Şimdi Ara

Medieval Dynasty Resmi Olarak Türkçe Dil Desteğine Kavuştu! ~Plus Localization (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
5
Favori
7.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yurdakull

    Arkadaşlar çeviride çok hata ve eksik var. Bunları liste yapsam ilgilenirmisiniz yoksa yapımcıyamı iletmeli?

    Şöyle açıklayayım:


    Oyunda mevcut olan tüm diller (İngilizce hariç) makine çevirisiyle oyuna eklenecekti en başta. Makine çevirisi dediğimiz şey 'translate' dediğimiz olay yani. Hatta yapımcı ekip Türkçe için test ekibi arıyordu Discord sunucularında. Bazı arkadaşların yardımıyla bu konudan haberimiz oldu ve yapımcı ekiple iletişime geçtik. Makine çevirisini düzeltmenin en baştan çevirmekten daha zor olduğunu ve dilerlerse oyunu en baştan çevirebileceğimizi söyledik, en başta geri çevirir gibi oldular ama makine çevirisinin ne kadar kötü olduğunu açıklayarak kendilerini ikna ettik.


    Metin dosyalarını bize attıklarında gördük ki iyi ki de baştan çevirme kararı almışız, böylesine dağınık böylesine çarpık şekilde çevrilmiş bir dosya biz hayatımızda görmedik çünkü. Ayrıca dosya uzantısı da .PO olunca işler daya da güçleşti. Makine çevirisi olmasının yanısıra diyaloglar ve arayüz metinleri de karmakarışıktı. Misal veriyorum bir diyalog öbeği 10 farklı yere dağılmış neresi başlangıç neresi son belli değildi. Bunun yanında rehber olabilecek ne bir dosya ne de bir video vardı elimizde diyalog sırasına dair. Çeviri bittikten sonra test etmek için bize bir test-build hazırlamalarını istedik, çevirinin şu an eksik ve hatalarla dolu olduğunu, o build ile düzeltmemiz gerektiğini söyledik, hatta bu dileğimizi birkaç kere tekrar ettik ama onlar oyun şu an Erken Erişim'de olduğu için çevirinin %100 doğru olmasa da olabileceğini söylediler ve test edilmemiş çeviriyi direkt olarak ana oyuna eklediler. Biz de mecbur oyuna eklendikten sonra test etme fırsatı bulabildik.


    Şu an yaklaşık 2-3 haftada bir yeni metin dosyası alıyoruz ve hataları düzeltirken yeni eklenen satırları da çeviriyoruz. Oyunun mevcut sürümü Alpha 0.2.0, yani daha uzun bir yol var. Şu an oyunda var olan hatalar yeni gelecek olan güncellemelerle düzelecek yani görülen hataları biz de fark ettik ve düzelttik. Hatta fark etmişsinizdir, oyunun bazı yerleri halen daha İngilizce (yön kısaltmaları, menü açıklamaları vs.) bunlar tüm dillerde İngilizce şu an ve yapımcılar da durumun farkında.


    Ancak ben yine de bildirmek istiyorum diyorsanız, Toplitz Production'ın resmi Discord kanalına katılabilir ve orada bulunan TR geri bildirim kanalına hatayı ve doğrusunun nasıl olması gerektiğini gönderebilirsiniz.


    Teşekkürler. :)





  • Elinize sağlık sayenizde oyun resmi çeviriye kavuşmuş beta olduğu için yanlış çevirileri düzeltme vaktiniz zaten olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PlusLoc kullanıcısına yanıt

    Emeğinize sağlık güzel bir girişim. Sanıyorum maddi karşılığı yoktur ama umarım keyif alıyorsunuzdur yaptığınız işten.

  • oyunu epic üzerinden 29 tl ye aldım. çeviri içinde çok teşekkürler. hayatta kalma türünü sevenlere mutlaka tavsiye ederim.

  • epic üzerinden satın aldım oyunu, 60 tl indirim ile 20 küsüre geliyor. İsteyen ordan alabilir.

  • Oyun gzl mi aksiyonu var mı varsa nasıl
  • Digital destekçi sürümü ile normal sürümde farklılık var mı? Arada 7-8 lira fark var.

  • Oyun Türkçe mi şuan?

  • yama için teşekkürler oyun almamıştım sayenizde aldım :)

  • Oyunlar Ön siparişe açıldığında ya da erken erişme geçtiği sürede, Türk oyuncular üşenmeyip istek listesine oyunu ekleseler, Türkçe altyazı konusunda oyun yapımcısının fikirleri de yüzde 70 değişecektir.Sonraki güncellemelere Türkçe koyuyorlar. Bunu defalarca yaşadık.

    Oyunda Türkçe yok diye ağlayanlara 2-3snlik bu olayı öneririm. Bişey kaybetmezsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaciTTOR -- 4 Ocak 2021; 15:1:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epic'de kuponla 29'a falan geliyor. Al koy kenara dursun. Dil dosyaları güncellensin, diğer güncellemelerini alsın. Yapımcı da desin ki TÜRK oyuncularda ilgi var. Hiç bütçen yoksa istek listesine ekle. Oyun çok iyi çünkü, kesinlikle değer.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.