Şimdi Ara

MEGAWORKS TAMİRİ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tepeb

    4822 Sayılı Kanun ile Değişik
    4077 sayılı TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN

    Kabul Tarihi:6.3.2003

    Satış Sonrası Hizmetler
    Madde 15- İmalatçı veya ithalatçılar, sattıkları, ürettikleri veya ithal ettikleri sanayi malları için o malın Bakanlıkça tespit ve ilân edilen kullanım ömrü süresince, yeterli teknik personel ve yedek parça stoku bulundurmak suretiyle bakım ve onarım hizmetlerini sunmak zorundadırlar.

    İmalatçı veya ithalatçıların bulundurmaları gereken yedek parça stok miktarı Bakanlıkça belirlenir.

    İthalatçının herhangi bir şekilde ticari faaliyetinin sona ermesi halinde, kullanım ömrü süresince bakım ve onarım hizmetlerini, o malın yeni ithalatçısı sunmak zorundadır.

    Bakanlık, hangi mallar için servis istasyonları kurulmasının zorunlu olduğu ile servis istasyonlarının kuruluş ve işleyişine dair usul ve esasları Türk Standartları Enstitüsünün görüşünü alarak tespit ve ilânla görevlidir.

    Garanti belgesiyle satılmak zorunda olan bir sanayi malının garanti süresi sonrasında arızalanması durumunda, o malın Bakanlıkça belirlenen azami tamir süresi içerisinde onarımı zorunludur.

    Ürün hangi firmaya aitse görüş normal şartlarda tamir etmek zorundalar en alttaki paragrafı incelersen orada açıklaması var zaten.



    O süre Türkiye'de maalesef 7 yıl. Avrupa'nın bazı ülkelerinde 10, bazılarında ise direkt 20 yıl.




  • Bu tur cihazlari isin ehli disinda kimseye kurcalatmamak lazim. Cunki bazi elektronikciler bir takim arizalari deneme yanilma yontemi ile bulmaya calistiktiklarindan oturu cihaz daha da kullanilamaz ve onarilamaz hale gelebilir. Astari yuzunu gecmezse isin ehline gerekirse yurt disina gonderilmeli diye dusunuyorum.

    Woofer icinde bulunan anfinin uzerinde barindirdigi elektronik komponentlerin buyuk bir bolumu baska bir megaworsk disinda Turkiye'de bulunmadigi da bir gercek.

    Saygilar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: creative

    Bu tur cihazlari isin ehli disinda kimseye kurcalatmamak lazim. Cunki bazi elektronikciler bir takim arizalari deneme yanilma yontemi ile bulmaya calistiktiklarindan oturu cihaz daha da kullanilamaz ve onarilamaz hale gelebilir. Astari yuzunu gecmezse isin ehline gerekirse yurt disina gonderilmeli diye dusunuyorum.

    Woofer icinde bulunan anfinin uzerinde barindirdigi elektronik komponentlerin buyuk bir bolumu baska bir megaworsk disinda Turkiye'de bulunmadigi da bir gercek.

    Saygilar.



    bencede
  • Selam arkadaşlar ayni sorunu yasıyorum yok mu bir çaresi gerçekten. Bu elemanın yaptığı cozum olabilir mi?? Ne yaptığını da anlamadım ama
    https://youtu.be/d5l5ZSI5aqk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G ö z l e m c i -- 6 Aralık 2018; 0:41:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.