Şimdi Ara

MEB'den yeni düzenleme: Öğretmenler artık tayt, mini etek, şalvar vb. kıyafetlerle okula gelemeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MEB'den yeni düzenleme: Öğretmenler artık tayt, mini etek, şalvar vb. kıyafetlerle okula gelemeyecek

Milli Eğitim Bakanlığının 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin genelge yayımladı. Genelgede, öğretmenlerin kamu görevlisi kimliğine uygun biçimde giyinmeleri gerektiği vurgulandı. İl milli eğitim müdürlükleri de yeni düzenleme kapsamında çalışma başlattı.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Öncü, düzenlediği basın toplantısında kent genelinde okullarda yürütülen çalışmalar, projeler ve yeni eğitim öğretim yılına dair hedeflerine ilişkin bilgi verdi. Öncü, öğretmenlerin tayt, kot pantolon, tişört, şalvar, mini etek ve uzun sakal gibi mevzuata aykırı kıyafetlerle okula gelmesini yasaklayacak.

"GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ"

Öncü, Milli Eğitim Bakanlığının 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin genelge yayımladığını hatırlatarak, "Hem öğrencilerin hem de öğretmenlerimizin kılık kıyafetleri konusunda daha titizlik gösterilmesi gerektiğiyle ilgili genelge yayımladı. Biz de bununla ilgili gerekli çalışmaları yapıyoruz. Öğretmen ve öğrencilerle ilgili gerekli önlemlerimizi aldık, önerilerde bulunduk." diye konuştu.

Deprem bölgesinde bulunan Bolu'daki okullarda deprem ve yangın güvenliğinin iyi seviyede olduğunu belirten Öncü, şöyle devam etti:

Alıntı

metni:
    İş sağlığı, güvenliği konusunda güçlü bir iliz. Düzenli olarak okullarımızda iş sağlığı, güvenliği boyutuyla denetim yapılmaktadır. Kantinden tutun yangın tertibatına, yangın merdivenlerine kadar her türlü denetimden geçmektedir. Pandemiden bu yana ilimiz, okul güçlendirme ve yık-yap konusunda çok yol almış. Çok sayıda okulumuz güçlendirilmiş, yık-yap gerçekleştirilmiş ve halen de devam ediyor. Bu sene 24 okulumuzla ilgili güçlendirme ve yık-yap önerisinde bulunduk. Bunların 17'si bu hafta itibarıyla Pamukkale Üniversitesinden hocalarımız tarafından inceleniyor. Bu hafta da karot örneklerini aldılar. İlk izlenimimiz okullarımızın çok vahim durumda olmadığı, genel itibarıyla yapılan incelemede küçük güçlendirmelerle okullarımızın kısa zamanda eğitim öğretime hazır hale gelebileceği.

Sözcü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 9 Ekim 2025; 23:29:12 >

• Geliyor gelmekte olan.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

22 senede içine etmedikleri şey kalmadı. şimdi geri dönme derdindeler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fidan Hoca hoca filan değil 30 yaşında adamlara kpss dersi veriyor. Kimsenin dar tayt mini etekle 10 yaşında öğrencileri tahrik ettiği yok. Aksine okullar sapık erkek öğretmen dolu. Her lisede bir tane sapık bedenci oluyor. Öğrencisiyle yatanlar tespit edilip müebbet verilmeli. Bu yasa yüzünden kadın öğretmeni uyaran erkek müdür kadının yakınları tarafından dövülür. Salak velilere de gün doğdu hocanın düğmesi açık kalmış 8 yaşındaki oğlum tahrik oldu diye cimere yazar dururlar.

Haklı olabilirsiniz, gerçekten haklı olabilirsiniz; fakat başkasının düşüncelerini değiştirmek söz konusu olunca haklı olmanız büyük bir olasılıkla hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Her on tartışmanın dokuzunda taraflar kendi haklılıklarına, tartışmaya başlamadan önce inandıklarından daha çok inanmaktadırlar. Tartışmayı kazanamazsınız. Çünkü kazansanız da kaybetseniz de bir şeyleri kaybetmişsinizdir. Neden? Diyelim ki diğer kişiye karşı bir zafer kazandınız ve onun fikirlerini bir paçavra gibi parça parça ettiniz, kafasının çalışmadığını kanıtladınız. Peki ya sonra? Siz kendinizi iyi hissedeceksiniz. Ya karşınızdaki kişi? Onu küçük düşürmüş olacaksınız. Gururu kırılacak. Size gücenecek. Ayrıca unutmayın: Düşüncelerinin yanlışlığı kanıtlansa da, insan aynı düşünceleri savunmaya devam eder. Bir münakaşadan en iyi sonucu almanın tek yolu münakaşadan kaçınmaktır. -Dale Carnegie
  • Bu düzenlemenin bu zamana kadar gelmemesi tuhaf..

İstedikleri kadar düzenleme yapsınlar. Hayat pahalılığı olan bir ülkede eğitimde olmaz. Ne alaka diyebilirsiniz ama detaylı düşünmekte fayda var.

İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim.
  • Madem öyle istiyorsunuz, Dini kıyafetleri ve sakalları da yasaklayın. Tabi sizin istediğiniz tek şey kendinize göre dizayn ettiğiniz(Arap coğrafyasındaki Müslümanlık ile alakası olmayan) dine göre sınırları belirlemek istiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jose_Gökhan -- 10 Ekim 2025; 13:44:19 >

Halbuki sürekli 90'lara sövüp sayarlardı.

imam hatiplerden bile kendi islamcı aileleri çocuklarını kaçırma derdindeler :)))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 10 Ekim 2025; 22:47:5 >
  • Bu arada zaten öğretmenin giyeceği kıyafetler yönetmelikle belirtilmişti. Sendikaların aldığı sivil itaatsizlik kararıyla öğretmenler okullara serbest gelebiliyorlar. Uzun yıllar öğretmenlik yapan biri olarak absürd şekilde giyinip okula gelen bir öğretmen görmedim. Ne kendi kurumumda ne de başka kurumlarda. Genelde etek olarak en fazla diz hizasında etek giyenler oluyor, erkeklerde de kot zaten klasik biraz saç sakal dağılmış olabiliyor. Diğer türlü daracık taytmış, mini etekmiş bunları giyen öğretmen görmedim. Bulunduğum yerde genç öğretmenler ağırlıkta olmasına rağmen.

Bu arada öğretmen rol model olma işi eskide kaldı artık rol modeller influecerlar, youtuberler.

• Kontrollü şekilde bazı şeyler esnek bırakılmalı mesela erkeğin makyajı sakaldır. Sakalsız bazı erkekler gerçekten çok çirkin oluyor. Ama bu suistimal edilip sofi gibide bırakılmamalı hafif kirli yada keçi şeklinde bırakılabilir. Saçta da belli bir uzunluğa kadar izin verilmeli.

Bayanlara gelince teşhircilik düzeyindeki kıyafetler yasak olmalı , Kot giyilebilir ancak dar vücut hatlarını belli eden kotlar yerine daha geniş tercih edilebilir. Etekler diz boyunda olmalı. Üst giysiler dekolte barındırmamalı

Bu tarz uygulanırsa herşeyin ortası bulunmuş olur.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.