Şimdi Ara

Meizu sektörün ilk gerçek çerçevesiz telefonuna imza atabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meizu sektörün ilk gerçek çerçevesiz telefonuna imza atabilir


    Bugün çok ince ekran çerçevesi barındıran akıllı telefonlar ilgi görmeye başladı ve ardı ardına üreticilerin hamlelerini görüyoruz. Ne var ki çerçevesiz olarak adlandırılsa bile en azından bir kenarında çerçevesi olmak zorunda. Meizu ise bu konuda bir devrim yapmak niyetinde.


     


    Tamamen çerçevesiz


     


    Firmanın sızdırılan basın görsellerine göre Meizu mblu Zero adındaki amiral gemisinin tamamen çerçevelerden arındırılmış bir tasarıma sahip olduğu düşünülüyor. New Display World mottosunu kullanan firma Galaxy S8 ve LG V30 gibi firmaların çerçeve tasarımını da eleştiriyor. Bu bakımdan firmanın daha iyisini tasarladığı düşünülüyor.


     


    Ayrıca Bkz.Xiaomi Mi Mix 2 resmi görseller ve sızıntılar

    Telefon tamamen çerçevesiz olduğunda ön kamera, ahize, ortam sensörleri gibi bileşenlerin yeri konusu sıkıntıya girmeye başlıyor. Bu bakımdan henüz tanıtılacak Xiaomi Mi Mix 2 dahil hep bir kenarda çerçeve bırakmak zorunda kalıyor. Üreticiler de yenilikçi teknolojilerle bu engelleri aşmaya çalışıyor. Bu konuda iPhone 8 de yine tamamen çerçevesiz bir ekranla karşımıza çıkacak.


     


    Meizu mblu Zero ne zaman tanıtılacak ve ne tür yenilikler sunacak şimdilik bilinmiyor ancak 650$ civarında bir fiyat etiketinden bahsediliyor. Böyle bir etiket Meizu gibi fiyat-performansa oynayan bir üretici için oldukça yüksek. Bu bakımdan en son teknolojilerden faydalandığını tahmin etmek güç olmayacaktır. 


     

    Meizu sektörün ilk gerçek çerçevesiz telefonuna imza atabilir 







  • Bana hiç mantıklı gelmiyor şu çerçevesiz hevesi. Onca telefon kullandık, onlarda bile tutarken kıyıdan köşeden bir şekilde elimiz ekrana temas ettiği için problem yaşıyorduk. Ne çerçeveleri Sony gibi abart, ne de çerçeveleri incelteceğim diye tutuş problemi yaşat. Bul bir ortasını.
  • Çerçevesiz telefon iyidir telefonu saklamak için kamerayı açarsın tel fark edilmez. Çok işe yarar

  • damn2u kullanıcısına yanıt
    10 numara yorum. Birde çerçevesizlik cihazın çabuk kırılmasına sebep olabilir hatta olacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • er geç olacaktı zaten tam çerçevesiz ekran

  • Cercevesiz telefonlari alirken yaninda yedek ekran versinler. Bugun bile edge telefon ilanlarina bakin cogu ekrani kirik cervesiz telefonda ilk dusmede kirilir.

  • parmak izini ya hiç koymasınlar ya da mutlaka önde olsun. çerçeveyi kaldıracağız diye telefonun arkası mahvoldu. şahsen S8 gibi telefonları geçiş süreci telefonu olarak görüyorum. S6 ile başlayan tasarım note-7 ile mükemmelleşmişti, S8 tasarımı da seneye belki mükemmelleşir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dede17

    Çerçevesiz telefon iyidir telefonu saklamak için kamerayı açarsın tel fark edilmez. Çok işe yarar

    Telefonu ancak cam sehpaya koyarsanız o dediğiniz belki işe yarar. (Ortam da iyi ışıklandırılmış olmalı tabi.) Biraz bilim kurgu vari bir kullanım şekli.
  • keşke amaçları sadece çerçevesiz telefon üretmek değil de kullanıcının işini görecek uygun fiyatlı modeller sunabilmek olsa

  • Ya elden düşmeyecek ya da düşünce kırılmayacak telefon yapsınlar.
    Ultron X1'deki teknoloji uzaydan mı geldi?

  • Kamerayı ekranın altına koysunlar. Kamera çalışacağı zaman ekranın o kısmı saydam hale gelsin.

  • insnalara çerçevesiz telefon mantıksız geliyor ama nedense artık çerçeveli telefonda göze KALAS gibi geliyor

  • Önce yazılım yapmasını öğrensinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çerçevesiz ekran bence çok hoş ama istemsiz el teması yüzünden kullanıcılar dertli. Acaba yazılımla bunun üstesinden gelemezler mi? Örneğin yatakta yarı uykulusunuz ve elinizdeki telefonu komodin üzerine bırakırken temas etti, hemen tepki vermek yerine elinizin orada bir süre basılı olduğunu anlasa ve bastığınız simgenin işlevini yerine getirmese. Hiç yoktan iyidir sanırım.

  • Telefonda işlev dışında ince bir görsellik takıntısına kapılanlar piyasanın tekdüzeleşmesine neden oldular. Artık işleve önem verilmiyor. Telefon güzel görünecek diye işlevsel gelişmeler çok göz ardı edildi durdu.Örneğin Bluetooth kullanımı hala bir karın ağrısı gibi. Arkadaş her iki cihazda da bluetooth açıksa basit bir onay isteği göndermek eşleşme için yeterli olmalı. İki cihazı önce birbirine tanıtıp sonra eşleştirip en sonunda da sürekli birlikte çalışmalarını sağlamak için bir sürü onay işlemi yapıyoruz. Çöpçatanlık mı yapacağız bluetooth mu kullanacağız şaşırıp kalıyoruz. Ne yazık ki kimsenin yüksek sesle işlevsel isyanlar ettiğini hiç görmüyorum. Varsa yoksa telefon tasarımı. Sağlamlık işlevsellik kimsenin umrunda değil çünkü aslında kimsenin o telefonları almaya ihiyacı yok. Sadece bir güç gösterisine dönüştü bu iş. En geniş ekran en yüksek çözünürlük ve bir de oyun.





  • Bana bu kadar çerçevesiz cihazlar ucube gibi geliyor. %75 en makul oran benim için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.