Şimdi Ara

Meade Polaris 130 EQ Teleskop İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meade Polaris 130 EQ Teleskop İncelemesi
    Meade, 2016 senesinin son aylarına doğru ürettiği Meade Polaris 130 EQ teleskobunu, gözlemcilerle tanıştırmıştı ve profesyonel gözlemciler tarafından büyük ilgi görmüştü. Benimde daha yeni elime geçti ve hemen gözlem yaparak inceleme fırsatı buldum. Teleskobun fiziksel ve yüzeysel incelemeleri, gerçekten son derece mükemmel dizayn edilmiş. Ayrıca, Meade tarafından üretilen mercekleri ve kundak yapısı, son derece profesyonel şekilde teleskoba yerleştirilmiş. İsterseniz, Polaris 130 EQ teleskobunun fiziksel özelliklerine ve gözlem yeteneklerine değinelim.

    Meade Polaris 130 EQ Teleskop İncelemesi


    Meade Polaris 130 EQ Özellikleri

    Teleskop tamamı ile Meade üretimi ve en ince ayrıntısına kadar Meade etiketi taşıyor. Yani, Meade bu teleskobunda tüm hünerlerini göstermiş ve tamamen gözlemcilere göre dizaynını yapmış. Ayrıca amatör gözlemciler içinde, kolay bir kundak yapısı imal etmiş. Teleskobun kundak yapısı; ekvatoryal olup, hassas gök cisimlerini rahatlıkla ve basit eksen dönüşleriyle gözlemleyebilirsiniz.

    Teleskobun fiziksel ve rakamsal özelliklerine geçecek olursak; Meade polaris, odak uzaklığı sebebi ile birçok gök cismini sorunsuz bir şekilde gözlemleyebilir. Meade 130 EQ’nun odak uzaklığı 650mm olup, en önemli özelliklerinden olan diyafram açıklığı ise tam 130mm’dir. Bu oranlar hem amatör gözlemciler için, hem de orta düzey gözlemciler için çok iyi rakamlar. Ayrıca bu oranlardan ziyade, teleskobun genel yakınlaştırma, zoomlama kapasitesi 1200x olarak imal edilmiş. Ay üzerinde bu yakınlaştırma özelliğini kullanırsanız, Ay yüzeyindeki kraterleri rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz.

    Meade Polaris 130 EQ Teleskop İncelemesi


    Meade Polaris 130 EQ İle Gözlemlenecek Gezegenler

    Teleskobun diyafram açıklığı ve yakınlaştırma özelliği, gerçekten son derece mükemmel düşünülmüş. Bu iki özellik ile, birçok gök cismini sorunsuz ve orijinal renkleri ile gözlemleyebilirsiniz. Hatta kapalı havalarda dahi, teleskobun ışık toplama gücü gerçekten çok güzel çalışıyor. Fakat daha güzel görüntü ve daha berrak gözlem yapmak isterseniz, açık havalar ilk seçiminiz olsun.

    - Ay gözlemi yapacak olursanız, açık havalarda ve bulutsuz havalarda gözlem yapmanızı öneririm. Çünkü, daha sağlıklı gözlem yapabilirsiniz. Açık havalarda yapacağınız gözlem, Ay yüzeyinde bulunan kraterleri ve büyük dağları görmenize olanak sağlayacaktır.

    - Sirius gözlemi, eğer amatör olarak gözlem yapacak olursanız, bu gök cismini ilk başlarda gözlemlemeniz çok zor olacaktır. Fakat gök yüzünü öğrendiğiniz taktirde, yukarıda vermiş olduğum gibi gözlem yapabilirsiniz. Ayrıca, gök cisminin uzaklığı sebebi ile, teleskobun ışık toplama gücü yetersiz kalıyor.

    Meade Polaris 130 EQ Teleskop İncelemesi


    Meade Polaris 130 EQ Almalı Mıyım?

    Teleskobun en ince ayrıntısına kadar size inceleme görüşlerimi aktardım. Şahsen ben amatör olarak ilgilenseydim ve ilk teleskobumu alacak olsaydım, seçimimi ya Meade’nin bu serisinden veya Celestron’un serisinden yapardım. Ayrıca, uzun ömürlü ve sağlam bir teleskoba sahip olmak istiyorsanız, Meade polaris 130 EQ teleskobunu içtenlikle öneririm…

    Kaynak:http://www.teleskoplar.org/2017/10/meade-polaris-130-eq-teleskop-incelemesi.html







  • öncelikle hayırlı olsun..

    celestron EQ 127 ile karşılaştırma yapma şansınız varsa hangisi ürünü önerirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selahattın ısık

    öncelikle hayırlı olsun..

    celestron EQ 127 ile karşılaştırma yapma şansınız varsa hangisi ürünü önerirsiniz.

    Merhaba, geç cevap veriyorum kusura bakmayın.

    Aslında bahsettiğiniz ürün yani, Celestron 127 EQ ve Meade Polaris 130 EQ arasında çok fazla fark yok. Ama, iç ve dış malzeme yapılarında gözle görülür, kalite bazlı farklılıklar mevcut.

    Eğer gözleme yeni başlayacaksanız; Celestron 127 EQ teleskobunu, eğer daha önce teleskop kullandıysanız ve gökyüzünü biliyorsanız; Meade Polaris 130 EQ teleskobunu önerebilirim.

    Ayrıca, Celestron 127 EQ incelemesini de '' buradan '' okuyabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekirbulut66 -- 17 Mart 2018; 18:15:44 >




  • Merhaba derin uzay incelemesi yapılabilir mi (bulutsu,galaksi,vb)? Siz inceleme yaptınız mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaan Papila K kullanıcısına yanıt
    En fazla gunes sisteminde kullanilabilir.

    Daha uzak mesafeler icin profesyonel aparatlar gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Derin uzay incelemesi için önerebileceğiniz bir teleskop var mı? 1500-2000tl arası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.