Şimdi Ara

MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI/ANKARA Mamak Bedelli Yeri Olanlar (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
589
Cevap
13
Favori
141.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • QAengineer Q kullanıcısına yanıt

    En büyük sorunlarımızdan biri havanın soğuk olmasıydı, o bakımdan rahat olacaksınız gibi. Gerçi güneşi de çekilmiyor orası ayrı ama donmaktan iyidir. Bunun dışında çok bir şey bilmeye gerek yok zaten yapılacak tek şey emirlere uymak ve sabır.

  • Sexxx Dreams kullanıcısına yanıt

    sagolun hocam

  • Yeni gidecek arkadaşlar için psikolojik mesajlar ileteyim hazır olun.

    İlk 2-3-4 gün geçmiyor, bu 20 küsür gün nasıl bitecek diyorsunuz. Ancak rutini kavradığınız ve alıştığınız zaman, zaman hızlanıyor.
    Kesinlikle kafa dengi arkadaşlar edinin.

    Ankara her mevsim sıkıntı, yazın çok aşırı sıcak, kışın çok aşırı soğuk. Ben yazın gitmiştim, akşam 8 de ancak ferahlıyor insan.

    Takım çalışmasına uyun. Ben şunu yapmam ya ben bunu yapmam ya demeyin. Sivrilmeyin. İşten kaçmayın.

    Kesinlikle temassız kredi kartı götürün, içecek otomatları müthiş. 36 derecr havada neredeyse bedavaya alınan pepsi kadar orada insanı rahatlatan bir şey yok.
    Kantin nispeten ucuz, ancak hacı baki bayağı bayağı pahalı. Kısmen bazı ürünleri lezzetli, ama pahalı.

    Koronadan ötürü ben gittiğimde eğitim pek yoktu, günde 3 öğün yemek + abur cubur kilo almanız olası.
    Ben epey kilo alarak döndüm.
    Konsantrasyon sorununuz varsa boşa kitap götürmeyin, ben bir sayfa okuduğumdan bir şey anlamadım orada. Bir türlü kendimi verememiştim. Deli gibi okuyanlar vardı tabi, dediğim gibi kişiden kişiye değişir bu.

    Tuvaletler beklediğim kadar korkunç değildi, hatta memnundum. - her tuvalet böyle olacak diye bir şey yok -

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Temmuz 2022'de gidecek olan var mı ?

  • Selamlar, Eylül'de gidecek olan var mı?

  • Hocam 15 Eylül benim. Sizin ne zaman?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar benim de 15 eylül sevk 17 eylül katılma diyor, Ankara Mamak bedelli

  • Eylül 17 teslim olacağım bedelli askerlik yeri… umarım kazasız belasız biter şu ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben varım hocamm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2022/07 Terhis oldum çok şükür gideceklere birkaç tavsiye vereyim.

    Ben 2. Tabur 3. Bölümde yaptım.

    Öncelikle birliğinize erken katılın arkadaşlar orada katılış işlemleri 5 dakikada bitmiyor. Yoruluyorsunuz şehri gezeyim gireyim vs senin tercihin ama yorgun gidersen askere yoruldum 5 dakika mola verin diyemezsin. Ben 9 da katıldım. Bütün işler imza vs evrak doldurma istihkak alma 14:00 gibi tamamlandı.

    Askercell almayın tuşlu telefon götürün kamerası olmasın kapalı götürün sivil hat takın. Sorarsa askercell var mı diye içeride alacağım dersiniz. (İçeride vodofone yeri var askercell satılıyor ama tabikide almayın)

    Yanınızda powerbank götürün. Benim bölüğümde miyede 4 priz vardı bazı bölümlerde 25 tane varmış. 2.T 3. bölüğe düşerseniz. Şarj sorunu var. Helalinden bulunan prizlerde çalışmıyor. 46 kişilik odalarda 2 priz var. PB yasak değil 10.000 mah dolu bir tanesi 1 ay rahat yeter.

    ÇOK ÖNEMLİ yanınızda sayacağım ilaçlar kesinlikle olsun ve bunları teslim etmeyin; Ağrı kesici, boğaz pastili, soğuk algınlığı ilaçları (nurofen vs), Kas gevşetici, bepantol gibi yara için merhem, vitaminler bunları dolapta yakalarsak işlem yaparız diyorlar dolap araması yapılmaz. Yazıhaneye teslim ederseniz sürekli ilaç saatlerinde inip 1 1 almanız gerekir. Başın ağrıdı mesela 10 da 12:30 a kadar beklersin ilaç saatini vs %85 hasta olacaksınız ona göre tam paket ilaç getirin.

    Çok nakit götürmeyin. Burada işler kart ile yürür temassız olsun. Nakit 150-250 arası yeterli (çıkışta taksi vs için) bizim bir otomatik kartımız oluyor özgü otomatta ayrıca ona da kartla bakiye yüklenir ama en son kaldırılacak denildi vs duruyorsa her gün beyaz bir transit geliyor ordan alabilirsiniz.

    Eğitimler bölükten bölüğe değişiyor. Bizim bölük daha katı idi size denileni yapın yeterli yapmam etmem demeyin mıntıkanızı yapın ceza verirlerse yapın sağlığınız bir işe el vermiyorsa söyleyin (eğilme kalkma vs fıtık durumu varsa)

    Havlu pijama istihkak olarak veriliyor. Ağırlık etmek istemezseniz yanınızda getirmeyin.

    Uğraş için bir şeyler götürün nöbette vs hafta sonu boş iken zaman geçirmelik bulmaca kitabı, kitap, satranç, sd karta müzik doldurma vs...

    Askerde en çok bekleyeceksiniz beyler yemek sırası içtima sırası eğitimler vs çoğunlukla bölüğün düzgün ve kendini işe veriyorsa 1 saatlik eğitimler (son hafta hariç son hafta tören eğitimleri sabah akşam yürüyüş var.) 5 de kalkıp tıraş vs olup mıntıka kahvaltı yapıp eğitimi bitirince boş boş oturacaksınız. Eğitimler komutana göre değişebilir. Daha sert de olabilir daha yumuşakta...

    Herkesten biraz erken kalkın tıraş sırası vs beklemeyin.


    VARSA AKLINIZA TAKILAN SORABİLİRSİNİZ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim de 17 Eylül bakalım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

    2.tabur 1. bölük te yaptım bende sizinle aynı dönem

  • Askerliğimi eylül celbinde Mamak'ta yaptım, askerliğini burada yapacak olanlar merak ettiklerini sorabilir.

  • Gidecek olan arkadaşlar için deneyimlerimi aktardım çok sistematik olmadı ama idare edin. Askerliği eylül celbinde 2 tabur 3 bölükde bedelli olarak gerçekleştirdim. Normal er olarak gidecek bir arkadaş okuyorsa askerlik bir tık daha çetin geçebilir. Gidecek arkadaşlara şimdiden hayırlı teskereler.


    - 2 tabur 3 bölük harici güzel bir askerlik geçirebilirsiniz.


    - 2 tabur 1 bölükteyseniz langırt master olabilirsiniz. Ne zaman langırta gitsek 2.1 ordaydı.


    - 1 tabura düşerseniz hayat rahat geçer duş , playstation, pideci ... gibi olanaklara yakın olursunuz


    - 15 Eylül celbinde haftada bir gün hariç olarak duşa gidebildik


    - Her yerde kredi kartı geçiyor yanınıza nakit para almayın taksi paranız cebinizde olsun yeter (langırt oynarım derseniz bi 50 de fazladan koyun cüzdana). Cebinde fazla parası olanını atm ye gönderiyorlar.


    - Yanınıza min 2 kart getirin her duruma karşı kırılır logara düşer vs


    - Langırt makinaları bozuk para ile çalışıyor. Bozuk para için araba geliyor. Gün içerisinde nakiti bozuk paraya çevirebilirsiniz.


    - Her komutanın yoğurt yiyişi farklı güzel bi komutana denk gelirseniz askerlik rahat geçer. Yakın zamanda gicekler için 2/2 deki ali teğmen (kendi deyimiyle serseri kral) çok kral adamdır. Güldür eğlendirir öğretir. 2/4 tabur içtimada herkesi sayan bi komutan var ne yaptığı belli değil. 2/3 harun asteğmen değişik askercilik oynamayı seven bi adam. Askere ver kitabi bilgiyi geç modunda. Bölük komutanı yüzbaşı iyi adamdı. 2/3 düşenlere tekrardan başarılar. Tabiki bu söylediklerim komutanlar her an değişebilir tamamen kimin geleceği şans.


    - Rütbe arttıkça insanlar olgunlaşıyor. Teğmen, Asteğmen, Çavuş ve Onbaşı ve erler hava cıva belki dışarda selam vermeceğin adam rütbeyi alınca kendini evliya sanıyor. Tabi iyi olanlar baş tacı askerliği insana sevdiriyor.


    - Kadrolu asker denen bir olay var askerleri yemeğe götür oraya bura götür gibi görevleri var. Malesef bu adamlara görede askerliğiniz şekil alıyor. Askere çömel kalk demeyi çok seviyor bu değişik insan evlatları. Aralarında güzel insanlarda oluyor haklarını yemeyelim.


    - İlk 2 3 gün sıkıcı geçebilir çünkü birliğe katılım olur ve eğitimler başlamaz. 2 3 günden sonrası eğitimlerle geçer.


    - Genel olarak 2 3 gün boş geçer. İlk hafta sola sağa dön, askeri kurallar, tekmil nasıl verilir anlatılır. İkinci hafta silah eğitimleri ve yürüyüşler başlar. Atıştan sonra sürekli yürüyüş ve tören provaları olur biter. Zaten çok bir ay çok uzun bi süre değil saymayın ortama ayak uydurun takılın.


    - Askerde en önemli boş, goy goy ve çeşitli konuları konuşacak yapacak çevre oluşturmak. Boş olan dönemlerde çevrenizle takılırsınız vakit geçer. Kitap oku okuda bir yere kadar gidiyor. Tavsiyem bi çevre oluşturmaktan yana.


    - İlk girişte xray den geçip 200 300 metre sonra askercell kuyruğuna giriyorsunuz. Orda yok sıraya tekrar girersiniz yok içeri alınmasınız diyen böyle dolandırı tipli satıcılar var(iyi insanları baş tacı). Xrayden uzak olduğu için telefon yanıma almadım deyin geçin. Telefon sürekli çantanızda olsun cebinize fln koymayın :) Askercell den sonra rütbeli biri fln olursa telefon getirmedim kulübeler telefon klübeleri boş oluyormuş telefon kartı alıp konuşcam dersiniz. En kötü zaten içerde turkcell/vodafone bayi var ordan alırım fln dersiniz. Bu kısım sizin inandırıcılığınıza kalmış.


    - Tuşlu telefonunuz yoksa telefon kartı alıp gelebilirsiniz. Haliyle herkeste telefon olduğundan telefon klübeleri boş telefon çekmeme gibi bi dert yok. Rahat konuşursunuz. Telefon + hat bi dünya para gerek yok.


    - Android getirmeye çalışmayın. İlk xrayde kabak gibi çıkıyor aldırmıyorlar. Sonradan ziyaretçi görüşlerinde içeri sokabilirimisiniz bilmem benim hiç ziyaretçim gelmedi proseduru bilmiyorum. Bana sorarsanız çokta gerek yok. Zaten gün içi sürekli eğitim o bu şu dolanıyorsunuz. Akşam 2 3 saat için getir milleten sakla gizli gizli gir yakalatma korkusuyla uğraşma. Artı hattında çekmeyebilir.


    - Kendi hattınızı tavsiyem getirin en kötü bi arkadaşınızın telefonuna takar arada konuşursunuz.


    - Telefon çekme konusunda turkcell mübarek heryerden çekiyor. Diğer operatorler allaha emanet her yerden çekmiyorlar.


    - Kış ayları için gelen arkadaşlar kesinlikle boyunluk bere içlik fln getirsin. Ankaranın değişik bir soğuğu var. Getirdiğiniz üst içlikler V yaka olursa iyi olur. Genel olarak askeri renkten farklı bi renk gözükünce laf ediyorlar.


    - Muhtemelen ne kadar kendinizi iyi hissetsenizde koğuşta biri hasta olduğunda sizde hasta olacaksınız. Hiç hasta olmayan görmedim ben askerden döndükten sonra hasta bile olabilirsiniz. Ortamdaki toz, temizlik koşulları vs bi şekilde hastalığa sebep oluyor.


    - Birliğe gelmeden kayıt aşamalarında ilaç varsa teslim edin denilecek. Teslim etmeyin sonra bide gidip saatinde ilaç almakla uğraşmayın. Kullandığınız ilaç başka insanların eline geçtiğinde kötü durumlara yol açacaksada sizin bileceğiniz iş tabi. Sorumluluk size ait. Revire gidip hastaysanız ilaç yazdırabilirsiniz ama muhtemelen hastalık geçtikten sonra gelir ilaç. Yanında ağrı kesici, ateş düşürücü pastil vitamin fln olması iyi olur. Belirli bi süre sonra göreceksiniz herkes birbirine ilaç verecek kendini tedavi etme yoluna bakacak :)


    - Mangalarda kıdemli seçilme olayı var. Olmayın manga ile alakalı evrak kürek işleri için sizi muhattap alıcaklar sonra millete dert anlat vs. Milletle uğraşmayı seviyorsan ol ama pekte gerek yok.


    - İçerde genelde herkes bir birine yardımcı oluyor ama siz genede 2 tuvalet kağıdı getirin. İnternette asker setleri var gitmeden önce setlerde satılanlara bakıp kendinize ihtiyacınıza göre bi check list oluşturabilirsiniz.


    - Acemilikte/bedellide çamaşır yıkatma olayı yok. Kendiniz lavaboda yıkayabilirsiniz. Akşamları ranzaya asıp kurutursunuz. Don fanila alırken bunu dikkate alın. Genelde millet kullan at ile geçiriyor


    - Yemeklerde sıra beklemek istemiyorsanız biraz gözleriniz açık olsun başka bölüklerin giriş sırasına göre yemekhaneye gidin sıra beklemeden yiyip çıkın. Yemekhanede arkalara geçin gidip kabak gibi yakalanmayın. He yakalansanda bişe olmaz en fazla göz korkuturlar.


    - Tuvalet temizliği çok kötü değil ama maske ve eldiven getirmekte fayda var. Bazı insan olmayan yaratıklar tuvaleti nasıl kullanacağını bilmiyor.


    - Rütbelilere dikkat edin omuzda 2 yıldız veya çelenk 1 yıldız üzerindeki birini görürseniz dikkatli olun :)


    - Bi problem varsa askeri silsileye uygun şekilde derdinizi herkese anlatın. Problem çözülmüyorsa üst rütbelilerle konuşmaktan çekinmeyin.


    - çavuş onbaşı bunlar kendilerini bazen general albay sanıyor kendinizi ezdirmeyin. Sıkıntı varsa derdinizi üstlere anlatın sonra çiçek gibi olurlar. Tabi boş şeylerle üstlerinize gitmeyin ters tepebilir :)


    - ANTK duyduğunuzda bi yerden bulup bir iki kere yazın. Burda bi gelenek gibi bir şey min 1 kere yazarsınız max ta bi sınır yok :) 9 kere yazanı gördüm


    - Son iki hafta cumartesileri muhtemel öğlene kadar yürüyüş olur.


    - Komutanlar ilk haftalarda yürüyüşü iyi yapın istirahat vericem gibi şeyler söylerler. Yalan dolan bölük belirli bi seviyeye gelene kadar yürümeye devam. Zaten bölük düzgün yürüyorsa yürütmez. 5 10 dk yürütür bırakır.


    - Yürüyüşlerde illaki marş okumayan düzgün yürümeyen olur çok takmayın. Zaten 1 ay ordasın millete kurulupta stress yapmaya gerek yok. Zaman ilerledikçe sinir katsayısı artıyor zamanla fark edersiniz.


    - Traş bıçağı yerine 0 sakal alan makina getirebilirsiniz. Köpükle bıçakla uğraşmaktan iyidir. Tuvaletlerde priz var ama hepsi çalışır mı bilmem.


    - Saçlarınızı gitmeden kısaltın özellikle yanları sonradan sıkıntı olmasın.


    - Askeriye içinde fotoğraf çekilme kalkmış sadece yemin töreninde fotoğraf çektirebilirsiniz.


    - genel olarak böyle bi sorusu olan özelden burdan soru sorabilir





  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Akbank banka kartı var bende sadece, yeterli olur mu? Atmsi var mıydı orada?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar acemi birliğim buraya çıktı. Bedelli değil.

    Bedelli yapmayanlar için de bu bilgiler geçerli mi?

  • zwanzig kullanıcısına yanıt

    Bu söyledikleriniz bedelli yapmayanlar için de geçerli mi?

    Benim askerlikle ilgili hiçbir bilgim yok ve acemi birliğim buraya çıktı da.

  • Tokuchi77 kullanıcısına yanıt
    Geçerli aslında. Eşya olarak size fazlasını verecekler hatta. Aradan 2 yıl geçtiği ve covid muhabbeti bittiği için daha farklı olabilir tabi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.