Şimdi Ara

Meizu X8 İlk İzlenimlerim Artısıyla Eksisiyle #

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • # Konu daha önce meizuturkiye sitesinde açılmış, moderasyona kurban edildiği için burada açılmıştır.

    Telefonu almadan önce fikir sahibi olmak isteyenler için normal kullanıcı gözünden Meizu X8

    Meizu X8 dün ulaştı bana ve bir günlük izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.
    Öncelikle oldukça şık bir telefon ve işçiliği kaliteli görünüyor.
    Fakat işler yazılıma gelince biraz sarpa sarıyormuş yaşadım gördüm.
    Yazdıklarım herhangi bir güncelleme yapılmadan ilk gelen sürüm(7.1.7.0G) ile ilintilidir daha sonra çözüldü ise ilgili arkadaşlar yazabilir. Ayrıca henüz hat takılmadı cihaza Wi-Fi ile test ediliyor.

    Telefon arayüzü normal hızda fakat uygulama yüklemeye başlayınca çok hızlı olduğu fark ediliyor.
    Belki çok fazla uygulama yüklendiği(20-30 uygulama bir oyun) için olabilir bundan sonra cihaz dondu(pi player ile müzik testi yaparken), yeniden başlatmadan da kendine gelemedi.*
    Reset sonrası yine bazen "yazılım donanıma yetişememesi" durumu oldu. Bazen Mback tuşuna basıldığı halde cevap gelmiyor(ana ekrana dönmüyor) bir süre. Sonra da cevap vermiyor hatası.*

    Klavyede Türkçe problemi vardı Touchpal güncellemesi ile ortadan kalktı. Eski klavyeme göre bazı eksikleri var, örneğin bir kelimeyi düzelttiği zaman onu geri alamıyor tekrar kelimeyi silip düzeltmek gerekiyor.

    Launcher yükledim ama varsayılan olarak seçim yapılamıyor videosunu koydum. Ayrıca bazı ayarlarda da durum benzer, örneğin Google Play`de otomatik güncellemeler defalarca işaretleme rağmen kapatılamadı.**

    Varsayılan uygulamalar bölümünde bazı uygulamalar çift görünüyor.*

    Pil güzel gidecek gibi görünüyor. 50 dakikalık ilk bakışta %15'ten 5`e geldi. Şarj süresi 2 saati aşıyor.

    Ekranın altında bulunan hafif siyahlık hepsinde olduğu gibi bunda da var hassas olanları üzebilir. Yine dokunmatik problemleri*** bir parça görülmekte.

    Bildirim ışığı göremedim şarj dolduktan sonra da herhangi bir ışık gözüme çarpmadı.

    Arada ekrana "Developer warning... " şeklinde 4-5 satırlık niye uyarı geliyor ama okunmadan kayboluyor.*

    Parmak izi okuyucusu bazen çalışmıyor, ekranda bir süre(60sn) gösteriyor ve bu süreden sonra doğrulayın diyor, ayrıca ilk açılışta da şifre ile giriş istiyor daha sonra parmak izine geçiyor.

    Video ve seslerde herhangi bir problem yaşatmadı. 4K video oynatımı, h265 desteği, birden fazla ses ve altyazı desteği herhangi bir problem yaşatmadı(vlc ile, kendi oynatıcısında birkaç eksik vardı). Sesler güzel, flac oynatma sorunsuz, kaliteli bir kulaklıkla daha iyi ses alıyorsunuz.

    Varsayılan olarak Word dosyalarını açamadı, harici bir uygulama yüklemek gerekiyor.

    Pil simgesine tıklayıp pil kullanım ayrıntılarını göremiyorsunuz, mecburen menüden girmek durumundasınız.

    Bildirim çubuğu yukarıdan indirilirken bildirimler en üstte olduğu için iyice indirmeden görüntülenemiyor. Oysa indirdiğimiz alanın(çekmecenin) tabanına hizalanmış olsa(veya sticky top, yani ne kadar açılmışsa açılan alanın üstüne yapışacak şekilde) iyice aşağı indirmeden görüntüleyebiliriz. Söylemek istediğim şeyin videosunu da ekledim.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, icap ederse konuyu güncellerim, aşağıdaki klasöre üstte bahsettiğim durumlardan anlaşılmayan olan varsa diye ekran görüntüsü, videosu attım dileyenler bakabilir ve çözüm yolu varsa ve konuya yazarlarsa sevinirim.
    Bağlantı:https://drive.google.com/drive/folders/1Ycyod8TeRyt6wsVsPwSnq1-s-QBvCKqR?usp=drive_open

    Güncelleme
    Sürüm güncellemesini yaptım bundan sonra yazacaklarım 7.1.7.1G sürümünde geçerlidir.
    * Sorun güncellemeyle giderilmiş.
    ** Launcher aktif etme çalışıyor. Ayarlar - Uygulamalar - Varsayılan - Anasayfa Ekranı, diğer uygulamaların ayar değiştirmek için yönlendirdiği menüden yaparsanız tekrar eski haline dönüyor.
    *** Güncellemeden sonra azaltılmış.
    1- Bir uygulamanın içindeyken ana ekrana ani çıkış yapıldığında arkaplan görüntüsü(eğer farkedebileceğiniz bir görüntü ise) genişliyor(anti strech), akordiyonun açılması gibi bir şey oluyor(Nova Launcher). Başka bir görüntü seçtim olmadı ya da fark edilmiyor.
    2- Migratool isimli bir uygulama yüklü geliyor, bununla eski telefonunuzdaki her şeyi wifi hotspot yoluyla yeni telefonunuza aktarabiliyor. Bu işlemi yapabilmek için eski telefonunuza gerekli olan apk'yi da telefon oluşturup diğer telefona gönderebiliyor. Yaklaşık 17000 sms'i ve rehberi aktardım. Sms sayısı çok fazla olduğu için veya iş bitmeden eski telefonda uygulamayı kapattığım için birkaç sefer denedim ama sonunda oldu.
    Telefonun varsayılan sms programı Google Mesajlar uygulaması, yukarıda bahsettiğim sayıda sms'i gösteremedi, TextraSms de gösteremedi, çook eskiden kullandığım Chomp Sms gösterdi. Artık sim kartı takma vakti geldi sanıyorum.
    3- Yaklaşan alarm bildirimi çıkmıyor. Google Saat uygulamasını yükleyerek bu özelliği kullanmak mümkün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 14 Şubat 2020; 2:24:34 >







  • Mesaj güncellendi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.