Şimdi Ara

Megane 2 Otomatik Bağırıyor Gitmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar selam. 2006 model Megane 2 otomatik vites aracımla normal seyir ederken bir anda araba bağırdı, çekişten düştü ve gaza basmama rağmen vites arttırmamaya başladı. Biraz sürmeyi denedim fakat araba sadece bağırıyor ve gitmiyordu... En son kurtarıcıyla eve geldim, 1 hafta sonra tekrar denediğimde biraz ilerlediğini gördüm, ancak 2.vitese geçince tekrar bağırıyor, rampa falan hakgetire zaten... Manuel mod, geri vites'de vs.'de de problem var. Hafif basınca gidiyor ilk viteste ve geri viteste, ancak gaza abanınca devir yükseltip bağırıyor ve gitmiyor. 1 ay önce falan "VİTES KUTUSUNU KONTROL ETTİRİN" uyarısı veriyordu sürekli ancak arıza kodunu silince geçmişti... Şanzımancıları aradım, 6-7-8-10 bin TL'lere kadar rakamlar çıkardılar. Bu kadar para vermek istemiyorum... Zaten o günden sonra bir de devirdaiminde problem oldu, sürekli su akıtıyor araç. Sizce ne yapmalıyım? Bu selenoid valfleri değiştirsem sorun düzelir mi? Lütfen yardımcı olun.








  • Hocam birebir aynı sorunu yaşıyorum, nasıl çözdünüz acaba?


    İyi Akşamlar.

  • Selenoid valf değişecek... ikili halde set halinde satılır. Otomatik vites kutusu sökülecek yağ boşaltılıp selenoid valfleri yenisi ile değiştirilecek. 60 dereceye kadar boşta araç çalışırken yağın ısınmasını bekleyip seviyeyi usta ayarlar. Vuruntu sebebi selenoid valftir.

  • otoerdem.com
    Renault Scenic Selenoid Valf Otomatik Vites 7701208174
    https://www.otoerdem.com/renault-scenic-selenoid-valf-otomatik-vites-7701208174-urun-3986.html

    Bu parça alınacak. 250-300 TL işçilik + şanjıman yağı 300 Tl ile işini halledersin. 6-7 bin TL isteyen gitsin kendini köprüden atsın...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.