Şimdi Ara

Mekanizma Dünyası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Mekanizma Dünyası
    Devamlı dönü hareketi kesintili harekete döner. Interrupted Motion dır ismi bu hareketin. Pimli kısımdaki pim devamlı döner ama pime uygun yatağı olan kısım dönmek için pimi bekler. Pim yatağa girince döndürmeye başlar ama yataktan çıkınca durur.



  •  Mekanizma Dünyası

    Bisiklet tekerini pedalla sürerken, çevirdiğimizde teker döner ama çevirmezken teker dişlisi pedalı döndüremez. Bir tarafa döner diğer tarafa dönmez. Ama diğer tarafa dönmeyi engelleyen mandal açılırsa o tarafa da döner. Lokma anahtarı cırcır tabir edilen alette bir küçük kol döndürülerek cırcırla sıkma ve ya gevşetme için dönme yönü değiştirilir.
    Önemli bir mekanizmadır.
  • Dairesel hareketi doğrusalharekete çevirir. Çıkış olan kızak-slider kısmı yalnızca doğrusal harekete imkan verir. Giriş krank da yalnızca dairesel.
    Araç(içten yanmalı) motorlar, kompresörler, planya tezgahları...
     Mekanizma Dünyası

    Planya tezgahında mekanizma tekniği konusuna giren, hareketin modifiyesi gereklidir. Çünkü metali kaldırırken çakı gittiği hızdan daha yüksek bir hızla döner. İşleme biçimine göre kesme hızının değişimi de incelenmelidir.
    Resimdeki kullanım yerleri olan sağ kısımdaki koyu mavi alet perçin makinası tipinde kuvvet arttırıcı bir alettir. Bu alet; üst kısım dairesel kol hareketinin alt kısımda sebep olduğu doğrusal hareket minimum olduğu anda maksimum kuvvet üretir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.