Şimdi Ara

Maximum 700 TL'lik Çamaşır Makinası Öneriniz Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evdeki çamaşır makinası iflas etme noktasına geldi aşırı gürültülü yıkamaya başladı ve değiştirmek istiyorum. Tavsiyeleriniz doğrultusunda almayı uygun gördüm.
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frk_Plt -- 15 Aralık 2010; 18:23:16 >

Orijinalden alıntı: dEs_

ariston altus indesit ve samsung'lar fiyat bakımından uygun geliyor. Sizce hangisini seçmeliyim?
    Mesela Ariston ARXX F 106 S (TK) nasıldır?

Altus, Ariston, Indesit çamaşır makineleri son derece kalitesiz cihazlardır. Samsung'ların da iyi serisi WF8700 ve üst serilerinden oluşuyor. Diğer alt serileri yeterince kaliteli değil.

700TLçıtasında size Profilo CM0800BTR, CM0801BTR veya CM0801CTR modellerini önerebilirim.

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

ariston altus indesit ve samsung'lar fiyat bakımından uygun geliyor. Sizce hangisini seçmeliyim?
    Mesela Ariston ARXX F 106 S (TK) nasıldır?

Altus, Ariston, Indesit çamaşır makineleri son derece kalitesiz cihazlardır. Samsung'ların da iyi serisi WF8700 ve üst serilerinden oluşuyor. Diğer alt serileri yeterince kaliteli değil.

700TLçıtasında size Profilo CM0800BTR, CM0801BTR veya CM0801CTR modellerini önerebilirim.

çok teşekkürler tavsiyeniz için. Bulunduğum yerde profilo satan olmadığını tahmin ediyorum. Yinede yarın iyi bi araştırmaya gideceğim. Şayet uygun fiyata satan bulamadığım taktirde sizin tavsiye edeceğiniz güvenilir ve uygun siteleri de öğrenmek isterim.

• Birde bizdeki makine bosch wmv 1610
    bu makine çok sağlam çıktı hiç tamire gitmedi. Şimdiki sorunu büyük sanırım. Çamaşır yıkarken felaket gürültülü ses çıkarıyor. Çat çat gibi. Tamburun dönme hızına göre çat çat sesi hızlanıyo. Yani sıkma modunda ses de hızlanıyo. Acaba tamire gitsek çok mu masrafı çıkar ve sorunu nedir?

Birde bizdeki makine bosch wmv 1610
    bu makine çok sağlam çıktı hiç tamire gitmedi. Şimdiki sorunu büyük sanırım. Çamaşır yıkarken felaket gürültülü ses çıkarıyor. Çat çat gibi. Tamburun dönme hızına göre çat çat sesi hızlanıyo. Yani sıkma modunda ses de hızlanıyo. Acaba tamire gitsek çok mu masrafı çıkar ve sorunu nedir?

WMV1610 90'lı yıllarda AEG lisansı ile üretilen Profilo çamaşır makinelerinin makyajlanmış halidir. 1995'te Bosch Profilo'yu satın alınca ithal ürün getirmek yerine mevcuttaki Profilo makinelere kendi ön panel ve kapak tasarımını uydurarak böyle bir seri çıkarmıştı. Yani makinenizin orijinal Bosch ile pek ilgisi bulunmuyor.

Bana sorarsanız makinenin tamburu ile kazanı arasına yabancı bir madde sıkışmış olabilir. Normal yıkama devrinde de ses yapıyorsa tabi. Bence makinenin arka kapağını sökerek kayışını çıkarın ve sıkma programına alın. Bu esnada ses olmazsa motor sağlamdır ve sorun kazandadır. Rezistans sökülürse tamburla kazan arasında yabancı bir madde olup olmadığı görülebilir.

Ses sadece sıkmada geliyorsa amortisör veya denge betonunun vidalarında sıkıntı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 16 Aralık 2010; 15:46:09 >

• Candoğan kardeşim çok sağol. Öyle faydalı bilgiler verdinki çok işime yarayacağa benziyor. Eğer sorunu halledebilirsem yeni makine için ayırdığım paraya ekleme için fırsatım olur. Tekrar çok sağol...
    800 TL civarı Telefon Önerisi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • candoğan arkadaşım bir de bana yardımcı oluversen ne sevinirim...

benim ariston av62 diye berbat bir makinem var 6 yıldan fazladır kullanıyorum , son zamanlarda bir hayli ses yapmaya başladı , ya bismillah dedim arkasından sökmeye başladım kasnağı söktüğümde rulmanın ordan su kaçırmış olduğunu ve rulmanın dağıldığını gördüm , internetten yaptığım araştırmalarda sizin de değişik yerlerde bulunan yazılarınız okudum , rulmanı sökmenin çok zor olduğunu , servis çağıdığım zaman kazanı komple değiştireceklerini 200-250 tl gibi masraf çıkaracağını öğrendim ... ben de bir arkadaşımın yardımı ile makineyi en ufak parçasına kadar ayırarak kazanı içinden aldım ve çalıştığım yerin atölyesinde rulmanı binbir zorlukla söktük fakat içeride keçe filan göremedim bunda keçe varmıydı yokmuydu bilemiyorum ama ben oraya bir keçe uydurdum ve yeni rulmanı yerine çaktım. sonra evde makineyi topladım çalıştırdım ilk etapta çalışmadı hafızası karışmış sanırım abuk sabuk şeyler yaptı su aldı hemen boşalttı vs. vs. gibi düğmelerle oynayarak kapatıp açarak nasıl olduğunu tam bilemiyorum ama hafızayı sıfırladım ve çalıştırdım fakat su boşaltırken felaket bir uğultu yapıyor ( su pompasının içini kontrol edecem oraya bakmadım) , sıkmaya geçtiğinde sarsıntı ile en az eskisi kadar gürültü yapıyor. şimdi amotisörler sağlam , o yük dengesini mi sağlıyo bilmiyorum ama betonları çok sıkı bir şekilde civatalarını da sıktım , burada benim sorum şu : gürültünün nedeni uygun olmayan veya hiç bulunmayan keçe takmam mı ? rulman orjinal rulmanın aynısı ondan olmaz başka ne olabilir ? senin düşüncelerin nedir ?
    bir de yeni makine almaya kalksam bana sorun çıkarmayacak 1000 tl ye kadar 7 kg lık hangi makineyi önerebilirsin ? benim aklımda
    Samsung WF8700LSV 7 Kg 1000 Devir Elmas Kazanlı Çamaşır Makinesi var senin tavsiyen nedir ?
    şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tonyali61

candoğan arkadaşım bir de bana yardımcı oluversen ne sevinirim...

benim ariston av62 diye berbat bir makinem var 6 yıldan fazladır kullanıyorum , son zamanlarda bir hayli ses yapmaya başladı , ya bismillah dedim arkasından sökmeye başladım kasnağı söktüğümde rulmanın ordan su kaçırmış olduğunu ve rulmanın dağıldığını gördüm , internetten yaptığım araştırmalarda sizin de değişik yerlerde bulunan yazılarınız okudum , rulmanı sökmenin çok zor olduğunu , servis çağıdığım zaman kazanı komple değiştireceklerini 200-250 tl gibi masraf çıkaracağını öğrendim ... ben de bir arkadaşımın yardımı ile makineyi en ufak parçasına kadar ayırarak kazanı içinden aldım ve çalıştığım yerin atölyesinde rulmanı binbir zorlukla söktük fakat içeride keçe filan göremedim bunda keçe varmıydı yokmuydu bilemiyorum ama ben oraya bir keçe uydurdum ve yeni rulmanı yerine çaktım. sonra evde makineyi topladım çalıştırdım ilk etapta çalışmadı hafızası karışmış sanırım abuk sabuk şeyler yaptı su aldı hemen boşalttı vs. vs. gibi düğmelerle oynayarak kapatıp açarak nasıl olduğunu tam bilemiyorum ama hafızayı sıfırladım ve çalıştırdım fakat su boşaltırken felaket bir uğultu yapıyor ( su pompasının içini kontrol edecem oraya bakmadım) , sıkmaya geçtiğinde sarsıntı ile en az eskisi kadar gürültü yapıyor. şimdi amotisörler sağlam , o yük dengesini mi sağlıyo bilmiyorum ama betonları çok sıkı bir şekilde civatalarını da sıktım , burada benim sorum şu : gürültünün nedeni uygun olmayan veya hiç bulunmayan keçe takmam mı ? rulman orjinal rulmanın aynısı ondan olmaz başka ne olabilir ? senin düşüncelerin nedir ?
    bir de yeni makine almaya kalksam bana sorun çıkarmayacak 1000 tl ye kadar 7 kg lık hangi makineyi önerebilirsin ? benim aklımda
    Samsung WF8700LSV 7 Kg 1000 Devir Elmas Kazanlı Çamaşır Makinesi var senin tavsiyen nedir ?

Hocam profilo cm 1001 ctr, 801 ctr güzel aletlerdir. Keşke eski makinenizin rulmanına dokunmasaydınız.

• Bugün ancak biraz el atabildim makineye... Resistansını sökemedim. Kayışını çıkardım ve motor sağlam... kasnak üzerinde bulunduğu demire çarpıyor Candoğan kardeş. Sorun kasnağın dönmesini sağlayan bilyelerde olabilir mi?

Orijinalden alıntı: tonyali61

candoğan arkadaşım bir de bana yardımcı oluversen ne sevinirim...

Merhabalar. Bu modelin rulmanları aklımda değil ama bazı rulmanlar kendinden keçeli vs olabiliyor. Orijinaline uygun olarak çakmadığınızdan veya tambur mili aşırı hasar gördüğünden aynı sesi yapabilir. Milin temizliğine ve hasarsız olmasına çok dikkat edilmelidir. Keçe eklenmiş olması da kazanın dönme düzenini etkilemiş olabilir.

Bu makinenin zaten yük dengeleme başarısı düşüktür. Beton dediğiniz gibi makinenin darbe emme sisteminin bi parçasıdır, yük dengesizliğinde makinenin yürümesini engeller. Amortisörlerin sağlamlığından tam olarak emin misiniz? Amortisörler boştayken dışarı çektiğinizde kendiliğinden geri çekilip kapanması gerekiyor.

Pompa uğultusu da kalitesiz malzeme kullanımından kaynaklanıyor maalesef. Pompa motorunun değiştirilmesi kesin çözümdür.

Bana sorarsanız bu cihazla uğraşarak vaktinizi harcamayın, yeni makine almak en mantıklısı olur.

Samsung WF8700LSV modeli Samsung'un en beğendiğim serilerindendir, düşünülebilir. Ancak Samsung kalitede Bosch ve Electrolux grubunun ardından gelir. Öncelikli olarak bu iki firmanın ürünlerine bakmak daha iyi olur. Tabi sizin ayırdığınız bütçeyi dikkate alarak bunu söylüyorum. AEG Lavamat 72850A ve Bosch WAS20461TR modellerine bakabilirsiniz.

• quote:

Bugün ancak biraz el atabildim makineye... Resistansını sökemedim. Kayışını çıkardım ve motor sağlam... kasnak üzerinde bulunduğu demire çarpıyor Candoğan kardeş. Sorun kasnağın dönmesini sağlayan bilyelerde olabilir mi?

Kasnak oynayarak 3 ayaklı döküm parçaya çarpıyorsa kazan bilyaları, yani rulmanlar hasarlıdır. Her ihtimale karşı kasnak somununu da kontrol edin derim. Büyük ihtimalle rulman sorunu.

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Bugün ancak biraz el atabildim makineye... Resistansını sökemedim. Kayışını çıkardım ve motor sağlam... kasnak üzerinde bulunduğu demire çarpıyor Candoğan kardeş. Sorun kasnağın dönmesini sağlayan bilyelerde olabilir mi?

Kasnak oynayarak 3 ayaklı döküm parçaya çarpıyorsa kazan bilyaları, yani rulmanlar hasarlıdır. Her ihtimale karşı kasnak somununu da kontrol edin derim. Büyük ihtimalle rulman sorunu.

Ustam eyvallah... Kasnaktan kayışı çıkardığımda tambur aşağı doğru düşmüş oluyor. Yani yıkama kapağını açıp içine el attığımda boşluk bariz belli oluyor, elimle sallayabiliyorum. Parça olarak kasnakın kendisi sağlam görünüyor. Kasnak somununu kontrol ettim. Hatta açmak istedim ama felaket sıkışmış döneremedim...
    Şimdi bu durumda ne yapmamız gerekir?

• Ustam sana zahmet bosch'ların en mantıklı modellerini söylersen çok yardımcı olmuş olursun. Peder bey bosch'tan başka bi marka almam diyor (sanki kendi ödeyecek)...
  • Yok hocam ya. Peder beye profilo'yu bile kabul ettiremedik ki samsung'a baksın. Tamam mantıklı ille de bosch demesi ama işi bilen arkadaşımızın söylediğine baksana. Zaten biz senelerdir profilo kullanmışız aslında... Şimdide profilo alalım diyorum yok ben bosch alacam diyor hala...
    Valla birazdan yola çıkacam. Umarım o zamana kadar bi fikir sahibi olabilirim. Yoksa kafaya göre alacaz artık bi bosch...

Yok hocam ya. Peder beye profilo'yu bile kabul ettiremedik ki samsung'a baksın. Tamam mantıklı ille de bosch demesi ama işi bilen arkadaşımızın söylediğine baksana. Zaten biz senelerdir profilo kullanmışız aslında... Şimdide profilo alalım diyorum yok ben bosch alacam diyor hala...
    Valla birazdan yola çıkacam. Umarım o zamana kadar bi fikir sahibi olabilirim. Yoksa kafaya göre alacaz artık bi bosch...

Maksimum 700TL ile iyi bir Bosch almanız zor. Ancak bu bütçeyle 5kg 800 devir bir cihazı alınabilir ki Classixx 5 serisini ben zorda kalmadıkça tavsiye etmiyorum. Tamburu küçük, kazanı presli olduğundan olası rulman arızasında kazanı komple değiştirmek gerekir. Sarsıntı emme konusunda da yine üst model Bosch'lar gibi başarılı değil. Tabi yine Arçelik, Ariston ve Vestel üçlüsünün 5kg serisinden daha sağlam ama belirli bir kalite standartını aşamıyor bence.

Babanız parasını vermeyecekse sormadan alın gitsin :) Bosch'un 950TL'ye sattığı makinenin daha gelişmişini 750TL'ye almak çok daha mantıklı.

Bu arada rulman arızasına müdahale etmeyip cihazı kullanmaya devam ettiğinizden rulman kırılmış olabilir ama vida yine çıkar bir şekilde.

• Fyat çıtası değişti. Yani şöyle söyleyeyim ben hayatımda hiç taksitle bişiy almadım sevemedim... Param yetmiyorsa tamamlamayı göze alıp beklerim...
    Bu sefer böyle olmadı taksite girdik...
    WAE2026STR bu modeli aldık hocam. Umarım hayırlı olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frk_Plt -- 23 Aralık 2010; 13:45:26 >
  • CTR1000 YERİNE CTR1001 modelini tavsiye ederim. Sebebiyse üretim tarihinin eski olması. Forum sayesinde candoğan üstadtan üretim tarihinin nasıl öğrenildiğini öğrendim. kapak içindeki numaraya bakarsanız 4 haneden üretim ayını ve yılını öğrenebilirsiniz. aynı numara paketin dışında seri numarası yazılı yerde de var. Eski üretim nemli yerlerde beklemiş ürünü almanızı tavsiye etmem. Korozyon sorunu yaşatabilir ileride.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.