Şimdi Ara

Megane 3 ler kronik sorunlu mu? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
2
Favori
123.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baboker

    euzun72@ bu koltuk olayını benim arabaya binen EDC sahibi arkadaş da söylemişti.. "senin araba daha mı alçak ne?" dedi..

    Arabadan mı koltukdan mı bilmiyorum ama farkı hissedebiliyorum.
  • yerlilerin koltukları biraz daha etli.. onun da etkisi olabilir..
  • yapılmadık test düşünülmedik şeyde kalmadı....Bende malesef çalışmayan megane 3 hb sahibiyim...bazen 3.bazen 4. bazen 2. marşta çalışabilen sıfır araba sahibiyim.ne komik değilmi? 36000 veriyoorsun araba çalışmıyor.Çözümüde yok.Bugün git yarın gel hocam tek tıkta çalıştı falan derken 3-4 aydır servisin yolunu artık gitmekten daral geldi.artık bıraktım lanet olsun ne diyimm yaaa.
  • Selamlar, yaklaşık 6 aydır Megane III 16V 1.6 HB benzinli kullanıcısıyım. Aracın geri vitesiyle ilgili herhangi bir sıkıntım olmadı. İçi gayet ferah ve çok memnunum. Alacak arkadaşlara tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ressam58

    yapılmadık test düşünülmedik şeyde kalmadı....Bende malesef çalışmayan megane 3 hb sahibiyim...bazen 3.bazen 4. bazen 2. marşta çalışabilen sıfır araba sahibiyim.ne komik değilmi? 36000 veriyoorsun araba çalışmıyor.Çözümüde yok.Bugün git yarın gel hocam tek tıkta çalıştı falan derken 3-4 aydır servisin yolunu artık gitmekten daral geldi.artık bıraktım lanet olsun ne diyimm yaaa.

    Araç bazen şans işi. Aracınızın yakıtını farklı yerden almaya denediniz mi? Yakıtınız 95 veya 97 oktan mı ?
  • 2009 model megane 3 dizel kullanıyorum .

    Geri vites sorunu nu ilk defa duydum . Daha önce yazdım düz viteste baskı balata erken bitiyor ve erken bittecegini tahmin etmediginiz için volant a kadar gidebiliyor .

    Araç düşük devirde yada rolantıde bir gezinme sanki metal sürtmesi gibi bir ses geliyordu . Benzin hortumu degişti sorun giderildi .
    aracım 80.500 km oldu bana göre gayet başarılı bir araç ama servis fiyatları yüksek .

    Yeni bir sorunum oldu ama daha önce tecrübe etmiş servisteki arkadaslar hemen cözdüler .

    Almayı düşünen arkadaslara ithal alabiliyorlarsa ithal modelini alsınlar birde kesinlikle otomatik vites ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mszehir


    Almayı düşünen arkadaslara ithal alabiliyorlarsa ithal modelini alsınlar birde kesinlikle otomatik vites ...

    maalesef otomatik vitesli ithal model henüz gelmedi.. gelmez de..
  • @baboker

    Gidipte memnun kaldıgını yetkili servis neresi ?

    birde malum 5. ayda garantim bitiyor . benim araçta 2009 nereye gitmem gerek çok şükür bakımlar haricinde servise gitmeme gerek kalmadı.
    Şöyle bir ihtilaf yaşadım Zenginli 20.000 de bir gelsen olur dedi Acar ise 15.000 de bir gelmelisin dedi . Dışarıdan konuştugum kişilerde hava filtreni bu yağ su gibii işlerini 10 binde bir degiştir dediler anlıyacagın kafa karışık :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mszehir

    @baboker

    Gidipte memnun kaldıgını yetkili servis neresi ?

    birde malum 5. ayda garantim bitiyor . benim araçta 2009 nereye gitmem gerek çok şükür bakımlar haricinde servise gitmeme gerek kalmadı.
    Şöyle bir ihtilaf yaşadım Zenginli 20.000 de bir gelsen olur dedi Acar ise 15.000 de bir gelmelisin dedi . Dışarıdan konuştugum kişilerde hava filtreni bu yağ su gibii işlerini 10 binde bir degiştir dediler anlıyacagın kafa karışık :)


    henüz yetkili servise bakıma gitmedim..
    45.000 km dolunca gideceğim ilk kez.. benim garanti haziranda bitiyor.. mayıs bitmeden 45bin yapmam lazım.
    şu an 42.600 de.. normali 15.000 de bir gitmek..




  • megane 3 sahibiyim... 1.6 16v expression 110 hp benzinli manuel 5 ileri... bugün ilk bakımını yaptırdım 18500 km'dee... aracımdan memnunum herhangibir sorunla karşılaşmadım... özellikle geri vitese takma ile ilgili... benim sorun olarak gördüğüm tek şey var o da şu: aracım düz yolda 5. viteste iken 125 - 130 km civarlarında çok fena bağırmaya başlıyor... yalnız bugün bakım yapıldıktan sonra camları kapattım ve işe gelirken 170 kmye kadar çıktım ve motordan gelen ses daha azalmıştı özellikle 150 kmye kadar rahatsız edici bir ses yoktu ve şidilik memnunum...
  • artık araç işi de şans işi gibi oldu

    amcamla megane 3 -aralık 2010 da çıkardık bursa mais den

    aracın servis kaydı en az 30 oldu

    ama şimdi satıp makyajlısını alacak

    servisin demesine göre ilk bizde yaşanmış sorunlar bile oldu

    örneğin arka stop farlarının buhar yapması

    3 kez stoplar değişti

    1 kez komple sunroof değişti

    ön 2 kapınında gergisi değişti sesten dolayı

    sol arka kapı hoparlor değişti

    2 kez sürücü kapı kontrol paneli değişti

    hemen aklıma gelenler bunlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kara_eylül

    Megane II kullanıyorum, bu araçtan yana hiç yüzüm gülmedi gerçi benim araçta baya bi kaza geçirdi eski sayfalarda vardır konu açmıştım.
    Bu kadar kazadan sonra senin aracında bu sorunlar normal diyebilirsiniz

    Bakım için servise gittim gitmişken Megane III test edeyim dedim, teste çıkmadan önce Megane II deki gibi sağdan soldan ses geliyormu diye sordum yok efendim olurmu hepsi halledildi onların dedi,

    test sürüşüne çıktık direksiyonun ordan bişeyler tıkırdamaya başladı bu ne dedim aracı durdurduk görevli bi iki baktı bunu servise çekelim dedi, geri döndük servisdeki arkadaşlar baktı bi sorun bulamadı o kadar ses normalmiş olur dedi,

    Benim şansımdan mı bilmiorum ama sıfır araçta bu şekilde bi ses olması can sıkıcı.

    Merak ettiğim diğer konu ise araç test aracı değildi vitrindeki araçladan birini çıkardı ve test ettirdi, demekki ben o bayiye gitsem sıfır araç alcam diye aslında alacağım araça kimbilir kaç defa kimlerin elinde test edimiş olacak.



    öyle bişey olmaz sen araç aldığında kilometresine bakmadanmı alıyorsun? adamlar orada sana 0 km araç vermek zorunda demekki bayide bi problem varmış

    zaten aracı aldığında en fazla 10 yada 15 km yol katetmiş olması lazım sonuçta fabrikadan tıra tırdan tirene v.s. derken 10 km den fazla yol katetmişse mesela 50 60 gibi o araç kullaanılmış araçtır zaten km sine bakarak anlaşılır sonuçta




  • bende 2009 megane 3 vardı orjinal ithal olanlardan , araba 80 km ile 110 km arasında uğultu yapıyordu ama anormal bir uğultu , özellikle otobanda falan çok bariz belli oluyotdu , şanzımanı değişti garantiden sıfır şanzıman takıldı , ses azaldı ama yine kaybolmadı bende kıllandım , çok severek almıştım sattım ,

    diyeceğim şu megane 3 ler in gerçekten bir takım problemleri mevcut , ve özellikle iç kısımda ki plastik aksamlar falan çok narin , fakat motoruna kimseye laf ettirmem
  • orijinal ithal mi :)
    Digerleri cakma yerlimi ?
  • geri vites problemi bizde de var... servise gitmedik , nasıl olsa 3 ay sonra ilk bakıma götüreceğiz.. başka bir sıkıntı da yok...
  • 2008 model 39 binde megane 2 im var artık yavaş yavaş bu sorunlardan sıkılmaya başladım.. meg 3 dusunuyordum kii bunda da neredeyse benzer sorunlar var

    tamm sorunsuz araç yok ama o su bu su derken sorun buyuyor.. su tıkırtı olayından nefret eder oldum
  • bende megane 3 kullanıcısıyım, benim aracım sorunlu, boyasında 15 20 farklı yerde çatlayıp dökülme var, servis sorunu kabul etmeyince mahkemeye başvurdum, 5 6 aydır sürüyordu, en son bilirkişi raporu geldi. aracın boyasının sorunlu olduğu ortaya çıktı. gizli ayıp olduğuna karar verdiler, mahkeme halen devam ediyor,talep aracın para iadesi veya sıfırıyla değişimi. bu sorunu yaşayan tek kişi ben değilim, başka kullanıcılardanda bu tip sorunlar duydum, sanırım belli bir dönemde üretilenlerin boyası hatalı. Bu arada aracım 2011 model fransız üretim megane coupe. ayrıca sabahları soğuk havalarda 2. vitese geçirirken bir ses çıkartıyor cart diye, eski arabalarda geri vitese geçirirken çıkan sese benzer ama o kadar yüksek değil. sanki dişliler birbirine çok sert sürtüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreyesil -- 10 Mayıs 2012; 22:47:06 >
  • Öncelikle bu konu altındaki herkese merhaba,
    9 Aralık 2011 tarihinde 2010 model (9 Aralık 2009 trafiğe çıkışlı)
    Z-Megane 3 HB Privilege 1.6 16V BVA (Y.Otomatik Vites) tipi aracımı satın aldım. Daha önceki aracım ise 2007 model Golf 1.6 Comfortline (Y.Otomatik) idi.
    Golfümü bana çok arıza çıkarttığı ve arıza masraflarının aşırı pahalı olması nedeniyle satmak durumunda kaldım. Tabiki bu benim başıma gelen şanssız bir durumdu. Mekanik arızaları hariç otoparkta 3 kere aracıma çarptılar. :D En son tatilde direksiyon kutusu bozuldu servise çektirmek zorunda kaldık 3bin küsur lira para verdim.
    Her neyse iki araç arasında yalnız serilik olarak ele alırsam %100 Golf derim. En azından benim kullanım tarzım olarak.
    Ama konfor olarak kesinlike Megane 3 tercihimdir. Bilmiyorum belki de bu aracın en donanımlı modelini aldığım içindir.

    Şimdi bir sorum olacak siz tecrübeli Megane 3 kullanıcılarına;
    1- Bir kaç sefer aracımda ESP ve Vites kutusu hataları geldi ekrana arka arkaya ve kalkıştan 1-2 dakika sonra oluyor. (ESP kontrol ettiriniz ve Vites Kutusu kontrol ettiriniz diye peşi sıra geliyor) Aracı hemen durdurup motoru kapayıp sürücü kapısını açıp kapayarak aracı yeniden çalıştırınca hata vermiyor. bunun nedeni ne olabilir?
    2- Sol fardaki titreme sorunu kronik midir? Önümdeki araçtan yansıyan farımın ttrediğini görmek beni huzursuzlandırıyor.
    3- Araba hep devirli çalışıyor sanki vites geçişlerinde zorlanıyor gibi. Servise de sordum fakat megane 3 için normal dedi yeni serilerde geçişler biraz daha seri dedi doğruluğu nedir?




  • selam arkadaşlar, ben de dayanamicam ve yorum yapmak istiyorum.
    ben 2011 haziranda sıfır ithal megane 3 hb 1.5 edc sport edition aldım. aracımdan inanılmaz memnunum ve buradaki bir çok eleştiriyi gözlerime inanamayarak okudum...
    şu araç içi ses muhabbetinde benim tek gördüğüm emniyet kemeri yuvasından gelen ufak gacırtılar bir de benim ön camımda bazen vibrasyondan dolayı ses geliyor uzun yolda bazen rahatsız edebiliyor bu ses... 2 haftaya bakıma götüreceğim orada soracağım bu detayları...
    bunlar dışında benim motordan yana en ufak bir şikayetim olmadı yol tutuşu filan da mükemmel... benim talihsiz bir kaç ufak kazam oldu gerçi... ama sağlamlık konusunda da buradan kesinlikle söyleyebilirim ki çok sağlam bir kasası var... benim "çok sarsıldım, kesin kapı/çamurluk göçtü" filan dediğim kazalarımda sadece çizik ve çok ufak göçükler oldu kasada ve hiçbir parçayı değiştirme ihtiyacı duymadım düzeltme ve boya yedi sadece... o da istanbul trafiğinde normal... 1 senede 20bin km yi tamamlamak üzereyim ve araçtan benim kendi kazalarım dışında hiç şikayetim yok yukardaki bir iki ayrıntıyı saymazsak... diğer şikayet eden insanlar neden ediyo anlamış değilim... acaba yerli üretimde mi daha çok problem var diye düşünmeden edemedim açıkçası... ya da ben çok şanslıyım belki de...
    benim şuan tek kafamı kurcalayan mevzu renault.com.tr de sport edition ın fiyatını görememem... türkiye'de satışı durdu mu? zaten geçen sene de 30 tane mi 50 tane mi ne gelmiş fransadan... çok özel bir araç ama fiyat karşılaştırmasını satarken neye göre yapacağım? previlige e göre sanıyorum... çünkü donanım olarak aşağı yukarı aynı... hatta bazı özellikleri coupe ile aynı... karma bi model... artık zamanı gelince bir değer biçeceğim sanırım... ama satmayı hiç düşünmüyorum eskiyene kadar kullanacağım çünkü çok seviyorum arabamı... maşallah diyim :)
    herkese de böyle şans dilerim gördüğüm kadarıyla aynı araç herkesin şansına göre farklı çıkıyor...




  • damla senin araban yerli ithal değil..
    kadranı dijital diye ithal sandın ama öyle değil maalesef..
    tavanda plastik siyah çıtaları varsa ki var yerli üretimdir..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.