Şimdi Ara

Megane 4 ü satıp Megane 2 aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşım var. Koyu Megane cı.


    Megane 2 si vardı. Sattı. Megane 3 aldı. Megane 2 nin yerini tutmadı dedi. Gitti sattı Megane 4 aldı. Adam Megane 4 den de memnun kalmadı ve satarak 2008 model sadece tek parça boyalı, 140bin km'de 1.5 DCI Megane 2 aldı. Piyasasına göre de yüksek rakam ödedi.


    Hasta mısın diyorum. Bana uzun uzun Megane 2 nin cidden kaliteli olduğunu. 3 ve 4 ile kaliteyi düşürdüklerini. 3 ve 4 ün kullanım olarak 2 deki kaliteyi bulamadığını söyledi. Hala daha inanamasam da cidden öyle mi ? Megane 2 abartildigi kadar iyi mi ? Bana göre eskimiş bir araç ve Megane 4 gibi bir araçtan daha mantıklı olması saçmalıktan ibaret. Ama bir yandan da merak etmiyor da değilim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 8 Eylül 2021; 23:40:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Megane 2 yüzünden, şimdi ki eşim o zamanlardaki nişanlım, araban mı ben mi demişti. O kadar delirttim kızı sen düşün. Megane 2 anlatılmaz yaşanır. Sattığımda ağlamıştım.....

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2006 model Megane 2 sedan 1.5 dci 80 hp ve 2017 model Megane 4 sedan 1.5 DCI 110 HP araçlara bindim. İkisi de abartılacak araç değil hele Megane 2 hiç değil. Megane 2 tamam model olarak hoş , az yakıyor ama çok kaliteli malzemede yok yani. Hele el frenini tamir ettirmekten bıkmıştim. Gösterge ışıkları bazen yanmaz aracı durdurup tekrar çalıştırirdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi Megane 4'ü atıyorum 250'ye satıp gidip 100'e Megane 2 alıyorsa bunu anlayabilirim. Megane 4'te istediğini bulamayıp, Megane 2'ye de aşina ise, kendisini sağa sola götürecek bir arabaya fazla para bağlamak istememiş olabilir.

  • Material-Engineer kullanıcısına yanıt

    İster misin aynısını mevcut Egea için de yapsın?   Egea mı ben mi? Öyle öylee taa E sınıfına kadar gider böyle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ithal manuel megane 3 dci (2009-2010) ikisinden de daha iyidir. o arkadaşın araçtan anlamıyor.

  • 2005'te sıfır Megane 2 Sedan 1.5 dci dinamik paket aracı sıfır alıp 11 sene bindik. 141000 km'de, üstünde hala orjinal baskı balatası ile sattık.

    15bin standart bakım dışında, 2 defa akü değişti, 2 set lastik değiştim, sarf malzeme olarak.

    Bakım dışı sadece sağ arka kapı kolu teli koptu, 100 lira gibi maliyetle yaptılar.

    Motor titreşimi arttı diye de serviste 200 liraya motor takozları değiştirdim, sıfır gibi oldu.

    Artıları, geniş, yakıt yok denecek kadar az, dönemine göre dolu bir araç.

    Bence tek eksi yönü, 1 sene sonra trim sesleri başlaması.

    Uzun lafın kısası, dönemine göre güzel araçtı, yine o yıllara dönsem yine alırım. Ama tapılacak araç da değil.

    O genişlik ve yakıt ekonomisi sonrası 2016 dizel otomatik Skoda Superb'e geçtik, memnunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane 2 bence bir at arabası. Hemen hemen aynı paraya 2008 model bir BMW, Audi alın mesela. Farkı binmeden anlayamazsınız.

  • arkadaşınızın parası bitmiş. paraya ihtiyacı olmuş megane4 u satmış/ödeyememiş, sonra donmus bildiği araba olan megane 2 yi almışş. laf arasında da eşi dostu yemiş.

  • goodorevil kullanıcısına yanıt

    Bu konu başlığı için olmasa bile, benim bile düşündüğüm bir hareket. Hatta taklalı ağır hasarlı git gel tarzı bisiklet niyetine bir araç almak aklımda.

  • Hocam Egea'ya o kadar düşkün değilim ama megane'da biraz abartmıştım. Haklıydı yani. Aslında arabayı aldığım adam seyisti. Arabanın içi at kokuyordu😅 günlerce temizlemesi sürdü. Koltukları taban halısını vs söktüm komple detaylı bir temizlik falan yapmıştım. 2 yıl kadar oluyor bu olaylar olalı. Eşim düğün haızlığı yapıyordu ben araba temizliyordum. Yok pasta cila arıyordum. Yok bakım yapıyordu. Delirdi en sonunda sat şu arabayı dedi emredersin patron deyip üzüle üzüle sattım.😂😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Doğrudur, kalitenin düştüğü modeller var, opel corsa da da öyle..


    Bendeki D kasa, niyetim vardı upgrade için ama E ve F kasayı kullandım, E de ciddi bir yalıtım sıkıntısı vardı fitilleri daha kalitesizdi.. İç trim parçaları 2.kalite plastikten üretilmiş gibiydi.. F de ise koltuk değişmiş, D ve E kasadaki rahat koltuk gitmiş tahta gibi bir şey gelmiş. Ayrıca araç durduk yere sağa çekiyordu.. Kapıları kapatırken teneke gibi ses tiz ses geliyordu bir de şimdi çift renk olanların tavan boyasında atma varmış vs vs..


    Yani bende arabamın üst modeline geçmiş olsam eskisini arardım.. Haa bu arada D kasa kusursuz mu tabii ki değil , üst modeller daha teknolojikti, misal E kasada güzel bir ekran vardı , F kasada şeride sokma asistanı vardı aklımda kalan..


    Bir yerden verip bir yerden kısıyorlar ama arabanın "araba olma" özellikleri D kasada bariz daha iyi :) C - B - A kasa kullanmadım ama eminim onlar bu konuda daha da iyidirler..





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    arkadaşınızın parası bitmiş. paraya ihtiyacı olmuş megane4 u satmış/ödeyememiş, sonra donmus bildiği araba olan megane 2 yi almışş. laf arasında da eşi dostu yemiş.

    Aynı cevabı yazacaktım. Bravo hocam. Tespit gibi tespit.

  • Sürüş dinamikleri yüzünden diyor olabilir. Bende de alışkanlık var mesela başka araba kullanınca takoz gibi geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmkansız. Megane teknoloji ve toplam kalite açısından 2 yi suya goturur susuz getirir. Daglar kadar fark var 2 arac arasinda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pek kötü hareket sayılmaz. dediği gibi megane'ler güzel araçlar. 2'yi bende severim.

  • Material-Engineer kullanıcısına yanıt

    Araca düğün süslemesi yapmak için temizliyorum-hazırlıyorum deseydin belki fikri değişirdi, bunlar olmayacaktı. :) Olan olmuş, bazı şeylere de katlanmak lazım. Allah mesut bahtiyar etsin hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MEgane 2 eski aracımdı, 2 sene kullandım. hiç özlemiyorum . kalite olarak iyi bir araç değildi. konforluı değildi, az yakmıyordu, iç malzemesi baya kötüydü, dayanıklı değildi , can sıkıcı arızaları oluyordu. beğendiğim yanları zamanına göre şasisi kazalara karşı dayanıklıydı ve tasarımı güzeldi.

  • Dediginiz megane 2 yi kaca aldi ve manuel mi otomatik mi ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Megane 2 tasarımı halen güzel ve modern geliyor bana bende beğeniyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.