Şimdi Ara

max. ve min. ısıl güç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bu max ve min. ısıl güç olayı birebir yakıtı etkileyen faktörlerdir diyebilir miyiz acaba???? örneğin bütün şartların (kombiler hariç) aynı olduğu 2 farklı evde min. ısıl gücü daha az olan kombi diğerinden daha az mı yakıt harcar...böyle bir sonuç çıkar mı?...

• çok mu saçma bir soru olmuş bu yav , kimse yorum yapmamış....muhakkak bu değerlerin bir anlamı vardır....mesela ben ter. van. ile kombimi hiç kapatmadan sürekli kullanacaksam min. ısıl güce önem vermeliyim.....çünkü sürekli devir daim yapan suyu ısıtmak için min. ısıl gücü az olan kombi zaten ılık olan suyu istenilen değere getirmek için daha az gaz harcayacaktır...(bunlar benim yorumum...teknik bilgim değil)..

özellikle premix yoğuşmalılarla normal yoğuşmalı kombileri kıyaslayınca min. ısıl güçleri çok farklı....3 kw den başlayıp 10 kw ve daha da yukarılara devam ediyor....şimdi bu durum hiçbirşey ifade etmiyor mu?
    Aslında çok isabetli olmuş bu konuyu açmanız. Min. ısıl güç konusunu gereğinden fazla önemsememek gerektiğini düşünüyorum. Min. ısıl gücü 4Kw ve altında olan kombiler 1-2 yıldır çoğalmaya başladı. Baktığınız zaman bunların çoğu malzeme kalitesi, diğer teknik veriler bakımından diğer kombilerden üstün olmayan hatta daha vasat, 3 tam modülasyonlu olmayan, oda termostatları piyasada zar zor bulunan cihazlar. Bir de garanti süreleri uzun ama marka imajları ve profilleri ise düşük oluyor genelde. En önemlisi de bazı serileri hepten sorunlu olabiliyor vs..vs..

Minimum ısıl güçle ısıtma, benzetmek gerekirse, tesisatta dolaşan ve sürekli ısı transferi yapan en az 30-40 lt suyu çakmak aleviyle ısıtmak gibidir. Eğer suyu sözgelimi 30C dereceden 35C!e getirebilirse ve 35C suyla ısınacak kadar petek varsa ve aynı zamanda dış sıcaklık da en az 10-12C ise ve mekanda ısı yalıtımı da tamsa yeterlidir denebilir.Pratikte Akdeniz ve Ege Bölgesi sahil kentlerinde yalıtımlı ve nispeten küçük alanlarda tasarruf anlamında bu tür cihazlar tercih edilebilir. Şahsen 1-2 yıl daha geçip forumda da sıkça rastladığımız elektronik kart yazılım yetersizliği, gaz ayarı bozukluğu, servis bilgisizliği vd sorunların tamamen giderildiği seriler piyasaya girince önermenin daha doğru olduğunu düşünüyorum.
    Mevcut kendini kanıtlamış marka/model cihazların min.ısıl güçleri 5-6-7-8Kw düzeyinden başlayıp üst kapasitelerde 10-12Kw düzeyine kadar çıkıyor ve oda termostatı + termostatik vana ile kombine kullanıldıklarında yeterince tasarruf sağlanıyor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.