Şimdi Ara

★★★Meizu Metal - Ana Konu - Kullanıcılar Kulübü★★★ (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.462
Cevap
9
Favori
30.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Olmayan uygulamaların isimlerini yazamam bir iki tane değil isimleri hatırlamıyorum ama silmemen gerekenleri de yukarıda yazmıştım. Bu uninstall programlarında detay olarak hangi programların hangi işe yaradıklarını gösteriyor. Gps, Mediatek sim vb uygulamaları silmeniz doğru olmaz.
  • Teşekkür ederim hocam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tachyon

    M1 Metal kullanan arkadaşlar biliyorsunuz telefona yaklaşık 1 ay önce dahili root özelliği geldi. Diğer Meizu'lara geldi mi bilmiyorum? Telefonun kendi içindeki gereksiz bir çok programı riske girerek sildim. Root Uninstall programları sisteme gömülü uygulama silinecek olduğunda başka programlara etkisi olabilir uyarısı veriyordu, dediğim gibi riske girerek sildim.

    Şu an telefon ilk aldığımdan çok daha iyi bir pil performansı sergiliyor. Son bir aydır bekleme süresi olarak 2 yıllık bir telefondan beklenmeyecek pil süreleri alıyorum. Akşamdan sabaha 6-7 saatlik beklemede maksimum yüzde 3 düşüş gördüm. Normalde yüzde 1-2 civarında düşüyor. Anladığım kadarıyla cüzdan vb benzeri bir çok ıvır zıvır program telefonun anasını ağlatıyormuş. Bu dahili uygulamaları silme sebebiyle de hiç bir sıkıntı yaşamadım.

    Google hizmetleri,mediatek,güvenlik, Ağ,gps,bluetooth telefon,sim ve mesajlaşma programları haricinde işinize yaramadığını düşündüğünüz uygulamalar varsa rahatlıkla silebilirsiniz. Bazı programların riskli olduğunu düşünüyorsanız buradan sorarsanız yardımcı olabilirim.

    Sadece sistem uygulamalarını ss alıp paylaşabilir misin? Ona göre hangilerini silebileceğimize bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greylights -- 2 Kasım 2017; 15:40:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar yeni bir satış grubu kurduk. Sadece cep telefonu alım/satımı üzerine. Şişirilmiş fiyatlara yer vermemeyi düşünüyoruz. Sıfır fiyatlara yakın fiyatlardaki ilanlara izin verilmeyecek ve ne alıcı ne de satıcı mağdur edilecektir. Benle birlikte 3 yöneticiyiz ve yöneticilerden birisi de forumumuzda yakından tanıdığınız Zahter Öz hocam. Hepinizi grubumuza bekleriz.


    https://www.facebook.com/groups/131032304225072/
  • Greylights kullanıcısına yanıt
    Çok uğraştırıcı bir iş ama faydası dokunacaksa buyurun...






  • tachyon kullanıcısına yanıt
    orda olmayıp bende olan bikaç uygulamayı sildim, şu anda telefon poşet arkadaşlar :D
    kapanıyor açmaya çalışıyor geri kapanıyor, flyme yazısında kalıyor, eski update zipini attım durum hala aynı, bir kere açıldı eski updateyi atınca, imeiyi değiştirdim restart dedim gene gitti. şimdi geri yüklüyorum eskisini, imei atmicam bir süre, bu şekilde kullanıcam, o yüzden suyunu çıkarmadan kullanın :D
  • Karaber kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum. Ben bu uğraştırıcı işlemi keyfi olarak yapmadım sadece istek geldiği için yaptım. Ancak hangi uygulamaları sildiğini hatırlayabilirsen bende olup olmadıklarına tekrar bakarım. Uygulama işlemini yapan başka arkadaşlar da bu konuda olumlu olumsuz bilgi verirse iyi olur.

    Gereksiz uygulamaları sildiğim den beri ram den kaynaklı donmalar artık vuku bulmuyor. Örneğin ağır bir uygulamayı kullanırken başka bir uygulamaya geçiş yaptığımda zaman zaman bir kaç saniyelik cevap vermeme gibi problemleri artık yaşamıyorum. Gayet hızlı ver kararlı bir şekilde donmaksızın çalışıyor.
  • tachyon kullanıcısına yanıt
    aynen ben hata yaptım zaten, normalde silmezdim öyle bakıp ama dedim adam silmiş benimde telefonum aynı ama işler öyle yürümüyor :D
    hatırlamıyorum açıkcası, flyme 6 ya downgrade yaptım update zip ile, şu anda güç tuşuna bastığımda telefon kapanıyor yani meizu yazısına dönüyor baştaki, güç tuşunu kullanmadan kullanıyorum telefonu artık. home tuşuna basınca ekran açmak, uzun basınca kapatmak vb
    o durum düzelmedi, sanırım sadece yazılımsal değil ama sildikten sonra oldu, o yüzden düşündürüyor.
    can sağolsun böyle kullanılır durumda bakalım, kapanırsa sıkıntı.
    imei atabildim, google installer kurmaya çalışacağım şimdide.
    ama para bulabilsem meizu üst modellerden düşünürüm ama bu sefer Türkiyede olan bi version olursa iyi olur :D
    ime atmak, Türkçeleştirmek, yordu biraz biraz
    bu sıkıntılar olmasa daha telefonun yavaşladığı yok bişey yok




  • Karaber kullanıcısına yanıt
    Ben uzun zamandır güç tuşunu kullanmıyorum. Nova launcher'ın çift tıkla ekran kapama ve telefonun da çift tıkla açma özelliği olduğu için. Güç tuşunu telefonu kapatmam gerekirse ki uzun zamnandır kapatmıyorum ancak o zaman kullanıyorum. Benim bildiğim siz de Nova launcher kullanıyordunuz çift tıkla ekran kapatma özelliğini aktif hale getirmediniz mi?
  • tachyon kullanıcısına yanıt
    ben yatağın üzerindeyken elime alınca direk basıyorum parmağıma geldiği için, az önce el alışkanlığı tekrar yaptım, şimdi zar zor açtım gene, o tuşu ordan çıkarmam lazım, yoksa çok uğraştırıcak
  • Karaber kullanıcısına yanıt
    Sorun fiziksel ise yapacak fazla bir şey yok. Ben bir yıl önce kadar telefonu yere düşürmüştüm sonra alıp kullanmaya başladım baya bir kullandım kılıfı falan olduğu için de farketmemiştim sonra bir ara güç tuşuna elim gitti tam elime oturmadı bende o zaman farkettim yere düşünce kasa hafif yerinden oynamış alt ve üst köşelerden sıkıştırınca kasa ile beraber güç tuşu da yerine oturdu sizin ki de öyle bir şey olabilir.
  • tachyon kullanıcısına yanıt
    yok hayır, yerinde basınca hem hissi var hemde telefona etki ediyor, sıkıntı sanırım fazla voltaj uyguluyor içerdeki anakarta oda power buttondan gelen yüksek akım geri beslemeli opamp veya başka bir entegre tarzı bişey varsa çıkışı yükseltir sonrada anakartı kilitler, ondan dolayı olduğunu düşünüyorum
  • Öncelikle sağol paylaşım için Bende kendimce çoğu uygulamayı sildim ama performansta pek bir farklılık göremedim açıkçası. Karaber senin durumun büyük olasılıkla tuştan kaynaklı fiziksel bir durum. Geçmiş olsun. Yeni model alacaksan meizu dan mx7 yada pro 8 i bekle derim. Ben şuan kendime uygun güncel bir meizu modeli göremiyorum pro6 iyidi ama oda eskidi. Belki xiaomi yada huawei ye kayabilirim. Meizu tasarımları artık eskisi gibi elit durmuyor ne yazık ki. Elle tutulur bir Pro7 var oda donanım fakiri. Şimdiki Mx ve M serisinin tasarımı hoş değil. %71 e kadar gerilemiş ekran kasa oranları.
  • Ben Meizu alacak olsam Pro 6 Plus dan başkasını düşünmem açıkçası. Bir ara sahibinden gibi sitelerde 1200 tl civarında çok iyi fiyatlara satılıyordu. S7 ile aynı işlemci amoled ekran ile en iyi Meizu tercihi olacaktır. Ancak gözüm artık daha ergonomik telefonlara kayıyor. En fazla 5 inç telefon düşünüyorum. Telefonu değiştirecek olsam Xiaomi Mi6 en iyi tercih benim için.
  • Benim gözümde Xiaomiye kayıyor, evet Meizu güzel gerçekten ama elimdeki şu yıllar önce çıkmış modelin işlemcisi hala yeni çıkardıklarıyla eş veya yüksek, nedenini anlamıyorum

    Alma şansım olsa n11de xiaomi mi max2 128 gb versiyonu 1200 lira, onu almak isterim sanırım, mi6 2000 lira malesef o yüzden cık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mi max gerçekten iyi bir telefon ama hem ekran büyük hem çerçeceler kalın. Taşımak sıkıntı ama mükemmel ekran süresi veren bir cihaz. Pro6+ ı donanımsal olarak güncelleyip verseler kesin onu alırım . 5.7 inç te ince çerçeveli çıkarsalar tadından yenmez.
  • Merhaba arkadaşlar ben de 1.5 senedir M1 Metalimi severek kullanıyordum dün akşama kadar. Dün cebimde açık olan telefonu elime alınca açılış animasyınunda kaldığını gördüm telefonum kapattım açtım ama nafile. Telefonun boot kısmına da giremiyorum sadece güç tuşu ses yükseltme yapıp update/wipe kısmına gelebiliyorum ve şarja takınca şarj animasyonu oluyor telefonda. İçinde kurtarmam gereken şeyler var. Ne yapabilirim? Fikri olan paylaşırsa çok sevinirim. Herekese iyi günler.
  • crazydoc C kullanıcısına yanıt
    Açılış logosu olarak meizu yazısında kalıyorsa telefonun bootta kalıyor, flyme yazısında kalıyorsa uzuuun bir süre bekleyince arızalı kısmı atlıyor açarken, benim telefonumda da flyme yazısında uzun süre bekliyor, sonrasında açıyor bende güç tuşu arızalı.

    Eğer flyme yazısında kalıyorsa o şekilde bırak kalsın çünkü benim telefonumda 20-45 dk civarında bekliyor o açılış kısmında ondan sonra açılıyor

    Ama meizu yazısında kalıyorsa yapılacak aklıma gelen tek şey downgrade yapmak, meizunun kendi sitesinde çin versionunda bizim telefon için rom var, blue charm diye geçiyor adı telefonun çinde, ingilizceye çevir sayfayı ordan bulursun. Onu indir sonra o dediğin kısmı aç pcye bağla, pcden at telefona, sonra wipe data yapmadan dene kurmayı, hata verirse wipe yapmak zorundasın oda uygulamalardaki verileri silecek, yani telefon belleğinde ki ses resim video belgeler kalır ancak, notepad uygulamasındaki notların mesele silinecek.

    Wipedan sonra kurmayı tekrar dene, o zaman olucaktır.

    İstersen başka arkadaşlarında cevap yazmasını bekle, farklı bir seçenek varsa onuda gözden geçir

    Tüm bilgim bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Karaber kullanıcısına yanıt
    Hocam cok tesekkur ederim tam ise girisecektim ki bizimkine bir sans verdim tam umudu kaybederken mavi isigin gozume carpmasiyla telefonuma dondum. Peki bu devamli oluyor mu? Yani her kapattigimda acilirken aci cekecegiz mi boyle?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.