Şimdi Ara

MEB SÜREKLİLİK ÇELİŞKİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
2.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar süreklilik konusunda çelişkiler var hangisini almam gerekiyor bilmiyorum bu konuyu öğretmeniyle görüsen , meb böyle diyor ösym kesinlikle böyle kabul edecek diye bir bilgisi olan var mı?


    Benim bildiğim ve mantıklı bulduğum : Fonksiyonun sürekliliği ancak tanım kümesindeki noktalarda araştırılır.

    Örneğin:
    1/x fonksiyonunda x=0 da süreklilik aranmaz.Sürekliliğin aranmaması demek süreklilik yoktur demek değildir.Yani bence x:0 da bu fonksiyon süreksizdir demek kesinlikle yanlistir.Cünkü 0 tanım aralığında yoktur.Ne süreklilik ne süreksizlikten bahsedilemez.





    Diğer tanım : ''Tanımsız olduğu için süreksizdir'' Yani 1/x fonksiyonunda x=0 da fonksiyon tanımsızdır bu yüzden x=0 da süreksizdir.





    Hangisini kabul etmeliyim? Meb örneklerinde farklı kazanımlarında farklı kabul etmis , öğretmenler de bölünmüs durumda
    ÖSYM bu kısımdan sorar mı sizce?


    Düsüncelerinizi bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorrymybad -- 22 Eylül 2018; 12:40:24 >







  • Apotemi yazarı ile konuştum.Ösymnin 35 yillik tarihinde tanımsız noktalarda süreklilik ile ilgili hiç soru sormadığını ve doğru olanın benim kabul ettiğini söyledi. Mustafa Yağcı da böyle kabul ediyor.Karekökde bir soru var mesela o 2.dedigim gibi kabul edilmiş ama yanlıs demek ki )) Bu konuyu benim gibi dert edinen baska arkadas yoktur galiba :S
  • Geçen sene hocamız tanımlı aralık derse süreksiz alacaksınız ama bir aralık vermediyse de mebe göre süreksiz alman gerekiyor demişti müfredata 2 sene önce girmiş ondan önce bir aralık vermediyse süreklidir diyormuşuz. (Sırf polemik yaratmak için 15 dk bunu tartıştım adamla yalnız değilsin )
  • Mebin kitabına uyun

    Ona uygun sormaları gerekir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gollume kullanıcısına yanıt
    Dün apotemi yazari ile uzun uzun konustum. Kendisi ösymnin kazanımlara baktığını 35 yildir bunla ilgili soru sormadigini söyledi. Sürekli fonksiyon tanımı şöyle. Bir fonksiyon TANIMLI OLDUĞU her noktada sürekli ise sürekli fonksiyondur. Simdi x/x-4 fonksiyonunu düsün. X=4 te bu fonksiyon süreksiz midir? Kaf,karekök,hocalarageldk konu anlatimlarina göre evet. Mustafa Yagci,Apotemi ye göre hayir. Cünkü x=4 zaten bu fonksiyonun tanım kümesinde degildir. Bu fonksiyon süreklidir ve x=4 te süreklilik incelenmez. Süreklidir veya süreksizdir yorumu yapilmaz yani. Doğrusunun akla uygun olanın bu oldugunu düsünüyorum ben de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Hocam siz nereyi kazandıbız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süreksizliğin tanımı yapılmıyor. Tanımı yapılan "süreklilik"tir. Dolayısıyla "süreklilik" tanımının dışında kalan her durum "sürekli değildir" veya "süreksizdir" denilebilir. Verilen aralıkta tanımlı olmaması da "süreklilik" tanımına aykırı olacağından sürekli değildir denilebilir.
  • tekteselli T kullanıcısına yanıt
    Böyle düsünmüyorum. Süreksizdir denmemeli Süreklilik araştırılmaz denmeli. Kenar uzunlukları 4-5-10 olan üçgenin iç teğet çemberi sorulması kadar anlamsız sürekliliği arastirmak tanımsız noktada. Böyle bir üçgen yok ki ne çemberinden bahsediyoruz? Tabii bunlar benim düsüncelerim. Sağlam yurtdisi kaynakli kitaplar ne kabul ediyor bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.