Şimdi Ara

MCSE mi PLC mi ne yapsam nereye yönelsem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar askerden dönmüş iş tecrübesi pek olmayan bir elektronik mühendisiyim..MCSE ( microsoft sistem uzmanlığı ) kursuna gittim 2 sene önce.fakat sertifika almadım.ingilizcem iyi seviyede.6ay ortaokul öğrencilerine ingiilzce öğretmenliği yaptım..aslında elektriğe elektroniğe ilgim daha fazla gibi...kendim evde hobi devreleri yaparım..amplifikatör yapıp 3-4 arkadaşa sattım küçüklükten beri meraklıyım..size soruyorum acaba hangisini seçsem hangisine yönelsem.PLC ve PIC kursuna yazıldım..kafam o kadar karışık ki..çok sıkıntı yapıyorum kendime..evlilik çağım da geldi 27 yi doldurdum.önerilerinizi bekliyorum..lütfen fikirlerinizi belirtin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut1001 -- 5 Kasım 2009; 1:10:13 >



  • sistem uzmanlığı sizi teknikerlik seviyesindeki pozisyonlara yönlendirir, bu eğitim kapasitenizin daha altında çalışma ve ücretlendirme demektir. endüstriyel pozisyonları tavsiye edebilirim, böylece 4 yıllık eğitiminizin katkısını iş hayatınıza yansıtabilirsiniz. daha tutarlı bir çalışma hayatınız olur. bu arada ülkede oluşan yeni fırsatlar var. yeni kurulan bir kaç fiber omurga mevcut, bunlar altyapılarını genişletme telaşı içerisindeler. mobil uygulamaların yaygınlığıda saha operasyonlarının önemini arttırıyor. açılan pozisyonları yakalayıp, giriş seviyesi ücret ile bir yerden başlayabileceğiniz öngörüyorum, başarı dileklerimle.
  • bazı iş arkadaşlarından duyduğum şu. elektronik işi yaş iş..iş zor bulursun vs..halbuki ne çileler çekip bitirdim o bölümü..fakat şu an işsiz kaldım iş arıyorum iş yok..Fiber işini de duydum yönlenmek isterim aslında teknik konular daha çok ilgimi çekiyor
  • cevabınız için çok teşekkür ederim..başka arkadaşlardan da tavsiyeler bekliyorum..bundan sonra edineceğim iş belki de iş hayatımın bundan sonraki kalan kısmını belirleyecek çünkü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut1001 -- 5 Kasım 2009; 1:20:29 >
  • bir arkadaş PLC de çalışır isen 40 yaşında hala kod yazar durursun uzamaz kısalmazsın dedi.böyle bir durum var mı gerçekten?.yani çalışacağım iş bana biraz da kariyer sağlamalı yükselmemi sağlamalı diye düşünüyorum.yoksa ne anlamı kalır değil mi.satış mühendisi olarak çalışıp da 5sene sonra insanlar kolaylıkla müdür olabiliyorlar çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut1001 -- 6 Kasım 2009; 0:15:50 >
  • cevap verecek kimse yok mu arkadaşlar
  • Network alanina yonelmenizi tavsiye ederim...CCNA dan baslarsiniz..Hem kendinizi herzaman gelistirebileceginiz bir dal..cok kolay degil ama cokta zor degil...ayrıca bu konuda ciddi bir uzman acigi var..Network herkesin yapabilecegi ya da sevebilecegi bir dal degil bilmiyorum ciddi anlamda dusundunuzmu....MCSE gibi dusunmeyin....Sistem tarafindan kazanci cok daha fazla..Kaldiki ingilizcenizde varsa bence hic baska birsey dusunmeyin...
  • elektronik mühendisi iseniz quick net gibi (fiber optik internet) firmaların çalışma alanına girmenizi tavsiye ederim. iletişim telekomikasyon şu anda en geçerli dal.
  • oranın marmara müdürü bizim eskilderden bi abi..girsem iyi olur aslında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut1001

    bir arkadaş PLC de çalışır isen 40 yaşında hala kod yazar durursun uzamaz kısalmazsın dedi.böyle bir durum var mı gerçekten?.yani çalışacağım iş bana biraz da kariyer sağlamalı yükselmemi sağlamalı diye düşünüyorum.yoksa ne anlamı kalır değil mi.satış mühendisi olarak çalışıp da 5sene sonra insanlar kolaylıkla müdür olabiliyorlar çünkü.


    bu bardağa nasıl baktığınıza bağlı, almanya siemens te 65 yaşında amcaların telco cihazlarına kod yazdığını gördüm. aylıkları 5 basamaklı. zaten o kodları onlardan başka bilen de yok. satış kanalını seçerseniz, başarınız sadece lisans eğitiminize değil insan ilişkilerindeki becerinize de bağımlı. bu ciddi bir dezavantaj. bunu bir çok kişi "ağız kokusunu çekmek" olarak tanımlıyor.

    ömrünüz yemeklerde, ihale salonlarında, kabul komisyonlarında çürüyebilir. dikkatli birseçim yapmanız gerekir. ama eğer ki insan ilişkilerinde gerçekten iyi iseniz (basit bir örnek vereyim ayda en az bir kez canlı irtibat kurduğunuz 200 kişiden geniş bir profesyonel ağınız -yani sizin sattığınız bir şeyle ilgilenecek çevreniz- var ise doğru bir karar vediğinizi söyleyebilirim.




  • Sistem uzmanlığıda iyi tabi ama sizle alakalı işte, merak yetenek ilgi alaka vs.. İyi bir sistem uzmanı ayda 2-3 bin i rahat devirir. Tabi öncelikli olarak para olayı deilde, sevdiğiniz iş olması daha önemli. ABD de orta düzeyli sistem uzmanları 50-60bin dolar alıyor, ilanlarıda mevcut hatta(dün 56000$ maaş ile ilan gördüm içim gitti) ama maalesef burası bizim ülkemiz:)
  • PLC işlerini fabrika ortmaına öğrenip kendinizi geliştirebilirisniz.PC üzerinde ne kadar bilirseniz bilin işlem gerçek sorunları çözmeye gelince sorunlar başlıyor.

    Tavsiyem sistem uzmalığına yönelin.PLC işi elektronil müh. için sadece tasatım aşamasında kalır.Plc usta başlarının işidir ve yanındaki elemanların.
    Size iş düşmez.düşmüyorda.Bide işin maddi durumu var.PLC bilene ek para vermiyolar.

    sistme uzmanlığı derim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.