttırmayı ve/veya geliştirmeyi amaçlayan bir mühendislik dalıdır. Akışkanlar dinamiği ve Nano yapılar üzerinde de uzmanlaşmaya açıktır.

Sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin :)

Saygılarımla, Onuralp.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    odtü ee ve mühendislik hakkında
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.