Şimdi Ara

Mekatronik Mühendisliği

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar.Mekatronik mühendisliği hakkında bilgisi olan var mı ? Mezun olduktan sonra iş bulabilme olasılıgı nedir ? Özellikle yurtdısında.. Okulun bi önemi var mıdır iş bulmadı ? Ne tür işler yapar ? Yüksek lisans,MBA yapmak etki eder mi yoksa gereksiz mi ? Yönetici olmak mı daha iyidir kariyer açısından (tabi mümkünse) yoksa aktif olarak mühendisliğe devam etmek mi daha iyidir ? Ve en önemlisi kendini gekiştirmek için ne yapması gerekir ?

Bu konuyu açtım ama kusura bakmayın gerçekten her kafadan ayrı bir ses çıkıyor.Bazıları çok gereksiz bir bölüm diyolar imza yetkisi olmadıgı için ama üstüne yüksek lisans veya MBA yapılırsa inanılmaz iyi diyorlar.Aynı şekilde bazıları kariyer bakımından önü çok açık diyorlar önü çok açık diyorlar bazıları da tam tersi.Yani bu konu hakkında bilgisi olan birileri yardımcı olabilirse çok iyi olur.Özellikle mekatronik müh. varsa ..

• Cok iyi bide bolumdur seneye bende yazicam Savunma sanayisinde is yaparlar eger kendini biraz gelistirsen cok deli para var soyliyim bi tanidigimiz biri aylik 18 bin tl aliyodu bu arada dersleri zordur soyliyim Meslek lisesinde bolumunu okuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laminon

Cok iyi bide bolumdur seneye bende yazicam Savunma sanayisinde is yaparlar eger kendini biraz gelistirsen cok deli para var soyliyim bi tanidigimiz biri aylik 18 bin tl aliyodu bu arada dersleri zordur soyliyim Meslek lisesinde bolumunu okuyorum

Bende meslek lisesi çıkışlıyım.Daha ilk sınıflarda hocalar bahsetmişti biraz robotlar falan.Bende ilgiliyimdir robotlara ve bu bölümü okuyorum şuan.İngilizce eğitim görüyorum daha 1.sınıf.Ama işte her kafadan farklı bir ses çıkınca bir de size sorıyım dedim.Ya mesela takım elbiseyle masabaşında mı çalışıyor yoksa makinacı gibi makinalarla mı uğraşıyorsun ? Yada bunlardan birini seçersek hangisinde daha çok geliştiririz kariyerimizi ?
  • Mekatronik muhendisi dedigin adam cogunlukla program yazar ogle umurum cunki suanda bildigim programlar Robot dilleri, cnc nin yazilimi, pic ,plc , ya zaten her muhendis nerdeyse hep masa basinda dediklerini teknisyenler yapiyor Meslek lisesi hangi bolum cikis ?

• quote:

Mekatronik muhendisi dedigin adam cogunlukla program yazar ogle umurum cunki suanda bildigim programlar Robot dilleri, cnc nin yazilimi, pic ,plc , ya zaten her muhendis nerdeyse hep masa basinda dediklerini teknisyenler yapiyor Meslek lisesi hangi bolum cikis ?

Elektronik çıkışlıyım.4 yıllık mekatronik müh. okuyorum suan.
  • hocam bir programcı olarak söyleyebilirirm ki çok iyi bir meslektir

edit: Puanları neden bu kadar düşük?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 427 -- 16 Ağustos 2013; 21:49:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holden Caulfield

quote:

Mekatronik muhendisi dedigin adam cogunlukla program yazar ogle umurum cunki suanda bildigim programlar Robot dilleri, cnc nin yazilimi, pic ,plc , ya zaten her muhendis nerdeyse hep masa basinda dediklerini teknisyenler yapiyor Meslek lisesi hangi bolum cikis ?

Oku kardesim
    Hangi universite tavsiye edermisin seneye bende yazicamda

• quote:

quote:

quote:

Oku kardesim

Dogu Akdeniz bursluyum.. Daha 1.sınıfım bitmedi ama eğitimi güzel zaten hocaların çoğu başarılı ve en önemli özelliği uluslararası diploması var ve yurtdısındaki okullarla anlasması var yani istersen eğitimine yurtdısında devam ediyorsun.Eğer düşünürsen bana ulaş ben sana daha ayrıntılı yazarım.

Bikaç yerde araştırdım masabaşı iş beklemeyin diyorlar.Bazıları tam tersi özellikle MBA yaparsan üst düzey yerlerde yöneticilik yapabilirsin diyorlar.

Edit:Bildiğim kadarıyla imza yetkisi yok Türkiye'de..Bu yüzden biraz soguk bakıyo bazı kişiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tender Branson -- 16 Ağustos 2013; 21:51:51 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Oku kardesim

Dogu Akdeniz bursluyum.. Daha 1.sınıfım bitmedi ama eğitimi güzel zaten hocaların çoğu başarılı ve en önemli özelliği uluslararası diploması var ve yurtdısındaki okullarla anlasması var yani istersen eğitimine yurtdısında devam ediyorsun.Eğer düşünürsen bana ulaş ben sana daha ayrıntılı yazarım.

Bikaç yerde araştırdım masabaşı iş beklemeyin diyorlar.Bazıları tam tersi özellikle MBA yaparsan üst düzey yerlerde yöneticilik yapabilirsin diyorlar.

Edit:Bildiğim kadarıyla imza yetkisi yok Türkiye'de..Bu yüzden biraz soguk bakıyo bazı kişiler..

Tesekkurler kardesim cok universitede acildi ya ben onlari yarin bi arastiriyim

• Marmara universitesi mekatronik ogretmenligini tavsiye ederim orasinin laboratuvarini festo sirketi kurdu kaynak robotlardan 5 eksenli cnc makinesine hersey mevcut

•  Mekatronik Mühendisliği

özetle bu. çok istedim ama okuyamadım. yüksek yapayım dedim ona da almadılar alan dışıydı benim. güzel bölümdür.
  • Turkiyede calisabilecegin alanlar sikintili. Ne elektrknikten ne makinadan anlayacaksin tam olarak bir makina muhendisi makinaya senden daha fazla hakim olacak bir elektronik muhendisi de elektronige. Mekatronik bir bolum degil yandaldir. Lisans olarak okunursa sikintidir. Odtu itu gibi universitelerde mekatronik bir yandaldir, dal degildir.

• Adı güzel olabilir ama ortalıkta işsizler gibi çay simit ile geciştirirsin
  • Genel olarak disiplinlerarası bölümleri pek sevmiyorum. temel mühendislikler daha geniş imkanlara sahip sanki.
  • Sirf adina kanip insanlar gelsin diye kurulmus, sadece dandik universitelerde olan bir bolumdur.

Okuyacaksaniz adam gibi bir bolum okuyup yuksek lisans alaninda robotige kayabilirsiniz.
  • de'leri da'ları ayırmayı öğretiyolarmış 4 sene.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. 2 YILLIK DİREK GECİŞ Yaptım. Mekatronik bölüm' Sizce iyimidir tavsiyeleriniz nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HavayaHavaAtanAdam

Merhaba. 2 YILLIK DİREK GECİŞ Yaptım. Mekatronik bölüm' Sizce iyimidir tavsiyeleriniz nedir ?

iyidir kendini geliştir ingilizce kurslarına git kendini geliştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

quote:

Orijinalden alıntı: karatecrube

Sirf adina kanip insanlar gelsin diye kurulmus, sadece dandik universitelerde olan bir bolumdur.

Okuyacaksaniz adam gibi bir bolum okuyup yuksek lisans alaninda robotige kayabilirsiniz.

Itumakine muh deyim ben de . Itu makine fakultesi altinda mekatronik arastirma merkezi var ve mekatronik yandal secenegi bar kendimi bu alanda gelistirmeyi dusunuyorum . Gidipte direkt mekatronik okuyan iste yildizda bahcesehirde kocaelinde mekatronik okuyan adamdan cok onde olurum bence

Aynen oyle.

Direk mekatronik okumak gidip genetik okumaya benziyor, onun yerine Tip okuyup genetige yonelenler hem calisma alani buluyor hem de cok daha basarili oluyorlar. Hos tabi genetik yazan adam Tip tutmadigi icin yaziyor o da ayri bir mesele.

Iyi bir yerin EE si Makinesi tutan adam zaten gidip mekatronik yaziyorsa birileri onu feci keklemistir.

• mekatronik mühendisliği hakkında aytıntılı bilgi için : mekatronikmuhendisligi.net
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.