Şimdi Ara

Mekanik Klavye konnektörü(connector) nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mekanik Klavye için konnektör (connector) diye bi aparat takılıyo yurt dışında ama bu ne işe yarıyor bilmiyorum. Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

    Mekanik Klavye konnektörü(connector) nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Custom mekanik klavyelerde tercih edilen bir kablo bu. Gorsellik disinda bir fonksiyonu yok. Kablo toplamda iki parcadan oluşuyor. Uclar yeni nesil custom klavyeler icin yine USB-C ve USB-A. Kablolarin diger uçları ise yukaridaki fotografta olduğu gibi farklı bir arayüzle geliyor. Bazı eski custom klavyelerde kablonun disi parçası kasaya sabit de olabiliyordu.


    Turkiye'de custom mekanik meraki neredeyse hiç yok, meraklanmaya yeltenenler de KBDFans gibi giris/orta seviye ürünlere yüklüce vergi ödemek durumunda. Hiç vergi ödenmediği takdirde dahi biraz eli yüzü düzgün, orta segmentte bir klavyenin maliyeti yaklaşık 400-450 USD civarına cikiyor (Gercek anlamda highend sayılabilecek klavyeler icin bu rakam cogu zaman 900-1000 USD araligina dayanabiliyor).


    Olan biteni takip etmek icin reddit Machmarket ve geekhack.org sitelerini tavsiye edebilirim. MM'da aftermarket ürünlere, GH'de ise groupbuylara ulaşmak mümkün...





  • Teşekkürler gerçekten çok faydalı oldu yanıtınız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.