Şimdi Ara

MEGANE 1 havalandırmanın bölümü nasıl sökülür?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
12.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pazar günü temizlik yaparken, havalandırma deliklerinin içindeki kanatlardan 1 ini yerinden çıkardım yanlışlıkla. sonra bi kargaburun ve makas yardımıyla yerine taktım ancak arkadaki aparatı da çıkmış , çevirince hepsi aynı anda hareket etmiyorlar.

    üst konsolu söktüm ancak havalandırma delikleri onun aldındaki açık renk konsola birleşik, onu sökebilecek bi yöntem bulamadım.

    acaba bu havalandırma bölümü nasıl sökülür? servise mi gitmem lazım?

     MEGANE 1 havalandırmanın bölümü nasıl sökülür?


     MEGANE 1 havalandırmanın bölümü nasıl sökülür?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KUZEY -- 1 Ekim 2007; 9:48:59 >







  • fikri olan yok mu?
  • iki yanında bir yuvaya geçen tırnak pim artık ne dersen onlar var. Zaten bu sayede yukarı aşağı hareket ediyor. Bir tornavida marifetiyle bir yandan hafif zorlarsan dışarı geliyor. Takması da aynı şekide yerine getirip bastırıyorsun yerine oturuyor.
  • tırnakları kırarsan yanarsın,servise git çünkü o parça çok hasas sonra komple göğsü değiştirmen gerekir eğer tırnakları kırarsan
  • o tırnakları biraz zorladım ancak çıkacak gibi değil, sanki o tırnaklar göğüs ile birleşik gibi, yani sabit duruyor havaladırma ızgarasından bağımsız.

    ben ön gögüsün sadece o tarafını sökersem, elimin yada bi tornavidanın girebileceği bi aralıktan arkasını takabilirim. ancak. üst kısmı söktüğümde bile , ön göğüs yerinde milim kıpırdamadı.

    bu şekilde kalması görüntü olarak kötü duruyo,en kötü ithimal hepsini aynı hizaya getirip kenarlarından 1 er damla japonla yapıştırıcam,tabi en son ihtimal bu.

    quote:

    Orjinalden alıntı: tamay_aytam

    iki yanında bir yuvaya geçen tırnak pim artık ne dersen onlar var. Zaten bu sayede yukarı aşağı hareket ediyor. Bir tornavida marifetiyle bir yandan hafif zorlarsan dışarı geliyor. Takması da aynı şekide yerine getirip bastırıyorsun yerine oturuyor.




  • kendin sökme anlaşılan acemisin bu konuda servise git ver 20 ytl hallederler , piyasanın en ucuz parçası olan reno 9 un havalandırmaları 75 ytl idi üstelik yan sanayi olanı ,, ve de 4 lü takım halinde değişiyor bu zımbırtı , megane ne kadardır tahmin etmek zor değil bi dünya para gider
  • yöntemini bildikten sonra sökmenin bi sakıncası olmaz sanırım , servisler oldukça zaman kaybı, gittiğin zaman 1 saat çıkamıyorsun. ciddi birşey olmadığı için kendim yapmaya çalışacağım bu hafta sonu tekrar, olmazsa da artık o şekilde kullanırım servise gidecek zaman bulana kadar.

    burada ön konsolun nasıl söküleceğini anlatan megane sahibi bi arkadaş vardı, o kesin kurcalamıştır , biliyordur diye düşündüm, nick ini hatırlamıyorum şimdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KUZEY -- 2 Ekim 2007; 9:08:26 >
  • "TTURNUSOL" nickli arkadaş megan II ' yi dağıtıp toplamada ustadır, istersen ona bi soruver.
  • teşekkür ederim.

    PM attım. umarım görür de cevap yazar.

    quote:

    Orjinalden alıntı: selimiye

    "TTURNUSOL" nickli arkadaş megan II ' yi dağıtıp toplamada ustadır, istersen ona bi soruver.
  • yerinden çıkan havalandırma kanallarını, büktüğüm bi çatal yardımıyla kolayca yerine taktım. ancak boş zamanım olduğundan aracın ön gögsünü de sökmeye çalıştım

    önce üst konsolu söküyorsunuz. sökmek için sağ ve sol hoperlorların kapaklarını çıkarın burada 1 er tane vidası var. ( vida uçları altıgen şeklinde, sökmeden önce uygun bi tornavida bulun)

    bu iki vidayı sökünce üst bölüm kolayca çıkıyor.

    ardından gögsü gökmek için sağ ve sol altta köşelerde kapaklar var. bu kapakları tornavida yardımıyla çıkartıyorsunuz, karşınıza 12 yada 13 lük anahtarla sökeceğiniz bi vida çıkıyor. bunları da söküyorsunuz, şimdi ön gögüs oynamaya başladı. alttan biraz zorlayınca ( esnek olmasına rağmen kırılabilir ve tırnakların çıkış sırasını aklınızta tutarsanız takarken kolaylık sağlıyor.) çıkıyor. ben gögsü takamam diye tam çıkartmadım. ayrıca bu bölümü sökerek havalandırma kanallarına ulaşamıyorsunuz.

    resim çekecek zamanım olmadı.

    kolay gelsin herkese



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KUZEY -- 8 Ekim 2007; 10:28:10 >




  • Göğsü sökmeye ne gerek var. Izgaranın yukarı aşağı hareket etmesini sağlayan bir mil var. Oradan kastırınca çıkıyor. Yalnız tornavidayı sağ tarafa yerleştirip sola doğru kastır ve ortadaki plastik mile zarar vermeden yavaşça yap. Milden kurtulunca kendine doğru çek. Hepsi bukadar.

    Tekrar takarken sırayı tersten takip et. Önce sağ tarafı yerleştir daha sonra kastırarak sol tarafında yerleşmesini sağla.

     MEGANE 1 havalandırmanın bölümü nasıl sökülür?
     MEGANE 1 havalandırmanın bölümü nasıl sökülür?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre002 -- 13 Ağustos 2017; 12:47:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.