Şimdi Ara

MATLAB SİMULİNK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Matlab simülink hakkında bilgisi olan arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var.Kullanmadığım yabancı olduğum bir program ve en kısa sürede teslim etmem gereken okul proje ödevim var .

Konu şu :

Matlab simulink üzerinde 1 faz 4 bölgeli motor terminal gerilimi 180 V ve 4.8 kW gücünde dc motor modellemesi yapmaam gerekiyor.Bilen biri için çok kolay bir ödev ama matlab simulink hakkında hiçbirşey bilmiyorum.

Yardımcı olan olmayan herkese şimdiden teşekkürler...

• 1 faz 4 bölgeli ne onu anlamadım dc motor modellenir
  • 1 Faz dc motor

4 bölgeliden kastım
    full bridge
    ileri motor
    geri motor
    ileri generator
    geri generator

modelleme kelimesi doğru olmamış olabilir. Half bridge dc motor sürücü ile 1 faz dc motor sürcem.belirttiğim değerlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafaHan -- 15 Haziran 2013; 13:19:56 >
  • 4 Bölge diyince koordinat sistemini kastediyorsan o bölgeler eksenlerden ayrılarak o modlara geçmezler. Fren, kararsız motor, kararlı motor, jeneratör bölgelerinde çalışır.

Asenkron için çizilmiş ama DC içinde pek farklı değil bölgeler.

Ayrıca DC motorun bağlantı biçimi varsa değerleri önemli, yük varsa oda önemli.

MATLAB SİMULİNK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 15 Haziran 2013; 19:19:28 >
  • Bu full bridge dc motor driver.anahtarlama yaparak 4 bölgeli kontrol yapabiliriz.Matlab konusunda bilgim olmadığı için yapamıyorum.
     MATLAB SİMULİNK
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.