Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (441. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.028
Cevap
139
Favori
3.054.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selam bende 2004 megane 2 sahibiyim. lpg taktırmayı düşünüyorum. forumdan okuduğum kadarı ile megane lerde baya baya bir kronik problem var. pazarda 2002 toyata ile bu vardı bunda karar kıldım. inşallah doğru yapmışımdır. Şimdide lpg taktırmayı düşünüyorum 1.6 motor var araçta. Lpg taktırdıktan sonra araçta problem olurmu. ne gibi sorunlarla karşılaşılır. bu konuda bilgilerinizi benimlede paylaşırsanız sevinirim.
  • hayirlisi olsun. LPGli kullananlar var bayagi. iyi bir marka secmeni tavsiye ederim. montaji yapan ustanin da iyi olmasi onemli. forumda LPG bolumu var, oraya da bakabilirsin. iyi bir marka LPG ve iyi bir ustayla sorun yasayacagini dusunmuyorum. Avrupada bile 0 km araclara fabrika cikisi LPG takiyorlar artik.
  • 1 haftadır araca binmedim hafif yokuşa park etmiştim çalıştırırken 4. marşla çalıştı arada uzun uzun ses yaptı marşa basarken gaza bastım biraz beyaz duman ile çiğ benzin kokusu attı araba sonra çalıştı sizce neden acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boatswain

    1 haftadır araca binmedim hafif yokuşa park etmiştim çalıştırırken 4. marşla çalıştı arada uzun uzun ses yaptı marşa basarken gaza bastım biraz beyaz duman ile çiğ benzin kokusu attı araba sonra çalıştı sizce neden acaba?


    ateslemede sorun olabilir. beyaz duman atesleme gec oldugunda goruluyor sonucta.
  • uzun süre çalışmadığından yokuşta stabil beklemesinden olabilirmi acaba?pis benzin çekme durumu?
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bende benzinli kullanıyorum 1.6 ortalama yakıtım 6-6,5 arasında değişiyor.
    Gerçi sakin kullanıyorum diğer önemli faktör genelde yoğun trafik olan yollardada kullanmıyorum.
    Yol bilgisayarının anlık tüketim verisi açıktır hep,orada yazan anlık tüketime dikkat eder ona göre gaza basarım.Tavsiye ederim 1 lt ye yakın daha az yakabilrsiniz.

    En son bakım yaptırmaya gittiğimde rot balans yaptırdım.
    Aracı lifte kaldırıp lastikleri döndürdüklerinde 2 jantın iç kısmında yamukluk çıktı,özellikle arkadaki neredeyse 8 çiziyormuş,fakat dışarıdan hiç belli olmuyordu.
    Düzelttirdim,bariz fark etti.Sizinde kontrol ettirmenizi öneririm.Ayrıca 4 ay önce yapılan rot balansta tek ölçüm yapılmıştı.
    Bu serviste jant geniş olduğundan iç ve dış noktalara ayrı olarak ağırlık takıldı.
    Yağımı 9 bin km'de değiştirdim,5-40 yağ koydurdum hava ve yağ filtresi değişti.
    Bu arada yağ filtesini orjinal renault yedek parçacıdan aldım 10 TL.5 lt elf 10-40 yağı 70'e verecekti fakat 5-40 koyduracağım için almadım.Aynı yolda 0,2 lt(ortalama olarak) daha az yakmaya başladı.Bakımları ihmal etmeyin :)
  • Birde beni rahatsız eden bir konu sağ ön sinyalimin bozulması.
    Fakat ampül yanmamış çamurluk altındaki kapağı açıp farın arkasına ulaşmaya çalıştım,başaramadım ama bu müdahaleden sonra 1 hafta kadar sorunsuz çalıştı ve şu an tekrar yanmıyor.Muhtemelen temassızlık.
    Neredeyse tüm dönüşlerimde sinyal kullandığım için çalışmaması beni rahatsız ediyor çünkü sinyal çalışmadığında çık çık sesi ve göstergedeki uyarı 2 kat hızlı çalışıyor.
    Normalde megane2 farı sökmek zahmetli ve zor ayrıca farlarım xenon olduğundan bir sıkıntı yaşamak istemiyorum.
    Bu farı kendim nasıl sökebilirim veya sinyale nasıl ulaşırım.
    Bilgi verebilirseniz sevinirim
  • herkese merhaba aranıza yeni katıldım aracım 2006 megane hb dci dynamigue
    öncelikle sormak iatediğim sorular var yardımcı olursanız çok sevinirim
    1-Cam silecekleri otomatik konumda iken aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda otomatik olarak silmiyor sağdak kolu yukarı tekrar aşağı getirmem gerekiyor.
    2- klimamı 1 yıldır sorunsuz kullanmama rağmen geçen gün açtım hiç soğutmuyor klima kompresörü klmayı açınca çıt sesi gelip çekiyor fakat soğutmuyor.aaba gazımı bitti.
    3-Aracıma castrol edge turno diesel 5w40 yağ koymak istiyorum Yazın tekirdağda Elf 10w40 turbo diesel koydular bu yağ kullanılıyor dediözel servis ,Fakat ben yetkilil servise sordum artık 10w 40 kullanmadıklarını belirtti Malum Kayseri soğuk sizce hangi yağı kullanmam gerekir
    ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ^Biotech^


    quote:

    Orijinalden alıntı: RONNIE

    Arkadaşlar bende yarın orta konsoldan gelen sesler ıcın ASF otomotıv e ugrayacagım sabah. Aracın orda kalması gerekmekte sanırım. Ancak bır sorum olacaktı. bu konosldan gelen sesler ıle ılgılı bugun telefonda gorusme yaptıgımda fıyat bılgısı alamadım. Garantıye gırıp gırmeme konusunda ıse net bır cevap alamadım aracın bakımları soruldu zamanında yapılmıs mı dıye? Bıldıgımız kadarıyla bakımlar zamanında yapılmıs bu durumda garantıden yararlanma sansımız varmı acaba? Bılgısı olan varmı bu konuda.


    onemli olan garanti suresinin dolmamis olmasi ve tum bakimlarin kayit altinda (yetkili serviste) yapilmis olmasi gerekiyor. genelde bu tur sorunlarda izolasyon yapiliyor ama pek de bir ise yaramiyor, zamanla tekrarliyor ses.

    Hocam aracı salı gunu servıse sabah saatlerınde goturdum ogleden sonra teslım aldım. Sımdılık seste barız bır kesılme mevcut. En azından takırtı seklındekı sesler azaldı ve arnavut kaldırımı seklıdekı yollarda bıle sadece cıtırtı sesı gelmekte. Izolasyon yapıldıgı soylendı ve o ıslem ıcın herhangı bır ucret alınmadı. Sadece sol kısa far ampulu ve far ayarı ıcın 33tl odedım. Far ampulu ıcın belkı fazla ama bunun yanında aracın yagı, lastıklerı ve ıvızırı zıvırı derken bır cok yerı kontrol edılmıs ıc-dıs temızlenmıs ( ıcı gercekten bayagı bır pıstı servıse buradan tesekkurlerımı ıletmek ısterım ) sekılde teslım aldım. Acıkcası aracı bırakırken ve alırken bayagı bır ılgılıydıler. Oyle balarından savma seklınde bır tavır goremedım ben.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: megane_esk

    selam bende 2004 megane 2 sahibiyim. lpg taktırmayı düşünüyorum. forumdan okuduğum kadarı ile megane lerde baya baya bir kronik problem var. pazarda 2002 toyata ile bu vardı bunda karar kıldım. inşallah doğru yapmışımdır. Şimdide lpg taktırmayı düşünüyorum 1.6 motor var araçta. Lpg taktırdıktan sonra araçta problem olurmu. ne gibi sorunlarla karşılaşılır. bu konuda bilgilerinizi benimlede paylaşırsanız sevinirim.



    Hocam ben ce kötü olmuş ya, yinede kazasız arızasız günler...

    Toyota Coralla Kendi segmentinde En sağlam araçtır... Yıllardır da bu böyle... İstediğiniz Ustaya veya internetteki verilere bakabilirsiniz....

    Görünüş olarak MEGANEII süper ama,

    Renault özel servisi sahibi arkadaşımın direkt olarak birebir ağzından çıkanı söylüyorum....


    """""" Kardeşim sakın MEGANE II alma, alcaksan da sıfır km al 50-60.000 km de de sat... 2. el alma, senden parada alamam ayıp olur, beni batırma dedi"""""""""""" Direksiyon kutusu, cam motorları, ceplerin su alması, göğüslükteki çıtırtılar (çok basit herkes uygulayabilir,,, gidipte 30-50 TL vermeyin, parçalar arasında 2TL lik silikon sıkın az miktarda... en az 1 yıl idare eder,,, arkadaşım yaparken gördüm) MEGANEII ler olmasa işimiz zor, ekmek teknemiz diyor....


    MEGANE II kullanıcıları kızmasın, arabayı kötülemek istemiyorum fakat.........................

    2 dk vakit ayırıpta diğer marka araçların forum sayfalarına bir bakın.... Corolla, Civic başta olmak üzere, Allah Aşkına FİAT markalara bakın.... İnanın bana bu aracı okadar çok almak istiyorum ki, süper bi görünüşü var, sırf hevisim kalmasın diye alcama ama, kronik arızaları korkutuyor beni....... Fiat Marea ya bakın bir,,, adamlar sorun die bişi yaşamıo, forum da sadece modifiye v.s. sorun da oluyor ama bu kadar diil.... Hadi o fazla elektronik araba değil diyeceksiniz,, o halde FİAT Stiloya bakın, MEGANE II DYNAMIC harici diğer modellerden daha fazla elektronik..... ama bu kadar sorun yok.... MEGANE II ler 3-4 yıla kadar taban yapacak fiyat olarak..... Neden mi fiatla karşılaştırıyorum ikisini de kullandım yıllarca.... Bi de sözde en dandik araçlar onlar:-)))))))))) Söz konusu araç ise Japon araçlarının üzerine yoktur...

    PEUGEOT da Fransız aracı ve araçların beyni sol farın hemen arkasında sola doğru:-)))) muhtemel kazada ilk gidecek yer.. Corollalarda ise torpido civarında içeride ayrı muhafazada.... Amaç Para kazanmak Fransız araçlarında, 2005 model bir aracın kapı kolu, vitesi v.s. plastik aksamları soyulurmu ya... 4 yılda böle, bu araçlar 20 küsur yıl hizmet verecekler birde.... Fransızlara para kazandırmayalım arkdaşlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termometre -- 8 Kasım 2009; 4:47:59 >
  • Hayırlıs olsun dynamique almakla iyi yapmışsın dolu araçtır. Otomatik yağmur sensörünü sen her aracı kullanışında yağmur yağıyor ise birinci konuma alarak çalıştırıyorsun bu normal hepimizde böyle çalışıyor. Araçta dizelde 0w40, 5w40 ve 10w40 kullanabilirsin ama tam sentetik kullan ben 5w40 total kullanıyorum mesela. Klima soğutmuyor demişin ilk olarak torpidonun altında polen filitresi var onu söküp yeni bir filitre al 15-20 lira civarı ama filitreyi sökünce orayı bi elektrik süpürgesi ile iyice temizle ondna sonra tekrar bi dene klimayı boruda zorlama olmadığı sürece kaçak olmaz olursada kaçağı bulup yeni gaz bassalarda 100 liradan fazal paran gitmez ve bununla beraber tahliye kortumundan klima temizleme sprayi alıp köpük bas klima tahliyesi ve klima polen filitresi sökümlerini ayrıntılı resimlerle önceki sayfalarda sunmuştum bakarsen bulursun hayırlısı olsun tekrardan

    quote:

    Orijinalden alıntı: allesio

    herkese merhaba aranıza yeni katıldım aracım 2006 megane hb dci dynamigue
    öncelikle sormak iatediğim sorular var yardımcı olursanız çok sevinirim
    1-Cam silecekleri otomatik konumda iken aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda otomatik olarak silmiyor sağdak kolu yukarı tekrar aşağı getirmem gerekiyor.
    2- klimamı 1 yıldır sorunsuz kullanmama rağmen geçen gün açtım hiç soğutmuyor klima kompresörü klmayı açınca çıt sesi gelip çekiyor fakat soğutmuyor.aaba gazımı bitti.
    3-Aracıma castrol edge turno diesel 5w40 yağ koymak istiyorum Yazın tekirdağda Elf 10w40 turbo diesel koydular bu yağ kullanılıyor dediözel servis ,Fakat ben yetkilil servise sordum artık 10w 40 kullanmadıklarını belirtti Malum Kayseri soğuk sizce hangi yağı kullanmam gerekir
    ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM .
  • arkadaşlar 2008model megane sportway 1,5dci almak üzereyim internette araştırma yaptım 2008 sportway yok gibi birşey 2006 modeller ağırlıkta.
    bu aracı bilen kullanan varsa ne önerirsiniz alınırmı? tutulurmu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cankart -- 8 Kasım 2009; 12:36:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cankart

    arkadaşlar 2008model megane sportway 1,5dci almak üzereyim internette araştırma yaptım 2008 sportway yok gibi birşey 2006 modeller ağırlıkta.
    bu aracı bilen kullanan varsa ne önerirsiniz alınırmı? tutulurmu?


    2008 model sportway bulamazsın
    2005 ve 2006 yılında sportway modeli çıktı bildiğim kadarıyla...
    Sedan ve imkanın varsa dynamique modelini almanı tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emirtetik

    Birde beni rahatsız eden bir konu sağ ön sinyalimin bozulması.
    Fakat ampül yanmamış çamurluk altındaki kapağı açıp farın arkasına ulaşmaya çalıştım,başaramadım ama bu müdahaleden sonra 1 hafta kadar sorunsuz çalıştı ve şu an tekrar yanmıyor.Muhtemelen temassızlık.
    Neredeyse tüm dönüşlerimde sinyal kullandığım için çalışmaması beni rahatsız ediyor çünkü sinyal çalışmadığında çık çık sesi ve göstergedeki uyarı 2 kat hızlı çalışıyor.
    Normalde megane2 farı sökmek zahmetli ve zor ayrıca farlarım xenon olduğundan bir sıkıntı yaşamak istemiyorum.
    Bu farı kendim nasıl sökebilirim veya sinyale nasıl ulaşırım.
    Bilgi verebilirseniz sevinirim


    xenon fara tapmon sokulmden ulasilmiyor maalesef. Sinyaller icinse daha once yazmistim, direksiyonu acilacak tarafin tersine cevirmek gerekiyor (sag sinyal icin direksiyonu sonuna kadar sola kirmak gibi). kapagi ulasip biraz el yordamiyla cikarabiliyorsun. sinyalin arkasini zimparalayip iyi bir sekilde takinca sorun kalmiyor (benimde basima gelmisti).
  • termometre saydigin araclarin artisi ve eksisi mevcut. babam 0 km corolla 1.4 d4d aldi, garantisini alirken uzattirmamis olsa simdi batmistik, o kadar parcasi degistiki. cok yakin bir arkadasimda yine 0 km alinmis ford focus ghia vardi, kac kere yolda kaldi, 120 km ile giderken arac stop etti ve kaza tehlikesi atlatti.. fabrika cok yuksek bir fiyata alacak araci takas yapmalarini tavsiye ettiler dava acmasinlar diye. bir diger tanidigimizda 0 km golf almisti, aracin beyni yandi, Almanya ile gorustuler ve paralarini geri aldilar.

    megane II'de kronik sorunlar var evet. ben almadan once bilincli bir sekilde aldim, cunku bu paraya bu donanimda binebilecegim baska arac yoktu. parcasi da oldukca bol bulunabiliyor ve piyasasi da mevcut, satarken cok zorlanilmiyor. param olsa audi almak isterim mesela, o ayri. sonucta Fiyat/donanim olarak iyi bir arac ama mukemmel degil.
  • arkadaşlar bende 1.5 DCİ Megane Extreme almayı düşünüyorumda... 2008...
    ortalama yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilecek olan varsa sevinirim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: letourdefrance


    quote:

    Orijinalden alıntı: cankart

    arkadaşlar 2008model megane sportway 1,5dci almak üzereyim internette araştırma yaptım 2008 sportway yok gibi birşey 2006 modeller ağırlıkta.
    bu aracı bilen kullanan varsa ne önerirsiniz alınırmı? tutulurmu?


    2008 model sportway bulamazsın
    2005 ve 2006 yılında sportway modeli çıktı bildiğim kadarıyla...
    Sedan ve imkanın varsa dynamique modelini almanı tavsiye ederim.

    evet kardeşim araç spotway değilmiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz_ksk

    arkadaşlar bende 1.5 DCİ Megane Extreme almayı düşünüyorumda... 2008...
    ortalama yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilecek olan varsa sevinirim...


    Ortalam tam dolu bir depo ile 1000 ile 1050 km arası yaparsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ^Biotech^

    termometre saydigin araclarin artisi ve eksisi mevcut. babam 0 km corolla 1.4 d4d aldi, garantisini alirken uzattirmamis olsa simdi batmistik, o kadar parcasi degistiki. cok yakin bir arkadasimda yine 0 km alinmis ford focus ghia vardi, kac kere yolda kaldi, 120 km ile giderken arac stop etti ve kaza tehlikesi atlatti.. fabrika cok yuksek bir fiyata alacak araci takas yapmalarini tavsiye ettiler dava acmasinlar diye. bir diger tanidigimizda 0 km golf almisti, aracin beyni yandi, Almanya ile gorustuler ve paralarini geri aldilar.

    megane II'de kronik sorunlar var evet. ben almadan once bilincli bir sekilde aldim, cunku bu paraya bu donanimda binebilecegim baska arac yoktu. parcasi da oldukca bol bulunabiliyor ve piyasasi da mevcut, satarken cok zorlanilmiyor. param olsa audi almak isterim mesela, o ayri. sonucta Fiyat/donanim olarak iyi bir arac ama mukemmel degil.

    elektronik araba her zaman sorun yaratır arkadaşım 2008 de 1.4 dizel aldı ne kadar sorun yaşadı hiç memnun değil toyota önceden özellik koymuyordu araçlara şimdi koymaya başladı sorunlar çıkmaya başladı birde arkdaşımın en şikayetçi olduğu konu koltuk döşemesi çok çabuk yıpranıyor diyor birazda şans meselesi megane türkiyenin en çok satılan aracı olduğu için buraya sorunlarını yazanlar çok oluyor o da sizde herkesin aracı sorunluymuş hissi uyandırmış olabilir
  • 1 haftadır araca binmedim hafif yokuşa park etmiştim çalıştırırken 4. marşla çalıştı arada uzun uzun ses yaptı marşa basarken gaza bastım biraz beyaz duman ile çiğ benzin kokusu attı araba sonra çalıştı sizce neden acaba?
  • 
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.