Şimdi Ara

Mavi Ekran yardımcı olurmusunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bugün bi ekran kartı aldım Modeli Volar GTS250 DDR3 256 Bit ekran kartını taktıktan sonra bilgisayarı zorlayacak oyunlara girdiğimde belli bir süre sonra mavi ekran hatası alıyorum. Ram'im 2gb Kingston 800mhz. Yanlız Power Supply 350 Wattlık uyduruk bi marka bundan kaynaklanıyor olabilirmi? Ekran kartını tam desteklemeyip mavi ekran vermesine sebep olabiliyor olabilirmi ? yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: qnRuLuSqn

merhaba arkadaşlar bugün bi ekran kartı aldım Modeli Volar GTS250 DDR3 256 Bit ekran kartını taktıktan sonra bilgisayarı zorlayacak oyunlara girdiğimde belli bir süre sonra mavi ekran hatası alıyorum. Ram'im 2gb Kingston 800mhz. Yanlız Power Supply 350 Wattlık uyduruk bi marka bundan kaynaklanıyor olabilirmi? Ekran kartını tam desteklemeyip mavi ekran vermesine sebep olabiliyor olabilirmi ? yardımcı olursanız sevinirim.

o ekran kartına en az 400W kaliteli bir power supply gerekir...
    Çözüm bu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenzo26

quote:

merhaba arkadaşlar bugün bi ekran kartı aldım Modeli Volar GTS250 DDR3 256 Bit ekran kartını taktıktan sonra bilgisayarı zorlayacak oyunlara girdiğimde belli bir süre sonra mavi ekran hatası alıyorum. Ram'im 2gb Kingston 800mhz. Yanlız Power Supply 350 Wattlık uyduruk bi marka bundan kaynaklanıyor olabilirmi? Ekran kartını tam desteklemeyip mavi ekran vermesine sebep olabiliyor olabilirmi ? yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm bu...

teşekkür ederim yarın o zaman beğendiğim bi 500 wattlık power supply var onu alıcam o zaman birde anlıyorsan eğer önerebileceğin power supply markaları nelerdir ona göre almışken çok pahalı olmamak şartıyla bi power alayım ?

• quote:

quote:

quote:

Çözüm bu...

teşekkür ederim yarın o zaman beğendiğim bi 500 wattlık power supply var onu alıcam o zaman birde anlıyorsan eğer önerebileceğin power supply markaları nelerdir ona göre almışken çok pahalı olmamak şartıyla bi power alayım ?

Hıgh Power baya iyidir... tavsiye ederim çok müşterime taktım hepsi memnun...
    Thermaltake - Aerocoll ama son zamanlarda codegen firmasının powerlarıda çok tutuluyor haberin olsun

• http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
    buradan pc özelliklerini girerek ne kadar güç gerektiğini hesaplar mısın.
    Fazla fan yoksa o gücün kaldırması lazım.
    Senin sistemin biraz daha iyi bir pc'i ben aynı psu ile kaldırıyordum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Çözüm bu...

Hıgh Power baya iyidir... tavsiye ederim çok müşterime taktım hepsi memnun...
    Thermaltake - Aerocoll ama son zamanlarda codegen firmasının powerlarıda çok tutuluyor haberin olsun

senden son bi ricam

http://www.atmcomputer.com/asp/product/46026/CODEGEN-500W-80-AKTIF-PFC-24-PIN-140mm-LEDLI-Fan-3IDE-6SATA-2PCI-EX6&view=2

şuna bi bakıp fikrini söylermisin toptancımda high power marka psu yok şuan gelmeside 1 haftayı geçer diyor.

• aldıgınız hata kodunu paylasabılrsenız daha net cevaplar bulursunuz ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ns.xombe

http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

Minimum PSU Wattage: 458 W

Recommended PSU Wattage: 508 W

Test sonucu bu dostum.

istersen tam özellikleri yazıyım sen bi kontrol et ilk defa böyle birşey yaptığım için yanlış işaretlemiş olabilirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qnRuLuSqn -- 22 Mart 2012; 20:38:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

aldıgınız hata kodunu paylasabılrsenız daha net cevaplar bulursunuz ..

mavi ekran alabilmek için tekrar oyuna girdim ve herhangi bir hata kodu yazmıyor yinede bi bakıp yardımcı olursan sevinirim

• Stop 0x0000007A (Kernel Data Inpage Error)

Diskte bozuk sektör oluşmuş olabilir .
    Bellek Donanımı (RAM, L2 bellek , Video RAM) hatası olabilir
    Disk kabloları yanlış bağlanmış olabilir
    SCSI sonlanması hatası olabilir
    Disk denetleyicisi hatası olabilir
    Virüs bulaşmış olabilir.

dostum hd tune ıle harddıskını ... bırde memtest programı ıle ramlarını test edermısın ..sonuclarıda paylas lutfen .. bu hata yukarıda yazdıgım gıbı hdd veya ram hatası olabılr .. psu dan suphelenıyorsun ama sonucda ortada sorunu tespıt edebılecegımız bısılerın olması gerkeıyor..ve bana gore en mantıklısı ram ve hdd den cozum ıcın baslamak gereklı ... umarım temız cıkar .. temız cıkarsa psu ya odaklanırız ... eger sorun cıkarsa testlerde zaten soruna gore bır yol ızlenır ..
  • quote:

quote:

Test sonucu bu dostum.

istersen tam özellikleri yazıyım sen bi kontrol et ilk defa böyle birşey yaptığım için yanlış işaretlemiş olabilirim :)

kaçtane fan kaçtane hdd kullanıyorsun ki?
    sistemi yaz birde ben bakayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ns.xombe -- 22 Mart 2012; 21:22:44 >

• quote:

quote:

quote:

Test sonucu bu dostum.

kaçtane fan kaçtane hdd kullanıyorsun ki?
    sistemi yaz birde ben bakayım

işlemci intel dual core e6500
    hdd 250gb 7200rpm ide
    lg dwd writer ide
    anakartım asus p5kpl-se
    kingston ddr2 800mhz 2gb ram
    volar gts250 ddr3 255bit ekran kartı
    1 tane 8cm lik fan

• bu artık bi klasik haline geldi. genel olarak mavi ekranların sorunu RAM'lerden kaynaklanır.
    sağlamlığı test edilmiş aynı özellikte başka bir RAM ile tekrar deneyin. başka RAM ile denemeye imkanınız yoksa. RAM leri slotları üzerinde tek tek deneyin. bazen slotlardan kaynaklı mavi ekranlarda oluyor -ki bu benim başıma gedi. ayrıca yukarıdaki arkadaşın dediği gibi memtest programı ile test edin ram lerinizi.
  • bu mavi ekran hatasının sebebi harddisktir windows hdd'yi tambon bölge olarak tutar geçici biligileri yazar eğer bu geçici dosyaları okuyamazsa bu hatayı verir anlık okunamamalar bile buna sebep olabilir
  • quote:

Stop 0x0000007A (Kernel Data Inpage Error)

Diskte bozuk sektör oluşmuş olabilir .
    Bellek Donanımı (RAM, L2 bellek , Video RAM) hatası olabilir
    Disk kabloları yanlış bağlanmış olabilir
    SCSI sonlanması hatası olabilir
    Disk denetleyicisi hatası olabilir
    Virüs bulaşmış olabilir.

dostum hd tune ıle harddıskını ... bırde memtest programı ıle ramlarını test edermısın ..sonuclarıda paylas lutfen .. bu hata yukarıda yazdıgım gıbı hdd veya ram hatası olabılr .. psu dan suphelenıyorsun ama sonucda ortada sorunu tespıt edebılecegımız bısılerın olması gerkeıyor..ve bana gore en mantıklısı ram ve hdd den cozum ıcın baslamak gereklı ... umarım temız cıkar .. temız cıkarsa psu ya odaklanırız ... eger sorun cıkarsa testlerde zaten soruna gore bır yol ızlenır ..

buyur kardeş sonuçlar

Memtest 1

Memtest 2

Hddtune 1

Hddtune 2

• ACCESS TİME diske erişim süresidir. Bu süre ne kadar az olursa diskin performansı o kadar yüksek olur. 10 ms ile 25 ms arası normaldir. BURST RATE de anlık maksimum hızı gösterir. Sağlıklı bir hard diskte BURST RATE yukarıda yazan MAXİMUM TRANSFER RATE' den yüksek olmalıdır. CPU USAGE sistemin bilgiyi hard diskten okuması için cpu ya ne kadar bağımlı olduğunu gösterir. CPU USAGE az olması iyiye işarettir.

http://istblacken.blogspot.com/2008/02/hard-diskinizi-test-edin-hd-tune.html

...ramlarde de hdd de sorun gorunmuyor ..fızıksel bır durum yok dusuncesındeyım ..halıyle yazılmsal sorun aklıma gelıyor .. bıraz zamana ıhtıyacım var bu konuda ..konunuz guncel bılen arkadaslar cıkar umarım ..ama sorun cozulmesse ben yarım saate kadar konuya yıne yazacagım .. umarım ıse yarar bırseyler bulabılrm .. hazırda bılgım otesıne yetmıyor ..

• quote:

ACCESS TİME diske erişim süresidir. Bu süre ne kadar az olursa diskin performansı o kadar yüksek olur. 10 ms ile 25 ms arası normaldir. BURST RATE de anlık maksimum hızı gösterir. Sağlıklı bir hard diskte BURST RATE yukarıda yazan MAXİMUM TRANSFER RATE' den yüksek olmalıdır. CPU USAGE sistemin bilgiyi hard diskten okuması için cpu ya ne kadar bağımlı olduğunu gösterir. CPU USAGE az olması iyiye işarettir.

http://istblacken.blogspot.com/2008/02/hard-diskinizi-test-edin-hd-tune.html

...ramlarde de hdd de sorun gorunmuyor ..fızıksel bır durum yok dusuncesındeyım ..halıyle yazılmsal sorun aklıma gelıyor .. bıraz zamana ıhtıyacım var bu konuda ..konunuz guncel bılen arkadaslar cıkar umarım ..ama sorun cozulmesse ben yarım saate kadar konuya yıne yazacagım .. umarım ıse yarar bırseyler bulabılrm .. hazırda bılgım otesıne yetmıyor ..

ilgin için gerçekten teşekkür ederim ama formatı bile yeniden attım driverları güncelledim direct yeniledim yapmadığım kalmadı ama dediğim gibi eski ekran kartım olan asus en9400 gt yi takıp silkroadla knight onlineyi aynı anda açabiliyorum herhangi bir mavi ekran hatası almadan suan da denedim eski ekran kartımı takıp hiç bir sorun yok sorunsuz çalışıyor ve yeni aldığım ekran kartında da normal pc açıkken bi sorun yaşamıyorum GTA SanAndreas tarzı oyunlarda sıkıntı yaşamıyorum ama tutupta NFS HotPurshit gibi crysis 2 gibi bi oyuna girince 5dk içinde mavi ekran alıyorum benim kafam hala psu dan şüpheleniyor çünkü pc yi yarım saat bi çalıştırmamdan sonra suan üzerinde olan 350 wattlık psu nun üst plakası aşırı ısınıyor yada ekran kartında arıza olabilirmi gerçi sıfır bugün öğlen 1de taktım pc ye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qnRuLuSqn -- 22 Mart 2012; 23:44:55 >

• http://www.wonderhowto.com/how-to-fix-stop-0x0000007a-kernel-data-inpage-error-win32k-sys-error-pc-359275/

anladım ustad..yukarıdakı lınkı yabancı forumlarda buldum .. aynı hata sanırım xp ısletım sıstemı ..wın7 de vıdeoda yapılanları kontrol ederek buldum .. wındowsdakı anlatımından sonra ram ve ekran kartı testı yapmıs..

soyle yapalım ..sızde ekran kartını teste alın .. gerıyede zaten psu kalıyor .. ekran kartı testınden ne cıkar kestıremıyorum .. ekran kartına yuk bındıgınde sorun cıkarsa ... gucu psu dan cektıgı ıcın hatayı ekran kartı versede ekran kartına hatayı verdırende yetrsız kalmasından dolayı psu dıyebılrız sanırım ..

bu durumda eger ımkanınız olursa son olarakda farklı bır psu ılede sıstemı calıstırırsanız ne olacak gormus oluruz ..

.. aslında daha fazlası var ama yazarak uzakdan kafa karıstırmakdan baska bır ıse yaramaz .. sonucda ımkanlar dogrultusunda bır cozum ureterek cemberı daratlmak gerekıyor ... belkı dırek ugrasmadan psu yu degıstırsenız cozulecek .. ama konuyu okuyup yorumda hıcbır dayanagı omadan psu yu degıstırın olsun bıtsın gıbı bır cumle kurmakda ezbere yazmakdan yada gecıstırmekden ote degıl sanırım ..

... benım yapabılecegım sanırım bu kadar .. yıne konu hakkında sormak ıstedıgınız bısı olursa yardımcı olmaya calısırım ...

• quote:

http://www.wonderhowto.com/how-to-fix-stop-0x0000007a-kernel-data-inpage-error-win32k-sys-error-pc-359275/

anladım ustad..yukarıdakı lınkı yabancı forumlarda buldum .. aynı hata sanırım xp ısletım sıstemı ..wın7 de vıdeoda yapılanları kontrol ederek buldum .. wındowsdakı anlatımından sonra ram ve ekran kartı testı yapmıs..

soyle yapalım ..sızde ekran kartını teste alın .. gerıyede zaten psu kalıyor .. ekran kartı testınden ne cıkar kestıremıyorum .. ekran kartına yuk bındıgınde sorun cıkarsa ... gucu psu dan cektıgı ıcın hatayı ekran kartı versede ekran kartına hatayı verdırende yetrsız kalmasından dolayı psu dıyebılrız sanırım ..

bu durumda eger ımkanınız olursa son olarakda farklı bır psu ılede sıstemı calıstırırsanız ne olacak gormus oluruz ..

.. aslında daha fazlası var ama yazarak uzakdan kafa karıstırmakdan baska bır ıse yaramaz .. sonucda ımkanlar dogrultusunda bır cozum ureterek cemberı daratlmak gerekıyor ... belkı dırek ugrasmadan psu yu degıstırsenız cozulecek .. ama konuyu okuyup yorumda hıcbır dayanagı omadan psu yu degıstırın olsun bıtsın gıbı bır cumle kurmakda ezbere yazmakdan yada gecıstırmekden ote degıl sanırım ..

... benım yapabılecegım sanırım bu kadar .. yıne konu hakkında sormak ıstedıgınız bısı olursa yardımcı olmaya calısırım ...

anladım yardımların için teşekkür ederim benim aklımda zaten psu almak vardı bu sorun olsada olmasada buda bi nevi vesile olmuş olur yarın alırım birde öyle denerim

• umarım duzelır .. konuya durumu paylasırsan sevınırım ..verdıgı mavı ekran hatası kronık bır sorun cunku ..gordugum kadarıyla ne kadar hata kayıtlarda ram ve hdd olarak gecsede farklı nedenlerdende tetıklenebılıyor ..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.