Şimdi Ara

MEGANE II DİZEL SORUNLU MU? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
17.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • benim arabam 135 binde. şu ana kadar bir defa turbo borusunda iğne başı kadar bi delik oldu onu da zaten araba farkettiriyor değiştirdim. hala taş gibi. HB MEGANE 2 DYNAMIQUE. KÖY YOLLARINDA KULLANIYORUM. O DİREKSİYONDAN GELEN SESE KURBAN OLAYIM O SESİ YAPACAKKİ ÖN DÜZENE GELEN DARBE ENERJİSİNİ EMSİN. KAPILARDAN GICIRTI BENDE GELMİYOR. FORD DA BİNDİM TRAKTÖR GİBİ SES GELİYOR AMA SAĞLAM ARABA O DA.

    MEGANE ON NUMARA ARABADIR. ANTALYAYA GİTTİM HAFTA SONU BURDUR YOLU ÜZERİNDEN. RAMPA İN ÇIK VAR DÜZ YOLDA VAR VE DÜZDE 130 DAN AŞAĞI İNMEDİM. RAMPADA 90 I DÜŞMEDİM KLİMA AÇIK. 4.8 LT ORTALAMA MAZOT YAKTI. BUDA 120 KRŞ DEMEK OLUYOR.

    MEGANE IN BİLGİSAYAR SİSTEMİ YAKIT BASINCI DÜŞTÜĞÜNDE ARABAYI DURDURUN DİYE UYARI VERİR. TURBOSU CLİOLARA NAZARAN ÇOK SAĞLAMDIR VE KOLAY BİTMEZ. BEN ISPARTA RENAULT SERVİSİNDE 280 BİNDE MEGANE DİZEL GÖRDÜM TAŞ GİBİYDİ. REKTEFEYE Mİ GELDİ DEDİM YOK DEDİLER YAĞ DEĞİŞİMİ.

    iKİNCİ EL DİZEL ALINMAZ KISMINA KATILIYORUM. Adama eurodizel değil de normal koyduruyo. olmadık devirlerde kullanıo.

    benim arabam aldığımdan beri sabahları 1 dakika gazlanmadan rölantide bekler. kışın 3 dakika. uzun yoldan geldikten sonra da rölantide 2 dakika bekletirim. asla normal dizel kattırmam. yağını bakımını hiç sektirmem. on numaradır hala.

    bende negane 3 coupe hastasıyım ama sıfır bana ters çünkü 2 senedir evimle işim arası çok uzak. hemen km sini çıkarttırım satarken de biliyosunuz zararı fazla olur sıfır aldığın arbanın yoksa megane on numaradır.




  • Aracı (2005 Megane2 Dyn 1.5 Diesel) aldım. Şimdilik iyi görünüyo. Düzenli olarak yetkili serviste servis bakımları yapımış. Servis geçmişini çıkarttım.
    Yardımcı olanlara teşekkürler. Herkese kazasız belasız yolculuklar.
  • şirket aracı olarak 2006 sedan dizel 1.5 80 bg kullandım ,şu an 2009 kullanıyorum. almayı düşünen arkadaşlara yakıt tüketimi ile ilgili bilgi vereyim, ben istanbul içi trafikte performanslı olarak araç kullanıyorum, ışık yanmasından işık yanmasına 770 garanti yapıyorum yazın klima full açık(52-53 litre ile)
    kışın bu 830 u buluyor. bizim şirkette şehiriçinde 900 km giden bayan şöförler var. şehirler arası 1150 garanti klima açıkken bile. ikinci el dizel alınır mı, uzun süreli kiralamadan çıkan araç bence alınır tek şöförün kullandığı. 2009 larda bakım aralığı 15 bin de, 2006 da 10bin de bu arada, ben iki aracımıda problemsiz kullanıyorun-dum.
  • benzinlide fazla yakmıyor geçen ankara dan aydına gittim 710 km 120 liralık benzin aldı o da 0.17 kr ediyor şehir içindede 0.23-0.28 arasında değişiyor.geçen ilanlara bakıyordum dizel megane 175000 km de sıfır motor yapılmıştır yazıyordu bu kadar az mı gidiyor?
  • yahu duyanda audi den falan bahsediyorsunuz sanır meganeların elbette ki birçok kronik sıkıntısı var buna bir de servislerin yetersizliği ve problemleri eklenirse sonuç ortada şikayetvar.com sitesini bir ziyaret edin derim renault megane ların şikayetlerine bakın
    ses elbette gelecek diyen arkadaşlara da şaşırdım doğrusu 35-45 bin arası sıfır km araç alacaksın içinde ses dinleyeceksin ilginç avrupa arabaların hiçbirinde bu sıkıntılar yok
    megane öyle büyüttüğünüz kadar bir araba değil dizel motorları da çok uzun ömürlü değil 250 binde megane gördüm bi tane serviste diyen arkadaş peki kaç tane dizel motoru sökülmüş araç gördün onu da söyle ben her servise gidişimde motor sıkıntısı yaşamış 3-4 dizel araç oluyor megane da
    yani sonuçta renault sınuçta megane aynı paraya alınacak çok daha iyi araçlar var insanları yanlış yönlendirmeyelim




  • 36bin km megane kullandım.
    -Korna gırtlak kanseri oldu değiştirdim
    -Kleper motoru değişti
    -Silecekler 13bin kmde parçalandı
    -Sunroof tıkırtı yapıyordu
    -2 kez ateşleme bobinleri yüzünden yolda kaldım
    -25bin kmde akü bitti 42W akü 60W ile değiştirildi.
    -Araç içinde gösterge güneşliği ve teyp ekran çerçevesinden, kasetçalar artı 6'lı CD changerın olduğu bölümden gelen çıtırtıları söylemiyorum.
    -Kapı tutamaklarının soyulması megane II için el classico zaten
    -Kapı iç plastiklerinin güneş gören kısımlarının güneşten renklerinin açılması

    Megane ayrı bir sürüş keyfi olan yumuşak bir araç ancak fransız arablarının karakteristiği olarak narin araçlardır. Çabuk dökülebiliyorlar.
    Tokluk hissinde, sağlamlıkta,yol tutuşta,motorda,iç mekan genişliğinde focus derim. Fren, ses izolasyonu ve süspansiyon konforunda megane daha iyi.




  • kia ceed 1,6 16 valve 115 bg alın da araç görün içinde ses yok malzeme kalitesi 1.sınıf motor dersen bastın mı koltuğa yapıştırıyor
  • senede 25 bin adet satan bi araçtan servise gittiğinde 3 4 tane görmenden daha doğal bişey olamazve c sınıfı tüm araçların içinde bi yerlerden ses gelir bunu verilen 35 45 bin parayla değil ülkemiz yollarıyla alakası var bilmeden atıp tutmayın bıktım artık anlatmaktan bak bunlarda örnek
    quote:

    1- Opel Astra H Cosmo 2006

    2- 1.3 CDTI

    3- Ş.İ. 6-7lt/100km, Ş.D. 5-5,5lt/100km

    4- Performanstan nispeten memnunum, yeterli performans almak için yüksek devirli kullanmak gerekiyor, 2000 devir üstünde turbo ile performans gayet iyi.

    5- Malzeme kalitesi oldukça iyi, ancak ıvır-zıvır koyacak gözü yok, herşeyi el freninin altına tıkıştırmak zorunda kalıyorum.

    6- Koltuklar oldukça konforlu. Süspansiyonlar sert, bence şehirlerarası düzgün yollarda ekonomik kullanım için üretilmiş bir araç, istanbul gibi oldukça çukurlu yollarda kullanımda süspansiyonlar pek konforlu gelmiyor.

    7- Fren mesafesi ve ABS devreye girme zamanlaması süper. 6 ileri düz vites kullanıyorum, yoğun trafikte (istanbulda hergün yoğun olduğunu düşünürsek) 1. vites ile 2. vites aralığının kısa olması oldukça yorucu oluyor, sürekli vites değiştirmek gerekiyor. Hele klima açıksa ani kalkışı unutmak gerekir.

    8- Zırıltılar eksik olmuyor (sanırım süspansiyonların sert olmasından dolayı). tavan ışığının önündeki kapak bozuk yollarda sürekli zırıldıyor, açıp birşeyler şıkıştırsam düzelir ama uğraşmak istemiyorum. rölantide kadranların arkasından biryerden hafif ses geliyor ne olduğunu bilmiyorum, birşeyler gevşedi sanırım, gaza basınca kesiliyor. Yol olarak ses yalıtımı iyi diyebilirim, yola göre bazen lastik sesi geliyor. Rahatsız edici bir rüzgar sesi hatırlamıyorum.

    9- Servisten memnundum, güler yüzlü ve ilgiliydiler (Ataköy Opel). Fiyatlar tabiki pahalı. ilk bakımda 218 TL civarı bir ücret ödemiştim (sanırım 2007 temmuzdu) ancak yağ değişmemişti. Garanti bittikten sonra, yağ ve filtrelerin değişimi 120TL tuttu özel serviste.

    10- marş motoru değişti, kronik bir sorunmuş opel dönemin araçlarını çağırıyordu. Direksiyon dönüşlerinde çıt çıt ses geliyordu ve korna bazen çalmıyordu, cim (adı faklı olabilir tam hatırlamıyorum) değiştirilerek düzeltildi. Arka dingil burçlarından gıcırtı geliyordu iki kere yağlanarak geçiştirildi, ikisinde de 6 ay civarı sonra tekrarladığından üçüncüde dingil burçları değiştirildi. 3 kez turbo kapattı bir kaç km devirlenmeyen hantal bir araçla gitmek zorunda kaldım, durdurup tekrar çalıştırdığımda düzelti. Uzun süre yüksek devirde kullanıldığında oluşan yüksek başınçtan korunmak için turbo kapatıyormuş kendini, bu aracın kendini korumaya alma sınırı biraz düşük sanırım :)

    11- 30.000Km'deyim. Yukarıda yazdığım sorunlar dışında ciddi bir sorunla karşılaşmadım. Hiç yolda bırakmadı sağolsun.

    Sakin kullanımı sevenler ve uzun yol yapanlar için (6 ileri vites ve düşük yakıttan dolayı) tavsiye ederim, yakıt tüketimi sakin kullanımda oldukça düşük. Sert kullanıma pek uygun değil, yüksek devirlerde agresif olsa bile sürekli bu şekilde kullanmak hem zarar verir hem de yakıt tüketimi arttığı için normalde bu değerlerde yakan güçlü bir araç almak daha uygun olur.


    aha passatta bile var dio adam al oku
    quote:

    1- Volkswagen Passat Sportline Sedan, 2007 Model 3C Kasasi
    2- 2.0 TDI 103kW (140HP)
    3- Sehir ici : 6.4 litre , Sehir disi: 5,9litre
    4- Saat´te 225km/h ve ötesi hiza ulasiyor, itis gücü muhtesem
    5- Iscilik iyi ama malesef benimkinde 2005-2007 Modellerdeki olan tikirti takirti sesleri var malesef, biraz sinir bozucu ama ne yapacan
    6- Konfor VW Sporsüspansiyon 15mm alcaltilmis kasa sayesinde biraz sert, ama otoyolda virajlarda cok güzel hareket ediyor araba
    7- ABS, ESP vs... hersey var, 6 Vites Manuell
    8- 225km/h da arac Rüzgar ile bogusuyor, Rüzgar sesinden haric yalitim süper bazen Motorun calistigini bile anlamiyorum
    9- Yetkili Servisimden hemde coook memnunum, ilk 30.000 bakimi yaklasik 300 €uro tuttu
    10- Aracim her ayda 1 tamire gidiyor, 4x defa tikirti sesleri icin, 4x defa Airbag hatasi, 3x Korna bozuldu, Parksensörler degisti, Gösterge Paneli degisti, Dizel Partikulasyon Filtresi deyisti (2000 €uro !!!), Parkfren Dügmesi deyisti, Motor a yazilim yüklendi vs.... (toplam 24 defa Tamirhaneye girdim). Ilk sorun 3.500km´de Parksensörleri ve tikirti sesleri ile basladi.
    11- 33.000km deyim ve 10. sikta yazdigim hatalar oldu ve cok sükür hic yolda birakmadi
    12- 36.000 €uro´ya sifir aldim ve 1 sene 8 ay oldu alali
    13- 2.700km yol yaptim (Almanya -Türkiye) ve cok sükür masallahi var hic yolda birakmadi
    14- 19.05.2009 tarihinde yeni Passat Variant Highline 2.0 TDI 140HP 6 Vites DSG Tiptronik sanziman ve bürsürü donanimi ile siparis ettim ve allahin iziniyle 14.09.2009 tarihinde aracimi Volkswagen Wolfsburg Autostadt´tan (Arabasehiri) törenli bir sekilde teslim alacagim

    Saygilar Yasin

    quote:

    1-Hangi marka araç kullanıyorsunuz.Kaç model
    VW Golf GTI DSG 2008
    2-Motoru kaç.
    2.0 T-FSI
    3-Ş.i Yakıt- ş.d yakıt nasıldır.Ne tür yakıt kullanıyorsunuz.
    Ş.içi 10.4lt/100km Ş.dışı 6.4lt/100km
    4-Performansından memnunmusunuz?
    Eh işte diyelim
    5-Malzeme kalitesi olarak memnunmusunuz İşçilik Nasıl?
    İkisi de iyi
    6-Konfor olarak nasıl?Süspansiyonlar,yol tutuşu vs.
    Spor araç = sert süspansiyon, 18" jantlar ile iyice hissediliyor yol.
    7-Frenleri nasıl?Vites olarak ne tür kullanıyorsunuz?
    Frenler harika - DSG
    8-Ses yatılımı nasıl?
    10 üstünden 8
    9-yetkili servislerinden memnunmusunuz?bakım masraflarınızı kısa olarak onbin,20bin vb ne kadar ödediniz?
    Servisten memnun değildim, ücretsiz bakım kampanyası ile aldığımdan servise para ödemedim.
    10-En önemlisi Sık karşılaştığınız sorunlar nelerdir?Kaçıncı km bu sıkıntılarla karşılaştınız?
    Aşırı tork ve patinajdan esp olmasına rağmen 2 lastikte flat spot oluştu, ön cama bakan havalandırma sürekli ısınma soğuma yaptığından takırtı ve ses yapmaya başladı. aracın 3. ve 4. vites bantları iyi ayarlanmamış, gereksiz yere boğma yapıyor. Güneş gözlüğü kabına ancak 70lik dedelerin okuma gözlüğü sığar 15.000km ve üstünde oluştu bunlar.
    11-Kaç kmdesiniz?Suana kadar karşılaştığınız ciddi probleriniz nelerdir?
    27500 km'deydi aracı sattım. Ciddi bir sorunu olmadı
    12-Fiyat ve kac yıldır aracın sızde oldugu?
    Yurtdışında olduğumdan emsal teşkil etmez, aracı 14 ay kullandım.
    13-Hiç yolda bıraktımı
    Hayır.
    14-Bir daha aynısını veya bir üst modelini tercih edermisiniz.
    Üstü zaten Golf R32, mantık sahibi adamın alacağı araç değil. Daha iyi marka/modellere bakılmalı.

    Tavsiye edermisiniz?
    Ederim.

    quote:

    1-Hangi marka araç kullanıyorsunuz.Kaç model
    2008 MODEL GOLF GT SPORT.
    2-Motoru kaç.
    1400 cc 16 V, KOMPRESÖR VE TURBO BESLEMELİ.
    3-Ş.i Yakıt- ş.d yakıt nasıldır.Ne tür yakıt kullanıyorsunuz.
    Ş.İ. = 7,5-9,5 L/100 KM, Ş.D. = 5,7-7,5 L/100 KM ARASINDA GERÇEKLEŞTİ. YAKIT OLARAK OPETTEN 95 OKTAN BENZİN ALIYORUM.
    4-Performansından memnunmusunuz?
    170 HP VE 240 NM DEN KİM MEMNUN OLMAZ...
    5-Malzeme kalitesi olarak memnunmusunuz İşçilik Nasıl?
    MALZEME KALİTESİ İYİ. İŞÇİLİKTE FENA DEĞİL AMA KOKPİTTE BAZI ŞEYLER YANLIŞ YERE KONMUŞ...
    6-Konfor olarak nasıl?Süspansiyonlar,yol tutuşu vs.
    KONFOR BENİM İÇİN MÜKEMMEL, DİĞER KULLANICILARIN TERSİNE BANA GÖRE SÜSPANSİYONLARI YUMUŞAK ( ESKİ ARABAMDA KONİ VARDI ), YOL TUTUŞ 225/45 R17 LASTİKLER VE NORMAL GOLFLERE GÖRE 1.5 CM DAHA ALÇAK SÜSPANSİYONLARLA BİRLİKTE MÜKEMMEL.
    7-Frenleri nasıl?Vites olarak ne tür kullanıyorsunuz?
    FRENLER İYİ TUTUYOR. HİÇ ŞİKAYETİM OLMADI.. MANUEL 6 İLERİ VİTES KUTUSU VAR
    8-Ses yatılımı nasıl?
    ESKİ ARABAMDA SPOR TİP EGZOZ VE FİLTRE KULLANIYORDUM.. O YÜZDEN BU ARAÇ AŞIRI SESSİZ GELİYOR BANA..AYRICA PİRELLİ LASTİKLERDE YOL SESİNİ İÇERİ ALMIYOR.
    9-yetkili servislerinden memnunmusunuz?bakım masraflarınızı kısa olarak onbin,20bin vb ne kadar ödediniz?
    DOĞUŞTAN GENEL OLARAK ŞİKAYETÇİYİM AMA GİTTİĞİM YETKİLİ SERVİS FENA DEĞİL. 15000 KM BAKIMI 270 LİRA CİVARINDA TUTTU.
    10-En önemlisi Sık karşılaştığınız sorunlar nelerdir?Kaçıncı km bu sıkıntılarla karşılaştınız?
    ŞU ANA KADAR BİR SIKINTIM OLMADI. SADECE ARKA BAGAJ KAPAĞINDAN BİR SES GELİYORDU. SERVİSTE YAPTILAR ŞİMDİ YOK. ÇOK BOZUK YOLLARDA GÖZLÜK KONULAN KABIN ORADAN BİR TIKIRTI SESİ GELİYOR.
    11-Kaç kmdesiniz?Suana kadar karşılaştığınız ciddi probleriniz nelerdir?
    23600 KM DE. CİDDİ BİR PROBLEMLE KARŞILAŞMADIM.
    12-Fiyat ve kac yıldır aracın sızde oldugu?
    45000-46000 TL ARASINDA BİR BEDELE ALDIM. 1.5 SENEYİ GEÇTİ.
    13-Hiç yolda bıraktımı
    BIRAKMADI ÇOK ŞÜKÜR.
    14-Bir daha aynısını veya bir üst modelini tercih edermisiniz.
    BEN DOĞUŞTAN HEP KASASININ SONUNDA EN DONANIMLISINI VE EN UCUZ ŞEKİLDE ALIRDIM.. BİR DAHA ALIRMIYIM... UZUN SÜRE DÜŞÜNMEM LAZIM.. DOĞUŞUN BİR DAVRANIŞI FİKRİMİ DEĞİŞTİRDİ BİRAZ. NORMAL 140 HP LİK GOLF VE 170 HP LİK JETTA YA 2 SENE GARANTİ UZATMAK İÇİN 1060 TL İSTERKEN 170 LİK BENİM ARABAM İÇİN 1970 TL İSTEDİ... CANIM ÇOK SIKILDI... DOĞUŞ HAKKINDA ESKİDEN BERİ OLAN OLUMSUZ FİKRİM EN ÜST NOKTAYA ULAŞTI. BUNDAN SONRA DOĞUŞUN İTHAL ETTİĞİ BİR ARABAYI ZOR ALIRIM.



    quote:

    1- 2009 vw Golf 5 tsi (140) comfort kullanıyorum.
    2- 1400 cc
    3- malesef bu konuda tam bilgi vermiyeceğim. 95 oktan benzin kullanıyorum.
    4- performansından çok ama çok memnunum en azından 1400cc bi araca göre
    5- malzeme kalitesinden mükemmel olmasada memnunum (direksiyoun solundan biyerde bi tıkırtı duyuyorum hala çözemedim)
    6- 195 lik hankok marka lastik kullanıyorum pekte memnun oldugum söylenemez süspasiyonları ve yol tutuşu iyi
    7- frenleri çok çok iyi en azından daha önceki aracımla kıyaslanmayacak kadar iyi ve güven veriyor.
    8- ses yalıtımı iyi ama lastiklerle alakalı rahatsızlığım buradada söz konusu
    9- aracım 8200 kmde şuana kadar servise gitmedim 15.000 de ak koyun kara koyun belli olur
    10- aracım daha yeni oldugundan Allaha şükür bi problem ile karşılaşmadım (3 gün önce 25 günlük tatilden geldim 5700 km yol yaptım bi sorunla karşılaşmadım)
    11- kilometrem 8200 allaha şükür sorunum yok.
    12- 04-04-2009 günü 39.000 liraya aldım
    13-
    14- Allah bilir

    tavsiye edermiyim: herhalde ederim....



    al bunları oku bn bunları bu araçları kötülemek koymadım tam aksine bunlar gayet doğal köstebek yuvası gibi yollarda ama bn sizin gibi okumaktan araştırmaktan aciz kulaktan duyma konuşan insanları aydınlatmaktan kaba tabirle bozmaktan sıkıldım bilmiosun bari sor öğren bu kadar ahkam kesceğine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |_-0zZie-_| -- 17 Eylül 2009; 4:31:59 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.