Şimdi Ara

MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI/ANKARA Mamak Bedelli Yeri Olanlar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
589
Cevap
13
Favori
141.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ankara mamaktaki arkadaşlar benide gruba alın
  • Selamlar arkadaslar 15 inde teslim olucam bende darius pm attim sana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet millet, 16-B için artık sayılı saatler. Mevcut şartlarda Türkiye'nin en iyi birliklerinden birine gidiyorsunuz. Çok geç saatte teslim olmayın, kapının önünde çok uzun bi sıra bekleyecek sizi. Havaalanından gidecekler için belkoair otobüslerine binip, kızılay'da inebilirsiniz. Kızılay'dan taksiyle mebs'in orası 23-25 lira arası falan yazıyor. Bikaç arkadaş giderseniz baya ucuza halledersiniz o yolu.

    İnşallah iyi bir tabur ve bölüğe düşersiniz. Ben (15-B) 1. tabur 1. bölük 1. takım 4. mangadaydım ve askerlik boyunca neredeyse hep yattık. Ama bazı bölükler sürekli eğitim yaptılar, komutanları biraz yordu onları. Ayrıca sizin şöyle bi dezavantajınız olacak, bizim dönemimizdeki komutanların çoğu siz başladıktan 8-9 gün sonra terhis olacaklar. Yani sizin başınıza gelecek manga komutanlarınız yeni kısa dönemlerin arasından gelen eğitim çavuşları olacak. İlk oldukları için belki sizi ezmeye çalışabilirler. Umarım şansınız yaver gider (:

    Soru sormak isteyen olursa yardımcı olabilirim, hepinize hayırlı teskereler.




  • 11 mayıs ta gidecek arkadaşlar var mı haberleşelim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mayis 20.Donem buradayiz hocam :) haberleselim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, benim de 21B Haziran 8, bu tarih varsa iletişim kuralım
  • troostit kullanıcısına yanıt
    Sa kardeşim askerlik aynı yere aynı zaman çıkmış bende bagcilardayim pek birşey bilmiyorum yardımcı olursan sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hotgam H kullanıcısına yanıt
    Sa kardeşim askerlik aynı yere aynı zaman çıkmış bende bagcilardayim pek birşey bilmiyorum yardımcı olursan sevinirim numaram 05435449634

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • runQ48 R kullanıcısına yanıt
    Tamam iletişime gececegim. Ben de cok bir şey bilmiyorum da en azından tanıdık olursa daha kolay olur özellikle ilk günlerde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hotgam H kullanıcısına yanıt
    Ulaşa biliyorsan whatssap dan mesaj at iletişime gcelim çünkü tek lefonu degistiricem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hotgam H kullanıcısına yanıt
    Ulaşa biliyorsan whatssap dan mesaj at iletişime gcelim çünkü tek lefonu degistiricem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13 Mayıs'ta teslim oluyorum. Aynı tarihte teslim olacak var mı ?
  • 8 Haziran'da teslim olacak arkadaşlar whatsapp grubunuz varsa alırmısınız
  • Evet beyler..
    Önemli konular hakkında kısa kısa yazayım.

    En başta Tuğberk komutan kraldır, onu bir kenara not edin. Şanslıysanız onun takımında yer alırsınız.

    Öncelikle içeri girişte arama yapılmıyor. İstersen bomba bile sokabilirsin, ama sokma tabi ki. Yanınızda muhakkak ilaç götürün ve sorarlarsa yok diyerek vermeyin. Soğuk algınlığı, grip, enfeksiyon ne varsa bulaşacak. Boğazınız şişecek, geniz akıntınız olacak. Bronşite kadar yolu var. Ona göre ilacınızı götürün.

    Kesinlikle akıllı telefon götürmeyin, gece yatağın altında kullanabilirsiniz belki ama biri ispiyonlarsa sıkıntı yaşarsınız. Tuşlu bir telefon götürebilirsiniz. Eski kameralı telefonları da sokanlar vardı, kameranın üzerine bant çekmişlerdi. Sivil hattınızı götürün, askercell almayın. Girişte korkutacaklar, turkcell görevlisi önünüzü kesecek ve alman gerekiyor, almazsan telefonunu ptt ile gönder falan diyecek, sallamayın geçin. Olmaz ya, soran olursa telefonumu getirdim ama fiyatı yüksekmiş, telefon kartı kullanacağım, belki içeride alırım askercell deyip geçin. 120 liranıza yazık olmasın.

    Yine girişte mehmetçik sigortası yapmak isteyecekler, bu size kalmış bir şey. Ücreti 30 lira. Ben yaptırmadım, yaptıran arkadaşlar da para mehmetçik vakfına gidiyor diye yaptırdı.

    Kapıdan kiminle girerseniz, o 60 kişi aynı koğuşa, aynı takıma düşecek. Sıraya girdiğinizde şöyle bir süzün insanları, eli yüzü temiz insanlarla birlikte girin. Erken girmenizin bir manası yok, saat 3 gibi sıraya girebilirsiniz. Hem akşam yemeğini yakalarsınız, hem de şafaktan bir gün düşmüş olursunuz. Gittiğinizde sıra çok uzun olacak ancak korkmayın, hızlı ilerliyor. Ortalama 3000 bedelli asker giriş yapacak aynı gün, kalabalık normal..

    İçeride yemekler pek iyi değil, mehmetçik pilavı ile tanışmaya hazır olun. Gerçi bu celpten sonra yemek şirketinin değişeceği söylenmişti. İhaleyi kaybetmişler, acısını bizden çıkardılar. Hacı baki adında bir hazır yiyecek firması var içeride. Köftesini yemeyin, hamburger çıkarsa tavsiye ederim. Bunların haricinde tavuk döner ve tost var. Tatlıları da vasatın altında. Sütlü tatlıları almadan önce muhakkak üzerinde tarih etiketi olup olmadığına dikkat edin. Tarihi geçenlerin etiketini söküp satmaya çalışıyorlar. Bir de otomatta 1.25 olan kola, hacı baki'de 2.60. Otomattan alın kolanızı.

    Yanınızda bol miktarda 1 tl götürün. Hiç harcamadıysam 150 tane bozuk 1 tl harcamışımdır. Playstation, bilardo, langırt vs. bunlarla çalışıyor. Ayrıca otomatlar da 1 tl ile çalışmakta. Bazı otomatlar 10 lira bozabiliyor. Nakit para götürecekseniz 10 luk götürün. Geri kalan her yerde sadece kart geçiyor. Bu sebeple kantin, hacı baki, kahveciler vs. kuyrukları uzun oluyor. Yanınıza temassız özellikli bir kart alırsanız sizin için daha iyi olur. Hem soğuk içecek otomatlarında da geçiyor.

    Ayakkabı, eşofman, iç çamaşırı renkleri önemli değil. Yeşil yada siyah götüreyim diye kasmayın. Hafta sonları herkes rengarenk geziyor..

    Saçlarınızın özellikle kulak üstünü ve enseyi bayağı kısaltıp gidin. İçeride tıraş olmak zorunda kalmayın. Berberler 3 numara eşek tıraşı yapıyor sadece. Makine bulduk da 7 kişiyi tıraş ettim son gün. Kep altına çok takmıyorlar, ancak fazla uzun da olmasın.

    Banyo haftada iki gün. Günler bölüğünüzün sırasına göre değişiyor. Toplu duşlar hakikaten iğrenç oluyor, koku efsane... Sabah 5-6:30 arası ihtiyaç duşu için açık hamam. Rahat rahat banyonuzu yapabilirsiniz sabahlar. Aranızda 3 hafta boyunca hiç yıkanmayacak kişiler olacak. Onların ben ... Söylemekten çekinmeyin, yüzüne vurun. Kokuyorsun deyin, gerekirse şikayet edin.

    İlk iki gün kağıt imzalamakla geçecek. 3. gün Albay tören alanında konuşma yapacak, "garkas" etten bahsedecek ve konuşmanın akabinde eğitim faaliyetleri başlayacak. İlk hafta yanaşık düzen eğitimi, ikinci hafta uygun adım yürüyüşler ve silah eğitimi/atışı. Üçüncü hafta ise tamamen tören provası ile geçecek. Son hafta perşembe günü öğleden sonra dinlenme için izin verilecek. Cuma tören, ve terhis..

    Yapılacak her şeyin zorunlu olduğunu söyleyecekler. Ama göreceksiniz ki son dakika yapmak istemeyenler ayrılsın denilecek. Silah atışı yapmak istemeyenlerin dilekçe doldurmasını istiyorlar. Tavsiyem dağa taşa sıkın, ama sıkın gitsin. Bir daha nerede bulacaksınız G3le ateş etme şansını. Hedefi vurmak zorunda değilsiniz.

    Aşı olmak da zorunlu diyecekler. Açık alanda bahçede aşı yapıldığını görünce olmak istemediğimizi söyledik ve "aşı olmak istemiyorum" yazarak imza attık. Kimse size zorla iğne batıramaz. İstemiyorsanız geri adım atmayın.

    Törene katılmak zorunlu diyecekler yine. Ama hem tören alanı bu kadar askeri alamaz, hem de zorunlu değil. Son gün katılmak istemeyenler ayrılsın diyecekler. Katılmayanlar yalandan mıntıka temizliği yapacak, katılanlar provaya devam edecek. Aileniz gelmiyorsa katılmanızın da pek bir esprisi yok bence. Gazinoda yemin edip, son kargaşaya kalmadan çıkabilirsiniz böylece. Saatlerce ayakta dikilmekten iyidir.

    Tabur kanticileri sigara saklayacak, kendi içtikleri sigaraları satmak istemeyecekler, yok çekecekler. Şikayet edin, acımayın..

    Son olarak tekrar belirteyim hasta olacaksınız. Ambulanslar, aciller havada uçuşacak. Dikkat edin kendinize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 21 Mayıs 2019; 17:59:11 >




  • Mebs bedelli 13 mayis teslim mamak grubumuz

    https://chat.whatsapp.com/IX41toK3ztmCdWIgXAO263

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VitesKolundakiTesbih V kullanıcısına yanıt
    https://chat.whatsapp.com/IX41toK3ztmCdWIgXAO263

    13 mayis teslim olacaklar grubu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 haziran için whatsapp grubu var mı arkadaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.