Şimdi Ara

Mazda'dan 10 yeni model geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mazda'dan 10 yeni model geliyor



    Japon otomotiv üreticisi Mazda, yeni dönemde birçok önemli yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor.



    2021 yılını genel çerçevede değerlendiren ve markanın yeni dönem stratejileri ile ilgili bilgiler paylaşan Mazda Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Direktörü Tamer Atsan, "Dünya çapında çip krizi ve pandemi koşulları sebebiyle 90-100 milyon olan otomobil üretimi, 2020 yılında 77 milyona düşerken, 2021 yılında yüzde 10'luk bir düşüş daha bekleniyor. 2022 yılındaysa çip krizinin yıl ortasında gündemimizden çıkması, pandeminin etkilerinin bahar aylarında azalmasıyla otomotiv sektörünün tekrar canlanacağını ve eski güzel günlerine kavuşacağını öngörüyoruz." şeklinde konuşurken, yakın gelecekte Mazda'nın 10 yeni modelle otomobil tutkunlarının karşısına çıkacağını dile getirdi. 



    Mazda'nın elektriklileşme sürecindeki stratejilerine de değinen Atsan, içten yanmalı konvansiyonel motorlardan hala alınacak verimin olduğunu ifade ederken, "Bunun en iyi örneğini Mazda, SKYACTIV teknolojisi ile kanıtladı ve bu teknolojiyi bazı markalar ile paylaştı. Mazda, içten yanmalı motorlardan alınan verimi artırırken, elektrikli otomobillerini de adım adım devreye alıyor ve gelecekteki yerini alıyor.



    Ayrıca Bkz.Renault'nun 'fabrika çıkışlı 2. el otomobil' modeli Türkiye'ye de gelebilir



    Bugün gelinen noktada elektrikli otomobiller konusunda geliştirilecek teknolojilerle birlikte alınacak yol mevcut, zira bir batarya dolumu ile ulaşılan maksimum mesafe, otomobillerde ortalama 200-500 km arasında değişmekte, üstelik pilin şarj süresi minimum 45 dakika ve sürücülerin seyir akışını engelleyecek boyutta. Ayrıca elektrikli otomobillerin kullandığı enerjinin daha makul seviyelere çekilmesi, alınacak vergilerin düşürülmesi ve böylelikle elektrikli otomobillere geçişin Avrupa’da olduğu gibi, ülkemizde de devlet kanadında desteklenmesini umuyoruz. Sonuç itibariyle bu dönüşümün 10 yıl içerisinde hızlanarak gerçekleşmesini bekliyoruz." dedi.



    Mazda'dan 10 yeni model geliyor



    Dört model ile bayilerimizi ayakta tuttuk, e-call çözülürse 10 yeni model yolda



    Mazda'nın dört modeli ile bayilerini ayakta tutmayı başardığını kaydeden Atsan, iki yıldır markanın gündeminde olan e-call (Acil Çağrı Sitemi) konusunda Avrupalı ve Japon meslektaşları ile önemli aşamalar kaydettiklerini söyledi.



    "Buradaki sorun, Türkiye’de yönetmeliklerin, bu sistem içerisindeki SIM kartının Türk operatörlerden birine ait olmasını şart koşması. Mazda’nın tüm otomobilleri, Avrupa’nın tüm ülkelerinde tek bir SIM ile roaming yoluyla acil çağrıya ulaşabilirken, Türkiye için Türk SIM kartıyla ayrı bir acil çağrı modülü oluşturmak, tüm testlerini yapmak zaman almakta." diyen Tamer Atsan, sözlerini şöyle sürdürdü:



    "Mazda, kendine özgü çizgileriyle ve geliştirdiği özel teknolojiyle önümüzdeki dönemde 10 yeni otomobilin lansmanını yapmaya hazırlanıyor. Bizim de hedefimiz öncelikli olarak e-call konusunu çözmek ve bayilerimizin teşhir salonlarında hâlihazırda Avrupa’da mevcut olan ve iki yıldır ithalatını e-call sebebiyle yapamadığımız en az dört modeli getirmek, bununla birlikte tüm yeni lanse edilecek modellerden vergi açısından uygun olanlarını müşteriler ile buluşturmaktır."









  • 90'lardaki Türkiye pazarındaki algılarını alıp da bu alt noktaya getirdikleri için emeği geçen herkese teşekkür ederim.


    Yani bu ülke ayağı iş yapmıyor ya da yapamıyor belli. Merkez bir şey demiyor mu aklım almıyor.


    Servis ağın yok ya doğru dürüst, bari özel bir kurumsal servis ağı ile anlaşma yap reklamını döndür. Örneğin bosch ile yapabilirsin.


    Satış ağı desen yerlerde, araç desen yok. Yazık oluyor güzelim arabalara, ben isterim Mazda'nın pazar payının artmasını ama adamlar istemiyor en başta. Sonra da bana ne deyip geçiyorum.

    Kardeşim ben 45 yaşındayım. Apaçilikle de bir alakam yok. PSA dediğin grup Fiat ile de bir ortaklığa girerek adamlar dev oldular. VW grup zaten adamlar dev. Beğenirsin begenmezsin o ayrı. Bu adamların grup satışları Mazda'nın içinden geçer. Tek bir örnek ile gelmekte olan elektrikli otomobil trenddinde başarılı olma şansın zor. Haa yüksek sıkıştırma oranına sahip benzinli motorlar gayet başarılı. Fakat bunu hybrid ile buluşturmadıktan sonra bir işe yaramaz bu saatten sonra.


    Bizim insanımızda parayla satın aldığı bir şeyi gözü kapalı övme huyu var. Sen de bu var benim anladığım. Mazda'yı bilen biliyor. Eti belli butu belli. Neyini övüyorsun? Övdüğün marka 2 yıla yakındır Türkiye'de satılmıyor. Bu bağlamda 10 modelle gelse ne olur gelmese ne olur. Adam bir e-call sistemine çözüm bulamamış. Adamların geçmişte estirdiği fırtınayı da biliyoruz, şu an ki motorlarında elde ettiği başarıyı da biliyoruz. Bunlar bariz gerçekler. Ama dediğim gibi bu fanatikliğe hiç gerek yok. Burada insanlar birşeyler paylaşırsa bilgi sahibi olur. Senin yaptığın sidik yarıştırmanın bir getirisi yok.

  • bize gelmiyor herhalde bu 10 model? gelse de değişmez bir şey zaten, o nedenle mazdaya hayırlı işler...

  • Mazdayı çok beğeniyorum ancak tr'de doğru düzgün satış ağı bile yok. Acaba tr'de sattıkları araç sayısı operasyon giderlerini karşılamaya yetiyor mu? :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkuba -- 31 Ocak 2022; 16:22:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni mazda 3 bekliyorum hala gelmedi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 90'lardaki Türkiye pazarındaki algılarını alıp da bu alt noktaya getirdikleri için emeği geçen herkese teşekkür ederim.


    Yani bu ülke ayağı iş yapmıyor ya da yapamıyor belli. Merkez bir şey demiyor mu aklım almıyor.


    Servis ağın yok ya doğru dürüst, bari özel bir kurumsal servis ağı ile anlaşma yap reklamını döndür. Örneğin bosch ile yapabilirsin.


    Satış ağı desen yerlerde, araç desen yok. Yazık oluyor güzelim arabalara, ben isterim Mazda'nın pazar payının artmasını ama adamlar istemiyor en başta. Sonra da bana ne deyip geçiyorum.

  • millet cayır cayır sattığına göre e-call olmadan, ya kanuni zorunluluk yok, ya alternatif çözüm var.


    örneğin çok mu zor e-call sistemini iptal ettirip de öyle ithal etmek aracı,


    e-call ayağına boş oturup maaş almak için mazda avrupayı oyalıyor olsalar şaşırmam.

  • Mazdada 2 litre alti pek motor yok. Cok heveslenmeyin

    Modelleri de cok eskidi. Kapsamli bi yenileme taze kan olacaktir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni kasa Mazda 3 gelse keşke

  • Acele etmeye gerek yok ; alıştık yeni çıkan araçların 5 sene sonra gelmesine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberi olmayanlar için söylüyorum. 1-2 ay öncesine kadar mazda 3 (2004-2009 modellerinde) ücretsiz direksiyon logosu-amblemi değişimi vardı. Hala var diye biliyorum. Ben afyonda değiştirdim. 2004 1.6 dynamic modeli var bende. Önce aradım sonra 3 hafta sonrasına sıra verdiler Eskişehirden kalkıp gittim değiştirdiler. 2004-2009 model arabası olanlar bir servisi arasın derim:) Konuya gelince yeni mazda 3 bekliyoruz ama fiyatı nasıl olucak orası muamma

  • Adamların TR de satmak gibi bir niyeti yok ki! Araç gelebilirmiş pehh.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ooo süper.

    Forumca herkese tavsiye edip asla almayacağımız 10 yeni model geliyor demek Mazda'dan 10 yeni model geliyor 

  • Malamadre Cruzz kullanıcısına yanıt

    Aracinizi cok dikkatle takip etmenizi tavsiye ederim hocam. Sizin kasalarda cok agir bir paslanma problemi var. Guvenlik zaafiyeti asamasina gelmeden fark etmeniz faydali olacaktir


    Pas vasitalar icin en olumcul cokus seklidir. Pasli arabanin yolda tekeri de kopar, kazada uce bese de katlanir


    Mazda'dan 10 yeni model geliyor
    Mazda'dan 10 yeni model geliyor
    Mazda'dan 10 yeni model geliyor
    Mazda'dan 10 yeni model geliyor
    Mazda'dan 10 yeni model geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autindustry -- 1 Şubat 2022; 9:16:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu ana kadar öyle bir durum olmadı Allaha şükür. İnşallah bundan sonra da olmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • e hadi artık yav bi çok marka bu sorunu çözdü mazdanın eksiği ne getirin artık meydan honda ile toyota ya kaldı ??

  • Japon markaların bir çoğu hızlı dönüşemedi...Fabrikaları bir bir kapatıp...çekirdek ana vatan üretimine dönmek zorunda kaldılar... Dünya'ya mal olmuş Toyota bile %100 Elektirikliye geçişi geciktirmek için elinden geleni yapıyor...


    çünkü biliyorlar ki elektirikli araç üretiminde bu kadar fazla sayıda işçiye ihtiyaç duyulmayacak olması...çeşitli haber ve raporlarda bu durumdan bahsediliyor...


    Mazda ise bu zamana kadar satış adetleri ile zaten butik bir marka idi (1990 model 626 2.0 8 sene ve 2005 model Mazda 3 1.6 HB 12 sene eskitmiş biri olarak yazıyorum)


    bugün biraz nostajli olsun diye cevap veriyorum (forumda yaşlı adam kaldı mı :) şu gif'i de koyayım Mazda'dan 10 yeni model geliyor 


    Mazda 3 'ü şuan getirse bile sanırım 30.000$ seviyesinde ve vergilerle kdv ötv ile 740-750bin tl gibi fiyatlardan bahsediyoruz... Mazda'dan 10 yeni model geliyor 





  • Mazda müşterisini en çok üzen firmalar arasındadır.
    -Ürün döngüsü çok hızlıydı eskiden. Her 4 senede bir araba çıkarırdı. Üzerdi müşterisini. (Arabayı alıyosun 2 yıl geçiyo yeni kasası çıktı durumu.)
    -Türkiye distrübütörü çok fazla değişti. Güven vermiyor.
    -İkinci elde alınası arabalar, ucuza alınıp ucuza satılır. Sıfırına para vermeyin değer kaybı korkunç düzeyde.

  • mazda 6 tourer en çok sahip olmak istediğim araçlardan bir tanesi. yıllar önce türkiye'de bir tane vardı hala var mı bilemem...


    https://www.mazda.co.uk/cars/mazda6-tourer/


    ama bitik bir firmadır benim gözümde. alabilen büyük aşığıdır ben şahsen çok param da olsa almazdım.

  • ABD ve Asya Pasifik pazarı için güzel haber. Güle güle alıp kullansınlar.


    Bilgi için teşekkürler.

  • bizlik bir haber değil.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.