Şimdi Ara

MEİZU TÜRKİYE YOLUNDA (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.035
Cevap
38
Favori
40.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DoKToR_TiLKi

    Gizmochina'da okumuştum yorumlarda biri yazmış editör onaylamış. Daha sonra yeni bir model ile WCDMA gelebilir demiş ona dayanarak söyledim. Eğer WCDMA varsa bende almayı düşünürüm.

    Aynen, ilk çıkacak partide wcdma olmayacakmış ama sonradan çıkacakmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DoKToR_TiLKi D kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam. Ama Meizu'nun İngilizce sayfasında var diye yazmışlar.
    Sonuçta öyle bir model olacak. Bende OnePlus One var ama imkanım olursa 32 gb'lik modelini getirtmek isterim.
    Çin'den alınırsa tam kelepir bir telefon. Meizu'nun bahsettiği pil ömrü gerçekse asıl telefonun olarak bile kullanırım.
  • Sizlerde resmen doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz

    Vestel'in öncülük ettiği akım var , Bakan'da açıkladı yeni vergiler gelecek o zaman bu ürünler gerçekten bizlere hayal olacak, son gelişmelerden sonra getirecek olan şirket bile tekrardan gözden geçirmeye karar verebilir malum, sahte milliyetçilik yapıp Çin'den aldığı malzemelerle YERLİ ÜRETİM yapan sonra kendi halkını keriz yerine enayi yerine koyup utanmadan birde YERLİ üretiyorum deyip kandırıkçıların olduğu yerde böyle girişimler elbette baltalanır.

    Sonra bu YERLİ üretim yapıyorum diyerek halki kandıranlar bataryalarında MADE İN CHİNA yazısı ile ürettikleri YERLİ cihazları hiç hak etmediği fahiş fiyatlara 900 TL ve 650 TL gibi milletine sunabilmektedir.




  • @iSS kullanıcısına yanıt
    Hocam insanların hayal etmelerine bari engel koymayalım. Romalıların dediği gibi "Nefes aldığım müddetçe umut edeceğim" (Dum Spiro Spero).
    Onu da yasaklayacak ya da vergilendirecek halleri yok herhalde.

    Gelelim Vestel mevzusuna. Aslında ciddi bir kampanya başlatılmalı bence. İnsanlarımızı bilinçlendirelim. Yalanlarını ifşa edelim.
    Bütün parçalarını yurtdışından getirip bir de yerli üretim yapıyoruz demelerinin ne kadar saçma ve düpedüz yalan olduğunu anlatalım o zaman.
    Onların yaptığı yerli üretim değil montaj.

    Bizim mantıkla ABD Apple ürünlerine Çin'de üretildikleri için vergi koyması gerek. Koysa ne kadar başarılı olurdu diye de sormadan edemiyorum.
    Küreselleşmiş bir dünyada mahalle bakkalı mantığıyla iş yapmak derler buna. Ne kadar başarılı olacaklarını merak ediyorum.
    Tesisleri National Geographic kanalının belgeseline konu olmuş bir şirketle iftihar ederken şimdi utanıyorum.
    Türkiye'nin en ileri gelen şirketlerinden biri alenen işlerini böyle çözüyorsa kapalı kapılar ardında neler yaptığını düşünmek bile istemiyorum.

    Araştırmadığım için kesin bir söz söylemek istemiyorum ama teknolojik haber siteleri tepki verdi mi çok merak ediyorum. Veren olmuştur diye umuyorum, benimle pm'den link paylaşan olursa sevinirim.
    Şayet kimse tepki vermediyse tüketiciler yani bizler çıkar ilişkileri çarklarında sıkışıp kalmışız demektir. Umarın teknoloji siteleri sağlam ve dürüst bir tavır takınmışlardır ya da en kısa zamanda takınacaklardır.

    Alakasız bir konuyla kafanızı şişirdiğim için affınıza sığınıyorum.




  • Onların teknolojiye bakış açısı ile buradakilerin çok farklı maalesef. Onlar insanlığa hizmet için felsefelerini ortaya koyarken, buradaki yerli sözüm ona teknoloji şirketleri tabiri caizse vurgun peşindeler. Bunu yerli üretim adı altında çıkardıkları cihazlarda uyguladıkları fiyatlarla çok açık görüyoruz. Teknolojiye açık istekli bir nüfus var onların ihtiyacına işler yapacaklarına sırf en yüksek kârı elde etmek için düşük donanım ki bu donanımda zaten ithal ediliyor kendi işlemcileri falan değil asla işçilik montaj işlerini yapıp kendilerince algı oluşturup yerli üretim biz yaptık diyorlar amaçları Devlet desteği ile Tekelleşmek...

    Telpa'nın aldığı Tablet ihalesi ortada, milyonlarca çocuk var potansiyel ortada bu tabletlerde ÇİN yapımı tabletler. Şimdi Vestel açıklama da yapmış yerli tablet üretmeye hazırız diyorlar bak sen Çinli Yerli Türklere

    Bunlar gördüler ithal mallara akan paraları, ben neden o pastadan pay alamıyorum diyerek hayıflanıp, sözüm ona YERLİ ÜRETİM söylemleri ile o ithal edilen mallara sekte vurdurup, ülke içinde kendi ekosistemini oluşturup kendi cihazlarını satacak

    Meizu gibi markaların cihazlarının önünü kesmek için Devlet eliyle hamleler yapıyorlar, yazık gerçektende. Sen onlara ulaşıp rekabet edecekken onları kendi seviyene çekmeye çalışıyorsun engellemeye çalışıyorsun...




  • @iSS kullanıcısına yanıt
    Aslında bunlar devleti de kandırıyorlar neredeyse tüm parcalarını yurtdışından açık açık söylediklerini sanmıyorum.
    Yazık diyorum. Keşke aklı başında birileri çıksa da engellese bu vergi olayını. Aslında belki büyük yabancı firmalar bastırabilir.
    Keşke yurtdışından telefon getirtme yasağını da kaldırsalar. Gençler son model cihazları uygun fiyata alma şansına kavuşsa. Bak sen o zaman yetişen nesillere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acer_sahibi77 -- 27 Aralık 2014; 20:23:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazın önümüzdeki hafta 1000 TL fiyat etiketi ile satılacağı söyleniyor , son durum nedir bilen varmı, özellikle Türkiye'ye getirecek olan şirketten arkadaşlar bilgilendirirse çok iyi olur?
  • Cihazın önümüzdeki hafta 1000 TL fiyat etiketi ile satılacağı söyleniyor , son durum nedir bilen varmı, özellikle Türkiye'ye getirecek olan şirketten arkadaşlar bilgilendirirse çok iyi olur?
  • @iSS kullanıcısına yanıt
    Cihaz 20 günden erken gelemiyecek ve geldiğinde de stok sadece 2000 tane olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar iyi yazıyorsunuz, güzel yazıyorsunuz ama niye hep Vestel'e vuruyorsunuz da General Mobile'a, Casper'a vurmuyorsunuz? Onların yaptıkları da Vestel gibi yerli üretim! değil mi? Sadece bir firmayı günah keçisi yapmak doğru değil.
    Kimse kusura bakmasın. Bu bilinçlenelim, platform kuralım, imza toplayalım, baskı yapalım v.s. şeyler bana boş geliyor. IMEI kayıt ücreti 15TL'den 120TL'ye çıkarttıran ithalatçıların, şimdiki feryatlarına söylecek birşey bulamıyorum.
    Yapılacak şey çok basit. Xiaomi, Meizu, Samsung, LG v.s. kim burda satış yapmak istiyorsa gelecek buraya bir fabrika (fabrika dediğime bakmayın aslında bir montaj atölyesi olacak) kuracak ve yurtdışından ekranını, anakartını, kasasını, pilini getirip burda birleştirecek. Hem bir istihdam sağlanmış olacak, hem bu vergiden muaf olacak hem de rekabete devam edilecek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • chatin_62 kullanıcısına yanıt
    Bu yazdıklarınızın bir kısmı söylediklerime hitaben yazıldığından cevap vermem gerektiğini hissettim.
    Ben daha önceleri General Mobile'ın da yaklaşımını eleştirmiştim. Söylediklerinin yalan yanlış olduğunu belirtmiştim.
    Casper'le ilgili bir tecrübem olmadı, yanlışları olduysa veya olursa onları da eleştiririm.

    Neden Vestel'e vuruyorsunuz demişsiniz, çünkü Vestel tüm tüketicilerin yüzünün ortasına yumruğu bastı.
    Çünkü onun gibi büyük bir şirketin bu yöntemle rekabet etmeye kalkışması beni hayal kırıklığına uğrattı.
    Daha önce de dediğim gibi aslında Vestel iftihar ettiğim bir Türk şirketiydi.
    Siz Vestel'in bu yaptığını doğru buluyorsunuz herhalde gibi bir söz söylemek istemiyorum.
    Benden yaşça büyük bir abimsin ve bu konularda benden çok daha hassas olduğunu düşünüyorum.

    Ben platform kuralım, imza toplayalım demedim sadece insanların öğrenmesini istiyorum, çünkü insanlar büyük olasılık bu yerli malı yurdum malı hikayesine inanmıştır.
    Ayrıca bilinçlenmeyi boş bir şey saymanıza anlam veremedim. Eminim haklı gerekçeleriniz vardır. Paylaşırsanız ben de öğrenmiş olurum.

    Önerdiğiniz çözüm basit gibi gözükse de bence çok cazip değil. Ben aksine sanayileşme devrimini kaçırdığımız için Çin gibi bazı şeyleri kopyalayarak, deneme yanılma yöntemiyle başarmamız gerektiğine inanıyorum.
    Yeni nesillerin ucuz ve kaliteli teknolojiye kolay erişimini sağlayarak onların dünya standartlarında yetişmesine imkan sağlamamız gerekiyor. Misal genç bir arkadaşımız 400-500 liraya bir telefon veya tablet alsın onu kurcalasın.
    İster kopyalaya kopyalaya custom ROM'lar yapsın ister içini açıp incelesin. Ucuz olduğu için sürekli yeni yeni ürünler alsın ve ne alacağına kendi karar versin kimse onu kısıtlamasın.

    Yazdıklarıma katılmanızı beklemiyorum. Dediklerim kendi şahsi fikrim. Doğru olduğunu da iddia etmiyorum. Sadece benim düşüncem. Siz dahil forumdaki arkadaşlarımı uzun ve bu konuyla alakasız bir yazıyla zamanınızı aldıysa affınızı diliyorum.

    Dilim sürçtüyse, hatam olduysa affola. Herkese iyi forumlar.




  • acer_sahibi77 kullanıcısına yanıt
    Size hitaben yazmamıştım. Her yerde buna benzer mesajlar okuyorum ve herkes Vestel'i eleştiriyor. Daha yargılamadan bir kişi böyle yazdı diye infazı bastık. Acaba bunu Vestel gerçekten istemiş mi bunu bile bilmiyoruz. Var mı elimizde bir kanıt? Ben hiçbir kanıt görmedim henüz. Varsa görmek isterim. Hoş ben de istemiş olduğunu düşünüyorum orası ayrı.
    Benim Xiaomi'yi ne kadar sevdiğimi ve buraya gelmelerini ne kadar çok istediğimi herkes biliyor. Ben de isterim ki onların buraya gelmelerine engel olacak birşey olmasın. Ama sorun sadece Xiaomi yada Meizu falan değil ki. Apple'ı da, Samsung'u da, LG'yi de, Philips'i de, Sony'yi de ve aklıma şu an gelmeyen diğer tüm ithal edilen ürünleri ilgilendiren bir durum bu. IMEI haracının yükseltilmesini de bunlar istememişmiydi? Eğer bu dünya markalarının eli kolu bağlı oluyorsa bizim yapacağımız herşey sinek vızıltısı kalır.
    Bu konu hakkında yüzlerce sayfalık şeyler yazılabilir. Ülkemizin gelişmesini istiyorsak bizim de bişeyler üretmemiz gerekiyor. Bunu tüketim toplumu olarak yapamayız. Montaj ile nereye gelebiliriz sorusu da sorulabilir tabiki. Ancak dediğim gibi tartışacak çok fazla konu var ve yeri burası değil.




  • Dedikleriniz gayet doğru. Zamanınız ve keyfiniz varsa veya olduğunda özelden de konuşabiliriz hocam. Dediğiniz gibi burası yeri değil. Umarım diğer büyük firmalar bastırır ve böyle mantıkız vergiler gelmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acer_sahibi77

    Dedikleriniz gayet doğru. Zamanınız ve keyfiniz varsa veya olduğunda özelden de konuşabiliriz hocam. Dediğiniz gibi burası yeri değil. Umarım diğer büyük firmalar bastırır ve böyle mantıkız vergiler gelmez.

    Umarım hem tüketicinin hem de ülkemizin lehine bir formül bulunur.
    Demiryollarımızın, denizyollarımızın bunca geri kalmasına neden olan holdinglerin baskılarından biraz ders alırız.
  • Yeni vergilerle Amerikada ki iphone fiyatına alırız ancak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chatin_62 kullanıcısına yanıt
    Kısa sürede belli olacak hocam. İnşallah iyi bir formül bulunur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bari türkçe dil destegi gelsin çinden getirtelim,kullanalım gitsin..nasıl olsa çinden daha ucuz olacağı yok..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zahter1 kullanıcısına yanıt
    Digital marketin başındaki kişi Harun yılmaz 20 güne kadar ürünler gelir demiş bürokratik işlemleri falan da düşündüğümüzde 1.5 ay sonra mx4 Türkiye ye resmi olarak gelirse Türkçe dil de mecburen gelecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekleyelim de görelim,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir iki hafta icinde Almanya'da satisa baslayacak Meizu M1 Note fiyatida 160 €uro civarinda olacak:

    http://www.efox-shop.com/meizu-m1-note-blue-charm-mtk6752-octa-core-55-zoll-gorilla-glass-3-fhd-bildschirm-android-4g-lte-sm-g-297702
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.