Şimdi Ara

Mega Video vs Youtube

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MegaUpload.com yaratıcılarından yenilikler vaadeden bir video paylaşım sitesi.MegaVideo.com Youtube’ün yerini almak ve dünyanın en popüler video paylaşım sitesi olmak istiyor ve bu düşüncesini “company info” sayfasında dile getiriyor. Video paylaşım alanındaki rekabette sık sık yeni girişimlerle karşılaşmak mümkün.Youtube kadar popüler olmak ve onun yerini almak isteyen bir çok video paylaşım sitesi mevcut ve yeni başlangıçlarda yolda.Ben çok uzak olmayan bir zamanda Youtube’ün yerini başka bir video paylaşım sitesinin alabileceğine inanıyorum.Bu MegaVideo.com olabilir mi zaman gösterecek.

Tasarım ve kullanılabilirlik(Usability) açısından siteyi beğeniyorum.Şu an belli bir popülariteye ulaşmış bile.Youtube dahil popüler video sitelerinde gördüğümüz hemen hemen her özellik megavideo.com’da da var ama bu birincilik hedefi için yeterli olmazdı.Başka ve farklı, değer yaratacak ne sunuyor megavideo, önemli olan bu.

Öncelikle site Türkçe dahil bir çok dilde yayın yapıyor. Dünyada İngilizce bilmeyen ve İngilizce yayın yapan sitelere pek yaklaşmayan ciddi bir kullanıcı kitlesi var bence.Ve hemen öne çıkan bir avantaj, daha önce popüler dosya paylaşım sistemi megaupload’u kullanan ve seven bir çok kullanıcı var ve megavideo bu yüzden bile özel bir ilgi görmüş olabilir.(Bu arada Megaupload.com hala mahkeme kararıyla erişilemez durumda ülkemizde)

Mega Video vs Youtube

Megavideo.com’da normal ücretsiz bir üyeliğin yanısıra Premium üyelik sistemi de var.Normal üyeler, toplam 500 MB video yükleme hakkına sahipken Premium üyeler 5 GB video yükleme limiti, videoları orjinal dosya formatlarında indirebilme, yükledikleri videolardan elde edilen AdBrite reklam gelirlerinin 100% ünü almak gibi ayrıcalıklara sahip.Premium üyelik ücretleri aylık 9,99 Dolar’dan başlıyor.Bir yıllık üyelik 49,99 Dolar.Premium üyelik megaupload.com sitesinde de geçerli. Ayrıca premium üyeler izledikleri videolar için de para kazanabilecek.

Mega Video vs Youtube

Kaynak :http://www.webkronik.com/2007/10/13/mega-video-youtubee-karsi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 24 Ocak 2008; 12:07:56 >

• youtubeyi geçebilir yakında..youtbe kapalıyken millet akın etti bayağı bi öğrenildi..
  • siteyi inceledim ama youtube kadar geniş bir paylaşımı yok. video sayısıda neredeyse youtube sitesinin binde biri...
  • Youtube'la karşılaştırılamaz bile
  • binde biri de az kalır aslında milyonda biri desek daha dogru olur.
  • Paralı hiçbir şey ile Youtube'a yaklaşamazlar. Bence Youtube çılgınlığından yararlanmaya çalışan bazı "akıllıların" açtığı bir siteye benziyor.
  • Megavideo yu biraz inceledim, hoşuma giden bir özellik :

Videoları istediğiniz yerden başlatabiliyorsunuz. Diyelim ki daha önce izlediğiniz bir videonun son saniyelerini tekrar izleyeceksiniz, ilerleme çubuğundan istediğiniz yere tıklayarak o bölümden sonrasını yüklemeye başlıyor. Yani bütün videonun yüklenmesini beklemiyorsunuz.

Yıllardır bunu hayal etmiştim, birisi yapsa da bütün videoyu yüklemekten kurtulsak diye. Artık pek işime yaramaz ama sevindim şahsen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • YOUTUBE YERİNE MEGAVIDEO KULLANMANIZ İÇİN 10 SEBEP;

Size ödüyoruz! Megavideo’nun kendi özgün ödüllendirme programı var ve videolarınızın izlenme oranına göre size ödeme yapıyor.
    Sizin için %100 reklam kazancı! Premium üyeler otomatik olarak adbrite sitesi için yayımcı hesabı elde ediyor ve video oynatıcıları içinden tüm reklamcılık kazancı anında sizindir!
    Arama özelliği: ara belleye almadan videoyu istediğiniz yerden başlatın.
    Çoklu dil: Megavideo’yu kendi ana dilinizde kullanın.
    Birkaç ayarlama ile oynatıcıları web sitenize veya blog sayfanıza uyumlu biçimde gömebilirsiniz.
    Yüklediğiniz videolarınız için maksimum oynatma süresi yok.
    Mega hızlı video dönüştürme (her zaman en fazla 30 dk.)
    Mega Manager veya Mega Toolbar ile videolarınızı grup halinde hızlı ve kaldığı yerden devam ettirilebilir şekilde yükleyebilirsiniz.
    Bir premium üyelik ile Megavideo’dan orijinal videonun dosyalarını indirin.
    Megavideo sizi daha çok seviyor :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lincoln10ever -- 24 Ocak 2008; 15:57:15 >

• Youtube şuan uzak ara önde. Alternatifler olmasını isterim. Umarım rekabet olur aralarında.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lincoln10ever

YOUTUBE YERİNE MEGAVIDEO KULLANMANIZ İÇİN 10 SEBEP;

Size ödüyoruz! Megavideo’nun kendi özgün ödüllendirme programı var ve videolarınızın izlenme oranına göre size ödeme yapıyor.
    Sizin için %100 reklam kazancı! Premium üyeler otomatik olarak adbrite sitesi için yayımcı hesabı elde ediyor ve video oynatıcıları içinden tüm reklamcılık kazancı anında sizindir!
    Arama özelliği: ara belleye almadan videoyu istediğiniz yerden başlatın.
    Çoklu dil: Megavideo’yu kendi ana dilinizde kullanın.
    Birkaç ayarlama ile oynatıcıları web sitenize veya blog sayfanıza uyumlu biçimde gömebilirsiniz.
    Yüklediğiniz videolarınız için maksimum oynatma süresi yok.
    Mega hızlı video dönüştürme (her zaman en fazla 30 dk.)
    Mega Manager veya Mega Toolbar ile videolarınızı grup halinde hızlı ve kaldığı yerden devam ettirilebilir şekilde yükleyebilirsiniz.
    Bir premium üyelik ile Megavideo’dan orijinal videonun dosyalarını indirin.
    Megavideo sizi daha çok seviyor :-)

güzelmiş özellikle işaretlerdiğim özellik harika

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 24 Ocak 2008; 18:50:00 >

• güzel beğendim.. beğenmemin sebebi subaru impreza ile ilgili bir sürü video var......

BJKKKKK
  • youtube'ın gerçek rakibi soapbox
  • bence hic guzel degil para ile video izleme mi olur yaw
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.