Şimdi Ara

Max. 40 bine kadar araba kararsızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
7.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    şuan 30 bin ile 40 bin arasında araba arıyorum, ne kadar uygun bulursam o kadar iyi tabi ki. Ama kafamda soru işaretleri var, sizin fikirlerinizi merak ettim.

Yılbaşından sonra vergiler artacak ve sıfır araç fiyatları artacak deniyor, peki bu durumda ikinci eller de artar mı? Yani ocaktan önce aceleyle almak mı gerekiyor yoksa beklemek mi?

İkinci sorum ise, chevrolet konusunda. İkinci el arabalara baktığımda cruze veya aveo uygun fiyatlara bulabiliyorum ama parça veya servis sıkıntısı yaşanılır mı ? Hiç chevrolet görmüyorum trafikte, herkes elinden çıkardı mı bu arabaları?

Son sorum ise, max 40bin bütçe ile şuan hangi arabalara bakmalıyım. Tek kriterim otomatik vites olması. Mesela vw sorun çıkarmaz deniyor sanırım ama uygun fiyatlarda yok. KMsi çok olsa bile vw fln mı bakmalıyım yoksa kmsi az olsun, modeli yeni olsun diyip mi aramalıyım? Tavanı değişmemişse diğer parçaları değişmiş olsa bile sıkıntı olmaz mı? Yoksa illa değişensiz mi bulmam gerekiyor?

Araba konusunda pek bilgili olduğum söylenemez, o yüzden her türlü cevap yardımcı olacak.

• Bu paralara alınacak en mantıklı araç cruze dur. 36-37 ye 2011 model temizi alınır. Ben İzmirde her gün çok sayıda chevrolet araç görüyorum, sonuçta insanlar elden çıkarsa bile başka insanlar alıyor bu arabaları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Peki yedek parça vs konusunda sorun yaşatır mı ?
  • ÖTV güncellemesi geldi zaten. Aslında güncellemenin 30-40 bin tl arasındaki ikinci eller ile alakası yok fakat sıfırların fiyatı yükseldi diye fırsatçı ikincielciler de fiyatlara güncelleme yaptı. Yılbaşından sonra zam beklenmiyor ancak kurdan dolayı bir güncelleme gelebilir.

Chevrolet, Türkiye pazarından çekildi ve şuanda ülkemizde sıfır chevrolet satışı yapılmamaktadır fakat servis hizmeti olarak OPEL yetkili servislerinden parça ve servis hizmeti alabiliyorsunuz. Tanıdığımda satılık otomatik aveo var isterseniz görüştürebilirim.

Bence 40.000 TL gibi bir bütçe ile Opel Corsa benzinli otomatik alabilirsiniz. Otomatik vitesi sorunsuzdur ve bakımları zamanında gerektiği gibi yapılırsa ömürlük bir şanzıman diyebilirim. Örnek olarak aşağıdaki araç gibi bakabilirsiniz.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-bayandan-opel-corsa-active-372370235/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: SıradanBirKullanıcı

ÖTV güncellemesi geldi zaten. Aslında güncellemenin 30-40 bin tl arasındaki ikinci eller ile alakası yok fakat sıfırların fiyatı yükseldi diye fırsatçı ikincielciler de fiyatlara güncelleme yaptı. Yılbaşından sonra zam beklenmiyor ancak kurdan dolayı bir güncelleme gelebilir.

Chevrolet, Türkiye pazarından çekildi ve şuanda ülkemizde sıfır chevrolet satışı yapılmamaktadır fakat servis hizmeti olarak OPEL yetkili servislerinden parça ve servis hizmeti alabiliyorsunuz. Tanıdığımda satılık otomatik aveo var isterseniz görüştürebilirim.

Bence 40.000 TL gibi bir bütçe ile Opel Corsa benzinli otomatik alabilirsiniz. Otomatik vitesi sorunsuzdur ve bakımları zamanında gerektiği gibi yapılırsa ömürlük bir şanzıman diyebilirim. Örnek olarak aşağıdaki araç gibi bakabilirsiniz.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-bayandan-opel-corsa-active-372370235/detay

Teşekkürler cevap için. Şehir sıkıntısı da var tabi, insanlar illa kendi şehrinden mi alıyor bilmiyorum, izmir diye aratınca daha da azalıyor seçenek tabi.

• Lana88 L kullanıcısına yanıt
    Karşı taraf ile anlaştıktan sonra İzmir'den İstanbul'a gelmek pek sıkıntı değil bence.

2012 yılında Hyundai Accent Era aracımı Kastamonu'dan gelen bir arkadaşa satmıştım. Akşam konuştuk anlaştık, adam sabah kapının önündeydi.

Orijinalden alıntı: Lana88

Peki yedek parça vs konusunda sorun yaşatır mı ?

Teknik olarak astra j ile aynı araç o bakımdan sorun olmaz ama araca özel parçalarda sorun olacak mı ilerleyen yıllarda göreceğiz, şu anlık herhangi bir problem yok, zaten 2024 e kadar zorunlu yedek parça ve servis hizmeti verme yükümlülüğü var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 8 Aralık 2016; 23:33:27 >
    350 bine kadar araç tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SıradanBirKullanıcı S kullanıcısına yanıt
    Birşey daha sormak istiyorum yine bilmediğim için, uzun yıllar kullanabilmek açısından 2008 mazda 3 mü daha mantıklıdır yoksa 2013 corsa mı ? Mazdalar hakkında da hep uzun yıllar binersin kafan ağrımaz deniyor.

https://forum.donanimhaber.com/chevrolet-ikinci-el-cekinceler-gercekler--108026619

Cruze alıp bir buçuk sene kullanmış, aldığım fiyatın 4500 lira üzerine bir günde aracını satmış biri olarak Chevrolet ile ilgili her şeyi yukarıdaki başlıklarda bulacağınızı düşünüyorum.

• Lana88 L kullanıcısına yanıt
    Mazda da sağlam araba fakat 2.eli pek yok malesef. Verdiğiniz örnekte de arada 5 yaş fark var. Bence corsa almak daha mantıklı. Ayrıca corsayı elden çıkartmak istediğiniz takdirde fiyat konusunda uçmazsanız en geç 1 haftaya satarsınız.

• ozcan_dk O kullanıcısına yanıt
    Alttaki yorumları oku. Benzinli alacaksan arabanın yaşından ve km.sinden fazla çekinme. Yıllık 20.000 km. olarak hesapla. Bunun üzerinde ise önceliğin olmasın. Daha yaşlı ancak daha sorunsuz ve aksesuarlı marka/modellere yönelmeni öneririm. Corsa'da ESP yok. Bütçen ile ESP'li bir Mazda alabilirsin.

http://www.arabalar.com.tr/opel/corsa/2013/twinport-1-4-i-active

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 9 Aralık 2016; 14:23:19 >

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-memurdan-orijinal-mazda-3-1.6-touring-sanruflu-372357029/detay

Orijinalden alıntı: Mehmet Serdar K.

Bu da örnek Mazda ilanı. Daha iyi araştırırsan daha uygun fiyatlı olanlarını da bulabilirsin. Forumda link ekleme konusunda sorunlar oluyor.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-memurdan-orijinal-mazda-3-1.6-touring-sanruflu-372357029/detay

Tşk ederim ilgileneceğim

• ozcan_dk O kullanıcısına yanıt
    Bence o fiyata alabileceğiniz en geç araçlardan biri. Ne kadar yaşlı o kadar fazla sorun demek.

Yıl 2015, ay temmuz. İkinci aracım Cruze, 1.6 LT Plus, alış fiyatım 37500 lira. i20 27000 liraya baldıza satıldı, araç 40000 kilometre sürülmüştü.

Yıl 2016, ay kasım. Üçüncü aracım İnsignia, 1.6 Cosmo, turbo. Alış fiyatım 68000 lira. Cruze 42000 liraya en yakın arkadaşıma satıldı. Alındığında 35000 kilometre yapılmıştı. Ben 16000 kilometre sürdükten sonra 4500 lira fazlasına sattım.

Tutarsızlık nerede?

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.