Şimdi Ara

Maximum 700 TL'lik Çamaşır Makinası Öneriniz Nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kxlylmz

Hayırlı olsun güle güle kullanın, ben de ocak başında ctr1000 e karar verdim, 850 tl ye alıcam gibi görünüyor. daha ucuz veren var mı diye bakıyorum.

Allah razı olsun hocam...
    Başımda marka delisi olan bi peder olmasaydı ctr1001'i almaya iyi niyetlenmiştim kardeşim.
    Istersen ikisini iyice karşılaştır. Bayiiye git incele. Fikir sahibi olabilirsin...

Orijinalden alıntı: erhan s40

CTR1000 YERİNE CTR1001 modelini tavsiye ederim. Sebebiyse üretim tarihinin eski olması. Forum sayesinde candoğan üstadtan üretim tarihinin nasıl öğrenildiğini öğrendim. kapak içindeki numaraya bakarsanız 4 haneden üretim ayını ve yılını öğrenebilirsiniz. aynı numara paketin dışında seri numarası yazılı yerde de var. Eski üretim nemli yerlerde beklemiş ürünü almanızı tavsiye etmem. Korozyon sorunu yaşatabilir ileride.

Siz ne kadara ve nerden aldınız acaba ctr1001 modelini? yıl farkı ne kadar olabilir ki? 1 yılda paketli beklese sorun olur mu?

Orijinalden alıntı: dEs_

Fyat çıtası değişti. Yani şöyle söyleyeyim ben hayatımda hiç taksitle bişiy almadım sevemedim... Param yetmiyorsa tamamlamayı göze alıp beklerim...
    Bu sefer böyle olmadı taksite girdik...
    WAE2026STR bu modeli aldık hocam. Umarım hayırlı olur...

CM1001CTR'nin Bosch versiyonunu almışsınız.
    Profilo'nun üstünlüğü 7kg ve ecoplus programında A++ enerji sınıfı olması; bir de lastik üstündeki su girişi sayesinde 3 boyutlu duşlamaya sahip.
    Bosch 6kg, ecoperfect programında A+ enerji sınıfı, 2 boyutlu duşlama sistemli ve gümüş renkli.

Cihazınız hayırlı olsun.

Piyasada artık CM1000CTR kaldığını zannetmiyorum, bulmanız zor. CM1001CTR'nin üstünlüğü 2 yerine 3 aşamalı program süresi seçimi (MultiPlus yıkama özelliği) ve ecoplus programında A++ enerji sınıfı olması. Spot mağazalardan araştırmanızı öneririm, ben Mayıs'ta peşin 750TL'ye aldım dayıma. Youtube'a 40'C express ve 60'C ön yıkamalı sentetik programı videolarını da koydum bakabilirsiniz.

• candoğan kardeşim eyvallah Allah razı olsun. Umarım sorunsuz bi cihaz almışızdır...
    CM1001CTR''yi düşünüyorum ben de ama bir de sizin fikriniz almak istiyorum, ev küçük, balkon yok, yıkama ve kurutma makinesine yer yok ayrı ayrı banyoda ama ikisi birarada makineler için ne dersin var mıdır önereceğin bir marka veva model? Samsungu bir modelini gördüm 7 kg yıkama 5 kg kurutma yapıyor. Ama kararsız kaldım...

Orijinalden alıntı: egitimci35

Candoğan usta diyorum forumdaki mesajları okuduktan sonra,
    CM1001CTR''yi düşünüyorum ben de ama bir de sizin fikriniz almak istiyorum, ev küçük, balkon yok, yıkama ve kurutma makinesine yer yok ayrı ayrı banyoda ama ikisi birarada makineler için ne dersin var mıdır önereceğin bir marka veva model? Samsungu bir modelini gördüm 7 kg yıkama 5 kg kurutma yapıyor. Ama kararsız kaldım...

Yıkama+kurutma makinesini bir arada istiyorsanız tavsiyem Siemens olur. 7kg yıkama, 4kg kurutma kapasiteli kaliteli bir üründür. Mekanik aksamı Samsung'a kıyasla çok daha kalitelidir. Ayrıca kondanserli kurutma makineleri ile benzer prensipte çalıştığından kuruturken su harcamaz. Diğer cihazlar kurutma aşamasında yüksek miktarda su harcarlar.

Kurutma makinesini ayrı almayı planlıyorsanız en az 1200 devirli makine almanız kurutma makinesinin tüketeceği elektrikten büyük oranda tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: egitimci35

Candoğan usta diyorum forumdaki mesajları okuduktan sonra,

Yıkama+kurutma makinesini bir arada istiyorsanız tavsiyem Siemens olur. 7kg yıkama, 4kg kurutma kapasiteli kaliteli bir üründür. Mekanik aksamı Samsung'a kıyasla çok daha kalitelidir. Ayrıca kondanserli kurutma makineleri ile benzer prensipte çalıştığından kuruturken su harcamaz. Diğer cihazlar kurutma aşamasında yüksek miktarda su harcarlar.

Kurutma makinesini ayrı almayı planlıyorsanız en az 1200 devirli makine almanız kurutma makinesinin tüketeceği elektrikten büyük oranda tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Ustam, çok teşekkür ederim yanıtınız için son bir sorum var: yıkama+kurutma yapan makinelerin elektrik sarfiyatları ile ilgili durumu bilmiyorum, eğer elektriğe çok yükleniyorsa kurutmayı yine geleneksel yöntemlerle yapıp profilo CM 1001'i düşünmeliyim?

• Eğer 1200 veya 1400 devirli bir çamaşır makinesi ve A+++++ enerji sınıfı bir kurutma makinesi alınırsa elektrikten büyük oranda tasarruf edersiniz. Ancak 2 cihaz size minimum 2500TL civarına gelecektir.

Siemens'in kurutmalı çamaşır makinesi 7kg çamaşırı 60'C yoğun programda yıkayıp ardından 3,5+3,5kg olarak 2 aşamada kurutmak için 5,67kw toplam enerji harcar.

Profilo CM1001CTR ve 700TL çıtasında B sınıfı normal bir kurutma makinesi alırsanız 1,05kw 60'C ekonomik yıkama+3,92 kurutma olmak üzere 4,97kw enerji harcarsınız. 7kg çamaşır 1 seferde kurutma makinesinde kurutulur. Yani yıkama başına tam yükte 40'C renkli çamaşır yıkayacak kadar elektrik tasarrufu edersiniz.

Kurutmalı çamaşır makinesi aldığınızda elbette her zaman kurutma yapmak zorunda da değilsiniz. Örneğin 7kg çamaşırı yıkadıktan sonra zor kuruyan kot, nevresim vb çamaşırları kurutma programında kurutabilirsiniz.

Kısacası durum tamamen evinizin durumuna ve alışkanlıklarınıza bağlı. Kurutma makinesi için yeriniz varsa ayrı almak daha iyidir. Kurutma makinesi almasanız da çamaşırların hızlıca kuruması için 1200 veya 1400 devirli makine almak daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Eğer 1200 veya 1400 devirli bir çamaşır makinesi ve A+++++ enerji sınıfı bir kurutma makinesi alınırsa elektrikten büyük oranda tasarruf edersiniz. Ancak 2 cihaz size minimum 2500TL civarına gelecektir.

Siemens'in kurutmalı çamaşır makinesi 7kg çamaşırı 60'C yoğun programda yıkayıp ardından 3,5+3,5kg olarak 2 aşamada kurutmak için 5,67kw toplam enerji harcar.

Profilo CM1001CTR ve 700TL çıtasında B sınıfı normal bir kurutma makinesi alırsanız 1,05kw 60'C ekonomik yıkama+3,92 kurutma olmak üzere 4,97kw enerji harcarsınız. 7kg çamaşır 1 seferde kurutma makinesinde kurutulur. Yani yıkama başına tam yükte 40'C renkli çamaşır yıkayacak kadar elektrik tasarrufu edersiniz.

Kurutmalı çamaşır makinesi aldığınızda elbette her zaman kurutma yapmak zorunda da değilsiniz. Örneğin 7kg çamaşırı yıkadıktan sonra zor kuruyan kot, nevresim vb çamaşırları kurutma programında kurutabilirsiniz.

Kısacası durum tamamen evinizin durumuna ve alışkanlıklarınıza bağlı. Kurutma makinesi için yeriniz varsa ayrı almak daha iyidir. Kurutma makinesi almasanız da çamaşırların hızlıca kuruması için 1200 veya 1400 devirli makine almak daha iyi olur.

Çok teşekkürler yanıtlarınız için...

• Hocam merhabalar aradan uzun zaman geçmiş ama, yardımcı olacağınızı umarak soruma geçiyorum;

"BOSCH WMW 2010" modelli yaklaşık 15 senelik bir çamaşır makinamız var, yıkama temizliğinden çok memnunuz. Ancak makina sıkarken ses yapıyor, internetten araştırdığım sorunlara göre rulmanların dağılmış olabileceğini tahmin ediyorum ama motor rulmanı mı , kazan rulmanı mı bilemiyorum. Tamirat ücreti konusunda fikir verebilir misiniz, maliyeti yaklaşık ne kadar olur , servis çağırmadan kendimizin yapabileceği bir işlemle onarabilir miyiz?

Cevapsız bırakmazsanız sevinirim, şimdiden teşekkür ediyorum..

Orijinalden alıntı: onrsrc

Hocam merhabalar aradan uzun zaman geçmiş ama, yardımcı olacağınızı umarak soruma geçiyorum;

"BOSCH WMW 2010" modelli yaklaşık 15 senelik bir çamaşır makinamız var, yıkama temizliğinden çok memnunuz. Ancak makina sıkarken ses yapıyor, internetten araştırdığım sorunlara göre rulmanların dağılmış olabileceğini tahmin ediyorum ama motor rulmanı mı , kazan rulmanı mı bilemiyorum. Tamirat ücreti konusunda fikir verebilir misiniz, maliyeti yaklaşık ne kadar olur , servis çağırmadan kendimizin yapabileceği bir işlemle onarabilir miyiz?

Cevapsız bırakmazsanız sevinirim, şimdiden teşekkür ediyorum..

Makineden şikayetçi olduğunuz ses nasıl bir ses? Sıkma sırasında rayda ilerleyen tren gibi ses yapıyorsa rulmanlardandır.

Öncelikle makinenin içi boşken sıkmada çalıştırın, ses varsa sorunun rulmanlardan kaynaklandığı kesinleşir.

Arka kapağı sökerek kayışı çıkarın. Sonra makineyi sıkma programına alın. Normal bir motor sesi duyarsanız sorun kazan rulmanlarında, yine aynı yüksek sesi alırsanız sorun motor rulmanlarındadır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.