Şimdi Ara

Mazda3 vs Honda Civic

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2008-2011 arasindaki modellerine bakiyorum(Mazda3 1.6 impressive ve honda civic 1.6 elegance).
    Otomatik sanzumanlari nasildir? Mazdanin gorunumu ve donanimi cok guzel ancak 4 ileri olmasi biraz korkutuyor. Bu iki model hakkinda gorusleriniz nelerdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Honda Civic piyasa aracı diye tabir edilen bir marka/model. Haliyle Mazda ile aynı yaş benzer km.de aralarında 10.000 TL.ye varan fiyat farkı oluşuyor. Üstelik donanıma bakıldığında Mazda3 daha dolu.

Mazda'da 4, Civic'te 5 ileri tam otomatik sorunsuz şanzıman bulunuyor. Buradan hareketle Mazda'nın Civic'e oranla bir tık daha fazla yakacağını var sayabiliriz. Ancak belirtmeliyim ki Civic'te yakıt cimrisi bir araç değildir. Kısacası her iki aracı da LPG'siz kullanmak cüzdan sağlığına zararlıdır.

Esas karar vermen gereken nokta yakıt değil, yedek parça olmalıdır. Prensip olarak zaten kasko yaptırılmadan yollara çıkılmasına karşıyım. İlk bir iki yıl biraz külfetli gelse de, hasarsızlık indirimleri ile, Zorunlu trafik Sigortasından daha düşük fiyata kasko yaptırılıyor.

Kasko ile olası bir kaza sonrasında, yüksek onarım maliyetinden kurtarsan da, yedek parça bekleme süresi biraz can sıkabilir.

Periyodik bakım olarak gözünü korkutmasın sanayi de fiyatlar benzerdir. Hatta ön fikir oluşması açısından her iki araç için Bosch marka filtre set ilan linki ekliyorum.

Honda Civic :
    https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/bosch-honda-civic-sedan-1-6i-vtec-2006-2012-3-lu-filtre-bakim-seti-r16a1-294741914?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*232252887*22324021167*58375872927*%7btype%7d*294741914*pla-372841436860&gclid=EAIaIQobChMIy8KB1O2B1wIVkBoYCh3-mwQdEAQYBSABEgK9cfD_BwE&gclsrc=aw.ds&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

Mazda3 :
    https://urun.n11.com/filtre-setleri/mazda-3-16-2009-2012-bosch-filtre-set-yaghava-ve-polen-P153776952?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMIobH2yO2B1wIVXYwZCh0CYA22EAQYBSABEgIms_D_BwE&gclsrc=aw.ds

Son olarak Japon kardeşlerin hitap ettiği kitle kullanım olarak birbirinden çok fazla olmasa da ayrılmaktadır.

Honda Civic, daha yumuşak bir sürüş, daha geniş iç mekan ve bagaj sağlamakta, daha evcimen bir algı yaratmaktadır.

Mazda3 ise daha genç kitleye hitap ederken, görünüm ve sürüş olarak sportif, daha stabil sürüş deneyimi sunmaktadır.

Karar vermek biraz zor olsa da, hangisini alırsan al kesinlikle pişmanlık duymayacak, ama komşunun tavuğu misali yolda diğer aracı gördüğün zaman şöyle bir bakmaktan kendini alamayacaksın.

Şimdiden hayırlı olsun...
    Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi, yol tutuş konusunda Mazda3, Focus ve Astra ile liderliği paylaşır.

Civic konfor-yol tutuş konusunda denge tutturduğundan daha yumuşak karakterlidir. Bu nedenle bu üç modelin bir miktar gerisinde kalır. Ama bu demek değildir ki savrulmaya müsaittir. Saçma sapan hareketler yapılmadığı müddetçe VSC (ESP) yardımıyla izini korumayı başarır.

Zaten Corsa'dan sonra her iki model de sana yola vakumla yapışıyormuş hissi yaşatır.

LPG'ye gelirsek. Bulunduğun şehirde internetten araştırarak sorunsuz dönüşüm yapan firmaları bulabilirsin.

Tek dikkat etmen gereken ismi duyulmuş marka seçmen BRC, Prins, Atiker, Landirenzo vb..

Unutulmaması gereken, LPG'de markadan ziyade, montajı yapan ustanın kapasitesidir.

Eğer LPG montajlı araç alacaksan, bir motor ustasına gösterip durumunu kontrol ettirebilirsin.

Silindir kapak contası sorununu senin tek tespit edebileceğin veri, motor soğuk iken aracın anahtarını çevirdiğinde tek seferde stop etmeden çalışıyorsa sorun yoktur. Çünkü Conta eridiyse ilk marşta çalışmama sorunu ile kendisini belli eder.

Her iki araçta LPG ile sorunsuz kabul edilen atmosferik motorlara sahiptir.

Ancak kabul edilmelidir ki bu motorlar benzin ile çalışmak için üretilmiştir.

Bu nedenle 4500 devir üstü LPG ile kullanılması sorun çıkarması ihtimalini arttıracaktır.

Uzun yolda da saat başı beş dakika kadar benzin ile gidersen motor sağlığı açısından faydalıdır.

Bir diğer husus şanzıman. Corsa'nın vites cinsini belirtmemişsin. Kararsızlık yaşadığından hereketle tek kavrama robotize olduğunu varsayarsak, tork konventörlü tam otomatik şanzımanlar, kararsızlık yaşama konusunda en sorunsuz olanlardır.
  • Honda Civic piyasa aracı diye tabir edilen bir marka/model. Haliyle Mazda ile aynı yaş benzer km.de aralarında 10.000 TL.ye varan fiyat farkı oluşuyor. Üstelik donanıma bakıldığında Mazda3 daha dolu.

Mazda'da 4, Civic'te 5 ileri tam otomatik sorunsuz şanzıman bulunuyor. Buradan hareketle Mazda'nın Civic'e oranla bir tık daha fazla yakacağını var sayabiliriz. Ancak belirtmeliyim ki Civic'te yakıt cimrisi bir araç değildir. Kısacası her iki aracı da LPG'siz kullanmak cüzdan sağlığına zararlıdır.

Esas karar vermen gereken nokta yakıt değil, yedek parça olmalıdır. Prensip olarak zaten kasko yaptırılmadan yollara çıkılmasına karşıyım. İlk bir iki yıl biraz külfetli gelse de, hasarsızlık indirimleri ile, Zorunlu trafik Sigortasından daha düşük fiyata kasko yaptırılıyor.

Kasko ile olası bir kaza sonrasında, yüksek onarım maliyetinden kurtarsan da, yedek parça bekleme süresi biraz can sıkabilir.

Periyodik bakım olarak gözünü korkutmasın sanayi de fiyatlar benzerdir. Hatta ön fikir oluşması açısından her iki araç için Bosch marka filtre set ilan linki ekliyorum.

Honda Civic :
    https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/bosch-honda-civic-sedan-1-6i-vtec-2006-2012-3-lu-filtre-bakim-seti-r16a1-294741914?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*232252887*22324021167*58375872927*%7btype%7d*294741914*pla-372841436860&gclid=EAIaIQobChMIy8KB1O2B1wIVkBoYCh3-mwQdEAQYBSABEgK9cfD_BwE&gclsrc=aw.ds&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

Mazda3 :
    https://urun.n11.com/filtre-setleri/mazda-3-16-2009-2012-bosch-filtre-set-yaghava-ve-polen-P153776952?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMIobH2yO2B1wIVXYwZCh0CYA22EAQYBSABEgIms_D_BwE&gclsrc=aw.ds

Son olarak Japon kardeşlerin hitap ettiği kitle kullanım olarak birbirinden çok fazla olmasa da ayrılmaktadır.

Honda Civic, daha yumuşak bir sürüş, daha geniş iç mekan ve bagaj sağlamakta, daha evcimen bir algı yaratmaktadır.

Mazda3 ise daha genç kitleye hitap ederken, görünüm ve sürüş olarak sportif, daha stabil sürüş deneyimi sunmaktadır.

Karar vermek biraz zor olsa da, hangisini alırsan al kesinlikle pişmanlık duymayacak, ama komşunun tavuğu misali yolda diğer aracı gördüğün zaman şöyle bir bakmaktan kendini alamayacaksın.

Şimdiden hayırlı olsun...

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Benim merak ettigim konu guvenlik, viraja 100le girerken 'lan ben bu virajdan cikabilir miyim, arka tarafi atar mi acaba' sorusunu sordurtmasin. Simdi Opel Corsa 2005 kullaniyorum ve o guvenin g'si bulunmamakta, hem yol tutusu hem de fren konusunda. Bir diger sorun da 1le 2. vites arasindaki kararsizlik. Bunu opelde cok yasadim, mazda ya da honda'da bu sorunu yasar miyim?

Benzin konusu pek sikinti degil, LPG'li olmasi motor sagligi acisindan nasildir? Bu soruyu hem mazda hem de honda icin soruyorum.

Civic konfor-yol tutuş konusunda denge tutturduğundan daha yumuşak karakterlidir. Bu nedenle bu üç modelin bir miktar gerisinde kalır. Ama bu demek değildir ki savrulmaya müsaittir. Saçma sapan hareketler yapılmadığı müddetçe VSC (ESP) yardımıyla izini korumayı başarır.

Zaten Corsa'dan sonra her iki model de sana yola vakumla yapışıyormuş hissi yaşatır.

LPG'ye gelirsek. Bulunduğun şehirde internetten araştırarak sorunsuz dönüşüm yapan firmaları bulabilirsin.

Tek dikkat etmen gereken ismi duyulmuş marka seçmen BRC, Prins, Atiker, Landirenzo vb..

Unutulmaması gereken, LPG'de markadan ziyade, montajı yapan ustanın kapasitesidir.

Eğer LPG montajlı araç alacaksan, bir motor ustasına gösterip durumunu kontrol ettirebilirsin.

Silindir kapak contası sorununu senin tek tespit edebileceğin veri, motor soğuk iken aracın anahtarını çevirdiğinde tek seferde stop etmeden çalışıyorsa sorun yoktur. Çünkü Conta eridiyse ilk marşta çalışmama sorunu ile kendisini belli eder.

Her iki araçta LPG ile sorunsuz kabul edilen atmosferik motorlara sahiptir.

Ancak kabul edilmelidir ki bu motorlar benzin ile çalışmak için üretilmiştir.

Bu nedenle 4500 devir üstü LPG ile kullanılması sorun çıkarması ihtimalini arttıracaktır.

Uzun yolda da saat başı beş dakika kadar benzin ile gidersen motor sağlığı açısından faydalıdır.

Bir diğer husus şanzıman. Corsa'nın vites cinsini belirtmemişsin. Kararsızlık yaşadığından hereketle tek kavrama robotize olduğunu varsayarsak, tork konventörlü tam otomatik şanzımanlar, kararsızlık yaşama konusunda en sorunsuz olanlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 22 Ekim 2017; 12:39:49 >

• Gercekten cok degerli bilgiler paylastiniz. Cok tesekkur ederim ilginiz icin.

mazda daha agir basiyo nedense bana accord kullaniyorum ama aklim bi mazda 6 da

lpg siz arac alip siz taktirin mumkunse daha mantikli

lpg nin en buyuk dezavantaji yuksek sicaklikta yanmasi ve motoru haslamasi resmen ozellikle celik olmayan subaplar ve ekzost manifolduna cok zarari oluyor yani motor parcalari daha yuksek sicaklikta calisir buda yuksek devirlerde dahada zarar ama japon otolari lpg yi severler guzel usta guzel kit (prins ) sorunsuz binersiniz

uzun sure kullanicaksaniz mazda

alip satarim biraz biner derseniz honda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Honda Civic mi Toyota corolla mı?
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ozturk29 kullanıcısına yanıt
    Uzun sure kullanmayi hedefliyorum. LPG takilmamis arac bulsam ve LPG taktirmasam ne kadar yakit tuketimi olur? 4 ileri diye 12 litre gorur muyum sehiricinde, yoksa 9 - 10 civari mi olur?

Orijinalden alıntı: 4-73

Uzun sure kullanmayi hedefliyorum. LPG takilmamis arac bulsam ve LPG taktirmasam ne kadar yakit tuketimi olur? 4 ileri diye 12 litre gorur muyum sehiricinde, yoksa 9 - 10 civari mi olur?

Fabrika verisi 10 litre, altını beklemeyin zaten. Tabi trafiğin olmadığı bir anadolu şehrindeyseniz başka. Eğer istanbulda iseniz 13 bile görebilir.
    10 lt yi kesin gecer benzinde

lpg 12-13 minimum yakar sehir ici

bende accord 2.4 var sehir ici 14-16 sehir disi 9-10 ama ben seri kullaniyorum

en onemlisi benzinde arac kendi kimligine burunuyor hissediyorsunuz ama lpg ekonomisi baska oluyor iki sene benzinli bindim basedemedim lpg can suyu oldu acikcasi :)

lpg yi siz taktirirsaniz bobin parasini cebinize koyun hatta degistirin

• mazda'nın 2. eli ölüdür. civic'in çok iyidir. civic çok yakar, mazda'yı bilmem. ben şahsen seçenekler bunlar olsa civic'i tercih ederdim. şimdi mazda'cılar mazda şöyle mazda böyle diyecek belki ama bence civic'den bir farkı yok.

Orijinalden alıntı: beyinsis

mazda'nın 2. eli ölüdür. civic'in çok iyidir. civic çok yakar, mazda'yı bilmem. ben şahsen seçenekler bunlar olsa civic'i tercih ederdim. şimdi mazda'cılar mazda şöyle mazda böyle diyecek belki ama bence civic'den bir farkı yok.

Mazda araç sattın mı ? Hayır merak ediyorum kusura bakma ondan dolayı soruyorum. Ben sattım ve en fazla bir hafta içinde gitti daha hızlı satanlarda gördüm ama arkadaşımın golfü vardı klasik vw fazla para yazıp çakarım mantığından tam 6 ay satamadı. Araban temizse ve doğru fiyatsa her türlü satılır.

Konuyu soran arkadaşa gelince alacaksan mazda3 2012 makyajlı kasa al. Hem eksikleri giderilip ön görünümü çok şık oldu. Ayrıca donanım olarak daha üstün rakibi ile kıyasladığımda. İkiside hemen hemen aynı yakmakta olduğundan iyi düşünüp karar verin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MZR34

quote:

mazda'nın 2. eli ölüdür. civic'in çok iyidir. civic çok yakar, mazda'yı bilmem. ben şahsen seçenekler bunlar olsa civic'i tercih ederdim. şimdi mazda'cılar mazda şöyle mazda böyle diyecek belki ama bence civic'den bir farkı yok.

Mazda araç sattın mı ? Hayır merak ediyorum kusura bakma ondan dolayı soruyorum. Ben sattım ve en fazla bir hafta içinde gitti daha hızlı satanlarda gördüm ama arkadaşımın golfü vardı klasik vw fazla para yazıp çakarım mantığından tam 6 ay satamadı. Araban temizse ve doğru fiyatsa her türlü satılır.

Konuyu soran arkadaşa gelince alacaksan mazda3 2012 makyajlı kasa al. Hem eksikleri giderilip ön görünümü çok şık oldu. Ayrıca donanım olarak daha üstün rakibi ile kıyasladığımda. İkiside hemen hemen aynı yakmakta olduğundan iyi düşünüp karar verin.

her aracın kolay satılabildiği bir rakam vardır. bu, o aracın 2. elinin iyi olduğunu göstermez. mesele aracı kolay satabildiğin rakamda zararı minimum tutmaktır. civic bunu sağlıyor, mazda sağlamıyor.

civic'in 2. eli çok iyidir ve senede 300-500 tane satan mazda'nın çok kötüdür. bunun nesini tartışıyorsun anlamadım? bu bir gerçek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 23 Ekim 2017; 9:18:7 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MZR34

quote:

her aracın kolay satılabildiği bir rakam vardır. bu, o aracın 2. elinin iyi olduğunu göstermez. mesele aracı kolay satabildiğin rakamda zararı minimum tutmaktır. civic bunu sağlıyor, mazda sağlamıyor.

civic'in 2. eli çok iyidir ve senede 300-500 tane satan mazda'nın çok kötüdür. bunun nesini tartışıyorsun anlamadım? bu bir gerçek.

Kulaktan dolma bilgiler anlatıyorsun ondan yazıyorum.

• Ben de mazda 3 baktım ama içime sinen bulamayınca impreza aldım. 2011 1.5 4ileri a/t. 1 sene oldu tam, kredisi yeni bitti :)

12 13 litre uçuk veriler. Son 8bin km ortalaması 8.4gosteriyor. kışın kısa mesafe git gel olunca 10uzeri oluyor.

• Bir honda civic kullanıcısı olarak hondayı ata altın olarak değerlendirirm. Cok ciddi pirim yapan, yüksek talebi olan bir araçtır. (Özellikle fd6 kasaları) Kullanım ve yakıt olarak birbirlerinden çok farklı olduğunu düşünmüyorum. (mazda kullanmadım bilmiyorum) Bende 2011 elegance var iki defa noterden döndüm. Arabadan ayrılamadım bir türlü. Prince marka lpg var izmirde karışık full depo lpg (100 liraya doluyor) 340-380 km arası yol yapıyor.

Açıkçası hangisini temiz ve kesenize uygun bulursanız almaktan çekinmeyin ikiside güzel ve sorunsuz araçlardır. Satış konusunda yukarıdaki arkadaşların dediği gibi uygun fiyata kısa sürede satılabilir. Bu işler birazda kısmet işidir tabi. Ama ne olursa olsun hondanın talebi mazdaya göre fazladır. Bu gerçek göz ardı edilemez.
  • Benim ilk arabam Mazda 3 touring.2009 modeldi.onu 1.5 yıl önce 102 bin km'de sattım.3 yıl kullandım.otomatikdi.bakim dışında sanayiye gitmedim.arabayi satışa koydum.37bin son fiyatdi.siyah full boyasız BRC LPG vardı.hasar kaydi Yokdu.2 ay ilanda bekledi.arayan pek olmadi.ilandan kaldırdım.3 ay sonra tekrar ilana koydum.36500 e sattım.(aynı dönemde boyasız 2005 Corolla 130 bin km'de 34 e satıldı )sonra 2011 premium civic aldım 40 binde.otomatik.bundanda memnunum.sorun yaşamadım.konfor olarak iki arabada bana göre aynı.bagaj hacmi çok yakın.iki araba arasında yol tutuş fren mesafesi anlamında bir fark yok.en önemli fark Civic özellikle uzun yolda daha az yakıyor.3000 devirde 140-150 hiZ yapıyor.bu Mazda da 120 civarı.birde civic ikinci eli kuvvetli.temiz bir civic çok kolay satılır.mazdayi bilen arayan alır.ama aynı km aynı yıl Mazda ile Civic arasında 10 bin fiyat farkı da olur :)

Kardeşim gerçek bilgiler değil bunlar. Ben geçen ay bir 2010 mazda 3 aldım, ve ilanın ilk günüydü, eğer ben acele etmeseydim, başka biri alacaktı. Tabi fiyatın bunda çok büyük etkisi de oldu. Normal bir piyasa fiyatı talep edilirse her araç hemen satılabilir. Ki ben o son 2 hafta deli gibi Mazda 3 arıyordum.

İzlenimlerimi sorarsan, ki bu model yaşındaki VW 'nin ve Renault ve Toyota'nın tüm binek modellerini kullandım - o zamanlar satış danışmanıydım - Bu araçların C segmentlerinin hiç biri bir C segmenti olan Mazda 3 yapmaz. Direksiyon tepkisinden tutun da, aracın size verdiği sürüş hissi ile gerçekten çok iyi bir araç. Bunu her Mazda kullanıcısı da zaten söyler. Öncesinde, benzer sözler duyunca "marka saplantısı" diyordum kendimce ama kullanınca öyle olmadığını insan anlıyor.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.