Şimdi Ara

Mekanik Klavye Tavsiyesi Max. 600 TL ( CM Masterkeys Pro L Alındı )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostlar merhaba

    300-600TL arasında plastik kalitesi çok kaliteli mekanik klavye arıyorum. Multimedia tuşlarının olması çok önemli değil ama olsa fena olmaz. Makro tuşlarını asla kullanmayacağım için istemiyorum.Türkçe tuş takımı olması şart.
    Modellere markalara bakıyorum bir türlü karar veremiyorum.

    Önerileriniz nelerdir.

    Cm Masterkeys Pro L bugün geldi.Klavye düşündüğümden daha da küçükmüş videolarda ve fotoğraflarda daha büyük görünüyordu bu hali çok hoşuma gitti.Tuşlara alışmam biraz zaman alacak gibi ama diğer klavyemdeki gibi pek yanlış yazmıyorum nedense.(B120) :) Kalitesini zamanla göreceğim. RGB renkler hoşuma gitti kaliteli ledler ve arkaplan var.Masam büyük olduğundan kablosu biraz kısa geldi fakat standart masalarda sorun yaratmayacaktır.Masam 90a 200dü sanırım.Fotoğraf kalitesi berbat kusura bakmayın.
    Mekanik Klavye Tavsiyesi Max. 600 TL ( CM Masterkeys Pro L Alındı )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sipihrz -- 21 Nisan 2017; 23:35:29 >



  • Merhaba,

    Cooler Master Masterkeys PRo L RGB Cherry MX Red klavyemizi incelemenizi öneririm.
    Nisan kampanyamız başladı. 510 TL civarı.
    TÜRKÇE layout ve büyük enter
  • G910 öneririm hocam. TR si çıktımı bilmiyorum , bunun ufak modelide var yanılmıyorsam oda G810 , ben memnunum , şahsen. Ergonomi olarak'ta gayet iyi , tuşlar özel açılı parmak içine oturacak şekilde değişik bir klavye yapmışlar , Ayrıca Arx control diye güzel bir uygulama desteği var , klavyeyi Telefon / tablete bağlıyor , ekran maliyetini ortadan kaldırıp kaliteli ekran kullanma imkanı sunuyor

    Klavyeye bağlı kalmak sızın , ağdaki Arx control e sahip Cihaz'a Wifi üzerin'den bağlanıyorsunuz , kablo mesafe sınırlaması olmadan

    Renklerdirmesi de şahane , g510 kadar olmasda Makro tuş mevcut

    9 Tane 5 i Sol tarafta , 4 ü F lerin üstünde (f1, f2, f3, f4)

    Başka ne olabilir derseniz ekran şansın'dan dolayı elemiştim. Corsair olur..

    Ama gördüğüm kadarı ile onun tuşları bu klavyenın yanın'da biraz "normal" kalmış garip geldi.. Fiyat bandları hemen hemen aynı olsada , corsair normal alışıla gelmiş tuşlar kullanmış gördüğüm kadarı ile , özel kavisleri yok
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    G910 un Tr si var ama çok karışık ben sade bir şeyler alıyorum.G810 un yanları da çizilmeye çok müsait gözüküyor..

    Dediğim gibi sadeliği seviyorum makrolara asla ihtiyacım yok.

    Corsair in malesef Tr tuş takımı yok.Aslında hoşuma gitmişti.K70 veya Strafe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yan taraflarındaki parlak boya, 910 'da da var farklı şekilli bir plastik üstünde , üzerindeki mat siyah kaplama ise oldukça dayanıklı.. Parlak siyah ı denemedim ama çizilmeye karşı zaafiyeti olan birşey olduğunu zannetmiyorum.

    iPhone un jetblack i gibi değil hemde hiç değil
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam o kadar kararsızım ki Corsair klavyelere bir kez daha baktım tam olarak Türkçe kullanabiliyor muyuz acaba onlarıda.
  • Saydıkların arasında zaten çok bir seçenek kalmıyor gibi. Mekanik klavye'yi ne için istediğin de önemli. Mesela hangi marka switch kullanacaksın. Ben kahverengi Cherry Mx switch'e denk geldim hiç beklediğim gibi çıkmadı. Hatta bu buymuş Mekanik klavye yani, demişliğim var. Sonradan öğrendim ki benim aradığım Red Cherry imiş. Neyse bu tip şeyleri gözden kaçırma derim.

    Birde makro tuşlarını neden asla kullanmayacaksın?
  • Spinata S kullanıcısına yanıt
    Daha çok fps türü oyunlar oynuyorum o yüzden makrolara ihtiyacım yok.
    Fps oyunları için Red Cherryler daha çok tercih ediliyormuş aktifleşme süresi kısa olduğu için
  • Alakası yok , Cherry mx red ler sadece daha fazla "Click" sesi çıkartmak üzere tasarlanmıştır , blue su white ı vs.. var,

    Aralarındaki tek fark Pressure (gram) , 25g da aktif olanda var 40g da aktif olan yani içine giren'de. Algılama noktaları aynı 1,5mm olması lazım. Girince çalışıyor..

    Teknik olarak Red'deki ekstra "click" ve tok sesi sağlayan eklemenin haricin'de aralarında responding ile alakalı hiç bir fark yok , corsair üzerin'den inceleye bilirsiniz bunları paylaşmıştı diye hatırlıyorum..


    Ekleme: Bir'de ses oranları değişiyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 11 Nisan 2017; 1:18:35 >
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Evet Youtube üzerinden bakmıştım baya bir önceden dediğim gibi aktifleşme mesafeleri ve basarkenki uyguladığın kuvvet gibi farklarda var aralarında.
  • Bunu gözden kaçırmışım :)

    Dizilim tam olarak aynı olduğu için , Bilgisayar'dan Q TR layaout a geçip , tam olarak bir TR klavye gibi kullana biliyorsunuz..

    Tek fark Klavyenin üstünde P ve l den sonra bizim klavyenın aksine işaretler gösteriyor Parantez noktalamalar vs.. Ama görüntü nihayetinde..

    Benim G910 um US layout
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Bir Türk firmasına sordum gelecek dediler fakat zaman belirtmediler K70 için.
  • Evet, ilginç bir şekilde fps oyunları için red cherry mx tek seçenek olarak sunuluyor. Birde bunun daha ağır olan siyahı var.

    Bazıları red cherry olayını sadece kilik mevzusuna bağlamış ama başka şeyler de var. Histeresiz'e olmayaşı, lineer oluşu, geri dönüş vermemesi, basınç'ı hissettiği anda kayıt etmesi vs.. gibi abidik gubidik mevzularda var. Tuşa bastığın anda basınç kayıt ediliyor, işleme alınıyor, geri dönüş yok, bastın mı? basmadın mı? Allah'a emanet, anlayacağın bi bakıma "-taktik mantik yok! Bam, bam, bam" yazarken cidden beni bile zorluyor. o kadar hafif ve hızlı. işte bu gibi mevzular yüzünden fps otoriteleri red cherry'i daha uygun, makul buluyor ve öneriyor.

    Ama birazda bu senin klavye tutuşunla ilgili. Hiç bir cherry mx switch'in diğerinden üstün bir yanı yok. Yeni eli hafif olanlar için kırmızı yapmışsa biraz daha güçlü ve ayarı olamayanlar içinde siyah yapmış.

    Senin kendin deneyimleyip ona göre karar vermen gerekir. Hatta belki sen Histeresiz'i kendin için daha uygun bulursun. Sonuçta pro gamer kullanmayacaksın herhalde. Senin kendin dokunarak karar verebileceğin bir şey bu. Böyle burdan yazmakla okumakla olacak şey değil.
  • Spinata S kullanıcısına yanıt
    Biraz öyle ama hangi klavyeye geçersem geçeyim rahat edeceğimi düşünüyorum.Şuan B120 kullanıyorum.Space tuşunu istemeden bozdum temizleyeyim derken.W-A-S-D ise hepsinin değerleri farklı gibi sanki.
    Zaten alacağım anahtar türleri belli.Cherry tarafında brown veya red tabi birde Logitech veya Steelseries'in kendi kullandığı anahtarlarda var.Asıl kararsızlığım marka ve model olarak ne seçmeliyim. :) Bu tarafta da sadece Razer almayacağımı biliyorum.
  • Rahatlayacağınız kesinde, klavye tutuş başka bir şey. Neyse. Siz almadan önce yine de bir iki tık vurun tuşlara. Çünkü fark ediyor!
  • K70 veya strafenin uk layout modeli var en azından büyük enter tuşu ve sol taraftaki shift tuşu küçük yani amazon.co.uk'den bakabilirsiniz ama bir klavye o kadar para vermektense g810 almak daha mantıklı diye düşünüyorum
  • pesimist27 kullanıcısına yanıt
    Hocam Corsair Strafe Rgb 600 e buldum Eu olarak.Corsair Tr ye yazdım Türkçe tuş takımı hakkında.Şu cevap geldi



    Merhaba,



    Klavyelerimizn Türkçe tuş dizilimli versiyonları çıktığında daha ömceden İngilizce satılmış olan klavyeler için bir çözüm sunulacaktır ancak bu çözümün ne olacağı konusunda ürünler gelmeden herhangi bir şey söylemem mümkün değil.



    Cherry firmasının bize switch tedariğinde istediğimiz düzeye henüz gelememiş olmasından dolayı Türkçe dahil olmak üzere pek çok dil seçeneğini üretmeye maalesef ki henüz başlayamadık. Cherry firması taleplerimizi tam olarak karşılayacak duruma geldiği anda diğer dillerin de üretimine başlanacak.



    Son 3 ayda bu mesajı atmışlar sürekli.Diger markalar çatır çatır Tr olarak çıkartıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana bahane gibi geldi bu cevap. Eni sonu üretecek olsalar bile tuş gönderecekleri iyi olur ama bu biraz zaman alacaktır. Dediğim gibi eğer uk layout alırsanız sadece harfler size farklı gelecektir yoksa tuş dizilimleri TR klavyeler ile aynı
  • pesimist27 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam baktım karşılaştırdım şuan kullandığım klavye ile aynı. Eskişehir de gidip klavye deneyebileceğim yerde neredeyse hiç yok.Geçenbir G610 deneme şansım oldu.
  • Şahsen ben kendim G410 G910 deneme fırsatım oldu. Ve çok hoşuma gitti hem hissiyatı hemde fazla ses çıkarmaması güzel birşey benim için. O yüzden G810 siparişi verdim (aynı switch'ler kullanılıyor) hem sade tasarım hem rgb hem fazla yer kaplamaması ve bana göre gereksiz olan G tuşları da yok o yüzden en iyi alternatif bu diye düşündüm ve aldım umarım pişman olmam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.