Şimdi Ara

MAZADA B2500 KAMYONET ŞARJ DİNAMOSU MU ARIZALI ACABA???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba 98 model Mazda B2500 kamyonetimiz var. Bugün çalıştıramadık ve mecburen sanayiye ustaya götürdük. Usta birkaç saat uğraştıktan sonra bize şarj dinamosunun bozuk olduğunu söyledi ve parçanın 800 tl olduğunu söyledi. Ne kadar uğraştıysa şarj dinamosunu tamir edememiş. Daha önce akü birkaç kez değişti ama şarj dinamosu hiç değişmemişti orjinal parçaydı.

    Sizce bu aracın şarj dinamosu bu kadar eder mi ve arabanın gerçekten çalışmamasının sebebi şarj dinamosu muydu acaba? Son olarakta sorun şarj dinamosu veya birşeyden kaynaklanıyor ama bu tip bir sorunun ortaya çıkmasının nedeni ne olabilir? Kamyonete fazla yük vurmak veya da soğukla bir alakası yoktur sanırım. Lütfen bu konuda bilgili arkadaşlar bir el atsın. Bu devirde insanlar kimseye güvenemiyor gerçekten.



  • Aracınız hiç marş basmıyor muydu? Yoksa düzenli marş sesi vermesine rağmen çalışmıyor muydu?

    Şarj dinamosu derken marş dinamosunu kast etmiyorsunuz değil mi? Doğrudan bir alaka kuramadım da. Şarj arızalı olduğu için akü boşalmış da marş basmıyor ise şarj alternatörünün tamiri genelde olur. Tamamen değiştirmek gerekmez.

    Biraz daha ayrıntılı açıklarsanız daha net bilgi verilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustyyyyy

    Aracınız hiç marş basmıyor muydu? Yoksa düzenli marş sesi vermesine rağmen çalışmıyor muydu?

    Şarj dinamosu derken marş dinamosunu kast etmiyorsunuz değil mi? Doğrudan bir alaka kuramadım da. Şarj arızalı olduğu için akü boşalmış da marş basmıyor ise şarj alternatörünün tamiri genelde olur. Tamamen değiştirmek gerekmez.

    Biraz daha ayrıntılı açıklarsanız daha net bilgi verilebilir.
    Hayır hocam öarş dinamosu değil şöyle araba marş basıyor ama hani çalışamadığında marş basarken çıkan ses var ya. İşte o ses kısık bir şekilde geilyordu. Arabayı vurudurarak veya başka bir araçtan şarj ederek çalıştırıyorduk. Ve adamlar ne kadar uğraştılarsa düzeltememişler şarj dinamosunu.
  • Ya arkadaşlar gerçekten konu hakkında kimsenin bilgisi yok mu?
  • Anlattığınıza göre aracınızın şarj alternatörü arızalı, aküyü şarj edemiyor. Alternatörler bazı bileşenlerden oluşuyor, açılıp hangi parçası arızalı ise tekrar yapılabilir. Alternatörün yapılamamasının sebebini anlamadım. Acaba parçası mı bulunmuyor? Yoksa ustanız uğraşmak mı istemiyor? Belki de daha iyi bir usta mı bulunmalı...

    Sonuçta alternatör içinde bakır sargılar (stator-rotor bobini), konjektör, diyot tablası, rotor bakır bileziği, kömür (fırça) gibi değişebilen veya tamir edilebilen parçalar bulunuyor.

    Ben marea ve clio alternatörlerini tamir ettirdim. Sorun da yaşamadım.

    Siz tamircinizden net bilgi alın, alternatörde tam olarak arıza teşhisi ne? Ona göre fikir yürütelim...
  • Aynen hocam akü kendini şarj edemiyordu. Ustada öyle dedi zaten. Ne kadar uğraştılarsa yapamamışlar şarj dinamosunu. Usta gerçekten birkaç saat uğraştı şarj dinamosuyla. Sonunda bize naptıysak kurtaramadık dinamoyu dedi. Yenisinin fiyatını bakıp bize 800 tl dedi. Ve onu dışardan getirtti. Bozuk şarj dinamosu karşılığında bizden işçilik ve yol parası almadı. Parayı sonradan verirken tam 800 yerine 700 verecektik çok çene yapınca 750 tl verdik.

    Kime sorduysam şarj dinamosunu 150-200 tl ye değişti. Siz bu tip araçların dinamosu ne kadar olur herhangi bir bilginiz var mı? Sonuçta eski model ucuz bir aracın parçası bu kadar olamalı diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 14 Şubat 2019; 22:30:48 >
  • Sıfır alternatör 700- 800 tl civarı normal. 150-200e alternatör bulmak hayal. Belki çıkma bulunur diyecem ama o paraya orijinal çıkma da vermezler.
  • Hadi ya tofaş arabalarınkide mi öyle. Ne bu arkadaş herşeyin fiyattı uçtu giiti. Yani kazık falan yemedik. İyi bari ona sevineyim. Eski alternatörü adamlar aldı bizden artık napacaklarsa.
  • Sizden aldıkları alternatör onların asıl karı, bozuk da olsa mutlaka yapan birine satacaklardır.
  • Bu arada meraktan baktım Şahinin yan sanayi alternatörü 390 tl, orijinali 610 tl imiş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustyyyyy

    Bu arada meraktan baktım Şahinin yan sanayi alternatörü 390 tl, orijinali 610 tl imiş...
    Vay arkadaş herşeyin fiyatı uçtu gitti. Ne bu böyle herhalde Kartallarda da ayni alternatorler kullanilabiliyor herhalde. Bizden yol ve iscilik parasi yerine alternatoru almilardi. Peki tahminen onu sattiklarinda ellerine ne kadar para gececek herhangi bir fikriniz var mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 15 Şubat 2019; 2:13:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.